View Full Version : Тайната на Вселената
FlowerPower
04-15-2010, 20:27
Какво е мнението ви за " Тайната на Вселената"? Много велики личности от миналото и настоящето са се оповавали на тази тайна. По съветите, които баба Ванга дава, личи, че и тя я е прозряла:
- Човек е това, за което се има. Успее ли да промени към по-добро мислите си, ще промени целия си живот.
- Ако човек знае какво иска, той много неща постига.
- Трябва да обича себе си и всичко наоколо - в тия тежки времена то е най-важно.
- Освен това човек трябва да бъде благодарен на Бога за помощта в трудните моменти, за мъдростта, на която дължи успехите си.
...
Вярвате ли, че Тайната изпълнява желанията ни?
http://www.nosmokingnoo.com/home/tajnata-na-pozitivnoto-mislene-filma-cast-1
filmimilmi
04-16-2010, 02:27
Хич не вярвам. И сега ще кажете "я чакай малко, трябва да повярваш, за да се получи!". Е според мен също няма нищо лошо в позитивното мислене, но без подготовка и само с желания нищо не става. Едно са фантазите, друго е това да се впрегнеш в изпълняването на целите си. Аз мога да си мечтая 24/7 от някъде да се появят пари, но ако не се хвана на работа или не ударя някой джакпот, като второто си е вече въпрос на почти невероятен шанс, то тези пари няма да се появят в плик по пощата или пък под възглавницата ми. Въобще "The secret" е абсолютната гавра с надеждите на хората. Определено те умират последни, но голата вяра да чакаш нещо да ти се случи от самосебе си единствено благодарение на това, че си концентрирал мисълта си върху него не би довела до друго освен губене на време в излишни фантазии. По начало самата дума фантазия е обвързана с нещо хубаво, но изгубиш ли се в този свят на празната надежда в очакване на някакво чудо, просто ще си съсипеш настроението, когато прозреш истината, че не можеш да спечелиш от лотарията ако не пуснеш поне 1 фиш... Както и да е, разприказвах се много. Лично аз не виждам нищо лошо в това да вярваш в мечтите си, но тази боза "The secret" е предназначена като цяло за хора без воля, а пък и авторът й си е спечелил парите от наивиниците, които са си купили dvd-то или книгата. Това никога не съм го разбирал пък, да си купуваш неща, които уж да ти подобрят живота като ти вдъхнат кураж да се мотивираш и постигнеш нещо. Ами като първоначално си решил да се променяш в по-добра насока и това е достатъчно показателно, че вече имаш мотивацията, защо са ти необходими книжки и филмчета, с които междувременно само да си изгубиш ценно време? Ето и нещо много смешно по самата тема за "The secret". http://www.youtube.com/watch?v=usbNJMUZSwo Приятно гледане и помислете по-обективно. Хем те кара да се разсмееш, хем да се замислиш. 8-)
FlowerPower
04-16-2010, 17:09
От гледна точка на логиката The Secret открито те манипулира 8-) , но според мене помага да пристъпиш към действие. Много хора се провалят не от мързел, а от страх и неувереност в себе си. Филмчето ми допадна, макар че е доста пресилено и ти говорят като на малоумен, но пък така е по- въздействащо и запомнящо се. Разбира се, че не бива да се реем нон стоп в облаците, но една добра доза оптимизъм никога не е излишна :)
Хмм възможно е да има нещо такова ,но все пак не мога да си обясня ,защо и е на Вселената да се занимава с мижитурки ,като хората ,дали ни има или не, е без значение във Вселенски мащаб. Това ,че за нас самите е важно ...едва ли променя особено нещата в общата картина.
На никой естествено не му се занимава с нас, идеята е че всичко е направено от енергия във различни форми, а мисълта е енергия, следователно тя може да влияе на всичко :)
На никой естествено не му се занимава с нас, идеята е че всичко е направено от енергия във различни форми, а мисълта е енергия, следователно тя може да влияе на всичко :)
Хмм доста вярно,в това отношение мисълта :"Човек е толкова голям ,колкота са големи мечтите му." ,се оказва доста вярна .
purpledawn
04-17-2010, 10:54
Вярвам, че позитизното мислене е много важно за мотивацията, но за да получиш това, което искаш, трябва да си мръднеш задника, защото нищо не пада ей тъй от небето (:
- Човек е това, за което се има. Успее ли да промени към по-добро мислите си, ще промени целия си живот.
- Ако човек знае какво иска, той много неща постига.
- Трябва да обича себе си и всичко наоколо - в тия тежки времена то е най-важно.
- Освен това човек трябва да бъде благодарен на Бога за помощта в трудните моменти, за мъдростта, на която дължи успехите си.
-Не зависи дали ще промени мислите си към по-добро, дори ако направи някоя грешна стъпка пак ще промени живота си.
-Оцеляването е по важно, отколкото чувствата които изпитваш.
-Едва ли. Ако вярваш в нещо което е измислено от хора които са били на седянка и са се барали по мъдите как да станат известни и т.н.
Хич не вярвам. И сега ще кажете "я чакай малко, трябва да повярваш, за да се получи!". Е според мен също няма нищо лошо в позитивното мислене, но без подготовка и само с желания нищо не става. Едно са фантазите, друго е това да се впрегнеш в изпълняването на целите си. Аз мога да си мечтая 24/7 от някъде да се появят пари, но ако не се хвана на работа или не ударя някой джакпот, като второто си е вече въпрос на почти невероятен шанс, то тези пари няма да се появят в плик по пощата или пък под възглавницата ми. Въобще "The secret" е абсолютната гавра с надеждите на хората. Определено те умират последни, но голата вяра да чакаш нещо да ти се случи от самосебе си единствено благодарение на това, че си концентрирал мисълта си върху него не би довела до друго освен губене на време в излишни фантазии. По начало самата дума фантазия е обвързана с нещо хубаво, но изгубиш ли се в този свят на празната надежда в очакване на някакво чудо, просто ще си съсипеш настроението, когато прозреш истината, че не можеш да спечелиш от лотарията ако не пуснеш поне 1 фиш... Както и да е, разприказвах се много. Лично аз не виждам нищо лошо в това да вярваш в мечтите си, но тази боза "The secret" е предназначена като цяло за хора без воля, а пък и авторът й си е спечелил парите от наивиниците, които са си купили dvd-то или книгата. Това никога не съм го разбирал пък, да си купуваш неща, които уж да ти подобрят живота като ти вдъхнат кураж да се мотивираш и постигнеш нещо. Ами като първоначално си решил да се променяш в по-добра насока и това е достатъчно показателно, че вече имаш мотивацията, защо са ти необходими книжки и филмчета, с които междувременно само да си изгубиш ценно време? Ето и нещо много смешно по самата тема за "The secret". http://www.youtube.com/watch?v=usbNJMUZSwo Приятно гледане и помислете по-обективно. Хем те кара да се разсмееш, хем да се замислиш. 8-)
В "Тайната" не казват,че само като си мечтаеш и ще ти се изтърси това което искаш,пред вратата.За всички е ясно,че няма как да се случи.Казва се,че трябва силно да вярваш,например,че ще спечелиш 100 000 лева и ДА НЕ МИСЛИШ как ще ги получиш,просто да вярваш,че ще ги имаш.И така в определен период получаваш работа,пишеш книга(във филма май имаше такъв човек),просто се случва нещо,което да привлече тези пари към теб.Защото като започнеш да си втълпяваш,че е невъзможно да ги спечелиш,трябва ти голям късмет,прекалено си некадърен и разни други глупости,се отдалечаваш от това,което искаш,караш го да изглежда невъзможно.Сега като се замисля, много от нещата,за които съм си мислела,се случиха и продължават да се случват.За жалост,много от нещата,които искам да ми се случват,не стават,а лошото-да.И е така,просто защото си казвам,че мечтите ми са прекалено хубави,за да са истина.Мечтите нямат граници и всичко е възможно.Ние сме тези които ги поставяме,само защото сме постоянно сме скептични,а това е жалко. :smt023
filmimilmi
04-18-2010, 23:32
В "Тайната" не казват,че само като си мечтаеш и ще ти се изтърси това което искаш,пред вратата.За всички е ясно,че няма как да се случи.Казва се,че трябва силно да вярваш,например,че ще спечелиш 100 000 лева и ДА НЕ МИСЛИШ как ще ги получиш,просто да вярваш,че ще ги имаш.И така в определен период получаваш работа,пишеш книга(във филма май имаше такъв човек),просто се случва нещо,което да привлече тези пари към теб.Защото като започнеш да си втълпяваш,че е невъзможно да ги спечелиш,трябва ти голям късмет,прекалено си некадърен и разни други глупости,се отдалечаваш от това,което искаш,караш го да изглежда невъзможно.Сега като се замисля, много от нещата,за които съм си мислела,се случиха и продължават да се случват.За жалост,много от нещата,които искам да ми се случват,не стават,а лошото-да.И е така,просто защото си казвам,че мечтите ми са прекалено хубави,за да са истина.Мечтите нямат граници и всичко е възможно.Ние сме тези които ги поставяме,само защото сме постоянно сме скептични,а това е жалко. :smt023
И ти извади основното противоречие, а уж се опита да кажеш друго. 8-) А колкото до другия аргумент. Мечтите си остават мечти докато не се сбъднат. После престават да са мечти. Замисли се. А онова, което все още искаш да ти се случи, а все не ти се случва не означава, че никога няма да се случи защото просто си мислиш, че е прекалено хубаво, за да се реализира някога. Означава просто, че живееш в реалността и си даваш трезвата преценка, че в очакването да ти се случи тъкмо неочакваното всъщност няма много смисъл. Мисля, че станах малко труден за разбиране, но не намерих по-прост начин да го кажа. 8-) Както и да е, наистина позитивното мислене е хубав начин за мотивация, но само по себе си не реализира нещата вместо твоето активното участие в собствената ти съдба.
janesplinters
04-19-2010, 07:49
Ами като цялата тая работа я осъзнавах в продължение на няколко месеца докато стигна до същите изводи.Тва без да сам гледал нито филма, нито книги по тая тема да съм чел.После почнах да търся в интернет, но не знаех как точно да формулирам търсенето.Как да опиша това, което виждам и почвам да разбирам като процес.И все пак след време попаднах на тайната и на още няколко подобни неща.И всяко едно от тези неща произлизат от книгата на Napoleon Hill, която е написана преди 100 години сигурно.Човека е съставил книгата по наблюденията си върху най-великите мъже по това време.Едисон, Форд и още.А за тайната...Пълна простотия.И все пак дава насока на разсъждения.Иначе принципа е най-добре приложим ако искаш да промениш някое качество у себе си, а не да намериш 1 милион на пътя.Много актьори го използват този принцип при създаването на ролите си, а и не само.Пример за това е Will Smith.Като цяло нещата са наистина дълбоки и колкото по надълбоко влизаш, толкова повече разбираш, че ако не направиш всичко възможно да намериш истината, то ще умреш по един духовен начин.И може да ви звучи смешно тази духовна смърт, но в действителност е нещо много много по сериозно и страшно.Всичко е свързано на този свят.В тайната е представен просто един инструмент, един клон от едно огромно дърво.
filmimilmi, ще ти отговоря с няколко цитата от няколко велики личности, от една любима книга :)
"Това, че всеки човек може да промени себе си, да се усъвършенства, да се пресъздава, да контролира своята среда и да владее съдбата си, е заключението, до което стига всеки ум, пробудил се за силата на правилната мисъл и конструктивно действие."
-Ларсен
"Въображението е конструктивна форма на мисълта, която трябва да предшества всяка конструктивна форма на действие. Не бъркайте въображението с фантазирането - последното е форума на бленуване, на която доста хора се отдават. Празното бленуване е умствено прахостване, което води до умствена катастрофа."
-Чарлз Ф. Хаанъл
"Когато се промъкне мисъл за гняв, ревност, страх или тревога, трябва да вярвате. Начинът да се справите с тъмнината е да внесете светлина; начинът да се преборите със студа е да внесете топлина; начинът да победите злото е да внесете добро. Аз лично никога не съм виждал ползата от отричането. Утвърдете доброто и лошото ще изчезне"
-Фредерик Елиас Андрюс
"Възможността следва възприятието, действието следва вдъхновението, развитието следва познанието, величието следва напредъка. Духовното е винаги първо, после идва трансформацията в безкрайните и неограничени възможности за постижение"
pepsinka
04-19-2010, 12:09
аз лично миналата година бях се запалила да го гледам цялото филмче и се посъветвах с един съученик и той беше изразил мнение даже че и сам си правиш магия когато почваш да си набелязваш целите и желанията на лист хартия и постоянно ги мислиш.
Аз лично си имах едно наум и вярвам малко или много в това, защото миналата година, някъде януари месец, бях се пробвала да напиша неща които искам в една тетрадка, написах че искам да имам нови приятели, да се чувствам щастлива и най-вече ПОЖелах си музикален плейър. След това обаче захвърлих тази тетрадка от простата причина че може би това са глупости и е безсмислено да пиша глупости и почти забравих за него. След това май месец попаднах на една игра в лимпа.бг и реших да участвам както винаги защото и преди съм печелила. Изпълнявах загадките и нямах никаква представа че може би бих могла да спечеля голямата награда. А тя беше само една и беше МП4 плейър. На другия ден след томболата разбрах доста по късно и бях си погледнала пощата във въпросния сайт, затрупана с честитки за спечелената награда и се изумих.
Какъв късмет съм имала при положение че предметната награда беше само 1 : )
От тогава може би си имам и скрита надежда, че може би това което подсъзнателно искам би могло да се сбъдне, така че съветвам ви:
Не се впрягайте в желанията си прекалено, може би е по-добре да не ги мислите толкова много и да не следите за тяхното развитие, а по скоро да си живеете живота опитвайки се да правите най-доброто за вас, а другото.. си идва неочаквано както винаги ;]
kalokairi
04-19-2010, 18:40
Да това донякъде е истина. Ако гледаш негативно на света и света ще гледа негативно на теб и обратното. Много важно е и как възприемаш себе си и каквото и да виждаш в себе си е сигурно че останалите ще видят същото нещо, така че живота ни зависи изцяло от нас както и мнението на околните
Да,определено не разбрах нищо. 8-) И все пак-ХОРА,МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО! 8-) :wink:
^Ами изгледай филма The secret
Поне аз вярвам, че е истина. Пробвайте да мислите за това, което искате да ви се случи и забравете напълно това, което не искате. Ще видите резултата. :)
SolusChristus
04-20-2010, 16:18
Вярвате ли, че Вселената изпълнява желанията ни?
После аз съм бил луд... :smt011
FlowerPower
04-20-2010, 20:06
Очаквах твърдения, че това е безсмислено/ глупаво/ наивно и др. Но не ми е хрумвало, че някой може да го приеме за лудост :lol:
FlowerPower
05-15-2010, 19:36
Сега да се оплача: книгата "Тайната за тийнейджъри" е фрашкана с правописни грешки. Погледнах само въведението и ми призля- 3 правописни и 1 смислова грешка. Та това е книга, все пак- а и е на цена 18 лв за един нищо и никакъв обем :Х Как може да няма редактори... Сега за да ми мине наистина трябва да мисля позитивно :D