PDA

View Full Version : Женско обрязване

johnnybravo
04-16-2010, 09:05
По света е пълно с интересни обичаи. Дори в нашата малка България те са много. Вземете за пример еньовата буля, кушията, лазаруването, сирнишките огньове и още и още. Не навсякъде по света, обаче, обичаите са такива. Чували ли сте за обрязването? Разбира се, че сте чували. Когато чуете обрязване, най-вероятно се сещате за операцията по премахване на препуциума - кожичката, покриваща главичката на пениса. Съществува и друг вид обрязване - женското обрязване или FGC (female genital cutting).

Що е то женско обрязване?

Женското обрязване е операция за частично или пълно премахване на клитора и малките срамни устни (Labia minora). Обикновено се извършва в не стерилни помещения от жени (често майката на момичето) с помощта на бръснарско ножче или друг остър инстумент. Операцията се извършва без упойка. След обрязването, краката на момичето (обикновено около 6 годишно) се пристягат за да може раната да се срасне, Оставя се само малка дупка за уриниране. Практически след тази операция, момичето изпитва силни болки при уриниране и по време на менструационния цикъл. Жената не може да изпитва сексуално удоволствие, а раждането става невъзможно.

FGC се практикува предимно в мюсюлманските части на Африка и части от Азия. Тук не говорим за племенен обичай, а за широкоразпространено явление, разпростиращо се навсякъде по света. Всяка година 2 милиона девойки биват подложени на обрязване. В страни като Египет и Мали, процента на обрязаните жени надхвърля 90%. Има данни за обрязване на момичета дори и на територията на ЕС, въпреки строгите наказания, които предвижда европейското законодателство.На картата по-долу е показано разпространението на обичая в Африка.

http://img361.imageshack.us/img361/2565/fssadeh4.jpg

Видове обрязване

I вид: "модифицирана суна" (суна - традиция (от арабски) ). Представлява частично или пълно изрязване на клитора.Това е най-леката форма на обрязване и причинява психически и понякога нервни увреждания върху жената (момичето).

II вид: Изрязване на клитора и малките срамни устни. Последиците са подобни на тези при I тип.

III вид: Пълно изрязване на малките и големите срамни устни (labia minora, labia majora) и понякога клитора. Големите срамни устни се срастват и покриват вагината и уретрата (пикочния канал). Оставя се малка дупка в долната част на раната за изтичане на урината и менструацията. Краката на момичето се пристягат за период от 2 до 6 седмици, при което тя не бива да мърда. При първия полов акт, мъжа трябва да разшири дупката, а при раждане, докторите трябва да направят операция с разрязване на срасналите се големи срамни устни. Голяма част от жените искат отново да бъдат зашити, защото в противен случай, те няма да бъдат искани от мъжете си. Около 10% от обрязаните жени са претърпели този вид FGC

IV вид: Други видове обрязване. Към този тип спадат всички останали методи за манипулиране на женските положи органи - изгаряне на клитора с нагорещени игли, изгаряне, чрез горещи въглени, и други подобни методи, при които е проявено "творчество". Напомням, че всичко се прави без каквато и да е било упойка.

http://img360.imageshack.us/img360/1871/fgpescg0.jpg

Защо се прави това?

Посочват се множество причини - запазване на невинността на момичето, предпазване от спонтанен аборт и т.н. Основната причина е, че жената спира да изпитва удоволствие от секса (а само болка), което означава, че няма да изневерява на мъжа си и няма да загуби девствеността си преди брака.

Обрязване на европейки?

В Швеция, Англия, Австрия е приет закон, които забранява обрязването на жени. Наказанието е затвор. Преследват се и лекарите, и родителите. Въпреки това има случаи на обрязване. 16 годишна швейцарска гражданска на име Сара била изпратена от майка си за лятната ваканция в Сомалия, където била обрязана от своята баба. Майката била осъдена на 2 години затвор и глоба от 450 000 крони.

Всяка година се обрязват около 2 000 000 жени. Голяма част от тях умират от инфекции.Все пак има лъч надежда - Световната здравна организация е успяла да намали женското обрязване с 12% в Сенегал.

Няма само ние мажете да страдаме я....

Източник - NGB (http://www.nationalgeographic.bg/)

RAYNE666
04-16-2010, 09:19
Ужас.. :shock: Абе не знам само ли вие ще стардате ама доколкото знам мъжкото обрязване се прави с цел по - добра хигиена, а от друга страна си е ритуал за мюсюлманите. А каква е ползата от женското ?!?!?(което явно също е някакъв вид ритуал) Да не ти изневерява жена ти понеже ще изпитва болка при полов акт, тфа е пълна идиотщина.. :x Абсолютно смятам тази процедура за ненужна. Това си е чисто и просто едно осакатяване. :(

dPa3HuTeJl
04-16-2010, 09:27
ОМГ кви са тия болни мозъци бе :shock: :shock: какъв е смисъла на тоя
'ритуал' ?? леле тва е най-тъпото нещо което съм чувал .. :shock: :shock:

BluesCat
04-16-2010, 09:31
Ужас.. :shock: Абе не знам само ли вие ще стардате ама доколкото знам мъжкото обрязване се прави с цел по - добра хигиена, а от друга страна си е ритуал за мюсюлманите. А каква е ползата от женското ?!?!?(което явно също е някакъв вид риуал) Да не ти изневерява жена ти понеже ще изпитва болка при полов акт, тфа е пълна идиотщина.. :x Абсолютно смятам тази процедура за ненужна. Това си е чисто и просто едно осакатяване. :(
+1!

johnnybravo
04-16-2010, 09:40
:razz: :razz: :razz:

YouDontKnowMe
04-16-2010, 10:03
Ааах, в пети клас се запознах с това обряззване ^ Имах едни книжки за пубертета и там го пишеше... Бях :shock: .

Sa6eks
04-16-2010, 10:10
Не виждам смисъл в това :( Гледах преди филм как им смаляват циците- с цел по-малко мъжко внимание. С еди пръчки отгоре натискат, не й дават да яде 2 дена некви такива... не мисля, че това е редно, ноо...

AttentionWhore
04-16-2010, 10:29
Това не го бях чувала.Шокирана съм.Благодаря на автора за предоставената информация \:D/

dPa3HuTeJl
04-16-2010, 10:45
Това не го бях чувала.Шокирана съм.Благодаря на автора за предоставената информация \:D/ Аз пък точно това никога не исках да го научавам .. :D адски е гадно :shock: :shock:

Antixrist
04-16-2010, 10:53
По-голямо извръщение от това няма!При мъжете,не е толкова зле,даже е по-хигиенично,но при жени...ужас :shock:

noheartnopain
04-16-2010, 11:00
Еми като смятат жената за животно за разплод.
Смърт за гадните мюсюлмани!!!

Jessie
04-16-2010, 11:23
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Бахти извратеното, :? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Бахти гадорията ...

bratignat
04-16-2010, 11:33
Кретени+липса на образование= изостанали "традиции" . Пълни тъпари....

hugeZ
04-16-2010, 11:52
Изядох си ноктите докато четох тва. :shock: :shock: Ужас.. като си го помисля ми става лошо :shock: :shock:

danibebi
04-16-2010, 12:09
Докато го четох ме сви яко корема :shock: това е ужасно извратено..чисто осакатяване :shock: :( :( каква ли болка изтърпяват обрязаните момичета..просто нямам думи.. :?

sasheto0o
04-16-2010, 12:29
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Бахти извратеното, :? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Бахти гадорията ...

+ 1 :shock: :shock: :shock:

Lyubeto
04-16-2010, 13:00
Не искам даже да си го представя ....... :booooomb:

deSireeE
04-16-2010, 13:36
Съгласна съм с Antixrist :?

djesi_9_4
04-16-2010, 20:32
Леле...това е нечовешко... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x

djipsito
04-16-2010, 20:43
Това се прави за да може жената да не изпитва удоволствие по време на секс, в някои държави се приема, че жените не трябва да изпитват никакво удоволствие.. тяхната функция е да раждат деца..
Имам приятелка китайка, която ми е разказвала че в Китай, на младите момичета, за да не им растат гърдите, ги пристягали с някви неща. Или пък, за да не им порасват много краката, ги обували в по-малък номер обувки.. Или пък ако се роди второ момиче в семейството, го изоставят, защото не можело така.. или децата ще са брат и сестра или двама братя.. ии още много казуси, които за нас са странни, а в някои страни-нормални.

cherrygloss
04-16-2010, 20:48
Докато го четох ме сви яко корема :shock: това е ужасно извратено..чисто осакатяване :shock: :( :( каква ли болка изтърпяват обрязаните момичета..просто нямам думи.. :?
И на мен така
Прилоша ми :-&
Ужас :shock: :shock: :shock: :shock:

WaterLilly
04-16-2010, 21:02
Не виждам смисъл в това :( Гледах преди филм как им смаляват циците- с цел по-малко мъжко внимание. С еди пръчки отгоре натискат, не й дават да яде 2 дена некви такива... не мисля, че това е редно, ноо...
И аз съм го гледала, в някакви племена беше... И то пръчките май бяха нажежени. :shock:
Отвратително. Чудесен пример за това до къде стига простотията на човека. Като да си отрежеш ушите, защото ти стърчат и нещо ти пречат там... само че с далеч по-гнусни намерения (притежание на жена или нещо подобно? не схванах баш) Да е традиция да осакатиш някой така. Тц тц.

Antixrist
04-17-2010, 06:53
Това се прави за да може жената да не изпитва удоволствие по време на секс, в някои държави се приема, че жените не трябва да изпитват никакво удоволствие.. тяхната функция е да раждат деца..
Имам приятелка китайка, която ми е разказвала че в Китай, на младите момичета, за да не им растат гърдите, ги пристягали с някви неща. Или пък, за да не им порасват много краката, ги обували в по-малък номер обувки.. Или пък ако се роди второ момиче в семейството, го изоставят, защото не можело така.. или децата ще са брат и сестра или двама братя.. ии още много казуси, които за нас са странни, а в някои страни-нормални.

Ами да...докато има хора с разбирания от преди 200 години,които още мислят жените за едър рогат добитък,използващ се само за разплод,така ще е!

Lolita93
04-17-2010, 07:37
Това не го бях чувала.Шокирана съм.Благодаря на автора за предоставената информация \:D/
+1

perli4kaa
04-17-2010, 07:43
+1

+2

johnnybravo
04-17-2010, 12:03
То това наистина си е малко гадничко но и мъжкото обрязване е също толкова болезно ето ви един пример.... тук (http://vbox7.com/play:72a1576e)

Antixrist
04-17-2010, 12:21
То това наистина си е малко гадничко но и мъжкото обрязване е също толкова болезно ето ви един пример.... тук (http://vbox7.com/play:72a1576e)

Мъцкото обрязване,че е болезнено-болезнено е,но поне не оставя някакви недъзи,както при женското.Мъжете могат да правят секс,не ги боли,по-хигиенично е.Въпреки,че аз не бих се обрязъл.

vladoap
04-17-2010, 14:29
+ аз викам одим ги убиваме масово мангалите, негрите ..... и без тва са по4ти колкото българите . за ко мислите 1 фр беше в ареста .

WaterLilly
04-17-2010, 15:22
+ аз викам одим ги убиваме масово мангалите, негрите ..... и без тва са по4ти колкото българите . за ко мислите 1 фр беше в ареста .
ОМГ, ти си идиот. Порасни. Еволюирай.

johnnybravo, болезнено е, много ясно, но после не ти липсва органа, нали? :?

Metal
04-17-2010, 16:54
Извратено!

Axel_f
04-17-2010, 16:59
Дамм, това е наистина ужасно...Но в мюсюлманските страни, особено по-бедните жената все още е възприемана като вещ...
Този филм още не е излезнал в България, по истински случай е, става въпрос точно за тази варварска практика:

http://www.youtube.com/watch?v=4W3imc7BSzo

gia_sena_mono
04-17-2010, 17:28
За тази "традиция" научих преди години от едно списание. Ами традиция, традиция, ама това е нечовешко. Не знам каква е целта, но явно в тези страни жените не са на особена почит.

gia_sena_mono
04-17-2010, 18:27
Да, сега като каза, се сетих че такава беше целта, описана в списанието.
Това да не е чувал с картофи - скъса се, зашиваме го, пак се скъса, пак шием. Явно според тях "призванието" на жените е да бъдат "производители" на деца (доста грубо и крайно казано).

frozendeath
04-17-2010, 18:42
Това е ужасно, просто не искам да си представям какво им е на обрязаните момичета/жени. Трябва да има повече страни, които имат закон против това, направо си е нечовешко. Вярно, че и при момчетата има обрязване, но тях няма да ги шият след раждане, нито при първия полов акт ги 'разширяват' отдолу, да не говорим за онова с нагорещените игли и въглени........

didenceeto
04-17-2010, 19:38
Хахаха за всичко бях чувала ама за женско образване :grin: :lol: Това беше черешката в/у тортата :lol:

WaterLilly
04-17-2010, 21:02
Хахаха за всичко бях чувала ама за женско образване :grin: :lol: Това беше черешката в/у тортата :lol:
Ха ха ха, колко забавна тема.

frozendeath, при първия полов акт обрязаните жени не ги "разширяват", ами ги цепват (поне според филма, на който Axel_f пусна трейлър, героинята каза, че с ножче го прави мъжа). И май не разбирате, че при момчето да се премахне при обрязване препуциума намалява леко чувствителността (така де, не съм момче, източник ми е това, което съм чела), докато при момичето се премахва целия клитор (а знаете, че той е един от начините да стигнеш до оргазъм). И при момчето и да се направи обрязване, няма да му изглежда по-зле пениса, докато една обрязана жена е обезобразена и осакатена.

johnnybravo
04-18-2010, 20:07
ОМГ, ти си идиот. Порасни. Еволюирай.

johnnybravo, болезнено е, много ясно, но после не ти липсва органа, нали? :?

То туй най хубавотот, че поне не ти липсва орграх хахахха :lol: :lol: :lol:

qna0115
04-18-2010, 20:46
КОйто прави това трябва да се убива , несъмнено !!!! :shock: :shock: :shock: :-x :-x :-x

MochaOnMyLips
04-19-2010, 07:44
Вчера след като прочетох темата не можах да спя, сериозно.
Освен това се замислих, как съм на 16, имам богата обща култура (или поне така си мислех), а за женското обрязване въобще не бях чувала. Въобще това май не е проблем, с който има много борещи се организации (въпреки че прочетох за няколко, Уницеф например).
2,45 млн са жертвите на трафик на хора (мъже и жени) в световен мащаб. Населението на Египет е малко над 80 млн души. Около 40 млн трябва да са жени. Това значи, че около 38 800 000 от египтянките са обрязани.

CrAzYanDlaZy
04-19-2010, 08:28
Това е ужасно, отвратително, изкирвено, извратено и просто нямам думи .......

fanincety
04-19-2010, 08:58
Ужас.. :shock: Абе не знам само ли вие ще стардате ама доколкото знам мъжкото обрязване се прави с цел по - добра хигиена, а от друга страна си е ритуал за мюсюлманите. А каква е ползата от женското ?!?!?(което явно също е някакъв вид ритуал) Да не ти изневерява жена ти понеже ще изпитва болка при полов акт, тфа е пълна идиотщина.. :x Абсолютно смятам тази процедура за ненужна. Това си е чисто и просто едно осакатяване. :(

+18645616543513546545412546 ;xx

dakata123
04-19-2010, 12:33
Бати изродите...бати болните мозъци

spexx
04-27-2010, 20:49
ааааааааааа.. ужас веееееееееее... напрао ме заболя честно.. кви са тези простотии бе.. каквито сме създадени такива трябва да си останем .. :x тва направо си е гавра с жените ... *потрес потрес.с.*
:shock: :shock: :shock: :shock:

elito0o0o0
04-28-2010, 10:59
Изядох си ноктите докато четох тва. :shock: :shock: Ужас.. като си го помисля ми става лошо :shock: :shock:Аз пръстите почнах даже... ноктите си ги бях почнала още когато видях заглавието на темата!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

elito0o0o0
04-28-2010, 11:08
То това наистина си е малко гадничко но и мъжкото обрязване е също толкова болезно ето ви един пример.... тук (http://vbox7.com/play:72a1576e)Т`ВА Е БРУТАЛНО КОПЕЛЕЕЕ... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ААААААААА.... ЧАК МЕ ЗАБОЛЯ ВЕЕ... :X:X:X:X:X:X:X ужааасТ...!!!!!

KpacuMup
04-28-2010, 11:23
Ебахти .. да ти залепят каналчето .. :-x :-x :-x :D

anyfany2
04-28-2010, 16:45
Хипер тъпо и безсмислено. Трябва да се живее.. Трябва да се греши. Трябва...
Какво като изневери ? Та нали е нова тръпка, поне да види какво е.
Аз съм против да си скъсяваш животеца с такива манипулации... :? :? Nicht gut.

anyfany2
04-28-2010, 16:53
То това наистина си е малко гадничко но и мъжкото обрязване е също толкова болезно ето ви един пример.... тук (http://vbox7.com/play:72a1576e)Т`ВА Е БРУТАЛНО КОПЕЛЕЕЕ... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ААААААААА.... ЧАК МЕ ЗАБОЛЯ ВЕЕ... :X:X:X:X:X:X:X ужааасТ...!!!!!

Много неприятно.. милите дечица.. как страдат без да има причина.. А тоя дето го прави е хипер безчувствен и ужасен, вееее.... изпитват такава болка за нищо.. е*ааатттттттиииииииииииии ....... [-o< #-o #-o #-o :neutral: :neutral: :neutral: Аз съм в искрен потрес...

quexxe
04-28-2010, 17:03
Браво за темата,наистина полезна и шокираща информация за повечето от потребителите тук.Аз проявявам разбиране към различията и си го обяснявам като нещо нормално за някои хора с различен манталитет от нашия. Разбира се,в това нещо няма нищо хигиенично понеже срамните устни спомагат за предпазване от микроорганизми и други "дреболиики",които могат да ни навредят.Но все пак единственото , което можем да направим,е да благодарим на Господ,че сме се родили в нашата мила родина - България. :grin: :-P :P

elito0o0o0
04-28-2010, 17:38

Много неприятно.. милите дечица.. как страдат без да има причина.. А тоя дето го прави е хипер безчувствен и ужасен, вееее.... изпитват такава болка за нищо.. е*ааатттттттиииииииииииии ....... [-o< #-o #-o #-o :neutral: :neutral: :neutral: Аз съм в искрен потрес...Трябва да си останем такива каквито сме си, а не да ни реже някой.... :( :( :( :(

y0urhottie
04-28-2010, 17:40
Повече от отвратително!Нз що за човек трябва да си да причиниш това на жена си,за да не ти изневерява :shock: Шокирана съм! Това не са хора а извратени човекоподобни ... Ужас :(

v1d1m0n3v1d1m
04-28-2010, 18:59
Dudes I dunno `bout ya but I`m going for suicide :?

vankatawe
04-28-2010, 19:08
Мале да е*а и темата смотана да заминава в коша веднага, автора тапанар не споменавай изобщо ония резнашки обичаи ,че отиди пак 5 века :-x

WaterLilly
04-28-2010, 19:12
Мале да е*а и темата смотана да заминава в коша веднага, автора тапанар не споменавай изобщо ония резнашки обичаи ,че отиди пак 5 века :-x
Да, да отиде в коша заедно с всички истини, които не ни изнася да се споменават, защото са прекалено болезнени. И ако не разбра, това още се практикува.

Unendlich
04-28-2010, 19:45
Само ще ви кажа - бъдете благодарни, че сте се родили тук и това нещо не ви се е случило. Наистина не бях чувала за подобно нещо и от това, което прочетох направо ми стана скапано за всичките тези момичета. Жалко е, че хората имат разбирания с векове назад, как за тях жената е само вещ, която да износи детето. Сметнете -за да не изпитва оргазъм, да не изневерява и всякакви глупости. Това си е чисто извращение, което дори и във филмите на ужасите не съм срещала. И отново - бъдете благодарни, че сте се родили тук, че не сте мюсюлмани и т.н. ;х

Neopitom3na
05-01-2010, 14:04
ааа.. :shock:

Sisi7u
05-01-2010, 15:26
ааа ... няма да се разберем !!
това не е мюсюлмански обичай .. обичай е обрязването на мъжете ..
ш ма съжеляваш ама .. прекаляваш ..
аз съм мюсюлманка и не съм обрязана .. нито пък нашите имат мерак да го правят .. !!
не съм съгласна с това, което правят но не навсякъде е така .. и не всички мюсюлмани го правят ..

Sisi7u
05-01-2010, 15:33
ако иска noheartnopain да прочете II. 12 ot правилата i ycловията за ползване на форума ;]]

anyfany2
05-01-2010, 17:54

Много неприятно.. милите дечица.. как страдат без да има причина.. А тоя дето го прави е хипер безчувствен и ужасен, вееее.... изпитват такава болка за нищо.. е*ааатттттттиииииииииииии ....... [-o< #-o #-o #-o :neutral: :neutral: :neutral: Аз съм в искрен потрес...Трябва да си останем такива каквито сме си, а не да ни реже някой.... :( :( :( :(
Мда, съгласна ! :smt024

miss_kiss181
05-01-2010, 18:22

Абсолютно съм съгласна. :grin:

robertdowney
05-01-2010, 20:10
защо темата не стане важна :( :( . Много гаден обичай. Добре че не съм се родил в Африка :shock: :shock:

sladoled4eto
11-03-2010, 06:10
+1 :shock:

DarkTemplar
11-03-2010, 06:57
Вандалски работи.

mimencety9009
11-03-2010, 12:16
това е ужасно направо е брутално :shock: :shock: :shock: благодаря на автора за добрата тема аз съ :shock: чувала за обрязването при жените но не сам знаела че немогат да раждат винаги сам мислила че режат малките срамни устни и до там обаче всичко това вече е прекалено

gabinceto19
11-03-2010, 12:35
Отвратително гадно е !!! :-x :-x :-x :-x Тея трябва да ги наказват не с затвор ами с рзстрел !!! :o :o :o :o СМЪРТ за простите хора !!!!! :-x :-x :-x :-x :-x :? :? :? :? :? :( :( :(

DarkTemplar
11-03-2010, 12:37
СМЪРТ за простите хора !!!!! :-x :-x :-x :-x :-x :? :? :? :? :? :( :( :(
Ако беше така, теб да са те убили отдавна. :D

anonymous708973
11-03-2010, 12:54
Гр, затова чух преди две години... попринцип разни гадости не ми влияят хич, но тогава коремът ме сви, причерня ми просто.
Не мога да си го представя, а и не искам наистина. Извратеното е, че го прави жена, на която вече са й го причинили. И обрязаната после ще го прави на свой ред... Що за изкривени мозъци...

fUcKsMiLe
11-03-2010, 14:07
Защо ли влязох в тая тема .. :shock: Такова нещо не бях чувала и ми се иска да не го бях и чела .. :? .. Това е супер гадно и отвратително .. и как може бе хора :shock: :o .. Тея не са нормални и това с обрязването на момчетата не кефи .. дори обратното .. горките .. :? Как може да има такива безчувствени хора на тоя свят ... :(

tanch3t093
11-03-2010, 14:38
Абсолютно смятам тази процедура за ненужна. Това си е чисто и просто едно осакатяване. :(
И аз мисля така

ex7azy
11-03-2010, 15:16
Защо ли влязох в тая тема .. :shock: Такова нещо не бях чувала и ми се иска да не го бях и чела .. :? .. Това е супер гадно и отвратително .. и как може бе хора :shock: :o .. Тея не са нормални и това с обрязването на момчетата не кефи .. дори обратното .. горките .. :? Как може да има такива безчувствени хора на тоя свят ... :(
+ 100 000 000 000 ;хх
-------------------
Тази тема направо ме остави без думи.. :shock:

SWT
11-03-2010, 16:10
Ааааа не,не това е ужасно! :(

ImSoInLove
11-03-2010, 17:13
Изядох си ноктите докато четох тва. :shock: :shock: Ужас.. като си го помисля ми става лошо :shock: :shock:

И мойте ги изядох :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: УЖАС

WaterLilly
11-03-2010, 17:19
хаха майтап да въведат задължително рязване на путкарляцште като в са
Хахаха, колко смешно... NOT

maksimal
11-03-2010, 17:38
Защо се прави това?

Посочват се множество причини - запазване на невинността на момичето, предпазване от спонтанен аборт и т.н. Основната причина е, че жената спира да изпитва удоволствие от секса (а само болка), което означава, че няма да изневерява на мъжа си и няма да загуби девствеността си преди брака.

Wtf..?!?!?

SomethingWild
11-03-2010, 17:43
ОТВРАТИТЕЛНО !!! Много болни мозъци има .. :shock: :shock:

akrobatkata
11-03-2010, 18:43
всичко което ми дойде на ума вече е казано.. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :( :( #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o

BFAF
11-03-2010, 19:30
Е, тя хубаво няма да изневерява на мъжа си, ама как ще прави секс, като раната е сраснала и има отвор само за уриниране ?

cveteto64
11-03-2010, 20:04
Заповядайте един филм направен по действителен случай точно по тази тема. Разказва се за сомалийска номадка обрязана на 5-годишна възраст, продадена на мъжа си на 13, станала американски супермодел. Тя не е първата тъмнокожа красавица с подобна шеметна кариера, но е първата жена, която публично осъжда обрязването на жените. Назначена е за говорителка в ООН и създава фондация, за борба с този варварски обичай.
http://www.zamunda.net/details.php?id=215574&hit=1

JustSmile95
11-04-2010, 06:50
ОМГ!!!!!! :shock: :shock: :shock:

SunShinePearl
11-05-2010, 13:50
Знаех за женско обрязване но толкова точно описано не бях чела ужас повръща ми се даже съжалявам че прочетох темата (иначе е добра )Дори думите не ми стигат да опиша колко е ужасно това

queenmueen
11-05-2010, 18:44
Нека да отбележим, че има и женско обрязване с цел увеличаване сексуалната чувствителност на жената ето линк, за да придобиете представа за какво става дума:
http://www.noharmm.org/femcirctech.htm
http://news.bmezine.com/2008/04/30/consensual-female-circumcision/

ThisIsMe
11-05-2010, 19:48
Що за хора?Как могат да причиняват това на една жена?
Това са ненормалници,фанатици....уб йци..насилници :shock: :shock: :shock: :shock: Отврат!
Отвращавам се ,наистина !

Haker4ity
11-05-2010, 20:50
Що за хора?Как могат да причиняват това на една жена?
Това са ненормалници,фанатици....уб йци..насилници :shock: :shock: :shock: :shock: Отврат!
Отвращавам се ,наистина !

+ много е гадно :shock:

cvetinka95
11-06-2010, 10:09
Знаех за женско обрязване но толкова точно описано не бях чела ужас повръща ми се даже съжалявам че прочетох темата (иначе е добра) Дори думите не ми стигат да опиша колко е ужасно това
Точно ..