PDA

View Full Version : Проблеми с родителите.. пфф

sunshinepp
04-10-2010, 12:42
Лятото на 2оо9г баща ми ме нарече боклук и каза, че не желае да съм негова дъщеря. Причината беше, че не бях в много добър период в училище и изкарах малко слаби оценки за края на годината и 1 сметка за телефона от 30 лева.. Когато ми каза горе споменатото,каза че ще се радва ако си взема боклуците и се изнеса от вкъщи. Бях готова да го направя веднага, но майка ми каза, че няма да го позволи, и то не защото особено много и пука къде ще отида и какво ще правя , а по - скоро да не би да я търсят от някое районно. След месец, два и майка ми ме нарече по същия начин,заключи ме вкъщи, не ми даваше телефона нито компютър,нито телевизия за около 1 сед. Друго нещо е, че лятото родителите ми ,ми правеха проблем ако се прибера в 8 и половина, а пък за по-късен час да не говорим..
Вчера преди да излезна казах на майка ми - " ще се прибера към 7:30 8:00 вечерта" но тя е чула само 7 и половина, и в 7 и 20 баща ми се обади и ми се разкрещя, че до 7 и половина трябва да съм вкъщи иначе няма да излизам повече защото трябвало да спазвам часа. Опитах се да му обесня, че съм казала 7 и 30 или 8, но той ми затвори телефона. Прибрах се и стана скандал, в който си изпуснах нервите и си позволих да повиша тон ( никога преди не бях го правила)
Днес майка ми започна да ми вика за нещо и ми каза " внимавай как се държиш и престани да ми отговаряш защото и аз ще ти кажа както баща ти да се махаш от тука. Дойде ми до гуша от тебе. . " Те очакват от мене когато ми крещят да седя с наведена глава и да мълча и да се примирявам с това, че понякога не са прави!.. :x
Мислила съм доста пъти да си събера нещата и да си тръгна..но не знам как ще се развият нещата след това и ме е страх какво може да направят .. :( Никога не ме разбират , а дори и не правят опит да ме разберат. Дайте ми някакъв съвет какво да правя с родителите си..как да се държа и да им покажа, .. на 16 съм и искам малко повече свобода ..

nIkEnCeTy_bE
04-10-2010, 12:55
Мен ако майка ми ми каже така - по добре да ме убие, надали ще мога да го понеса. Виж ти не си длъжна да ги търпиш, те те тъпчат. Родители, родилите, ама прекрачват границата. Седни някоя вечер, доакто вечеряте, поговори с тях. Кажи им, че си на 16, че искаш малко повече свобода. Да не ти се карат, и да не се държат така с теб, защото страдаш. Те явно не го виждат. Те те обичат по свой си начин, но явно не виждат как се чустваш. Нека разберат твойта гледна точка. Варианта да се махнеш, незнам дали е добър, може така поне да осъзнаят, че могат да се загубят. Надали тук се намесва доверието, ти не правиш нищо лошо. Оценките - случва се, всеки има такива периоди. Но така да те тъпчат, преди всичко си човек, а след това дъщеря.

pussucetka
04-10-2010, 12:57
Няма смисъл да се нервиш миличка, и моите са същите, но никога не са ме наричали " боклук " . . според мен са го казали, защото са си изпуснали нервите, иначе ако те мислеха за такава да се те оставили в някой дом за сирачета . . ! Не им се връзвай. ! . . :-)

YouDontKnowMe
04-10-2010, 13:00
Много неприятно. Аз не бих издържала на подобен натиск.
Много ли ти е паднал успеха ? Да не би да си се провинила нещо? Да не би да ти се носи лоша слава в града или нещо такова? На какво мислиш, че се дължи това поведение от страна на родителите ти ? Или винаги е било така. И все пак, каква мислиш , че е причината за всичко това?

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:04
Не си само ти така и моите родители са такива...мама и тати са разведени и тати не живее с мен, затова нямам проблеми с него, но майка ми си мисли, че контролира всичко в живота ми и очаква да си седя ей така...Така че моят съвет е да не ти пука.. :) Някой ден ще разерат каква грешка са направили и колко те нараняват. Сега се усмихвай на пук на тях, живей си живота и стой 5 минути с наведена глава като се правиш, че ги слушаш...изпитана техника :)

sunshinepp
04-10-2010, 13:07
Много неприятно. Аз не бих издържала на подобен натиск.
Много ли ти е паднал успеха ? имах 4ки Да не би да си се провинила нещо? Започна от сметката на телефона на баба ми.. 30 лева Да не би да ти се носи лоша слава в града или нещо такова? Ми живея в София, тя познава всичките ми приятели, имам си г/д сериозна връзка с 1 момче от 7 месеца вече.. не съм правила нищо нередно. На какво мислиш, че се дължи това поведение от страна на родителите ти ? Те още ме мислят за малка, за 9-10 годишна. Преди 1 година не ми даваха да ходя почти никъде само малко в квартала винаги е било така. И все пак, каква мислиш , че е причината за всичко това? Просто те не знаят как да общуват с мене.. винаги има начин да ме предразположат и аз АБСОЛЮТНО винаги им казвам къде отивам.. не се крия от тяхх..

sunshinepp
04-10-2010, 13:09
Не си само ти така и моите родители са такива...мама и тати са разведени и тати не живее с мен, затова нямам проблеми с него, но майка ми си мисли, че контролира всичко в живота ми и очаква да си седя ей така...Така че моят съвет е да не ти пука.. :) Някой ден ще разерат каква грешка са направили и колко те нараняват. Сега се усмихвай на пук на тях, живей си живота и стой 5 минути с наведена глава като се правиш, че ги слушаш...изпитана техника :)

тнкс за съвета, но понякога просто не мога да замълча и ми кипва.. :(

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:12

и на мен ми се е случвало и като си изпуснах нервите майка ми ми посегна...тва беше някакъв ужас, така че по-добре се сдържай, защото не е толкова неприятно от удара, отколкото че собствената ти майка ти посяга за едното нищо...

OtkrovennoBezrazlichna
04-10-2010, 13:13
изнасяй са!! аз само тва чакам да ми кажат .. :Д

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:15

и аз искам да съм толкова смела...като ми кажат изнасяй се да си изнеса..даваш ли частни уроци? 8-)

sunshinepp
04-10-2010, 13:15

и на мен ми се е случвало и като си изпуснах нервите майка ми ми посегна...тва беше някакъв ужас, така че по-добре се сдържай, защото не е толкова неприятно от удара, отколкото че собствената ти майка ти посяга за едното нищо...

Майка ми много пъти ми е посягала, а и баща ми също.. но като бях 2-3 години по-малка от сега ме удряха по-често. Веднъж в 5ти клас се прибрах и седнах на масата казах, че съм изкарала 3ка и това беше единствената ми слаба оценка в 5ти клас.. баща ми се ядоса и каза, че ще ми подстриже много късо косата за да ми се смеят децата в училище и да знам да уча повече и да не нося такива оценки.. :( от тогава вече 4-5 години си нося косата постоянно вързана заради него .. и изпитвам страхх от него и държанието му когато е ядосан.. :( и все пак - подстригаха ме и децата ме съжаляваха .. :(

dPa3HuTeJl
04-10-2010, 13:16
Лелее..ако наще ми кажат да се изнасям ше ида да се самоубия ! Аз си се прибирам когато искам .. само за училището ми врякат ама никога не са ми казвали да се изнасям или нещо такова .. :shock: Щом имаш такива родители най-добре прави каквото ти казват за да не се узовеш на улицата :)

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:25
на мен само майка ми ми посяга...пак не е особено приятно...
днеска съм крива на света...на мен майка ми е страшна досада, днес баба искаше да ми гледа на кафе и каза на мама да излезе от стаята, защото това били лични неща и тя се развика не на баба, а на мен...Започна да ми казва, че не съм човека , който ще и казва какво да прави и започна да ми обяснява, че трябвало да се отнасям с нея както трябва и да не си позволявам да й казвам кво да прави а аз се изнервех и й казах ме не съм й казала нищо, а че баба я помолила да излезе и тогава тя ме удари и започна леко да ми кърви устната при което аз излязох от стаята и се заключих в спалнята, ама естествено онова чудо имаше ключ, щото имаме дубликати от сички ключове в къщата ии тя знае къде са и ги взела и отключи и влезе и започна да ме удря...да ми крещи за каква се мисля, била съм за публичен дом и някви такива... и като се свърши всичко устната ми кървеше още по-силно и едвам казах отивам да се измия и отидох в банята и се заключих отвътре..то е нещо като райбер и не е с ключ и тя почна на тропа по вратата и да крещи, че като изляза щяла да ме смачка, била съм непотребна и неблагодарна и аз си казах, че се е видяло кво ще става и излязох от банята и пак се почна ама само ми крещеше, не ми посегна и като пак свърши с речите си излезе и нищо не каза...
за да не се стига до такива ситуации, не казвай нищо, ама нищичко като ти се карат...

sunshinepp
04-10-2010, 13:29
:smt056 :(

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:32
ти поговори с вашите и после пиши какво е станало... :)

sunshinepp
04-10-2010, 13:42

ще опитам

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 13:44

ще опитам

успех :-)

sunshinepp
04-10-2010, 14:44
Eмии .. говорих с майка ми тя ми каза, че вчера не е била съгласна с баща ми и му го е казала, но той бил човек на точността и щом съм казала час , в който ще се прибера се прибирам тогава. Аз отново се опитах да и обяснявам, че явно не ме е чула и от там тръгва цялата работа, но тя ми каза че той си е такъв, и че си вика. Баща ми е военен и понякога не се усеща и си мисли, че съм някои от неговите войници в работата му .. и ме командва. Каза, че имам 2 варианта - когато ми се кара да го обръщам на майтап или да се затварям в стаята ми и да чакам да му мине..Отвърнах й , че когато не съм съгласна с техните мнения и думи няма да си мълча, а тя каза че са ми родители и трябва да имам уважение. За гоненето от вкъщи , каза че го е казала в изблик на ярост и че докато съм в тяхната къща, ще спазвам техните правила .. попитах я ако не искам да живея в тази къща, кво става? И тя отвърна, че до 18 год ще съм с тях, а после да ходя където поискам.. като цяло г\д се разбрахме ама май само до следващия път. :)

DqVoLsKoJeLaNiE
04-10-2010, 16:08
Е,това е добре, щом майка ти признава, че е казала някои неща в изблик на ярост. При мен нещата се влощиха още...като майка ми се прибра аз излязох и казах, че в 6.30 ще съм в нас и сега се прибирам и тя продължи да ми вика и аз реших да й кажа какво ми е ,а тя вместо да охлади страстите ,каза ,че така щяло да бъде и за в бъдеще ,аз казах "Ами добре, щом искаш да се караме за всичко..." и тя каза, че ако не искам да си имам проблеми да не й се отварям и че тя била командвала...не мога да я позная :shock: Смятам много скоро да се местя при баща си, но той е още по-голям Цербер...и незнам..май ще трябва да изчакам на майка ми да й мине или да я изтрая още малко, поне докато завърша даскало.

Elizabett
04-10-2010, 16:25
Да и според мен никой нормален човек не би издържал на такова напрежение в собствения си дом и най-вече на напрежение породено от отношението на собствените ти родители към теб...Аз винаги съм разчитала страшно много на родителите си,винаги съм споделяла с тях всичко(повечето неща с майка ми) и те винаги са ме подкрепяли..наистина имало е случаи,в които да ми посягат,но не до такава степен,че да съм с посинено око,с разбита уста и т.н. ...Мисля,че всички родители използват различни начини за възпитанието на децата си,някой са много мили,доверчиви гледат да не ограничават децата си от повечето неща,други са малко по-строги, очакванията за децата им са много високи,въпреки възможностите им,трети пък са адски строги,те сякаш са затворили децата си в една клетка,от която не искат да ги освободят...разбира се правят всичко най-добро за децата си,като си мислят,че методите им за възпитание са правилни.Не знам...според мен твойте родители не са прави,каквото и да си направила те не бива да те наричат "боклук",все пак знаят,че така ще те наранят.За това,че са те гонили от вкъщи...в моменти,в които моите родители са си изпускали нервите също са ме гонили,но не мисля,че наистина го мислят.Същото мисля и за твойте родители,може би преминават през труден период или нещо подобно, за да се държат така с теб.Моят съвет е да им дадеш малко време,за да излязат от тази нервна криза,в която според мен са изпаднали.Мисля,че ако през това време не приемаш толкова лично нещата казани ти от тях,поради тази причина,ще ти е много по-лесно и по-спокойна ще си ти самата.Това е което мисля аз... :-)

didi0804
04-10-2010, 16:41
Не знам как издържаш,евала ти правя за търпението,което проявяваш.Аз няма да мога да го изтърпя.Това не е нормално отношение

danibebi
04-10-2010, 19:23
И аз незнам как издържаш :? аз се дразня само като ми крещят,камо ли това..по-добре да си мълчиш,когато ти викат,за да няма лоши последици.Или като им отмине яда да пробваш да поговориш с тях,ии може да стане нещо по-добро.

nymphadora
04-11-2010, 07:37
Леле,обичам родителите си!
Аз на твое място щях да полудея-много са строги.И аз съм на 16,а се оплаквам от моя вечерен час-9 и 30 :shock: ..
Честно,не знам какво да те посъветвам..седни и говори с тях.Заслужават вкъщи някоя лигава кифла,та да видят тогава..

N0_feAR
04-11-2010, 09:38
Знаеш ли, преди година и аз имах такъв период, в който отношенията ми с родителите бяха много лоши, не можехме да проведем един нормален разговор, без някой да се развика, никой никого не изслушваше, само заплахи и обиди. Тъй като и аз имах глупостта да им отговарям и да казвам куп глупости, за които после съжалявах, нещата отиваха още по-на зле. Това, което правех беше че постоянно излзизах навън през деня. Можеше да съм сама, да няма с кого да изляза, но трябваше да съм навън, да дишам свеж въздух, да съм сама на спокойствие. А вечерта си заставах на компютъра и с никой не се занимавах, за да не предизвиквам скандали. След определен период, когато нещата постепенно утихнаха, започнах пак да си общувам с тях, говорех по-спокойно, разказах на майка ми какво ме тревожи, за проблемите си и т.н. Тя също от свия страна ми сподели и някак си нещата тръгнаха в по-ложителна посока. Съветвам те просто в момента да си кротуваш, да се постараеш малко повече в училище, можеш да хванеш родителите си по отделно и така да им обясниш как се чувстваш, че ти е много неприятно като се карате и стигате до скандали. Стискам ти палци :)

BrainlessROCKBABY
04-11-2010, 10:14

arninkata
04-11-2010, 10:24
Нямаш ли баба? Защо не споделиш на нея или на някой друг близък роднина (леля, чичо?)? :) Каза, че баща ти е военен. Не познавам хора с такава професия, но предполагам е доста напрегната. Може би той също има проблеми на работа или нещо такова? Дай му шанс, прояви разбиране! :) Успех!

sunshinepp
04-11-2010, 10:34
Нямаш ли баба? Защо не споделиш на нея или на някой друг близък роднина (леля, чичо?)? :) Каза, че баща ти е военен. Не познавам хора с такава професия, но предполагам е доста напрегната. Може би той също има проблеми на работа или нещо такова? Дай му шанс, прояви разбиране! :) Успех!

Казвала съм на бабите ми, на леля ми.. всички знаят, но всеки казва че не може да направи нищо.. понякога са се застъпвали за мен, но все пак..баща ми си е строг.
Майка ми е адвокат, баща ми военен.. суперр направо.. :(

DesireToFire
04-11-2010, 11:05
Моят баща е полицай, а преди това е бил и военнен и наистина това се отразява. Принципно се разбираме, най-вече на музикални теми :D , но заради всички тези наркомани, пияни 12 годишни лапета и подобни ми няма особено голямо доверие. Дразня се като почне да ме разпитва до най-големи подробности какво сме правили примерно като сме се събирали в приятелка с преспиване. Дали е имало твърд алкохол или наркотици, дали не са оствали и момчета и подобни. Поне бирата го устройва :Д Друго, че не ме пуска в някой квартали когато е тъмно, защото познавал "служебно" доста хора там. На боулинг не ме пуска, защото можел да ми изреди повечето от хората там по прякори. А и кой друг родител ще знае че 2 групи си били наговорили да се бият на билярда с точна дата и час. По улиците не иска много много да се мотая вечер. Да има кой да ме изпраща или да ме вземе винаги и подобни. Винаги трябва да му дам точен план акто излизам с кого съм, къде ще бъдем, кого ще се прибера. Не е особено приятно да ти нямат доверие и само едва ли не да очакват да се издъниш и да взимат под съмнение всяка твоя дума, но от части го прави защото е загрижен, въпреки че това не е пълно оправдание. Можеш само да не му отговаряш и да го слушаш, да се съгласяваш с него. Или да намериш някаква обща тема на разговор.

DarknessAngel
04-11-2010, 11:05
Не мога да разбера насилието на родителите. Аз живея с майка ми и се случи нещо такова си стягам багажа и се местя при баща ми. Но в твоя случай е лошо. Можеш само да кротуваш. Още 2 години и ше си имаш годините да правиш каквото решиш. За сега ... продължавай да стискаш зъби. Всичко се връща. :)

sunshinepp
04-11-2010, 11:11
DesireToFire да , но баща ти поне се грижи за теб и евентуално те пуска на някъде сещаш ли се.. може да дойде да те вземе..да те заведе и тн ( до колкото разбирам от постта ти) а моя казва..
Няма да отидеш защото няма как да отидеш, с градския транспорт не е удачно .. ако му кажа закарай ме ти и ще е удачно..Отговорът : аа не мога ще си седиш вкъщи, нищо няма да ти стане.. :)

Като цяло той иска да си седя нон-стоп вкъщи и да не излизам много много навънка..
След всяко мое излизане, като се прибера има заядлива забележка.. или понякога и скандали.. :(

DesireToFire
04-11-2010, 11:29
Ами той често или е на работа и не може да ме вземе или е зает нещо и често е било причина да не ме пуснат. И на мен ми казва че ако един ден си остана вкъщи нищо няма да ми стане, а не е и постоянно да искам да излизам някъде вечер. Но наистина не е като да не ме пуска никъде. Примерно ако съм си намерила кой да ме изпрати до у нас или някой родител ще ме закара може. Или ако има концерт или подобно мероприятие пак ме пускаи до 22-23, защото знае че наистина искам да отида. Пробвай дали ще те пускат в квартала до по-късно. Нито ще трябва да те взимат, а и ще могат да те проверят по-всяко време. Иначе наистина си в гадно положение. Пробвай да говорите на някаква обща тема един вид да се сприятелите или му споделяй. Знае ли за приятеля ти? Може да ги запознаеш. Съгласявай се с него, дори и когато въобще да не е прзв. Не показвай че се дразниш от забеляжките му или коментарите, защото когато викаш на някого, убиждаш го или му се караш, а той ти кима в разбиране и се извинява малко или много ще се почувстваш неловко или неуместно. Или се събирайте с приятели да учите. Хем ще покажеш, че искаш да си подобриш успеха, хем ще си с приятели. Или поне глеадй да се разбираш малко повече с майка си. Намери обща тема с баща си и успех :)

sunshinepp
04-11-2010, 11:45
Мерси много за съветите..
Имам приятел от 7 месеца вече, знае за него , но не са се запознавали.. но и да ги запозная това ще е най-лошото което мога да направя .. Защото той ще ми се ядоса , ще гледа гадно.. пък и ми е казал докато не си избереш момче за женене , не ми води гаджета вкъщи не ме интересува с кой сульо и пульо ходиш и няма нужда да ми демонстрираш..
Понякога се чувствам малко тъпо защото сме 2 момичета, смисъл имам и сестра, а той е искал син.. и сяда примерно и гледа Ф1 аз също гледам Ф1 с него, но не е като да съм момче и да гледам мачове и да се ядосвам.. примерно гледа някаква кола в интернет и ме вика и започва да ми обяснява за двигателя и тн .. не ми е особено интересно понякога, но на всяка цена го изслушвам и го подкрепям за даденото нещо.. :( Не знам.. не казвам, че не ме обича и мене по някакъв начин,но все му се иска да има и 1 момче..

sunshinepp
04-11-2010, 11:54
С майка ми се разбирам малко повече, но доста пъти тя е на негова страна и плътно го защитава- нормално е , но .. той не винаги е прав и когато не е на кеф казва - Няма да излизаш стой си вкъщи, понякога е сериозен, понякога на майтап но .. някой от думиите му са ме наранявали доста , а не мога да му го кажа защото .. няма да иска да ме чуе .. преди 1 месец и нещо спорехме и той ме попита уважаваш ли ме.. и аз помълчах малко и казах Ми не, не те уважавам.. и той тогава излезна от стаята, но тва цялото неуважение идва от там, че около Коледа разбрах, че е имал свалки с колежка от работата му и тогава много ми падна в очите.. :? аз бях пуснала тема.. но все тая..
Той е труден характер и .. ще се наложи наистина просто да стискам зъби още 2 години докато не се махна.. :( :(

DesireToFire
04-11-2010, 11:59
А сестра ти на колко е. И към нея ли е такова отношението?

sunshinepp
04-11-2010, 12:01
А сестра ти на колко е. И към нея ли е такова отношението?

на 10 е .. и към нея е г\д същото..

WaterLilly
04-11-2010, 13:00
Възхищавам ти се, че ги търпиш (също и на онова момиче, което разправя за майка й, съжалявам, не запомних ника). Обидата боклук е гадна, но може и да се превъзмогне, ама чак онова с косата... :shock: егати садиста е баща ти, как може да унижи по такъв начин детето си. То това не е възпитание, а е пречупване на волята. Моя също беше военен и и аз бях забелязала, че се отразява на отношението му към мен (не родител-дете, ами господар-подчинен), за това сега с него сме в отвратителни отношения, защото аз не съм склонна да прощавам и да забравям. Та, ако бях на твое място, щях да вдигам такива панаири из нас, че пушек да се вдига. Не може така да търпите бе хора! Ударят ли ви така, бийте и вие. Не е задължително да сте по-силния в случая, една чиния да разбиете на човека в главата може да го надвие. После може и да стане по-зле, ама поне ще знаете, че сте се защитили и сте им го върнали.

sunshinepp
04-12-2010, 16:25
Не може така да търпите бе хора! Ударят ли ви така, бийте и вие. Не е задължително да сте по-силния в случая, една чиния да разбиете на човека в главата може да го надвие. После може и да стане по-зле, ама поне ще знаете, че сте се защитили и сте им го върнали.

100% няма да посегна на баща ми.. а още по-малко на майка ми.. :?

Amazingskill
04-12-2010, 19:47
Мале незнам как издържаш... мен само да ми викнат и скандал вдигам...немога да търпя да ми се повишава глас :o Отраснал съм само с 1 родител, но и с него е имало скандали... заплашвала ме е, че ще ми разбие черепа и т.н. Единствения съвет, който мога да ти дам е да си мълчиш още 2 години и да се изнасяш :?

nymphadora
04-13-2010, 06:26
Чак пък да бие родителите си?? :lol:

WaterLilly
04-13-2010, 17:10
Ми след като те я бият... :lol: Самозащита.

nymphadora
04-13-2010, 17:22
Ми след като те я бият... :lol: Самозащита.

Иринааа,сгащих те 8-)
клоуна те издаде :-D