Влез

View Full Version : ACS

Wojczek
03-25-2010, 17:10
Здравейте всички. Пускам темата защото всеки ми казва различно за колежа ии така. Честно казано искам да отида да уча там, но мама и тати нямат много пари. Абсолютно никакъв шанс ли нямам ? ;с Успеха ми е сравнително добър. Замечтал съм се натам, защото искам от мен да стане нещо.. Благодаря предварително и моля без злобни коментари :(

ecstazy
03-25-2010, 17:18
ами една ффр я приеха в ACS и ти гарантирам че успеха трябва да ти е отличен и нагоре (сериозно говоря) и оттам за парите имаш шанс ако си най умното момче, тоест си изкарал най много точки на изпита специално предназначен за ACS от всички момчета май ти е безплатно.. но това е 1 на 1000000000000 шанс след като казваш че успеха ти е сравнително добър :(

Wojczek
03-25-2010, 17:20
Благодаря :)

L0ST
03-25-2010, 17:22
Офф то голям мерак за тоя колеж.

Сравнително добър успех означава Добър (4) +/- 0.5 ? :D

Ами като искаш да стане нещо от теб - учиш здраво, четеш много, влиаш в университет с добра специалност и след това продължаваш да се трудиш. Ти да не би да милиш, че ако влезеш там, всичко ти е уредено - живот, работа, жена :D и т.н.? Без труд нищо не става, щом искаш да успееш - отличен успех, не "сравнително добър".

Не го приемай като заяждане...по-скоро като съвет...

Wojczek
03-25-2010, 17:50
Всъщност отличен е. Мисля че имах 3 петици най-много тази година. Всичко друго 6.. Разбрали сте ме погрешно. А относно колежа- като цяло какво е мнението ви с няколко думи :-o По едно време имах лек спад по незнайни причини, но нещата се оправиха.

ecstazy
03-25-2010, 18:16
Всъщност отличен е. Мисля че имах 3 петици най-много тази година. Всичко друго 6.. Разбрали сте ме погрешно. А относно колежа- като цяло какво е мнението ви с няколко думи :-o По едно време имах лек спад по незнайни причини, но нещата се оправиха. можеш ли да решиш тестовете от изпитите на 2009г без притеснения? по математика да изкараш над 5 а по бел 6 ? ако да значи имаш шанс ама то междодругото изпитите минаха, не бяха ли март .. преди няколко дена? май си изпуснал срока? иначе в ACS е супер мега много хипер нереално строго и сериозно училище/колеж ;дд дисциплината е на макс.. :(

L0ST
03-25-2010, 18:25
Начало>>Всички новини
Публикувано на22.3.2010 г. 11:22
Приемният изпит на Колежа се състоя в неделя, 21 март
В слънчевата неделна сутрин на 21 март се проведе приемният изпит на Амерканския колеж в София. 195 момчета и 259 момичета се явиха на изпита, чийто резултати ще определят кои 71 момчета и 71 момичета ще съставляват бъдещия випуск 2015 на Колежа. Резултатите ще бъдат изнесени на двата портала, както и на интернет страницата на Американския колеж, в 12:00 ч. на 16.04.10.

Повече за приема в Американския колеж в София можете да прочетете на страницата Прием.

Видяно:14
Назад

Еми това е от сайта, за тая година е свършило.

fireball121
03-26-2010, 06:37
в тва даскало поечето са разглезени богаташчета...и си мислят че като има некви луксове в даскалото са нещо повече от другите училища...ако питаш мен за да станеш човек влизаш в някоя елитна гимназия...в езиковите се учи доста (говоря за елитните)...за професионалните училища не знам...лично аз уча във 164 ГПИЕ (испанската) и си е доста тегаво

Seducti0n
03-26-2010, 16:18
Това да стане нещо от теб, не означава единствено да си завършил елитна гимназия.И като цяло успехът в житейски план, не винаги е толкова тясно свързан с образованието, до колкото обществото се опитва да ни го втълпи.Така, че според мен, ако имаш желание да научиш нови неща, да бъдеш способен и гъвкав, не е задължително да завършиш колежа.Да, определено би било хубаво, но би могъл да го постигнеш и на други места.Според мен основно предимство на американския е, че ситемата там е такава, че каквото и да става те принуждава да учиш, без да се съобразява дали ти е интересно или не, дали ти се отдава или не.Ти си просто един ученик и като възпитаник на колежа трябва да можеш и да разбираш всичко.Това е тяхното основно правило-ако не желаеш да го изпълняваш, мястото ти определено не е там.

Иначе има изпити, които ако вземеш с висок резултат май не беше необходимо да плащаш таксата, но мисля, че вече приключиха.

Wojczek
03-26-2010, 18:33
Благодаря на всички за мненията. :) Също искам да отбележа, че поговорих с родителите си и те обясниха как е положението там. Наистина строго е и не искам да се налага да съм под толкова високо напрежение. Пък и моето училище също е хубаво нищо че не е профилирана гимназия (ако така се казваше). Възпитаници на моето училище в момента даже казват с гордост "ами сега в новото ми дисциплината е страхотна направо" в смисъл че са разпуснати. :)