View Full Version : Косата
perfektencom
03-27-2010, 21:02
Косата ми е къса, научих я да я мия често и сега ден като не я измия и се омазнява,незнам как да направя така че да изфържа без миене поне малко,защото се мисля че се и уврежда така? Преди не беше така,ако има значение исползвам много често различни шампоани и то силни уашенгоу , или на Advance на Ейвън или L'oreal Elvive .. може би трябва да смена ли малко силните и да почна с детски,ако да препоръчайте :? :-)
tWiLigHtgIrL
03-27-2010, 21:08
питай фризьорката си или продавачката в козметичния магазин.
То на мен от шампоана на Ейвън един път така ми се получи и веднага след първото къпане го смених с шапмоан на Шаума и ми се оправи косата.Шампоанът на Тео също добре ми се отразява на косата..но то си зависи от типа коса.. :) е късмет да се справиш с проблема ти :)
titinkaa
03-28-2010, 08:09
Научи я да я миеш през ден,и като свикне почни през два дена,например я измиваш в неделя и после във вторник,после в сряда.И няма да ти се омазнява бързо,пък шампоаните също оказват влияние,купи си Кря Кря :)
Не знам как още не сте го разбрали... Не е вредно, а препоръчително да си миеш косата всеки ден, то е същото както кожата-трябва да я почистваш всеки ден. Може да се увреди ако всеки ден я миеш със силен шампоан ест., обаче иначе не. По въпроса-детски шампоан Джонсънс или Кря Кря. Аз лично ползвам Арома с коприва и ми е много добре косата, като се има предвид че я мия всеки ден. Той е за мазна, обаче не действа като повечето за мазна коса, които ти омазняват косата още по-бързо. На Wash & Go за мазна коса с обем също е хубав, но то пак при всеки е различно. Само ако си решила да си вземаш за мазна коса да не е на Klorane-медицински е, обаче 1. омазнява двойно по-бързо 2. сплесква я ужасно 3. мирише на... и не се отмирисва бързо/лесно (не е антиреклама, просто съм изпатила от него-даже той сухата коса я прави мазна :D ).
Плюс това си в пубертета и няма как да избегнеш мазната коса. А и омазняването зависи от нивото на хормоните, дните на месеца и т.н. Дори да спре да се омазнява те тея хормони няма да изчезнат и ще избият някъде другаде... за жалост е така...
Надявам се да съм помогналал Успех! :)
Най-добре попитай в козметичните магазини или фризьора си! Тъй като всеки има различен вид коса по-добре недей да слушаш препоръки за шампоани а най-добре попитай някой в магазина! Там със сигурност ще ти помогнат! 8)
Не знам как още не сте го разбрали... Не е вредно, а препоръчително да си миеш косата всеки ден, то е същото както кожата-трябва да я почистваш всеки ден. Може да се увреди ако всеки ден я миеш със силен шампоан ест., обаче иначе не. По въпроса-детски шампоан Джонсънс или Кря Кря. Аз лично ползвам Арома с коприва и ми е много добре косата, като се има предвид че я мия всеки ден. Той е за мазна, обаче не действа като повечето за мазна коса, които ти омазняват косата още по-бързо. На Wash & Go за мазна коса с обем също е хубав, но то пак при всеки е различно. Само ако си решила да си вземаш за мазна коса да не е на Klorane-медицински е, обаче 1. омазнява двойно по-бързо 2. сплесква я ужасно 3. мирише на... и не се отмирисва бързо/лесно (не е антиреклама, просто съм изпатила от него-даже той сухата коса я прави мазна :D ).
Плюс това си в пубертета и няма как да избегнеш мазната коса. А и омазняването зависи от нивото на хормоните, дните на месеца и т.н. Дори да спре да се омазнява те тея хормони няма да изчезнат и ще избият някъде другаде... за жалост е така...
юе ти каза една голямо глупост... естествено , че честото миене на косата води до по-бързото и омазняване!
е ти каза една голяма глупост... естествено , че честото миене на косата води до по-бързото и омазняване!
Molzinka
03-28-2010, 12:43
:shock: НЕ СИ ВЗИМАЙ ШАМПОАНИ НА ЕЙВЪН!
perfektencom
03-28-2010, 13:16
Мисля да си купя Крякря,ама незнам хубав ли е,не е ли много прост :-o