PDA

View Full Version : Предлагам следната идея.

AnzaRe
04-05-2010, 09:25
Когато някой напише някоя тема и в рамките на 1 седмица да бъде активна след това да бъде заключвана.
Смисълът е да пишем отгоровите си на време не като тук:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=320105&postdays=0&postorder=asc&start=15

Мерси на всички .. ама темата е от преди 2-3 месеца и всичко мина.. Cool

Нито бившия не струваше.. нито новият беше стока .. тва за бившия се уверих тези дни. (:

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=325892 ~~>
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 11:52 am
Последен отгово𠬬>
Пуснато на: Съб Апр 03, 2010 9:28 pm

w0sh
04-05-2010, 10:52
Ако се хванеш да ми даваш линкове за всяка стара тема.

Абсурдно е 5 човека да следим всички раздели а остаряващи теми.

minus273dot15
04-05-2010, 21:30
Абсурдно е 5 човека да следим всички раздели а остаряващи теми.

А не може ли нещата да стават някак си... без да има нужда и от един човек... как се казваше... автоматично? :-|

amk933
04-05-2010, 21:32
Ами в тази версия на сайта мисля, че е доста трудно. Мачо и Алекс могат да кажат със сигурност, но съм 99% убеден...

minus273dot15
04-05-2010, 22:35
Не познавам Мачо или Алекс, нито знам какви възможности имат, но на пръв поглед реализацията не изглежда като голямо предизвикателство.

Теоретично погледнато. Форумът в момента показва за всяка тема времето на последният пост и името на автора. Това означава, че тези стойности съществуват и се съхраняват някъде. Следователно могат да бъдат използвани и за други цели. Например, сравняване на текущата дата с датата на последният пост, и ако разликата превишава Х дни, опцията за отговор да не бъде достъпна.

Разбира се, има и куп детайли, за които да се помисли, например в кои раздели е приложима подобна идея и в кои - не, какъв времеви период би бил подходящ и т.н.

От моя гледна точка имплементирането на подобен вид идеи зависи само и единствено от това, дали загубеното време и ресурси за осъществяването им оправдава нуждата от тях. Като цяло идеята на AnzaRe е най-малкото интересна и ми привлече вниманието :) Струва си да се помисли върху нея.

krem4et0
04-06-2010, 06:38
Аз не виждам причина теми на по 2 седмици да се заключват. С времето по-голяма част от темите, по които не се пише, отиват назад и не пречат. Да не говорим, че някои теми дори и в разделите любов и секс (от които както виждам идва идеята ти) са по-общи, не са свързани с конкретен проблем, а с мнение по даден въпрос и да се заключат би било пагубно. И понеже няма как това да се отсее при автоматичен ключ, пак трябва да минаваме, за да отключваме. В никой форум не съм видяла автоматичен ключ след н на брой дни. В някои има местее в архив например, но до там.

machoka
04-07-2010, 10:51
Няма как да се получи дори да се заключва автоматично, ако ПОСЛЕДНИЯТ ПОСТ е на две седмици, КАМО ЛИ ако първият пост е на 2 седмици - както ти предлагаш.

Има много, много аргументи за това. Някои от тях - съществуват теми, които продължават с месеци - теми за снимки, теми игри от по 200-400страници, Важни теми които се допълват периодично в месеците и т.н. За всички тях давността на първият или последният пост в темата няма никакво значение - те са си актуални.