PDA

View Full Version : Калории, въглехидрати, тегло?

simeonovapolq
03-25-2010, 18:18
Здравейте,
от три месеца съм на диета - без тестени и сладки изделия, а от няколко седмици съм се вманиачила по здравословната храна. Разглеждам форуми, статии къде ли не, но така и не можах да разбера колко точно калории и въглехидрати е полезно да приемаме на ден. С калориите горе-долу се запознах, в коя храна какво количество има, но ми се иска някой да ми обясни повече.
НАдявам се някой да има това търпение и желание да ми обясни.

Ако някой се интересува:
За диетата ми мога да кажа, че е изключително ефикасна. Изисква търпение, но има ефект. Стремя се да ям 3 пъти дневно, часът също гледам да е един и същ. Сутрин закусвам с 190гр. кисело мляко + 25-30гр. мюсли, 1 ябълка, на обяд ям каквото има в къщи сготвено и вечер също. Като изключим тестените и сладките неща хапвам от всичко, без да прекалявам и съм много доволна.
За 3 месеца съм отслабнала около 8кг. :)) :grin:

B2BFW
03-25-2010, 19:15
30 начина да се разделите с тлъстините
Обикновено, когато пиша програма за релеф, тя винаги трябва да е спешна, все едно е животоспасяваща! Но след това – колко време ще отнеме процеса, вашето старание в залата и кухнята, за да материализирате моите сметки и калории, порции и хранения за деня? Ако и аз знаех отговора, щях да ви го кажа, разбира се!

Но знам 30 сигурни малки тайни, които ще катализират процеса на топене на мазнини, още повече, че сега това е вашето желание – идва лято, нали така? Отделно от менюто, са нужни да се спазват и следните 30 стъпки – за да сме сигурни, че ще пожънем резултат. Какви са те? Сега ще ви запозная с тях.

През сутринта

# 1

1-2 чаши кафе! Кофеинът го има в повечето термогенни фет-бърнъри, тъй като задържа отлагането на мазнини най-малкото, което е и разбира се, топи подкожните, междумускулни и междуорганни мазнини.

# 2

BCAA`s и Л-карнитин преди кардио тренировка! Той топи допълнително, но само ако се комбинира с термогенен продукт, тъй като Л-карнитина няма пряко действие върху топенето на мазнини, а върху преноса на вече разбитите мастни молекули и отлагания. Но, 5 грама аминокиселини с разклонена верига и 3 грама карнитинова добавка (ацетил карнитин или карнитин тартарат) биха били много полезни, ако имате само кардио занимание, например. Аминокиселините, ще задържат и забавят процеса на разграждане на протеин, а карнитина ще дозасили ефекта на топене на мазнини, както и ще запази нивото на тестостерон високо!

# 3

Кардиото да е преди закуска, на гладно! Тогава се топят най-много мазнини, запомнете това. Тялото ви е гладно, по време на съня ви не са постъпвали хранителни вещества и гликогенът е изчерпан почти до нула. Може да станете 30 мин по-рано и да направите едно средно интензивно кардио натоварване, като енергията ще дойде от разграждането на мазнините ви. Знаете вече, един грам мазнина = 9 ккал енергия.

# 4

Правете интервална тренировка! Всяко кардио е по-добре от никакво, но интервално кардио, перфектната аеробна работа топи повече отколкото, постоянното и монотонно бързо ходене или тичане. Доказано е, че се гори така 9 пъти повече мазнина, отколкото при равен темп, с умерена интензивност.
Закуска

# 5

По време на закуска яжте яйчни белтъци! Няма по-удачен вариант от яйцата, повярвайте ми! Дори един жълтък изяжте, защото в него има здравословни мазнини и лецитин, които стимулират растежа, топенето на мазнини и умствените ви функции. Холестеролът в него помага пък за синтез на тестостерон (т.е. индиректно стимулира към топене на мазнин и, тъй като покачвате леко мускулната си маса). Мазнините в жълтъка дават енергия на мускулните клетки и обикновено не се отлагат под кожата.

# 6

Време е за нещо по-бавно – заедно с протеина от яйцата, са ви нужни и малко бавни въглехидрати – например 2 печени филийки пълнозърнест хляб или купичка овесенио ядки с вода. Изследване на английски учени доказаха, че прием на бавни въглехидрати на закуска и забележете вечеря, държи по-добре нивото на инсулин под контрол и увеличава количеството мазнини, които се изгарят по време на упражнение, отколкото прием на прости (бързи) въглехидрати. Заради ускореното използване на мазнини по време на упражненията те запазват по-добре гликогена в мускулите.

# 7

Яжте парче грейпфрут на закуска! Изчислено е от учени, че консумация на грейпфрут 1-2 пъти в деня, води до сваляне на 2 кг за 12 седмици, само от него! Предполага се в допълнение, че е заради свойството му да намалява инсулина и заради високото му съдържание на витамин С.

Източник:http://www.belchohristov.com Това само част от статиите му.Евала му правя на тоя :D
Белчо Христов е човека!Всичко за диети и фитнес....
Сигурен съм,че ако го прегледаш ще научиш много.