Влез

View Full Version : Гаджето домъкна жаба у нас :D

Callisto
04-05-2010, 14:02
Здравейте!
До сега бяхме на Железница с гаджето. Той намери една жаба, на която и бяха прамазали крачето на пътя близо до 1 локва. Звъннах на баща ми, който е зоолог и той ми каза, че жабата е "Жълтокоремна бумка". Гаджето реши да я вземе у нас и да се погрижи за нея и да я даде на баща ми като дойде да я прегледа. Проблемът е, че жабата е защитена. Ще има ли проблем, ако остане у нас или при баща ми, докато той се погрижи за нея?
Също така баща ми каза, че ще и е нужна помпичка, която да вкарва кислород във водата. Знаете ли горе долу колко струват тези помпички за аквариум?
Ето снимка на вида на жабката:
http://www.club100.net/species/B_variegata/B_variegata_Domnista_Greece_9704_LB2.jpg

dark40
04-05-2010, 14:06
якоо, иначе по темата незнам :)

YouDontKnowMe
04-05-2010, 14:07
Не мога да отговоря на въпросите ти ^ Но искам да ви поздравя за постъпката :D Да ви е жива и здрава животинката !

Callisto
04-05-2010, 14:28
Не мога да отговоря на въпросите ти ^ Но искам да ви поздравя за постъпката :D Да ви е жива и здрава животинката !

То в моето семейство е някакъв ужас с тези животни. Баща ми е зоолог и до преди 7/8 години беше директор на Природонаучния музей. Като напусна и домъкна у нас Сиамски крокодили, тигрови питони, дългоупашати змии. От вилата домъкна костенурки, заек, лисица, фазани, сомове, токачки, хамстери, гълаби, папагали Жако, катерици, порове...направо ужас. :D Като бяхме нови в квартала всички в околността идваха у нас като в някакъв музей да разглеждат животните. Сега и жаба моя си домъкнал, точно като аз исках да си взимам ново коте... :D
Някой иска ли жабки, понеже тук имам поне 20 яйца от тази. :D Много е яка и не квака, а нощем спи. :D
Мисля да ги отгледам и като преминат от попови лъжички до жабки да ги пусна в някоя студена локва в планината да си живеят. :)

YouDontKnowMe
04-05-2010, 14:31
Аз искам жаба !!! Само ми кажи какво е нужно за отглеждането й !!!
П.П: Искам да живея у вас. Имаш ли брат за женене :D

petinkataaa
04-05-2010, 14:41
ами мисля,че няма да има проблем да я задържите за мъничко,щом ще й помагате...пък помпичките са не повече от 10-12 лв...последно май толкова ги гледах.. : )

Callisto
04-05-2010, 14:54
ами мисля,че няма да има проблем да я задържите за мъничко,щом ще й помагате...пък помпичките са не повече от 10-12 лв...последно май толкова ги гледах.. : )
А ще има ли проблем, ако се развъждат или трябва разрешително за това. Примерно 1 жаба снася м/у 50 и 200 яйца..задържаш от тях 2 жабета, а останалите пускаш на свобода в природата като са станали здрави жабета готови да се оправят сами?
Иначето баща ми ми каза, че се нуждаят от студена вода, помпичка за въздух, хранят се с ларви на комари, мухи, но и с месо от магазина става, ако е нарязано на ситно. Каза ми да я храня със пинсетка, но ще видим. :D Живеят предимно във водата. Показват си главичката на повърхността и се печат. Обичат да се заравят в тинята, да си правят скривалица. Аз колекционирам камани и днес много се зарадвах, че с тях мога да и обзаведа аквариумчето, за да си има място за криене.
Много са смешни жабките. Като ги сложиш в шепа и се правят на умрели и се свиват на топка и корема нагоре. :D Гледам да не я закачам и така. Не е толкова сложно.
Истински братя нямам, но имам 3ма доведени...избирай си м/у 3 годишен, 16 годишен и 28 годишен. :D

CrAzYanDlaZy
04-05-2010, 18:07
красива жаба :-) 8-)

Callisto
04-05-2010, 20:09
красива жаба :-) 8-)

Адски яка е, но изисква много грижи и не е лесно да се потдържа температурата на водата да е студена и същевременно да има слънце.

L0ST
04-05-2010, 20:11
Аз ли не мога да чета или ти каза, че имате крокодили у вас :D

nIkEnCeTy_bE
04-05-2010, 20:49
И аз това се зачудих.. и лисица донесъл баща ти, и змии ужас.. яката работа, няма лошо. 8-)

Callisto
04-05-2010, 20:59

Ами да баща ми беше наел за 10 години природо-научния музей в София и почти всички животни от него бяха негови. Повечето ги е внасял от Чехия. След напускането си подари по-голямата част на един негов приятел, друга част дари на Петър Берон и музея(сегашните животни там), а другата остави за себе си. Направи им клетки в двора, езера и тн. Луда работа, голяма мания, но за него това беше неговия живот. :) Супер много обича животните, а и от там и аз. Отгледама съм с тях и не испитвам страх, към никое от тях.
Иначето си отглежда 2 сиамски крокодила (Ники и Симо). :D ...пълно е със животни. Най-много ме радват поровете. По-яки и игриви са от куче. Сега смятам да си взема едно женско от него да си го гледам и аз в къщи, че женските поне не меришат. Гадното е,че са много палави и често бутат чаши...така си замина и стария ми лаптоп, но иначето са супер. :D

L0ST
04-05-2010, 21:02

Ами да баща ми беше наел за 10 години природо-научния музей в София и почти всички животни от него бяха негови. Повечето ги е внасял от Чехия. След напускането си подари по-голямата част на един негов приятел, друга част дари на Петър Берон и музея(сегашните животни там), а другата остави за себе си. Направи им клетки в двора, езера и тн. Луда работа, голяма мания, но за него това беше неговия живот. :) Супер много обича животните, а и от там и аз. Отгледама съм с тях и не испитвам страх, към никое от тях.
Иначето си отглежда 2 сиамски крокодила (Ники и Симо). :D ...пълно е със животни. Най-много ме радват поровете. По-яки и игриви са от куче. Сега смятам да си взема едно женско от него да си го гледам и аз в къщи, че женските поне не меришат. Гадното е,че са много палави и често бутат чаши...така си замина и стария ми лаптоп, но иначето са супер. :D

Ужас, не са ли много миризливи.. Иначе е убаво, че не те е страх и още по-хубаво че обичаш животните, че квито изроди се изродиха сега направо ми е мъка за животните. Иначе може би ще ги наснимаш и ще качиш снимки някога :P

Callisto
04-05-2010, 21:06

Ужас, не са ли много миризливи.. Иначе е убаво, че не те е страх и още по-хубаво че обичаш животните, че квито изроди се изродиха сега направо ми е мъка за животните. Иначе може би ще ги наснимаш и ще качиш снимки някога :P
Ми не поровете не са миризливи но това си е въпрос на хигиена. Дивите порове естествено си смърдят, понеже те са склонни да крият храната си някъде из бърлогата си и после я забравят. По този начин тя се вмерисва, а от там и самите порове. Мойте лично няма как да крият храна и си ги къпем редовно.
Иначето за снимки не мога да направя, понеже батерийте на апарата ми са се продънили, но мога да се опитам да снимам стари снимки с камерата на компютъра или да потърся дали имам техни качени тук. :) Ако намеря непременно ще кача.

Callisto
04-05-2010, 21:47
Намерих един албум, където баща ми е снимал малка част от животните. Качеството не е добре, понеже снимах снимките с камерата на компютъра, а и е тъмно и светлината не е добра. Друга част от снимките си ги намерих в Импулса и от компа, но не са много. :( Когато баща ми влезе в скайп ще го помоля за хубави снимки, че всички са при него.
http://img534.imageshack.us/g/tswy45ibv67.png/
Колкото и много животни да имаме тази седмица ще си взема това коте:
http://img340.imageshack.us/img340/6348/8665a.jpg
Адски много ми харесва, а и стопанката и няма възможност да се грижи за нея.

Callisto
04-05-2010, 22:28
Жабката ми снесе още 26 яйца. :D

WaterLilly
04-05-2010, 22:34
Best. Life. Ever. Сериозно, а да се сменим? 8-) Иска ми се да имах жаба, ама вярно много грижи трябват, а и няма кой да ме финансира. XD Всичко за моята костенурка си беше с мои пари, а трябва пак да й купувам неща това лято...
И пор искам, чела съм, че са чисти животни и са игриви. А и са сладки... ^^
У ваас ми се струва като райска градина.

Callisto
04-05-2010, 22:46
Best. Life. Ever. Сериозно, а да се сменим? 8-) Иска ми се да имах жаба, ама вярно много грижи трябват, а и няма кой да ме финансира. XD Всичко за моята костенурка си беше с мои пари, а трябва пак да й купувам неща това лято...
И пор искам, чела съм, че са чисти животни и са игриви. А и са сладки... ^^
У ваас ми се струва като райска градина.

За жалост не живея с баща ми. Той се премести да живее в Панчарево, понеже там имаме къща с двор, където да бъдат клетките през лятото. Сега не можем да затворим горките животни цял живот в някоя къща без слънце. :( Аз живея с гаджето ми, с който само си мъкнем различни животни в къщи..то и родителите ми така са се запознали, понеже и 2мата много са обичали жиовтните и са си ги отглеждали.
Наистина е много хубаво с толкова много животни. Винаги има с кой да си играя и кой да ми се лигави и умилква.
Поровете наистина според мен са най-яките и хубави животни. Адски чисти, женските не отделят секрет и не смърдят изобщо, много игриви са. Баща ми викаше, че подскачат все едно някой ги е ударил с дъска по главата. :D Уникалните сладури. :)

Emilen
04-05-2010, 22:53
Притежанието/ задържането на животно или растение от защитен вид е строго забранено. Възможно е само при определени условия, със специално разрешение. Не знам към кого трябва да се обърнете, но по принцип самото отделяне на животното от естествената му среда вече е нарушение.
Опитайте на телефон 112. Там имат връзка с всички компетентни служби. Това е трябвало да направите веднага.

Callisto
04-05-2010, 23:00
Притежанието/ задържането на животно или растение от защитен вид е строго забранено. Възможно е само при определени условия, със специално разрешение. Не знам към кого трябва да се обърнете, но по принцип самото отделяне на животното от естествената му среда вече е нарушение.
Опитайте на телефон 112. Там имат връзка с всички компетентни служби. Това е трябвало да направите веднага.
Ами татко утре ще заведе жабката до музея. Там принципно работят всички специалисти занимаващи се със зоология. Неговата работа принципно е "природозащитник".

Jessie
04-05-2010, 23:31
Евала ти правя. ;-) И аз обожавам животните (специално сем. Котки), но нашите не ми позволяват да си взема каквото и да е животинче. :x А съм на 18 вече.. :x Само да се изместя да живея сама (като стане време да следвам), първата ми работа е да си имам котенце.

По принцип не харесвам жаби, даже са ми противни, но тази е уникална. ;-) Както и черното котенце, което мислиш да си вземаш. :P :P :P

Едит: А пък това слънчице е СТРАХОТНО !!
http://img517.imageshack.us/i/345m.jpg/

:-) :-) :-)

Callisto
04-05-2010, 23:42
Едит: А пък това слънчице е СТРАХОТНО !!
http://img517.imageshack.us/i/345m.jpg/

:-) :-) :-)

Хаха това слънчице с смесица м/у вампир, ушите на доктор Ливайн, някоя китайче и прическата на Айнщайн. :D

Jessie
04-05-2010, 23:44
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

И пак си остава уникално сладурче !! :-)

d3n17yy
04-06-2010, 09:53
и двете котенца са мн сладки :-) :-)