Влез

View Full Version : Моля ви за съвет относно противозачатъчните

UnderMySkin
03-30-2010, 11:50
Predvaritelno se izvinqvam, che temata mi ne e na kirilica - imam maluk problem s laptopa..

Za purvi put piq protivozachatuchni i spazvah dobre grafika - vsqka ve4er v 10 vzemah hap4eto (yasmin). V kraq na tretata sedmica (ostavaha mi 3 hap4eta) zabravih da go vzema ve4erta i sutrinta v 5 go izpih (znachi sa minali 7 chasa). Vzemah ostanalite hap4eta po obichainoto vreme dokato ne svyr6ih opakovkata (v nedelq ve4erta), a v ponedelnik pravih sex, no prezervativut se skusa i ... moje da se kaje 4e sexa ne be6e obezopasen (priqtelqt mi svyr6i v men :) )
Dosta sum pritesnena, iskam da se oburna kum tezi koito sa polzvali protivozachatychni ili sa dobre zapoznati da mi dadat suvet, za6toto ako ima risk ot bremennost (koqto pri men e nejelana) moga da vzema hapche za speshna kontracepciq. No znam 4e ne e preporuchitelno i che 6te mi oburka suvsem hormonite..
Tova koeto propusnah da spomena e che ne zapochnah opakovkata na purviq den ot cikala si, zashtoto taka mi q izpisa lekarkata i v listovkata prochetoh che purvite 7 dni trqbva da polzvam i drug metod za predpazvane (v moq sluchai vuzdurjanie). Drugoto ne6to e che ot blizo edna sedmica postoqnno imam zacapvashto kurvene i daje edva li 6te razbera koga mi e zapochnal 'istinskiqt' cikul. Mn sum oburkana i izplashena... posuvetvaite me molq vi .. :smt087

Azgalor
03-30-2010, 12:18
А защо направо не питаш лекарката си ? Това май е най-удачния вариант :)

Callisto
03-30-2010, 12:22
Не съм много наясно с противозачатъчните, но скоро мисля и аз да посетя гинеколога ми да ми предпише.
Знам обаче, че ако забременееш следва леко прокървяване, но не смятам, че ще е толкова продължително. Трябва да минат към 3 дена след акта, че да забременееш (затова и Ескапел върши работа до 3 дена след акта). Ако си бременна на 3тия ден горе долу ще има леко кървене, но не все 1 е от цикъл.
На мен лично винаги преди цикъл имам леко прокървяване и болки в корема, след това следва истинския цикъл от 5 дена и после пак някакви глупости 1/2 дена се случва да имам нещо като остатаци от кръв, които по-късно са излязли.
Засега недей да пиеш Ескапел, а най-добре отиди до гинеколога си. След като вече 1 си ходила, за да ти предпише хапчетата няма от какво да се срамуваш...просто се консултирай с него, понеже може да даде много по-компетентно мнение от нас.

F4ence
03-30-2010, 12:25
Прочети опътването на хапчетата, там миля че пишеше, че ако пропуснеш какъв е периода в който е опасно да правиш секс. Но найстина е най- добре да се посъветваш със своя лекар, защото явно има и друг проблем със постоянното кървене !

hahavteen
03-30-2010, 12:56
Аз съм пила Ясмин и след няколко дни като ми дойде ще ги почвам пак така че можеш да ми вярваш.
Така..
1. В листовката пише че ако вземеш хапчето със закъснение по-малко от 12 часа то тогава си защитена. В твоя случай закъснението е било 7 часа значи проблеми няма.

2. Да, добре е да се пазиш и по-друг начин първия 1 месец от приема (това ми препоръча моя гинеколог преди като ги пиех) НО след като си ги започнала от първия ден на цикъла си те си вършат работата и си предпазена.

3. През паузата в която по принцип трябва да ти дойде също си защитена.

4. Зацапването е нормално. Това е един от страничните ефекти които се появяват в началото докато организма свиква. При мен го нямаше обаче... Аз лично бих се обадила на гинеколога си на твое място.

С 2 думи е изключено да си бременна ако всичко се е случило точно така както си го описала. Естествено има жени които забременяват въпреки че приемат противозачатъчните правилно но случаите са по-малко от 1 на 1000.
Защо не си прочетеш листовката? Там е описано всичко като за малоумни наистина.

krem4et0
03-30-2010, 12:58
Твое задължение е да си осигуриш начин, за да пишеш на кирилица. Получи отговори и заключвам. Ако все още имаш питания, формулирай нова тема на кирилица!