View Full Version : Олимпиада-трети кръг
liim0nka
03-27-2010, 19:41
Днес се чудех-когато минеш на национален кръг по някоя олимпиада(ако има значение по език)..наистина ли трябва да си с класния си..смисъл като придружител ли ..нещо такова ми каза едно момиче,но не разбирам смисъла.
Най- често наградите какви са за победителите?
И вярно ли е , че винаги печелили софиянци(честно казано не съм склонна да вярвам, че заради града печелят, но все пак)
знам, че темата и въпросите ми се безкрайно глупави..но никой не може да ми отговори :( :D
kris4ety14
03-27-2010, 19:49
На третия кръг се отива с преподавателя по дадения предмет. Наградата за най-добрите е включване в отбор за международно състезание.
liim0nka
03-27-2010, 20:17
А защо се ходи с преподавателя?
Ако реша за себе си, мога ли да остана още 2-3 дни в София..или трябва да се върна с преподавателя?
Иска ми се 2 дни да поразгледам тая София, толкова рядко ходя там..почти нищо не си спомням..и това ще е шанс да видя 8-)
the_best_f
03-27-2010, 20:22
Вие там няма да си стоите в хотела. Буквално няма да се спрете на едно място. Прекрасно е!
А относно наградите - специално за език не знам, но има и предметни. :)
FantaMen
03-28-2010, 06:46
Аз веднъж бях по математика..... миналата година на национално и примерно за тея 7 клас дето ся и за 12 наградата беше Висше учебно заведение по избор.. естествено не абсолютно всички но списъка си беше доста дълъг... Примерно приятел беше 12 клас тогава и ходи по техническо на националното наградата за първите 10 (тука ще ви излъжа не съм сигурен ) Беше технически университет по избор .. Абсолютно всички Строителен и останалите не ги знам ...
По език, ако си 12 клас получаваш правото да използваш оценката от олимпиадата, вместо да държиш изпит по езика в университета (за първите 10), а ако си насъбрала най-мнго точки от всики получаваш правото без приемни изпити да учиш в МГУ или МГТУ (става дума за руски език) или някой друг елитен чужд университет на разноски на държавата. Естествено, не за всички специалности, но са доста вариантите.
Освен това по-малките пък получават месечна стипендия, която си е доста прилична и по-висока от стандартната държавна стипендия.