View Full Version : Влечение
MaLkaTa_LaDy
04-13-2010, 19:57
В главата ми е малка бъркотия. Мислите са ми малко неподредени. А изреченията ми идват разбъркано. Малко ме е срам от самата себе си. Въпроса е там, че винаги съм знаела какво искам и защо го искам. Но когато се запознах с едно момче, мозъкът ми каза: "Леле, гейче и половина!" а либидото ми: "Става за един флирт...", това не беше необичайно. В последствие мозъка ми разви образа му и добави описания като "курвар, женкар, повърхностен" и тем подобни, не особено красиви епитети. Но нещо отвътре направо полудя по него и го исках много много. Не знам точно какво, не мога да си обясня защо въобще ми е харесал. Ден след ден виждах, че е все по-лош, но здравомислещия човек вътре в мен се беше спотаил в сянка и не чувах гласа му. Не че не устоях на изкушението да се отдам на сексуалното си влечение, но се отлепих за малко от земята. Не съм влагала чувства, че сега да ми е кофти, че повече няма да се видим. Но ме притеснява факта, че въобще съзнанието ми си хареса този човек.
Малко се отплеснах с обясненията, но наистина се чувствам странно объркана. Надявам се да ми кажете, че това влечение е нещо нормално за тази възраст и тем пободни. Само да вметна, че съм на 16. Просто не съм свикнала да не мога да си обясня нещо. Е, очаквам мнения...
valdesbg
04-13-2010, 20:05
Разума казва не, сърцето крещи да(в твоя случай хормоните).
Ако послушаш разума щ си кажеш "обаче той имаше някакъв чар, може би нещо щеше да се получи, все пак...", а ако послушаш сърцето си след време ще се случи така че ще си каежш "и все пак тоя е баси [random negative word] за какво изобщо съм с него. Ама защо пък прави така и дали не ме обича наистина". Или в твоя случай "дали наистина постъпих правилно, той какво ще сипомисли за мен. Абе на мен не ми беше толкова хубаво, ама се направих за пред него"
Ето обяснено с прости думи и разбираемо. Няма верен отговор, защото няма грешен, има правилен или неправилен отговор, в зависимост от ценностите ти и принципите ти в конкретния момент и начина по който действията/последствията рефлектират върху теб.
Ами на 16 си... аз може да съм 1-2 години по-голям ама и на мен ми се въртят такива неща редовно в главата когато съм с някое приятно момиче. Помисли си... може да си влюбена ;)
Take_That
04-13-2010, 20:19
А може би това, че е бил и "лощо" момче в твоите очи те е подтикнало към това влечение. Случват се такива неща, но щом осъзнаваш, че не е за теб - не рискувай. Не винаги можем да си обясним всичко и да сме в мир със себе си :) Go on :)
:-D Ама аз да ти кажа, пак. Ти сама си казваш, че си объркана и т.н. - което е хубаво(повечето момичета/момчета и не го осъзнават) - в такива моменти вие момичетата вършите всичко импулсивно и такива красавици като тебе :oops: често забравят че и ние момчетата имаме чувства. Така като се сближавате, сближатвате и изведнъж си тръгнете е много жестоко.
А и относно поста ти... отново - помисли си дали не си влюбена в него :P
MaLkaTa_LaDy
04-13-2010, 20:36
Не се упреквам за действията си, не се чудя как да постъпя. А се притеснявам, че нещо у него ми е харесало. Чудя се до колко трябва да съм сбъркана, че такъв човек положително да ми привлече вниманието.
Еми влЮбена си. Имаш право да се притесняваш игра с огъня е любовта :lol:
valdesbg
04-13-2010, 20:41
Неее не бива да се чувстваш сбъркана. Обикновено сърцето си има собствени критерии за привлекателен, които не е задължително да съвпадат с тези на ума. И ето ти конфликт на интереси. Е ако се припокриваха - живота щеше да е по лесен, но и по скучен според някои.
А кое ще избереш - както отбелязах - зависи изцяло от теб.
BlueParadise
04-13-2010, 21:20
Ами от това което прочетох,най ме навежда мисълта,че хормоните бошуват .. по друг начин не мога да си го обясня,щом ти самата не знаеш ..
Take_That
04-14-2010, 07:05
Не се упреквам за действията си, не се чудя как да постъпя. А се притеснявам, че нещо у него ми е харесало. Чудя се до колко трябва да съм сбъркана, че такъв човек положително да ми привлече вниманието.
Защо да си сбъркана? Нима винаги трябва да избираме лесното? Както каза valdesbg тогава животът щеше да е лесен, но скучен.
Ще кажа едно голямо клише , но все пак " Забранения плод е най- сладък". Знаеш ,че не трябва да го искаш,но го искаш.Знаеш ,че ще те нарани ако му дадеш шанс, но въпреки това го искаш . Нищо необяснимо и нищо ново.Ще ти случва и за напред.