View Full Version : на гости
moisture
03-27-2010, 16:05
когато идват гости унас маъка ми не ги кара да се събуват и тва страшно мн ме дразни,щот така се разнасят мн зарази и т.н
У вас събуват ли се като идват гости
1. Егати темата
2. Да, събуват се. Затова имаме и пантофи ( чехли ми звучи много селско ) за гости :)
nIkEnCeTy_bE
03-27-2010, 16:30
Естествено, че се събуват, и затова се дават пантофи, както каза Разумен. Иначе по темата, ти пък не си мълчи. Кажи на вашите да дават пантофи, и че така не е удобно.
Да, разбира се събуват се.
Пък то и егати гостите, мен би ми било много неудобно да вляза в нечии дом с кални обувки.
Като майка ти не ги кара, намекни им като им сложиш чехлички пред тях например. Това е и твой дом все пак.
mimsssssss
03-27-2010, 17:18
В много държави не се събуват а си влизат с обувките хората, не знам какво ви се вижда странно. У нас не съм карала никой да се събува, дори му казвам да влиза така :)
В много държави не се събуват а си влизат с обувките хората, не знам какво ви се вижда странно. У нас не съм карала никой да се събува, дори му казвам да влиза така :)
И ние сме така, направо им казваме да влизат така :)
someonerandom
03-27-2010, 18:41
В хола обикновено си ги каним така,обаче в моята стая като идват приятели ги карам да се събуват,защото килимът много лесно се цапа (в хола сме с теракот)
И ние сме така, направо им казваме да влизат така :)
На мен не ми е странно а отвратително .. Аз по тоя под лежа мамка му, няма някой, който ходи с тея обувки в обществените тоалетни да се разхожда по него.. :?
Rotate95
03-27-2010, 18:57
Вкъщи имаме няколко чифта пантофи за гости, но не караме никого да се събува-всеки влиза както му е по-удобно.
А и зависи от случая. Ако човек е облечен официално, то често и обувките са част от тоалета му и е неуместно да го караш да се събува. За събуването на стълбищната площадка въобще ще премълча-толкова е селско...
mimsssssss
03-27-2010, 19:25
Вкъщи имаме няколко чифта пантофи за гости, но не караме никого да се събува-всеки влиза както му е по-удобно.
А и зависи от случая. Ако човек е облечен официално, то често и обувките са част от тоалета му и е неуместно да го караш да се събува. За събуването на стълбищната площадка въобще ще премълча-толкова е селско...
+1
сега ако е кално вън, ще го поканя човек у нас, да се избърже на килимчето за обувки, което е вътре в нас и ще му дам пантофи, но иначе :?
а и у нас навсякъде е или теракот или балатум и чистя всеки ден с прахосмукачката, няма как да се замърсява (тоя навик го имам отдавна, откакто съм малка, имахме много животни и затова се мърсеше бързо)
petinkataaa
03-28-2010, 14:50
където и с теракот,балатум или има едно като мозайка не е нужно да се събуват,но в нас като дойдат са с обувките само до коридора и не повече...в Гърция почти навсякъде е с тая "мозайка" и в колкото къщи съм ходила на гости,не съм се събувала..
наще да си канят гостите както си искат.Ако е чисто в моята стая не ме интересува, карам ги да се събуват.Давам им чехли и са готови. Не съм чистила за да дойде някой и да ми донесе подаръци по пода -било то кучешки л.йна, дъвки, кал и т.н. :lol:
Shadowsogirl
03-28-2010, 16:52
Не зная защо си мислите, че като давате пантафи, чехли или ако щете и терлици така не се разнасят зарази.. Въобще не занете дали като един ви обеу "пантофите" няма гъбички и като ги обуе втория няма да лепне нещо. Пък не може да имате двайсет чифта у вас нали?
LoupGarrou
03-28-2010, 17:32
За събуването на стълбищната площадка въобще ще премълча-толкова е селско...
:lol: Какво му е селското ? То си зависи от това какво представлява жилището ти ... (къща,блок,голяма/малка сграда)
Вкъщи всички се събуват и им се предлагат чехли (аз пък си използвам тази дума, 'пантофи' ми звучи помпозно). Вече е техен избор дали ще ги сложат, навсякъде сме с килими, така че кой, както му е удобно.