View Full Version : Фитнес..
maksimal
04-06-2010, 09:17
На 14 съм. Кажете дали мога да тръгна на фитнес, или съм още малък? :-o
DaemonBoy
04-06-2010, 10:10
Колко си висок и колко тежиш? Имай в предвид че фитнеса леко забавя растежа на ръст
HHristov
04-06-2010, 10:12
Научи се да правиш лицеви опори и тогава мисли за фитнес :)
maksimal
04-06-2010, 11:23
Научи се да правиш лицеви опори и тогава мисли за фитнес :)
споко правя лицеви и ти кат незнаеш не се обаждай 8)
maksimal
04-06-2010, 11:25
Колко си висок и колко тежиш? Имай в предвид че фитнеса леко забавя растежа на ръст
тъкмо трябва да си забавя ръстежа щото нещо съм малко висок :D
височина: 175-176см.
тегло: 54-55кг.
Аз тръгнах на 13 и съм 1.87. Мисля, че не забавя кой знае колко ръста.
Може да започнеш фитнес. Предполагам, че ще качиш трудно килограми първоначално, но поне сила, знания и опит ще добиеш. Увеличи си приема на храна и почвай.
someonerandom
04-06-2010, 11:41
Може ли някой да обясни защо фитнесът забявал растежа,че не ми е ясно?(Няма ирония,наистина не ми е ясно :D )Знам,че с прекалено големи тежести се износвали ставите и т.н,обаче за растежа нищо не знам...
Може ли някой да обясни защо фитнесът забявал растежа,че не ми е ясно?(Няма ирония,наистина не ми е ясно :D )Знам,че с прекалено големи тежести се износвали ставите и т.н,обаче за растежа нищо не знам...
Смазват се хрущялните дискове между прешлените на гръбначният стълб. Става при големи тежести, когато си изправен. Колкото по към перпендикулярно на пода положение отива кръста и колкото по-отгоре е тежестта (или просто G е по посока на кръста), толкова повече се забелязва това. Раменната преса е идеалният пример.
Според мен може да се направи програма, която почти да не товари по този начин гръбнака.
maksimal
04-06-2010, 11:52
Смазват се хрущялните дискове между прешлените на гръбначният стълб. Става при големи тежести, когато си изправен. Колкото по към перпендикулярно на пода положение отива кръста и колкото по-отгоре е тежестта (или просто G е по посока на кръста), толкова повече се забелязва това. Раменната преса е идеалният пример.
Според мен може да се направи програма, която почти да не товари по този начин гръбнака.
ем аз имам една, но незнам дали ще товари много... ако товари много ще я сменя
fr33runner
04-06-2010, 11:53
Chalcho си е живо доказателство,че фитнеса НЕ забавя растежа. :) Почвай да тренираш смело!
ем аз имам една, но незнам дали ще товари много... ако товари много ще я сменя
Когато стигнеш до килограмите, които ще оказват по-сериозно значение на растежа ти, ще си вече 1.90м ^^
HHristov
04-06-2010, 12:15
Сичко е относително :) Може неговият растеж да спре :)
maksimal
04-06-2010, 12:50
тоест? обърках се :o
Тренирай спокойно. Физическите натоварвания стимулират секрецията на соматотропин. Внимавай с вертикалните натоварвания, не защото ще се отразят на растежа, а защото контузиите при тях са много неприятни.
maksimal
04-06-2010, 13:03
Тренирай спокойно. Физическите натоварвания стимулират секрецията на соматотропин. Внимавай с вертикалните натоварвания, не защото ще се отразят на растежа, а защото контузиите при тях са много неприятни.
само да попитам дърпането на скрипец "вертикално натоварване" ли е? :-P
само да попитам дърпането на скрипец "вертикално натоварване" ли е? :-P
Бе то е вертикално, но тъй като дърпаш и не действа тежестта надолу е друг вид. Предполагам не е имал него впредвид Myrth, не знам. Там по-скоро има значение дали е пред глава или зад глава за това, дали ще се контузиш. За мен пред главата е по-безопасният и на практика почти еднакво натоварващ като зад главата. Особено ако отпускаш и дърпаш до пълна амплитуда.
fr33runner
04-06-2010, 18:57
Това,че ако дърпаш скрипец зад врата по-бързо ще расте,мисля че е просто мит.