PDA

View Full Version : Моля за компетентно мнение Овулация Важно!

jentaro
04-08-2010, 03:08
безопасен ли е секса веднага след като кръвотечението свърши... мога ли да правя секс с гаджето си без да се притеснявам поне 2-3 дена без перзерватив след като и е свършила менстуацията момче съм не съм си имал толкова сериозно гадже над 7 месеца вече и изкам да знам в кой дни може да се радваме на секс без гумички (разбира се без да бъда нагал да свършвам в нея)

Въпросът ми е към хората който са наясно

как се определя овулацията
възможно ли е наистина тя да съвпада с кръвотечението и ако е така
каква е тази теория ,че тогава няма озрели яйцеклетки за да може да се зачене

или още по-накратко кога може да правиме секс без риск
факт ли е ,че когато не е в овулация 100% няма как да забременее

(на ясно съм с това че не трява да се прави поне 4 дена преди започването на овулацията)

Информацията ще ми бъде много полезна благодаря предварително и се извинявам видях ,че има такива теми но на тези въпроси не е отговорено конкретно в тях

kalpazanka
04-08-2010, 05:24
безопасен ли е секса веднага след като кръвотечението свърши... мога ли да правя секс с гаджето си без да се притеснявам поне 2-3 дена без перзерватив след като и е свършила менстуацията
Зависи колко е дълъг МЦ. Овулацията настъпва 14 дни преди менструацията.

как се определя овулацията
възможно ли е наистина тя да съвпада с кръвотечението и ако е така
каква е тази теория ,че тогава няма озрели яйцеклетки за да може да се зачене
Заповядай http://koog-vma.com/vaprosi-34.htm

Има щастливи жени, които всеки месец разбират с пределна сигурност кога настъпва овулацията им. Това са жените, които в деня на овулация изпитват остра болка в долната част на корема или получават оскъдно влагалищно кървене (зацапване).

Датата на овулация може да се определи чрез измерване на температурата под езика или в ануса (така наречената "базална температура"). Това се прави всеки Божи ден, сутрин преди ставане от леглото, в продължение на три месеца. Данните от измерването се записват. В деня на овулация базалната температура рязко се покачва (с половин-един градус) и се запазва повишена в продължение на няколко дни. Описаният подход отнема твърде много време и енергия за съсредоточаване, поради което все повече губи популярност.

Настъпването на овулация -- или по-скоро периодът, когато вероятността за забременяване е най-висока -- се определя доста точно по начин, описан в статията за противозачатъчни методи и средства.

Един достъпен метод за ориентация дали жената овулира е самоизследването на слуз от маточната шийка. За целта жената трябва да достигне с показалеца си маточната шийка. Тази задача понякога е трудна. Улеснява се в изправен стоеж, единият крак стъпил по-високо или в клекнал стоеж. Показалецът притиска силно маточната шийка и се изважда от влагалището. След това допираме палеца до показалеца и бавно раздалечаваме двата пръста. Ако между тях се образува тънко повлекло слуз, в момента е налице овулация. Точността на метода е задоволителна, но само в отсъствие на възпаление (течение).

Най-лесният (но свързан с разноски) вариант е човек да си купи от аптеката тестове за овулация и да прочете инструкцията за приложението им. Продават се два основни вида -- малки микроскопчета, с които наблюдаваме собствената си слюнка (по време на овулация тя засъхва по особен начин) и лентички, които се потапят в урината. Такъв е Ovutest, който струва 2-3 лева за опаковка с един тест и 7-10 лева за опаковка с няколко теста, един от които за бременност.

Всички описани методи за разпознаване на овулацията са повече или по-малко неточни. Ако искате овулацията да се разпознае с най-голяма точност, трябва да се подложите на фоликулометрия.

или още по-накратко кога може да правиме секс без риск
факт ли е ,че когато не е в овулация 100% няма как да забременее
Ми замисли се! Ако няма пукнат фоликул, т. е. няма овулация, тогава ккаво предлагаш да оплоди сперматозоида? :)

Може да й купиш и това
http://www.maybebaby.com.au/_how_do_i_use_maybe_baby.php
за първите няколко месеца, за да установите със сигурност на кой де н е овулацията, макар че това по-скоро се използва за бебеправещи. ;)