Влез

View Full Version : Безизходица..

Neli95
04-07-2010, 16:54
Здравейте, такам значи всичките ми приятели пушат пият стоят до късно навън. Аз също искам но първо майка ми не ме пуска до късно пуска ме до 7 часа а приятелите ми се събират към 8. На мен ми е много гадно защото така винаги пропускам всичко интересно. Второто което ме спира да пуша и пия с тях е нз какво е това чувство ама примерно веднъж преди училище те бяха взели едно наргиле да пушат и аз също отидох но нещо ми стана почнах да се притеснявам и казах че трябва да тръгвам и се прибрах в къщи и след това като говорих с баща ми ми беше тооолкова неудобно (не съм му казвала за наргилето) и имах чувството че съм извършила някакво огромно престъпление а аз дори не опитах да пуша, беше ме страх :o . Всичките ми приятели излизат навън забавляват се нон стоп а аз си стоя в къщи и нищо не правя, не че не искам да излизам ама те просто се виждат след даскало а сутринта спят да късно и така.. Другия ми проблем е че всички си имат гаджета а аз не, дори не съм се целувала а съм вече на 15 (не ми казвайте че ми е рано още ч имало време...) просто няма и как да си намеря гадже аз отивам на даскало връщам се майка ми ме кара да уча цяла сутрин и така. Няма как да убедя майка ми да ме остави до по-късно защото когато съм била малка и брат ми е бил горе долу на моята възраст мама го е пуснала до по-късно и някакви наркомани ли нз какви точно са го нападнали и са го наръгали с нож (и брат ми е починал тогава) и майка ми и баща ми мислят че същото може да стане и с мен и не искат да допуснат същата грешка. Просто вече нз какво да правя.. На всичкото отгоре вече приятелите ми почват да ме отбягват защото никога не се виждаме те постоянно си говорят за следващия купон или за миналата вечер и т.н. и аз просто не мога да се включа в разговора. И в училище имам лоши оценки защото никога не мога да се концентрирам, не мога да си сменя приятелите и не искам защото ме кефат в къщи постоянно се карам с мама и вече нз кво да правя!!! :-k

nIkEnCeTy_bE
04-07-2010, 17:03
Не искай да бъдеш като тях, защото си има и своите недостатъци. Както така ги описваш, се чудя как не са станали курвички от 12-13. Мисля, че родителите ти се притесняват от една страна, а и ти няма доверие. Понякога родителите могат да преценят, че приятелите не са добри деца. Може би не искат да станеш като тях, а и мисля че не би ти отивало. Нормално е сега да се чуствап така. Ако са ти истински приятели, няма да те заебат, и ще излизат с тебе. Кани ги у вас, запознай ги със ваще, нека разберат, че те са ти приятели, и искаш да излизаш с тях. Трябва да спечелиш доверието им. Обясни им, че това което е станало с брат ти, няма да се случи на тебе. Нека не живеят в този страха и да ти позволяват да си изживееш деството, защото то е един път. За гадже спокойно, когато най малко очакваш, то ще дойде. Поговори с тях просто, кажи че искаш да излизаш, че искаш да бъдеш като нормалните деца, и да се забавляваш, мисля че ще те разберат. Просто може би от една страна, живеят в този страх от станало със брат ти, за което съжелявам. Но от една страна пък недей да ставаш като тях. След време, както сега ги описваш, не си представям какви разхайтени ще станат. Не мисля, че са подходяща компания за теб, но ако толкова държиш на тях... мисля, че можеш да си намериш по-свяствни приятели. :)

YouDontKnowMe
04-07-2010, 19:04
Родителите ти са прави . Приятелите ти не струват . Алкохолици и пушачи :?

DieselBlood
04-07-2010, 19:20
Като прочетох темата ми се струва,че тези,с които се събираш са пълни утрепки.Не се обиждай ама родителите си са напълно прави да не те пускат наляво и надясно.Концентрирай се над ученето и хич да не ти пука.А ако те отбягват само щото не пушеи и не пиеш,тогава можеш с кеф да им теглиш една майна.

Chacho
04-07-2010, 20:09
Абе как лепнахте определенията на приятелите й толкова бързо? Вие ме изкарахте и мен "пълна утрепка", както и приятелите ми. Може да не съм идеалният пример, но чак в такъв стереотип да ме вкарвате.

С един-два купона за седмицата ще се концентрира тройно по-добре върху ученето.

Към авторката: Говори с родителите си да ти гласуват повече доверие, рано или късно трябва да го направят. Съжалявам за брат ти. Такива неща за мен е неприемливо да се случват в 21 век. А те са под път и над път. Нищо чудно, че се притесняват. Но то риск се крие и до магазина ако отидеш. Ако се съберете с близки познати, вкъщи (в апартамент имам впредвид) ще си на по-сигурно място, отколкото по главната улица. Това е лично мнение.

Sham
04-07-2010, 20:18
онова чувството е свидетелство, че си добро дете)
грижи се за себе си, дете! мисли за бъдещето си, работи за него, учи, чети, просто греби от живота. пиенето и пушенето - за тях има време, място, те не са статут. жалко, брат ми е на твоите години, не е като да се вслушва в думите ми, но наистина, не хаби копнежи по нещо, което е кухо откъм съдържание, но от твоя ъгъл ти се вижда цветно и лъскаво.

ThePowerOfLove
04-07-2010, 20:37
Родителите ти са много прави. Няма нищо лошо да пиеш и пушиш, но не и на 15год.. Нормално е да се притесняват за теб, след време ще им благодариш, вярвай ми :) Няма много дълго да си в това положение, дръж се

MaGuSs
04-07-2010, 21:22
Родителите ти са много прави. Няма нищо лошо да пиеш и пушиш, но не и на 15год.. Нормално е да се притесняват за теб, след време ще им благодариш, вярвай ми :) Няма много дълго да си в това положение, дръж се

Не мисля,че вообще цигарите са полезни.Нека да оставим Snoop Dogg ,който сподели в нета ,че когато започне да кашля пушел трева и се оправял,гласът му също... :lol:

П.П.Аз също пуша.И наистина дълбоко в сърцето си вярвам и искам да ги спра.Но уви.Не става.

Доказано е ,че пушач се отказва чак след като се пробва 9пъти .Аз досега съм пробвал 4 пъти.МммМммм по тази логика ,остават ми още 5 :lol:

kris4ety14
04-07-2010, 22:27
грижи се за себе си, дете! мисли за бъдещето си, работи за него, учи, чети, просто греби от живота. пиенето и пушенето - за тях има време, място, те не са статут. жалко, брат ми е на твоите години, не е като да се вслушва в думите ми, но наистина, не хаби копнежи по нещо, което е кухо откъм съдържание, но от твоя ъгъл ти се вижда цветно и лъскаво.

+1 =D> Печелиш една усмивка.

С времето всичко ще си дойде на мястото. Все пак не губи как да кажа... веселостта си. Потърси друг начин да си щастлива. Но ако смяташ, че това е верният начин, тогава извоювай( :D ) самостоятелност. Сигурна ли си, че промяната ще ти донесе спокойство и задоволство?

P.S. Нямам нищо против пушачи, пиячи, купонджии. Въпрос на избор. Не са ми приятни тези, които нямат ясна, хубава цел за бъдещето си(разбира се и да работят за нея), а си карат ден за ден. Или пък не могат да разсъждават върху елементарни проблеми.

WaterLilly
04-08-2010, 07:20
О... боже... мой...
Горкичката, толкова ти съчувствам, че не можеш да излезеш с приятелите ти да се напушиш и натряскаш... Как може да са ти толкова несправедливи родителите?

nefchi_bs
04-08-2010, 08:56

Не мисля,че вообще цигарите са полезни.Нека да оставим Snoop Dogg ,който сподели в нета ,че когато започне да кашля пушел трева и се оправял,гласът му също... :lol:

П.П.Аз също пуша.И наистина дълбоко в сърцето си вярвам и искам да ги спра.Но уви.Не става.

Доказано е ,че пушач се отказва чак след като се пробва 9пъти .Аз досега съм пробвал 4 пъти.МммМммм по тази логика ,остават ми още 5 :lol:

По тази логика аз трябва вече отдавна да съм ги спряла,но уви..

uBuTo
04-08-2010, 15:10
Ако бях на твое място бих избягала от вкъщи чоек! Разбирам че се притесняват за тебе, ама то тва е бахти терора бе! Кво е тва на 15 години да се прибира в 7 часа? :shock: Направо се шокнах като го прочетох тва! И какво имаш предвид под "късно" .. доколкото разбирам вашите смятат че 8 часа е късно! Ужас! Аз не бих го преживяла тва! :? Чудя се ти как издържаш? :?

ecstazy
04-08-2010, 15:31
О... боже... мой...
Горкичката, толкова ти съчувствам, че не можеш да излезеш с приятелите ти да се напушиш и натряскаш... Как може да са ти толкова несправедливи родителите?

iiordanova
04-08-2010, 16:14
Бъдете малко толерантни! :smt101 Веднага всички лепнаха поредното клише на приятелите и.
Всеки човек има нужда от малко разпускане през уикенда поне!
Авторке , опитай се да спечелиш доверието на родителите си.
Учи , изкарвай добри оценки.
Опитай се да ги помолиш да те пускат до по-късно.
Да излизаш , за да си отпочинеш малко.
Но все пак внимавай! Защото пиенето и пушенето .. са като наркотик. Няма отказване. :?

liim0nka
04-08-2010, 16:56
Ако бях на твое място бих избягала от вкъщи чоек! Разбирам че се притесняват за тебе, ама то тва е бахти терора бе! Кво е тва на 15 години да се прибира в 7 часа? :shock: Направо се шокнах като го прочетох тва! И какво имаш предвид под "късно" .. доколкото разбирам вашите смятат че 8 часа е късно! Ужас! Аз не бих го преживяла тва! :? Чудя се ти как издържаш? :?
също смятам, че доста я ограничават..ама твоето мнение е изключително тъпо...това че твоите родители нямат никакъв контрол над теб не значи че трябва да даваш малоумни съвети (като да бяга) на момичето..ти изобщо имаш ли идея как ще се чувстват те като видят, че я няма при условие, че са изгубили вече едното си дете..м?! Да си мислят жива ли е,мъртва ли е..да им мине даже през ума,че са избугили и единственото си останало дете?!?!?!..чудя се на хора като тебе..честно :?

someonerandom
04-08-2010, 17:57
И според мен те ограничават прекалено много,но след това,което се е случило на брат ти,не можеш да ги виниш.След такава травма не мога и да си представя какво си мислят,докато те няма,особено ако е вечер.А ако приятелите ти не разбират причинината за ограниченията ти и те отбягват...тук ще си замълча,защото не мога да се изкажа меко по техен адерс...

Chacho
04-09-2010, 02:54
също смятам, че доста я ограничават..ама твоето мнение е изключително тъпо...това че твоите родители нямат никакъв контрол над теб не значи че трябва да даваш малоумни съвети (като да бяга) на момичето..ти изобщо имаш ли идея как ще се чувстват те като видят, че я няма при условие, че са изгубили вече едното си дете..м?! Да си мислят жива ли е,мъртва ли е..да им мине даже през ума,че са избугили и единственото си останало дете?!?!?!..чудя се на хора като тебе..честно :?

Тя не го каза сериозно.

uBuTo
04-09-2010, 15:59

Тя не го каза сериозно.
Аз казвам какво бих направила на нейно място! Не й казвам да избяга от вкъщи! ;) А и мисля, че тя няма да го направи! Прекалено страхлива е. ;) ..

Chacho
04-09-2010, 16:12

Тя не го каза сериозно.
Аз казвам какво бих направила на нейно място! Не й казвам да избяга от вкъщи! ;) А и мисля, че тя няма да го направи! Прекалено страхлива е. ;) ..

Добре, връщам си думите назад. Явно наистина е било тъп съвет.

uBuTo
04-09-2010, 16:21

Тя не го каза сериозно.

Ами тъп, тъп колко да е тъп! .. Ти как си го представяш - да се прибираш в 7 часа, или по-точно да не излизаш от вкъщи? :? Не знам за вас, но аз не бих могла да живея по този начин. :? .. Ясно, загубили са едното си дете, страх ги е за нея, но да й дадът поне малко свобода! :? Та те я задушават!

Chacho
04-09-2010, 16:47

Тя не го каза сериозно.

Ами тъп, тъп колко да е тъп! .. Ти как си го представяш - да се прибираш в 7 часа, или по-точно да не излизаш от вкъщи? :? Не знам за вас, но аз не бих могла да живея по този начин. :? .. Ясно, загубили са едното си дете, страх ги е за нея, но да й дадът поне малко свобода! :? Та те я задушават!

И аз казах, че трябва да й гласуват доверие. Ако избяга от вкъщи ще си го начука отзад.

ILoweSea
04-09-2010, 16:53