PDA

View Full Version : ПОМОЩ! космат съм

vow
03-27-2010, 10:06
помогнете ми много съм космат значи на 15 години съм и има косми по цялото лице, не само като брада а по цялото... мъх е, не твърда брада, но е много и е черна,имам и по челото мъх,той не се вижда,но когато е ярка светлина и слънцето огрява се вижда :( помогнете ми как да го обезкосмя ,ходил сам на лекар ,нямам проблеми с хормоните просто майка ми и баща ми са супер космати и те и е нещо като ген :( не знам какво да правя мога ли да използвам кола маска върху лицето си и няма ли да има някакви последствия да не взема да се обезобраза,не знам дали да почна да бръсна тоя мъх защото сега на 15 е такъв,а какво ли ще е след години,по челото мъха не е много но проблема е че черен , при хора от класа сам виждал че имат и те много но кат са с по светли косми не е така гнусно :( моля ви помогнете

daru6a1
03-27-2010, 10:19
Отиди на козметик .. Питай за лазерно отстраняване и колко струва и вече се ориентирай към цените и другите предложения които на теб са ти угодни .. : ] Ако не те устройват .. депелатоар не става за лице , тъй като съдържа сяра .. Със самобръсначката не е много подходящо , защото косъмчетата стават още по-черни , боцкат и не е красива гледка .. :?

Според мен е най-добре да се консултираш с козметичка която наистина си разбира от работата : ]] Успех и се надявам да съм била полезна :)

vow
03-27-2010, 14:15
кола маска върху лице може ли, смисъл знам какво ще е но това още не истинска твърда бодлива брада а мъх,който виждам че повечето имат на тази възраст при мен е маалко повече и най-вече си личи щот е тъъмен,и та дали няма да стане с коламаска,не мога да си позволя толкова скъпа лазерна епилация :s 1000 лева ще отидат...

w0sh
03-27-2010, 14:18
Като бръснеш мъха, той става на брада.

vow
03-27-2010, 14:20
затва питам ДАЛИ може да го махна с кола маска ,леле се едно ви се говори на китайски?!

vow
03-27-2010, 14:20
а от коламаската изтънява и няма да стане на брада?!!!

billytalent
03-27-2010, 14:21
затва питам ДАЛИ може да го махна с кола маска ,леле се едно ви се говори на китайски?!

Ако в твоя град има козметик,който работи с конец отиди да ти го махне

vow
03-27-2010, 14:29
каква е разликата между конец и кола?

billytalent
03-27-2010, 14:30

Еми аз ходих на козметик за мустачките и сега почти нямам,ходя само 1-2 пъти в годината,защото с времето изчезват,след това кожата ти е супер мека и не остават никакви точки или нещо подобно

vow
03-27-2010, 16:07

Еми аз ходих на козметик за мустачките и сега почти нямам,ходя само 1-2 пъти в годината,защото с времето изчезват,след това кожата ти е супер мека и не остават никакви точки или нещо подобно

да ама кви мустаци си имала, гъсти редки? светли тъмни? и все пак има разлика в пола D: искам просто тоя мъх да поизтънее за сега

billytalent
03-27-2010, 16:11
Почти нямах :D но при созметичката ми ходят и момчета точно за процедурите с конец,за мен е много по-добрият вариант от кола маската,но ти си решаваш 8-)

soni4kuu
03-29-2010, 07:14
кола маска върху лице може ли, смисъл знам какво ще е но това още не истинска твърда бодлива брада а мъх,който виждам че повечето имат на тази възраст при мен е маалко повече и най-вече си личи щот е тъъмен,и та дали няма да стане с коламаска,не мога да си позволя толкова скъпа лазерна епилация :s 1000 лева ще отидат...
емиии ако искаш да умреш от болка давайййй! хаха шегувам се,но наистина недей щото много ще боли :X има едни кремове на вийт ,с които се мажеш и след 5 мин. го махаш с една шпакулка и няма нищо после-никва болка,нито зачервяване и никакви мъхове няма да ти останат
п.п. момиче съм и съм пробвала по ръцете и има ефект даже е по-добре от кола маската щото маха всичко!!! :-)

Molzinka
03-29-2010, 07:17
Козметик ;-)

CrazyDeizi
03-29-2010, 10:29
емиии ако искаш да умреш от болка давайййй! хаха шегувам се,но наистина недей щото много ще боли :X има едни кремове на вийт ,с които се мажеш и след 5 мин. го махаш с една шпакулка и няма нищо после-никва болка,нито зачервяване и никакви мъхове няма да ти останат
п.п. момиче съм и съм пробвала по ръцете и има ефект даже е по-добре от кола маската щото маха всичко!!! :-)

Тези кремове са същата работа като бръсненето, само дето няма опасност да се порежеш.

Според мен наистина иди на козметик и питай, не си прави експерименти, това е лице все пак.

darka1
03-29-2010, 10:55
Еми значи ето какъв е моят съвет ... имах мъхчета над горната устна ... направо мустак ... взех си едни лепенки на Veet ... нещо като кола маска ... доста болеше, но го махнах ... сега като ми излезе някое косъмче и с пинсетата ... оредяха и станаха по - светли косъмчетата, но все пак аз съм момиче ... при теб не знам ... можеш да пробваш така ... ако имаш толкова много косми, мисля, че тези лепенки са добър вариант, но доста ще те боли :(

vow
03-29-2010, 14:25
болката не е проблем,важното е да ги откъсне шот съм пробвал с кола и някой пъ не ги маха с корена

Fx1
03-29-2010, 15:37
Виж сега, не прави грешката да се опитваш да се справиш с проблема сам - най-много да си направиш някоя беля, да не ти казвам какво съм си причинявала с кола маска, а това е лице все пак! Кола маската НЕ се препоръчва за лице, защото с годините, кожата увисва!

Както са те посъветвали - отиди на козметик да ти махне косъмчетата с конец, няма от какво да се срамуваш или притесняваш. Малко щипе, но това е най-бързият и лесен начин, не е скъпо, но в зависимост от града, ще трябва да поразпиташ къде се предлага тази услуга.

Както казах, за мен колата е ужасен избор, ако става дума за лице - или пинсета, или конец!

soni4kuu
03-29-2010, 19:26
амии намерих това http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=309557&highlight= може да помогне :)

HexGirl
03-29-2010, 19:43
само по пълнолуние или по принцип 8-)

сега сериозно един познат има подобен проблем ... той ходи на козметик и му ги махат някак нз как :)

daru6a1
04-01-2010, 19:20
Еми значи ето какъв е моят съвет ... имах мъхчета над горната устна ... направо мустак ... взех си едни лепенки на Veet ... нещо като кола маска ... доста болеше, но го махнах ... сега като ми излезе някое косъмче и с пинсетата ... оредяха и станаха по - светли косъмчетата, но все пак аз съм момиче ... при теб не знам ... можеш да пробваш така ... ако имаш толкова много косми, мисля, че тези лепенки са добър вариант, но доста ще те боли :(

не мога да разбера какви са тея ленти , и тия простотии .. Ще даде сумати пари .. По-добре един обикновен депелатоар и да приключва ..

liim0nka
04-01-2010, 19:38
Кола маската не е удачна идея.Ходя на кола маска и винаги след нея кожата ми става не червеникави петънца-това е, защото кожата ми е чувствителна най-вероятно или пък на всички хора е така(нз нямам наблюдения) ..следователно няма да можеш много да се показваш..а и първите няколко часа когато миеш мястото (минато с кола) с вода е доста чувствително, така че..мисля че не би трябвало да правиш това.Отиди при козметичка и се консултирай, ако може да ти предложи някакъв вариант. :)