Влез

View Full Version : Един въпрос за овулацията

SuNsEt
04-11-2010, 08:11
Знам,че се изчислява като от продължителността на МЦ се извадят 14.Примерно ако ти идва на 29 дни минус 14=15.После да кажем за месец Март ако ти е дошло на 16ти март броиш 15 дена и се получава да си в овулация на 30(и за по-сигурно от 29 до 31).Ако не греша така се смята,но имаше една медицинска сестра,която ни правеше лекции за секса и т.н. и тя каза,че момиче е в овулация няколко дена преди да е в цикъл,когато те болят гърдите и се чувстваш по особено начин.После каза,че това са предменструационни синдроми.Та малко се обърках от тая сестра.Тя каза,че дните преди цикъл тялото се подготвя да се оплоди яйцеклетката и за това се чувстваме странно и имаме разни болежи(а някои се чувстват разгонени) и тогава било време за забременяване.
Та въпроса ми е:Това,което е казала сестрата вярно ли е и дали изчисленията ми за овулация са правилни?

t0d1t0
04-11-2010, 08:27
това с една седмица преди да и дойде (болките в гърдите,повишената секреция и прочие) се дължи на ПМС (предменструален синдром),а разгонеността - малко преди и по време на менструацията повечето жени са разгонени :oops:

А иначе за изчисленията - примерно на 1ви и почва кръвотечението свършва и на 7ми и в рамките на 13-14-15ти трябва да е в овулация (ако цикъла е 28-29 дена) - брои се 14 дена от започването на менструацията.

ето едно калкулаторче за овулация - http://www.surecheck.info/clogin.php

kalpazanka
04-11-2010, 08:29
брои се 14 дена от започването на менструацията.

ето едно калкулаторче за овулация - http://www.surecheck.info/clogin.php
Да му се не види, пиша го за не знам кой път в рамките на последната седмица! Овулацията се смята, като от датата на настъпване на менструация се извадят 14 дни! ](*,) Не се смята от датата на започване на МЦ! Ако цикълът е 28 дни, само и единствено тогава О е на 14 ден от започване на МЦ!

t0d1t0
04-11-2010, 11:53
и разликата е?

Gr0zDan0v
04-11-2010, 11:53
и разликата е?голема ;]

kalpazanka
04-11-2010, 12:03
и разликата е?голема ;]
Да не кажа огромна.
При МЦ 33 дни О се пада на 19 ден, а по твоите изчислления се пада на 14ти. Вдяваш ли де е разликата?
Ако не вдяваш, ползвай шушлек, да не ти се налага да пускаш тема скоро- "Бременна е, не беше в овулация, от мен ли е бебето?!"

t0d1t0
04-11-2010, 14:52
успокой се малко и разбери,че 28 дневния е най-обикновен пример!
И плюс минус няколко дена не е фатално,едва ли някой е умрял заради няколко дена липса на секс.

kalpazanka
04-16-2010, 13:40
успокой се малко и разбери,че 28 дневния е най-обикновен пример!
Спокойна съм.
Примерът и обясненията са неподходящи, вече обясних защо. При МЦ различен от 28 О не е 14 дни след началото на М.