View Full Version : Омраза към родител
ivakavlad
04-09-2010, 23:48
Знам че когато някой да каже че мрази някой от дъното на душата си той преувеличава или е просто ефектиран от някаква случка в повечето случай.Само че при мен е различно единственият човек който мразя до мозъка на костите си е баща ми.Наще са разведени имам и брат и двамата сме при майка ни.Никога не съм предполагал че ще мразя до такава степен някой камоли собственият си баща от както се помня не сам видял нищо хубаво от него проиграваше парите на комар после започна да пие от малак се научих да познавам когато видя някои пиинал леко че е пил също така ни и биеше за какво ли е случвало се е да отивам на училище със синьо око или сцепена устна.Попринцип като ми кажат че на някой му се е случило нещо ми става малко гадно но за него дори да ми кажат че е умрял въобще няма да ми пука.Веднъж бяхме седнали с леля ми и майка ми в едно кафе имах във мен джобно ножче пеперуда доиде баща ми и почна да псува да се заяжда и да тръгва да налита на бой ножа ми беше отворен и го държах в ръкава вярвайте ми ако не беше майка ми нямаше да ми мигне окото щях да го лежа ако трябва това нещо от доста време така ми тежи и просто реших да го споделя благодаря че прочетохте това и да знам имам правописни грешки и за нищо я нямам пунктуацията не е нужно да ми казвате
nIkEnCeTy_bE
04-09-2010, 23:54
И аз съм търпяла такива сцени като малка. Колкото и нерпиятна гледка да е, по неприятно ще е да гледаш как погребват баща ти. И това съм видяла от живота. Хубаво е, че са разведени, и не ви тормози у вас. Каквото и да е родителя, си е родител. Недей да бъдеш изпълнена с омраза, просто се радвай, че няма кой вече да ви измъчва. След време, ако продължава да пие баща ти, обстоятелствата и последстията, ще те накарат да се замислиш какво са родителите за едно дете, вярвай ми.
Barrmana
04-09-2010, 23:56
И аз съм търпяла такива сцени като малка. Колкото и нерпиятна гледка да е, по неприятно ще е да гледаш как погребват баща ти. И това съм видяла от живота. Хубаво е, че са разведени, и не ви тормози у вас. Каквото и да е родителя, си е родител. Недей да бъдеш изпълнена с омраза, просто се радвай, че няма кой вече да ви измъчва. След време, ако продължава да пие баща ти, обстоятелствата и последстията, ще те накарат да се замислиш какво са родителите за едно дете, вярвай ми.
Няма как да не отбележа , че почти на всякаде пускаш доста правилни и точни коментари :D :-D :-)
ivakavlad
04-10-2010, 00:03
само да отбележа аз сам момче нз защо всички ме мислят за момиче иначе като цяло може и да си права но вярвай ми това което изредих е даста малка част от всичко да възможно ми е да ми стане гадно но много се съмнявам той продължава да пие той е перманентно пиян не съм го виждал от последното явяване в съда но честно казано не ми и трябва
nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 00:24
Извинявам се тогава. Но съм забелязала, че момчетата сте по такива агресивни, смисъл допускате да мразите някого. Не ви пука и това е. Но не трябва да е така. Каквото и да е причинил, баща ти е. Родител! Както казах, и аз съм търпяла такива сцени, че дори сега се чудя как съм ги търпяла.Не трябва да бъдеш, изпълнен с омраза. Да ти кажа честно сега, и аз не искам да се връщам назад. Колкото и хубаво да ми е било, като се сетя колко хора са били нещастни. Но не обвинявам баща за грешките, и не го мразя. Защото преди всичко мие баща. Просто недей да бъдеш, изпълнен с омраза. Не мисли за него, щом не искаш да го виждаш недей. Има хора до теб, които вярвам, ще те откажат от това да го мразиш. Каквото и да е причинил на семейството, предполагам е било от алкохола. Не се отричай от баща си, не го отписвай от живота си, защото ще дойде ден и живота ще го отрече от теб.
ivakavlad
04-10-2010, 00:37
попринцип момчетата сме по агресивни но аз не съм агресивен почти никога даже обратното но това е друга тема като цяло си права но просто не мога а и честно казано и не искам да му простя.Единствените хора до мен са майка ми и брат ми всички останали се опитват да ме използват по някакъв начин а просто имах нужда да излея така да се каже душата си прекалено много емоции ми се насъбраха и честно казано не много добри
YouDontKnowMe
04-10-2010, 07:56
Уау , у нас го имам същия. Но ми е баща и го обичам. И не искам нищо лошо да му се случва, искам да излезе от тази дупка. Въпреки всичко, което е причинил на всички . Знам, че не е виновен. А и вече остарява, не му стиска да ги прави същите изцепки.
nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 09:22
Не си длъжен да му простиш, никой неможе да те накара, болката в случая надделява. Ти си знаеш, кога си готов, и дали изобщо ще можеш. Хубаво е, че имаш близки до себе си, които те подкрепят, защото и те са изстрадали от всичко това, за съжаление. Но аз просто исках да ти кажа, че преди всичко ти е родител, и след време обстоятелствата, ще те накарат да се замислиш.
nakata9669
04-10-2010, 10:10
сичкооо ее от побертета нервите са в повече .... :-o :-x
04-10-2010, 13:17
За мен той не ми е родител вече отрекъл съм се от него много отдавна.
П.П Относно пубертета аз съм на 19 и вече съм излезнал от пбертета
DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:43
точно омраза не изпитвам, но на моменти ми иде да убия майка си...постоянно ми посяга през последните няколко месеца...какво й става незнам
WaterLilly
04-10-2010, 14:56
сичкооо ее от побертета нервите са в повече .... :-o :-x
Да, сичкоооо е от побертета определено, включително пиянстването на баща му... Тъпо е да хвърляте вината върху възрастта на някой, тя с нищо не променя реалността.
Но не трябва да е така. Каквото и да е причинил, баща ти е. Родител!
Мм, много ме дразни някой като каже така. Това, че някой ти е биологичен баща, е някаква даденост и не трябва да му се отдава значение.
Аз мисля, че си напълно прав да го мразиш. Не е като да нямаш причина. Но по-добре за теб ще бъде, както си се отрекъл от него, да нямаш чувства към него и да си неутрален (омразата е загуба на време). Ще е най-малко болезнения вариант. Знам, че е лесно да се каже, но е така на теория...
nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 15:01
Надали баща му е бил такъв пре цялото време, обстоятелствата и алкохола са го направили такъв до някаква степен, казвам го от личен опит. Може да се е отрекъл от него, но да го мрази. Надали баща му не е искал той да се роди, че го е мразил и т.н. Едно е да се е отрекъл от него, друго е да го мрази. Според мен дълбоко в себе си го обича по някакъв начин, но болката от годините, които е търпял надделява.
WaterLilly
04-10-2010, 15:08
Той може светец да е бил преди, но сега виж какви ги прави - псува си сина и жената на публично място. Сам е решил да се напива... защо трябва да се търси оправдание за него?
nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 15:14
И аз съм търпяла такива сцени - и накрая смърт. Аз не го оправдавам. но дори да съм в неговото положение, немога да го мразя, защото знам заради какво се е довел до такова положение. И аз да бях нямаше да искам да го виждам, нямаше да искам да го чувам. нямаше да искам дори да си спомням за него, но след време как би се почуствал примерно, ако му кажат, че е починал / недай си боже /. Понякога обстоятелствата карат да се замислиш.
ivakavlad
04-10-2010, 19:06
относно това как бих се чувствал ако ми кажат че е умрял ще ти кажа честно може да звучи малко така грубо да не кажа много веднъж щяха да го утрепат като ми казаха знаеш ли какво попитах и защо не са го утрепали колкото и грубо да звучи аз даже съм си мечтал да гушне босилека баба ми неговата майка и дядо ми също са пияници тях също не мога да ги гледам казаха ми преди време че на майка му са и извадили 2 тумора от главата единственното което казах беше еи въобще не ми пукаше не че сега ми пука де просто си представи за какво говорим
nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 19:11
Не съм срещала досега човек да говори така, но ти си знаеш. Попринцип мисля, че не си такъв човек. Омразата ли те е превърнала незнам, но не си заслужава да мразиш. Просто забрави, не мисли за него както досега. Излизай и се забавлявай. Щом няма да те трогне, ако разбереш, че е умрял, ти си знаеш. Аз не те разубеждавам. Може би това, че аз загубих баща си по тези причини, ме кара така да говоря, но това е друга тема. Болката, омразата, която ви е причинил, не се забравя.
Баща ти не живее вече с вас, това си е плюс. Просто избягвай срещите с него, не си длъжен да му търпиш мизериите и гадното отношение. Колкото и да го мразиш той си остава твой биологичен баща. Достатъчно затънал е в проблемите си и без да правиш нищо, накрая ще си изпати сам, колкото и гадно да звучи. Просто не се занимавай с него, няма смисъл да си съсипваш здравето заради друг "болен" човек.