Влез

View Full Version : безамонячна боя за коса?

The_HappY_GiRl
04-02-2010, 19:36
Здравeйте!Наскоро реших да си боядисам косата с шампоан оцветител,обаче цвета който искам-черен-не мога да го намеря.А в магазините ми предлагаха някакви нови безамонячни бои.Та въпроса ми е следния някой ползвал ли е? И на принципа на оцветителите ли са,т.е да се отмиват?понеже не искам дълготрайно боядисване :neutral:

HoRmOnA
04-03-2010, 18:59
Ползвала съм да.. Casting cream gloss и мирише много яко.. Подхранва косата ама пада много по-бързо от боите с амоняк.. за 1 месец си кажи речи с истинския си цвят.

divaneee
04-03-2010, 19:26
Безамонячните бои са по-скоро за хора, които са алергични към амоняк. Не са по щадящи от другите и на практика си е почти същото. Поне така каза мойта фризьорка. Мисля, че в по-големите козметични магазини можеш да откриеш бои-оцветители, които се отмиват след време (не знам колко точно) и са малко по-безвредни. :)

nefchi_bs
04-03-2010, 21:12
По-добре да се боядиса,от тези оцветители косата става на г*з...Безамонячните бои не са по-безвредни,просто се отмиват с времето ако не повториш боядисването...

TheBeliever
04-03-2010, 22:33
Безамонячните бои са значително по-безвредни от обикновените. Знам го от сигурен източник и е потвърдено от приятели изпробвали и двете алтернативи. Но до 10 дни цветът започва да избледнява видимо. Като ако косата ти е тъмна някои цветове може да не хванат въобще (главно по-нетрадиционните: лилав, зелен, розов). За тях трябва косата предварително да се обезцвети, но след 2 седмици вече ще си руса.
Тъй като говориш за черно шанса да се получи е голям, но както казах за кратък период. Освен ако имаш възможност и нерви да подновяваш цвета на всеки 2-3 седмици.

HexGirl
04-04-2010, 11:21
ами когато ходих при фризиора ми миналата седмица
той ми каза за едни нови наистина безамонячни а не просто с намалено съдаржание на амоняк . Не помня на коя марка бяха но могат само при фризйори да се вземат .

The_HappY_GiRl
04-04-2010, 13:16
благодаря много :)

MaLty
04-04-2010, 13:37
беее много ясно,че са по безвредни .. друго е да си сложиш амоняк на косата .. :?
но например на майка ми,безамонячните не и хващат ..

YourBlackDahlia
04-04-2010, 13:53
Хм , аз съм си купила точно шампоан оцветител - черен и утре ще се клепам. Една приятелка се беше направила и и стоеше хубаво черно, все едно се е боядисвала с боя. Според мен потърси хубаво за шампоан, а относно боите без амоняк - според мен не си струва :)

soni4kuu
04-04-2010, 14:50
тъй като и аз имам въпрос към безамонячните бои и не ми се прави нова тема,защото сигурно ще я заключат,ще попитам тук.
Тази безамонячна боя уврежда ли косата -ако да- по-малко или повече от обикновената боя???

п.п питам защото съм се правила с шампоан оцветител и нищо не си личеше.Абсолютно никаква промяна в цвета нямаше пък и няма как да се направя с кана ,защото имам тъмна коса и искам малко да я изсветля а няма такива кани :oops:

YourBlackDahlia
04-04-2010, 18:07
По прицнип аз съм с кестенява коса и съм пробвала да се изсветля с шампоан оцветител и не стана. След това питах , попрочетох и разбрах защо ;д Шампоана трябва да е близък цвят до естествената ти коса.. А иначе безамонячните бои овреждат косата по- малко от другите, но все пак - овреждат :D

Molzinka
04-05-2010, 16:04
Според мен е много по-добре да си купиш безамонячна боя. Вярно. че даваш повече пари, ама все пак веднъж се боядисваш, а не всеки ден. Плюс това не е толкова вредна колкото другите евтини бои.
Препоръчвам Casting Creme Gloss na Loreal :)