Влез

View Full Version : Какво по дяволите иска тя от мен?

Eclipsercho
04-14-2010, 11:46
Ок.. ситуацията е следната:

Аз съм момче на 18 години.
С едно момиче се запознахме преди около година и половина, когато тя се премести да учи от друго училище в моя клас.
Започна да излиза с групичката от класа в която съм и аз, и в последствие започнахме да си общуваме повечко, тя живее на около три пресечки от моя блок така, че се случваше и да я изпращам до тях.. премести се да седи пред мен, ходехме с компанията и тя заедно по кафета.. и, какво да направя, мамка му, започнах да градя по-силни чувства към нея.. стигна се до момента в който (преди около 3-4 месеца) й признах какво изпитвам към нея.. но, веднага получих "искам да сме само приятели, ценя много приятелството ни, не искам да те разигравам защото си свестно момче, и за това ти го казвам направо" .. Няма нужда да казвам как ми е било след това.. напивах се непрекъснато, развалих си отношенията с нея до момента в който не си и говорехме, като сме в една компания.. но, в крайна сметка успях да се оправя и да си стъпя отново на краката.. успях да я забравя... до някъде. Все още я има адската тръпка като я видя, все още мога да прекарам часове просто гледайки я.. за това момиче бих дал буквално всичко, дори и живота си.. Извиних й се за тъпите ми постъпки спрямо нея, все пак тя има правото да избере дали да е с мен или не, и тя беше направила избора си, аз нямах право да й се сърдя и да очаквам от нея да тръгне с мен, само защото аз я обичам.. и да, наистина, влагам пълното значение на думата обичам..

Както и да е, та, в момента сме с напълно възтановени приятелски отношения, все едно нищо от това не е станало, излизаме отново задено, говорим си.. но, тя явно е твърдо убедена, че цялата история с моите чувства към нея е била просто временно привличане, не осъзнава, че нито секунда не минава без да мисля за нея и колко много се радвам при всяка една възможност да съм близо до нея..

В крайна сметка, от една седмица се държи, нека да кажем, повече от приятелски.. прегръща ме, опира се до мен, помоли ме да ходим сутрин заедно на училище.. не мога да го разбера това момиче. Събра се с бифшия си преди 2 месеца и в момента са заедно, с него се чува доста често, говори си с него и пред мен и в същото време се държи както съм описал по-горе...
Несъзнателно ли го прави, или иска нещо повече? Тя беше тази която твърдо ме одряза, а е сега ми дава супер смесени знаци, все едно не знае какво иска!?

Моля ви, дайте съвет какво да правя.. Не искам да подхващам този разговор с нея, защото ме е страх да не ме одреже пак, но този път тотално да прекрати приятелството ни и аз да загубя всякъква възможност да съм до нея, пък било то дори и като приятел. :(

DevilWish
04-14-2010, 11:56
Тя не ти дава смесени знаци, а на теб ти се иска да са смесени ;) Надеждата ти не е умряла /което не е зле/, но според мен една прегръдка не значи нищо особено.Аз също прегръщам най-добрите ми приятели ;) И се надявам ,че не мислят, че искам да ходим или нещо такова.
Имах подобна ситуация, най-добрия ми приятел беше влюбен в мен , а аз го обичах толкова много /приятелски/ и постоянно си го гушках, все пак с тоя човек бях по цял ден от сутрин до вечер и всичко сме правили заедно /не говоря секс, целувки, а говоря приятелските 'дейности'/ и накрая развалихме приятелството си, защото той не спря да се надява и да ме 'насилва' да съм с него.Дай й просто време.Ако се чувства щастлива с гаджето си, радвай се за нея не искай да се разделят ;)

Nadelina
04-14-2010, 11:58
След като е минало време и е останала с впечатлението, че това, което си изпитвал е било временно привличане, е сметнала за нормално да се държи така с теб просто приятелски. Аз моите приятели момчета ги прегръщам и ги целувам без да влагам интимни чувства към тях, а и си имам приятел, както и твоето момиче. Не си внушавай, че това са знаци, за да те обърква, просто смята, че и ти я приемаш Просто за Приятелка.

Eclipsercho
04-14-2010, 12:12
Ами както казах, се познаваме от горе-долу доста време, и преди да й призная за чувствата си към нея не се държеше "толкова" приятелски.. както и до преди една седмица.. никога не ме е гушвала без причина, никога не се е радвала (или просто отчаяния ми ум си мисли, че се радва) на това че сутрин отиваме заедно на даскало или на кафе.. просто не знам дали наистина ми се иска да е така или наистина е така, както си мисля..

Относно приятеля й, непрекъснато се кара с него, даже днес пак ми се оплаква как я нервирал, и как мислел само за себе си.. така че, не мисля, че са много щастливи.. виждат се само Събота и Неделя, май, и като говори с него по телефона не се чуват думи от рода на "обичам те" или някъкви мили обръщения.. звучи, все едно се обажда на майка си, а не на приятеля..

Объркан съм до безкрайност, а това го мразя най-много.. винаги съм знаел какво точно трябва да направя и как да постъпя, а в момента си нямам никъква идея. :(

mArMaLaDkA
04-14-2010, 12:17
Това, че в момента са скарани, тя ти споделя и се държи по-топло, не можеш да си сигурен, че значи нещо, докато, да речем, не си зареже приятеля. Докато обаче те имат проблеми, а ти си насреща й винаги, можеш да си сигурен, че играеш ролята на душевно кошче за отпадъци. Личен опит, само че с момче. 8-)

Отношението й може да е приятелско, може и да флиртува с теб, защото в момента е кажи-речи неангажирана, заради нестабилната си връзка с онова момче.

LadyDi
04-14-2010, 12:19
И аз мисля, че не ти дава смесени сигнали.
Още повече, че гласно е заявила какво мисли. Ако промени решението си, ще ти го каже също гласно, а няма да си играе да дава знаци.

Ако толкова се тормозиш, попитай я какво означава всичко това.

Lincheto
04-14-2010, 12:42
Още повече, че гласно е заявила какво мисли. Ако промени решението си, ще ти го каже също гласно, а няма да си играе да дава знаци.

Права си обаче...
Той казва, че тя е убедена, че това което е изпитвал към нея е временно увлечение. Така че ако тя е започнала да изпитва нещо по-силно към него..е възможно и да не му го каже директно.
И това е възможно.

Но шанса ти да си мислиш, че тя ти дава знаци май е по-голям. Не се надявай много, защото е много вероятно накрая доста да се нараниш.

Take_That
04-14-2010, 12:42
Както си събрал смелост да и признаеш чувствата си, така събери смелост и да я попиташ какво всъщност цели с държанието си :) Успех.

NeonBlack
04-14-2010, 12:58
Не се занимавай. Чуеш ли веднъж "само приятели" от момиче, нещата в интимен план са окончателно приключили в 99.9% от случаите. И вярвай ми, със сигурност не попадаш в останалия 0.1.

Никакви смесени сигнали не ти дава - нейният човек се държи зле с нея и тя търси близост и се "доказва" с теб, даже сигурно го прави несъзнателно.

Ако момичето искаше да бъде с теб, особено ако вече е запознато с твоите чувства, щеше да го направи.

Ако си малко по-хитър можеш и да й го намушиш или да изкарате някоя измъчена 2-3-месечна връзка, но като те гледам не искаш това (хвърляш думата "обичам"), така че свири отбой и си търси нова цел. Не си заслужава, само ще се мъчиш. "И заживели щастливо до края на дните си" го има само в приказките и романтичните филми, за съжаление. Играл съм ги тия сценарии.

justonegirlwithonehope
04-14-2010, 13:00
Божидарчо, Божидарчоо .. :x Я не си хаби нервите за едно момиче.Аз също се държа така към най-добрия ми приятел.Винаги като го видя му скачам на врата, много често си вървим гушнати или хванати за ръка, но никакви по специални чувства, всичко е чисто приятелски.Естествено е, ако те има за добър приятел да се държи по този начин спрямо теб.Иска ти се да е нещо повече, не те и обвинявам, всеки който обича, желае да бъде обичан.Но и си набива много филми.Не забравяй и факта, че момичето си има приятел, с който е вече 2 месеца, че е и БИВШ.Просто не се хаби, ако ти е приятно с нея, ако е наистина толкова свясно момиче, колкото описваш бъдете приятели - останете си такива.Но за нещо по-сериозно по-добре се откажи.Вярно надеждата умира последна, но си тровиш живота.Момичета бол, огледай се около себе си и дано следващата ти любов е споделена. :-)

Elenichkaa
04-14-2010, 13:12
Може би е осъзнала че значиш нещо повече за нея от фр....но си мисли че щом те е отрязала веднъж,ти няма да я искаш вече или нещо подобно..
<<<Вариянт две: Използва те за да накара гаджето си да я ревнувва или нещо от сорта...
<<<<В 3 : КАкто казаха може и подсъзнателно да е и да е просто отношение към мн добър и скъп приятел....

За да ти каже някой в кой от тези варианти си,трябва да я познава нея,да познава и теб....Питай общ приятел...на който разбирасе имаш доверие и знаеш,сигурен си че няма да й каже...Може даже вместо ти да я попиташ някой ваш фр да разрови случая.....Пробвай!!!

LadyDi
04-14-2010, 13:24
За да ти каже някой в кой от тези варианти си,трябва да я познава нея,да познава и теб....Питай общ приятел...на който разбирасе имаш доверие и знаеш,сигурен си че няма да й каже...Може даже вместо ти да я попиташ някой ваш фр да разрови случая.....Пробвай!!!
Да, вземи наистина намеси трети човек. Това е много жалко и никога няма да впечатлиш момиче, ако пратиш някой друг да ти асфалтира пътя.

myNameIsImmortal
04-14-2010, 13:31
В момента за нея ти играеш ролята на най-добра приятелка.. :( Много гадно положение.. когато в същото време изпитваш нещо към нея..

Eclipsercho
04-14-2010, 16:32
Благодаря ви за отговорите.. наистина може просто да си ме използва като кошче за душевни отпадъци, но не мисля, че точно това е случая.. В смисъл, не седи по цял ден да ме търси за да ми споделя проблемите си.. само като сме насаме (предимно на път за даскало) ми казва ако наистина има проблем.

Използването ми за да накара приятеля си да ревнува е малко вероятно тъй като с него нито се познаваме лично, нито сме се виждали, та чак пък да я ревнува от мен.

Трети човек мога да използвам, имаме обща приятелка, ноо не мисля, че ще е редно. А отностно събирането на смелост да я питам, казах по-горе, че ме е страх да я питам, защото я има възможността пак да ме одреже и да сложи точка на какъвто и да е вид общуване с мен.. а това е най-гадното нещо, което може да ми се случи в момента.

От една страна ми се иска просто веднъж за винаги да разбера какво и е в главата, но от друга наистина искам да е до мен, не зависимо как, и направо нз какво ще направя ако отново се отдалечи от мен. ;(

Лесно е да се каже "момичета бол" , "не се занимавай" и т.н. , но какво да направя, че само към нея изпитвам такива чувства.. не мога просто ей така да се откажа и да я забравя, повярвайте ми, ако можех до сега да съм го направил 100 пъти..

Take_That
04-14-2010, 17:08
А отностно събирането на смелост да я питам, казах по-горе, че ме е страх да я питам, защото я има възможността пак да ме одреже и да сложи точка на какъвто и да е вид общуване с мен.. а това е най-гадното нещо, което може да ми се случи в момента.

От една страна ми се иска просто веднъж за винаги да разбера какво и е в главата, но от друга наистина искам да е до мен, не зависимо как, и направо нз какво ще направя ако отново се отдалечи от мен. ;(

Лесно е да се каже "момичета бол" , "не се занимавай" и т.н. , но какво да направя, че само към нея изпитвам такива чувства.. не мога просто ей така да се откажа и да я забравя, повярвайте ми, ако можех до сега да съм го направил 100 пъти..

Щом така стоят нещата за теб продължи приятелството си с нея и не обръщай внимание (поне засега) на държанието й. Макар, че си мисля, че ако престанеш да контактуваш с нея ще успееш да я забравиш и тогава ще срещнеш и друго момиче, в което да се влюбиш :)

viDiTyYy
04-14-2010, 19:27
Не се занимавай. Чуеш ли веднъж "само приятели" от момиче, нещата в интимен план са окончателно приключили в 99.9% от случаите. И вярвай ми, със сигурност не попадаш в останалия 0.1.

според мен не е така .... повечето момичетата често са объркани и не знаят какво искат ..... променят си решенията постоянно и правят странни работи .... незнам в случая се двоумя ... може просто да даржи на теб и да се опитва да бъде мила за да не си разваляте отношенията отново ..... но може и да има чувства към теб и да си мисли че може би след вашето скарване си изгубил чувства към нея и да ти дава знаци .... но доста се съмнявам 18 годишно момиче е .... предполага се че ако имаше нещо щеше да ти каже всичко ..... просто събери смелост и поговори с нея ....

r0ckst4r
04-14-2010, 19:53
оо пич и аз бях така до преди няколко седмици. абсолютно същата история. беше ми ужасно гадно първия месец, няма к'во да се лъжем.. ходих като зомби, не се интересувах от нищо.. абе бях направо на автопилот. след това почнах да се оправям лека полека.. взе да ми става все едно за момичето и сега вече не изпитвам нищо към нея. тя все още се опитва да възобнови отношенията ни, ама аз постоянно я режа.

моя съвет към теб е да я игнорираш колкото се може повече. кажи и че не можеш просто да продължаваш така.. просто прекрати всякакъв контакт с нея и минете на здрасти/чао. повярвай ми, нищо хубаво няма да излезе от цялата работа. мъчиш се за тоз дето духа.. :)

mnmlstar
04-14-2010, 20:04
Историята ти ми е доста позната.Всяко момиче е така,повярвай ми,ние обичаме да сме обградени с много внимание,особено мъжко.Според мен тя наистина иска да сте си само приятели,всичко което прави е просто несъзнателни действия,ако мислиш наистина,че е нещо повече от това,то единственото което можеш да направиш е да поговориш с нея за всичко онова което искаш да научиш свързано с отношението ви.Успех! :)

Re5peC7
04-15-2010, 09:22
Знай, че тва жената е сложно животно. Немойш я разбра, защото и тя не се разбира всъщност. Но, пък ако си достатъчно умен и смел, остави ги тея драми, тегли една черта. Сам ще разбереш така какво иска и колко го иска, ако ме разбираш, но по-скоро не. ;)

Eclipsercho
04-15-2010, 10:39
Да, разбирам те.. ами, ще се опитам да тегля чертата.. колко ще се получи е друг въпрос.. :?

bratignat
04-15-2010, 11:20
Където си "хвърлял" въдицата не се връщай. Веднъж отрязан, вече никога не е същото. Не звучиш, като загубеняк, така че се запознай с нови хора. Има хиляди уникални и различни жени.

Бих ти препоръчал да запазиш дистанцията, най-вече за твое добро. Какво, ти да наблюдаваш нейното щастие, проваляйки собственото си?
Може след 5-10 години отново да се сближите, когато пътищата ви са се отдалечили и това на никого няма да попречи.....