View Full Version : Какво мислите за "златотърсачките"?
dimitar_ak
04-23-2010, 06:58
Не знам дали темата е за тук или за "Пълнолетник", но ми много интересно мнението ви по този въпрос.
Какво мислите за момичетата, които виждат в мъжа до тях само касичка и колкото му е по-дълбок джоба толкова по-привлекателен е той?
Priceless
04-23-2010, 07:01
Търсят си интересите момичетата.
XTREMEFREERIDE
04-23-2010, 07:05
Мисля, че жестоко са се объркали.
Мисля, че никога няма да изживеят чувството любов и истинска привързаност. И, когато някоя тяхна приятелка или близка им говори колко е щастлива със човека до себе си, как се справят заедно с трудностите, мисля, че тези "златотърсачки" (или поне част от тях) ще оценят това, което ДРУГИТЕ имат и ще дерзаят, ама ще бъде късно.
fr13nd43to
04-23-2010, 07:09
аз незнам кои нормален мъж ще си земе такова вкъщи :? :shock:
dimitar_ak
04-23-2010, 07:09
Аз питам защото почнах да ги срещам все повече. Кризата май се отрази и тук и "златотърсачките" почнаха да налитат на всеки с горе-долу добър доход.
darkPaladin
04-23-2010, 07:11
Много ги обичам такива,мазнят ми се целувки ала бала и накрая най-се кефя като разберът,че нямам пукнат лев...
valdesbg
04-23-2010, 07:13
А златотърсачките преследват итересите си. Верно че по малко изкривен начин, обаче.. не може всички да сме възпитани правилно.
Ся друг е въпроса дали ти ще и позволиш да ти се качи на главата. Щото като види че не и цепиш басма и ще се кротне. Е може да си намери някой любовник.. но това си е риск винаги.
Като цяло - ако някога имам вземане даване с такава..ще си купува чантичките сама. А ако не и харесва - вратата е там :)
Много ги обичам такива,мазнят ми се целувки ала бала и накрая най-се кефя като разберът,че нямам пукнат лев... :razz:
hahavteen
04-23-2010, 07:28
Има мъже които точно такива си търсят. Малки принцески на които да задоволяват всеки каприз и които да могат лесно да подменят когато им писнат. Ако не й купуваш неща тя няма да седи при теб. Тогава какъв е проблема? Всеки си намира това което търси в крайна сметка. :-o
Моя годеник често ме изненадва но с цветя или малки подаръчета без особена материална стойност. Ако бях "златотърсачка" дали щях да продължавам връзката си с него ти как мислиш? След като още от началото на една връзка ти се натискаш да плащаш сметки, да я издържаш и да правиш скъпи подаръци а тя ти позволява тогава нещата са ясни и е твоя вината че не се усещаш. Още на първата ми среща с годеника ми аз платих киното а той пуканките и от тогава повечето пъти се редуваме кой да плаща.
filmimilmi
04-23-2010, 07:34
Няма жена, която да не обича парите. Имаш ли много $, винаги си с предимство.
dimitar_ak
04-23-2010, 07:50
@slun4ice
Грешно си разбрала въпроса ми. Аз не се оплаквам, защото аз няма да допусна до себе си такава жена. Просто ме дразни факта, че вече всяка с която излизам гледа само това къде ще я заведа и колко съм склонен да похарча за заведение. Това което ми се случи вчера бе, че след 2-ра среща без дори да съм показал, че дамата ме привлича и ще има развитие на мен ми се искат пари на заем. Може да се сетиш как реагирах.
valdesbg
04-23-2010, 07:58
Мите - що не кажеш така "Гледай сега - докато не подпишем граждански брак.. не те интересува колко пари имам в портфейла." Което си е чистата истина де. Колко ще платиш и къде ще я видиш.. също си зависи от теб. Както се казва - бъди пич, и уважавай себе си!
А другото - ако иска заем - 8 % лихва месечно :) Банките така правят.
dimitar_ak
04-23-2010, 08:03
Мите - що не кажеш така "Гледай сега - докато не подпишем граждански брак.. не те интересува колко пари имам в портфейла." Което си е чистата истина де. Колко ще платиш и къде ще я видиш.. също си зависи от теб. Както се казва - бъди пич, и уважавай себе си!
А другото - ако иска заем - 8 % лихва месечно :) Банките така правят.
Намери ми моля те банка с 8% лихва :razz: Извинявам се за офтопика
Разбирам ненавистта ви към тези жени, но аз пък искам да попитам друго.
Не е ли нормално всяка жена да търси в мъжа до себе си финансова и материална стабилност? Ако погледнем на нещата по този начин. Нека оставим за миг настрана малките момиченца, с още неизградената ценностна система, за които лъскавата кола и дебелия портфейл на баткото са определящи фактори за престижа й сред дружките.
Нека поговорим за по-зрелите жени. Всяка жена търси в мъжа, с когото ще бъде, стабилност. Във всяко отношение - да може да й предложи стабилна връзка и нормален живот. Така както мъжете търсят в жената, с която искат да бъдат симпатичния външен вид, за да не ги излага навън, търсят спокоен характер, да не ги тормози, когато закъсняват и т.н.
Факт е, че в дълготрайни връзки (визирам и бракове), когато се намести въпросът за парите, любовта излита през прозореца. С други думи, липсват ли пари в семейната обител, липсва и разбирателство. Това са най-страшните и неприятни скандали в едно семейство. Та, в такъв случай, не е ли нормално, жената да гледа и финансовото състояние на мъжа, преди да се обвърже с него? Златотърсачка ли е тя?
И смятате ли, че любовта и страстта единствено, биха били достатъчни за здрава връзка?
valdesbg
04-23-2010, 08:12
Ъъъъ казах го напосоки. Реално е около 10-15 % предполагам?
И все пак - схвана идеята, нали?
Маринче, хубаво поставяш въпросите. И знаеш че всички ще се съгласят с теб. Включително и аз. Абсолютно си права, и както с казва никой не може да ти каже копче.
Омъжена си, така че.. явно имаш поглед над нещата. И знаеш че любовта е важна, обаче само с нея не можеш да живееш. трябва и да се яде нещо отвреме навреме :)
Все си мисля че Митето имаше нещо друго предвид. И менно случая с лъскавата кола и дебелия портфейл. Макар че момиченцето хич не е малко.
Аз разбрах какво имаше предвид той и точно затова си поставих въпроса. Защото сега всички ще скочат и ще сложат жените под един знаменател на "материалистки". Но всеки е материалист по един или друг начин. Ако не бяхме материалисти, дайте да си зарежем работата, да си хвърлим дрехите и да ходим в гората да ядем къпини и да се къпем в любов.
Материалната част от живота е изключително съществена. Любовта е чудесно, прекрасно чувство, но понякога то има нужда от нещо материално, на което да се опре (ако мога да се изразя така).
dimitar_ak
04-23-2010, 08:16
Грешно е схващането, че за едно семейство мъжа е този който ще осигури стабилността. Аз съм от старото поколение и съм възпитаван в едно нещо наречено "семеен бюджет". В него внасят и 2-та и няма мои и твои пари. Всеки влиза със своята заплата, а разходите са общи.
Еми според мен ,е много тъпо да го правиш това.. Такива момичета са често срещани,намират си някой старчок и само чакат да умре и да си се кефят на парите,но парите не помагат за всичко, с тях не можеш да си купиш здраве,чувства.. и според мен,ако двама души се обичат истински,материалното няма да има значение за тях,стига им само и малко.. но напоследък парите са на първо място за някои . ;)
mrazqkindergarten
04-23-2010, 08:21
Много ги обичам такива,мазнят ми се целувки ала бала и накрая най-се кефя като разберът,че нямам пукнат лев...
:razz: Браво, Гоше! 8-) :smt023
soul1199
04-23-2010, 08:26
накратко:за ни6о не стават :)
Грешно е схващането, че за едно семейство мъжа е този който ще осигури стабилността. Аз съм от старото поколение и съм възпитаван в едно нещо наречено "семеен бюджет". В него внасят и 2-та и няма мои и твои пари. Всеки влиза със своята заплата, а разходите са общи.
Може да е грешно, но е общоприето.
Вземи, например, мен. Моята заплата е в пъти по-ниска от заплатата на мъжа ми. Давам я цялата, за да плащам наема на квартира (+ някоя друга сметка) и тя приключва. От там нататък, живеем с неговите пари. Смяташ ли, че за да не бъда посочена в графа "златотърсачки", аз трябваше да оставя човека със стабилния доход и да си потърся някой, когото да издържам аз?
dimitar_ak
04-23-2010, 08:35
Ти си точно примера за "семеен бюджет". Щеше да си "голд дигър" ако тази твоя малка заплата задържаше за да се глезиш с дрешки и козметика. Но не мисля, че дохода е това което те задържа при него
Именно, обаче отстрани може и да не изглежда така.
И това беше целта на коментара ми изобщо -> как определяме кое е нещото, което ни задържа при даден човек?
На нас отстрани може да ни се струва, че едно момиче е с даден мъж, заради парите, но де факто да не е точно така.
Наистина, изключвам най-очевадните случаи. Но все пак :)
SacredBoy
04-23-2010, 09:03
Направете от тази тема сапунен сериал и баба ми ще ви обикне.
dimitar_ak
04-23-2010, 09:09
Направете от тази тема сапунен сериал и баба ми ще ви обикне.
Не видях мнението ти по темата :)
Прекалено високо платени простит*тки!
Niakoitam
04-23-2010, 10:20
Разбирам ненавистта ви към тези жени, но аз пък искам да попитам друго.
Не е ли нормално всяка жена да търси в мъжа до себе си финансова и материална стабилност? Ако погледнем на нещата по този начин. Нека оставим за миг настрана малките момиченца, с още неизградената ценностна система, за които лъскавата кола и дебелия портфейл на баткото са определящи фактори за престижа й сред дружките.
Нека поговорим за по-зрелите жени. Всяка жена търси в мъжа, с когото ще бъде, стабилност. Във всяко отношение - да може да й предложи стабилна връзка и нормален живот. Така както мъжете търсят в жената, с която искат да бъдат симпатичния външен вид, за да не ги излага навън, търсят спокоен характер, да не ги тормози, когато закъсняват и т.н.
Факт е, че в дълготрайни връзки (визирам и бракове), когато се намести въпросът за парите, любовта излита през прозореца. С други думи, липсват ли пари в семейната обител, липсва и разбирателство. Това са най-страшните и неприятни скандали в едно семейство. Та, в такъв случай, не е ли нормално, жената да гледа и финансовото състояние на мъжа, преди да се обвърже с него? Златотърсачка ли е тя?
И смятате ли, че любовта и страстта единствено, биха били достатъчни за здрава връзка?
Марина, само едно изречение за размисъл, което прочетох на скоро и ми допадна. Може да се счита и за мисъл : " Някои хора казват че без пари любов не съществува, а с пари съществува ли ? "
bratignat
04-23-2010, 10:48
Когато някоя жена ти обясни, как търси стабилност, а в края на тезата се промъкне някакво замаскирано - уредено жилище и добре платена работа - ми е забавно. "Аз не съм gold digger, търся стабилност."
Естествено е много хубаво, когато приятелят ти има жилище и работа. Ако е много напред в кариерата, това е прекрасно. Но ако това са основните ви критерии, то вие сте gold digger или "търсеща стабилност".
На въпроса защо понякога излизам с gold diggers - не винаги е толкова лесно да предугадиш намеренията им. Баща ми винаги ме е възпитавал, когато каня на среща, да плащам аз. Все пак ти избираш мястото и не се знае дали е по възможностите на другия. Освен това е кавалерско. За жалост златотърсачките са, толкова много, че не можеш да откриеш нормалните и съзряли момичета.
И един въпрос към търсещите "стабилност" - какво ви кара да си мислите, че ще обсъждам с вас въпросите, които разисквам с инвестиционния си посредник?
Жени не се търгувайте по такъв начин, когато борсата не се регулира, цената ви пада дори още повече.
Sunshine, обяснението ти как си хващаме златотърсачки, за да ги разкараме е сякаш, разказ на 17 годишен хлапак. Един мъж с работа (в тази криза и това е много), който не е мутра, е достатъчно умен, за да знае, как да приключи връзката си с жена.
Неприятна тема Митко, но актуална.
So much gold diggers and so few mines...
bilqnavod
04-23-2010, 12:07
Има мъже които точно такива си търсят. Малки принцески на които да задоволяват всеки каприз и които да могат лесно да подменят когато им писнат. Ако не й купуваш неща тя няма да седи при теб. Тогава какъв е проблема? Всеки си намира това което търси в крайна сметка. :-o
Моя годеник често ме изненадва но с цветя или малки подаръчета без особена материална стойност. Ако бях "златотърсачка" дали щях да продължавам връзката си с него ти как мислиш? След като още от началото на една връзка ти се натискаш да плащаш сметки, да я издържаш и да правиш скъпи подаръци а тя ти позволява тогава нещата са ясни и е твоя вината че не се усещаш. Още на първата ми среща с годеника ми аз платих киното а той пуканките и от тогава повечето пъти се редуваме кой да плаща.
Миличка много си права абсолютно съм съгласна с теб!!!! Само искам да добавя, че жената трябва до накъде да е независима сама да си изкарва парите и да посреща нуждите си. Понякога самият мъж за да впечатли една жена, започва да и купува скъпи подаръци да и плаща сметките, да я води нагоре надолу и т.н. обаче като се разделят и после какво? Да ти каже: "дай ми сега всичко дето съм ти подарил." Аз не желая да изпадам в такива ситуации. В крайна сметка всичко трябва да си има някаква мярка. А относно глупавите момиченца дето гледат дали баткото има хубава кола и дебел портфейл само ги съжалявам...
Друго което искам да кажа е че аз лично предпочитам да се разбирам с човека до мен, да имаме общи интереси, да се гушкаме вечер, да споделяме това което ни тежи т.е. за мен е най важно емоционалното - духовното богатство на човек, а не парите, (които както ги имаш така и ги нямаш). Точно липсата на комуникация и различните ни интереси бяха причината да приключи 3 годишната ми връзка... Незнам ако се омъжиш за някой дъртак само заради парите как ще се гледаш в огледалото после... Отвращавам се от това...
ScarletBite
04-23-2010, 12:18
Глупачки, просещи милостиня.
NeonBlack
04-23-2010, 12:20
bratignat, нещо не ти схванах разсъжденията. "Чиста" връзка, която е изградена единствено върху любов, разбирателство и т.н. е възможна някъде до към 16-годишна възраст. Оттам нататък, с всеки изминал ден значимостта на парите скача в геометрична прогресия.
Желая да уточня, че ни си падам по "мутреси", но определено съм на мнение, че на всяко момиче би й било по-приятно да се вози в новичко БМВ, отколкото в разбрицана Хонда. Това е напълно нормално и напълно човешко. Друг е въпросът, когато преследваш притежателя на БМВ-то единствено заради него на всяка цена и с всякакви възможни средства.
Защо една връзка не може без пари? Защото ежедневните проблеми я разрушават. Защото по принцип двама влюбени могат да изтърпят някой финансово труден период, но ако положението обикновено си е зле, то се отразява изключително на връзката. Първо - наличието на левчета предполага по-голямо разнообразие, факт. Можете спокойно да отидете на хубав ресторант, на концерт, изложба, почивка и т.н. без непрекъснато да си броите стотинките. Като спестяваш за храна и не можеш да си покажеш носа навън, съвсем скоро взаимоотношенията охладняват. Две - макар да не го осъзнават/признават, мъжете са мъже, когато се чувстват сигурни и обезпечени. Мъж без пари губи увереност, самочувствие и това веднага се чувства от половинката му. Ако пък не е така, тогава си говорим за слабохарактерен, тъп или мързелив мъж, което за мен отново не е вариант за подходящ партнъор.
Тоест, макар кинтите в портфейла в не всички връзки да имат директно отражение върху теб, приятелката ти и вашата връзка, СЪС СИГУРНОСТ влияят косвено върху всичко.
Подчертавам - на всеки се случва (или е възможно да се случи) да изпадне във финансово затруднение. Ако имаш разбрана половинка, тя ще те подкрепи и насърчи. И нещата да са ок за месец-2-3-4. Ще потърпите, ще се поограничите, даже може да заякнат нещата между вас. Но ако ти все си ходиш като скъсан гъз, а си млад, работоспособен и пр., нещата вече опират до самоуважение. Твоето, че не бъхташ, а се оставяш на течението, и нейното, че търпи плужек до себе си.
cherinka
04-23-2010, 12:27
Все едно темата е "Какво мисля за себе си". :lol:
Какво да мисля? Когато го видя,жче е някакъв олигофрен, който е надут до козирката си заради парите си, защо да не го използвам?
Само с любов не се живее-това бих ви казала. :)
Това не пречи да продължавам да си бъда емоционална, чувствена, наивна и дрън-дрън и да продължавам да търся своя принц на бял кон (който междувременно съм намерила, но както и да е).
Има много мъже, които разполагат с пари ("богат" е кофти дума, защото днес имаш,утре нямаш, нали знаете) и се чувстват самотни и мило и драго биха дали да има с кого да споделят,да прекарват добре времето си (говоря само за лаф-мохабет и за онова платоническо привличане).
Те ми дават пари-аз им давам всичко онова душевно, от което се нуждаят.
И друго да ви кажа. Никой мъж няма да си играе с вас, да ви черпи, да си хвърля парите по вас, заради единия секс. Защото щом могат да си го позволят-ще отидат на курва, или на чалга бар и на аванта ще наебат някоя скочубра.
Всички са хора и имат нужда от всичко онова душевно, просто цаката е да разграничавате тия хора и да знаете къде да си врете носа.
Марина, само едно изречение за размисъл, което прочетох на скоро и ми допадна. Може да се счита и за мисъл : " Някои хора казват че без пари любов не съществува, а с пари съществува ли ? "
Парите не трябва да са първоизточника на любовта (тогава си т.нар. "златотърсач"). Но определено спомагат не за задържането й, а за това да не бъде разрушена поради грозната причина, че нямате какво да ядете.
Любов без пари съществуа до тогава, докато не се съберете да живеете заедно, било с брак или без. От там насетне е нужно семейния бюджет да е стабилен, за да не се клати и любовта :)
Alex4o0o
04-23-2010, 12:29
Ми аз нямам нищо против.И аз веднъж правих секс за едни ботуши...и не съжалявах..сега,тва опира до ценностите.Дали любовта,гордостта или парите са най важни - ти избираш.За мен няма нищо лошо в това човек да поживее докато е млад,пък после да мисли сериозно за любов.Въпреки че на мен любовта ми се стовари малко раничко...
Niakoitam
04-23-2010, 12:49
Парите не трябва да са първоизточника на любовта (тогава си т.нар. "златотърсач"). Но определено спомагат не за задържането й, а за това да не бъде разрушена поради грозната причина, че нямате какво да ядете.
Любов без пари съществуа до тогава, докато не се съберете да живеете заедно, било с брак или без. От там насетне е нужно семейния бюджет да е стабилен, за да не се клати и любовта :)
Е, да де. Само че по тази логика, която изказваш..знам ли....излиза че майка ми и баща ми отдавна не трябва да са заедно и че аз и брат ми изобщо не е трбвало да съществуваме. Може да се каже че са имали пари за задоволяване на повечко разни капризи до 1994 година. И какво, свършват им парите, по точно намаляват и кой откъдето е и аз и брат ми оставаме на произвола на съдбата. Защото наистина ги има и такива, а от тези твои твърдения излиза че не си много против това. Знам че не е така. :)
bratignat
04-23-2010, 13:01
NeonBlack
Виж нямам нищо против приятелкатами да разчита на мен финансово, но очаквам от нея да не е "известна с това, че е известна", а да си има професия, работа или сериозно занимание в което се развива, ако ще и спорт да е. Това е мой възглед.
Но ако следваме твоите възгледи се плава, че работещите на средна или по-ниска заплата мъже никога няма да намерят дори приятелка, камо ли жена. Освен ако нямат и доходи от сивата икономика. Същото щеше и да е с родителите на повечето от нас.
Определено не търся чистата любов - нямам толкова време...
Niakoitam
04-23-2010, 13:01
Все едно темата е "Какво мисля за себе си". :lol:
Какво да мисля? Когато го видя,жче е някакъв олигофрен, който е надут до козирката си заради парите си, защо да не го използвам?
Само с любов не се живее-това бих ви казала. :) Това не пречи да продължавам да си бъда емоционална, чувствена, наивна и дрън-дрън и да продължавам да търся своя принц на бял кон (който междувременно съм намерила, но както и да е).
Има много мъже, които разполагат с пари ("богат" е кофти дума, защото днес имаш,утре нямаш, нали знаете) и се чувстват самотни и мило и драго биха дали да има с кого да споделят,да прекарват добре времето си (говоря само за лаф-мохабет и за онова платоническо привличане).
Те ми дават пари-аз им давам всичко онова душевно, от което се нуждаят.
И друго да ви кажа. Никой мъж няма да си играе с вас, да ви черпи, да си хвърля парите по вас, заради единия секс. Защото щом могат да си го позволят-ще отидат на к***а, или на чалга бар и на аванта ще наебат някоя скочубра.
Всички са хора и имат нужда от всичко онова душевно, просто цаката е да разграничавате тия хора и да знаете къде да си врете носа.
Може да прозвуча малко гррубо, но...относно първото удебелено...нали се сещаш кой ебе и кой го ебът, и кой може да забременеее и да види зор пък кой може да си хване шапката и да каже: "Аз не съм правил нищо. Докажете го!"Как ли ще го докажеш срещу един такъв богаташ.
Относно второто удебелено не искам да да давам определения, но хората на които им се плаща за това им викат компаньонки.
Относно третото удебелено. Много ясно че може да ги прави само за секса. Далеч по престижно та макар и доста по-скъпо е да наебеш едно момиче, което официално не работи като проститутка отколкото една официална проститутка за която всички знаят че е такава. Колкото по скъпа наебеш си толкова по-голям тарикат, колкото е по ефтина си толкова по-голям загореляк пред очите на "лошите" така че айде без самозаблуди. Ако искаш да ставаш елитна проститутка, давай ако ти стиска и ако можеш. :-D
ReachlessGirl
04-23-2010, 13:10
Мисля, че са жалки .. :?
Е, да де. Само че по тази логика, която изказваш..знам ли....излиза че майка ми и баща ми отдавна не трябва да са заедно и че аз и брат ми изобщо не е трбвало да съществуваме. Може да се каже че са имали пари за задоволяване на повечко разни капризи до 1994 година. И какво, свършват им парите, по точно намаляват и кой откъдето е и аз и брат ми оставаме на произвола на съдбата. Защото наистина ги има и такива, а от тези твои твърдения излиза че не си много против това. Знам че не е така. :)
О, не, не искам да кажа това! Моето семейство също имаше големи финансови затруднения навремето, но ги преживяха. Проблемът е, че скандалите между тях зачестиха. Когато нещата с парите се оправиха и в къщи стана по-спокойно.
Почти навсякъде е така. В твоето семейство не е ли имало скандали заради липсата на пари?
Казвам само, че парите са нужен фактор за всяко семейство, но не е задължителната причина за раздялата.
Просто е по-добре да ги има.
kalpazanka
04-23-2010, 13:11
Златотърсачките просто преследват своите цели по различен начин.
YouMakeMeSmile
04-23-2010, 13:35
мислим, че са тъпи, платени курвета, дето не знаят пишка ли им се, ебе ли им се.. :)
kalpazanka
04-23-2010, 13:36
^Знаят, знаят. Знаят си и цената.
Това, че са избрали лесния път, не ги прави автоматично тъпи. Просто имат различна ценностна система и не се притесняват от действията си.
YouMakeMeSmile
04-23-2010, 13:38
аз не бих могла да заспивам спокойно на тяхно място.
kalpazanka
04-23-2010, 13:41
Мда, но това си е мой и твой проблем. ;)
Просто те са си избрали този път, защото резултатите идват по-бързо. Няма да се бъхти да учи, да бачка от тъмно до тъмно, да угодничи на шеф и т. н., а прави нещо, за което не се изискват много усилия.
dimitar_ak
04-23-2010, 13:51
а прави нещо, за което не се изискват много усилия.
И дори в повечето случаи е приятно.
cherinka
04-23-2010, 14:07
Третото удебелно го казах метафорично.
Не знам, ама четеш през редовете...
Има мъже, които търсят точно такъв тип жени. Когато се намерят всички са доволни.
Ако някой е бил ужилен, може да се сърди само на себе си.
Иначе, засега само аматьорски изпълнения.
bratignat
04-23-2010, 20:15
М, интересно ми е защо толкова много вени говорят за секса с нас мъжете, сякаш ни правите нчкаква гигантска услуга.....опа извинявайте, Вие също изпитвате удоволствие, всъщност доказано по повече пъти и по интензивно. За едно се съгласявам, златотърсачките са много добри в продажбите - marketing sales....
много са готини. едва ли има мъж, който не иска да ги чука. жалк оче требва да имаш пари или да си хитър и да се правиш че имаш пари за д аим го туриш 8-)
ScionOfStorm
04-23-2010, 23:30
а мъжете златотърсачки, ахах?
kalpazanka
04-24-2010, 05:57
М, интересно ми е защо толкова много вени говорят за секса с нас мъжете, сякаш ни правите нчкаква гигантска услуга.....опа извинявайте, Вие също изпитвате удоволствие, всъщност доказано по повече пъти и по интензивно.
Не визирах удоволствието. В този случай обикновено сексът е срещу възнаграждение-пари, ботушки, скъпа кола подарък за РД. Даже бих го нарекла задължение, особено ако на златотърсачката не й допада креватното поведение на "златната мина".
Priceless
04-24-2010, 06:11
Ми аз нямам нищо против.И аз веднъж правих секс за едни ботуши...и не съжалявах..сега,тва опира до ценностите.Дали любовта,гордостта или парите са най важни - ти избираш.За мен няма нищо лошо в това човек да поживее докато е млад,пък после да мисли сериозно за любов.Въпреки че на мен любовта ми се стовари малко раничко...
Ти не беше ли на 14 ?! о.О
DevilWish
04-24-2010, 07:44
Еми успяли са да бъдат безчувствени и са си намерили начин да си живеят добре ;) Оставили са любовта на заден план ;) Аз не мога така.
Това са глупави жени, на които от малки им е набивано в главата колко са хубавки и сладички, а никой не е обърнал внимание на интелигентността им и затова когато стават зрели жени е нормално да търсят богат чичко. Все пак винаги мечтата им е била да се омъжат или да си хванат мъж с дебел портфейл. Те по друг начин не могат да оцелеят. Като пиявици са.
Възпитание му е майкатаа според мен.
А дали са наистина глупави жени? 'Щото аз предпочитам трайно обвързване с някой, който е стабилен, пък било то и материнално и да нямаме такава бурна и страстна любов, отколкото да съм много влюбена и да не мога да си подсигуря нормално съществуване (за охолство не говорим). Това, подчертавам, става дума за тогава, когато реша да се закотвя за мнооого дълго. В момента не ме бърка кой с колко пари разполага, въпреки че човека, с който се виждам е много добре подсигурен и понякога се случва кофти, все едно наистина се вълнувам от това, но както и да е.
Аз след втора среща заем не бих дала, не бих и поискала. Единствено от едно гадже съм искала пари на заем и откровено нямаше да му ги върна, но т'ва е много дълга и стара история.
Niakoitam
04-24-2010, 13:36
Третото удебелно го казах метафорично.
Не знам, ама четеш през редовете...
Метафорично ли !?! Имам претенциите че разбирам нещо от метафоричен смисъл, но това не разбрах нещо каква метафора ще да е.
Виж ако кажеш че е ирония или иронично по бих те разбрал. :-D
к*рви! много са ми забавни, като ги еб*вам :D
dimitar_ak
04-24-2010, 16:08
Щото аз предпочитам трайно обвързване с някой, който е стабилен, пък било то и материнално и да нямаме такава бурна и страстна любов, отколкото да съм много влюбена и да не мога да си подсигуря нормално съществуване (за охолство не говорим).
Повечето момичета си подсигуряват това нормално съществуване с труд. Ти не би ли се хванала да поработиш?
Щото аз предпочитам трайно обвързване с някой, който е стабилен, пък било то и материнално и да нямаме такава бурна и страстна любов, отколкото да съм много влюбена и да не мога да си подсигуря нормално съществуване (за охолство не говорим).
Повечето момичета си подсигуряват това нормално съществуване с труд. Ти не би ли се хванала да поработиш?
Визирах в тези си думи по - скоро бъдещите си деца, отколкото себе си в настоящия момент. Но все пак не мога да си кажа, че големи глезльовци сте станали. Които не са се изпедерастили на въшнен вид са путки по душа. Едно ви беше останало някак като задължение, а сега и от това се отричате, освен, че за вас романтиката и правенето на първата крачка от ваша страна отдавна е отживелица (по принцип казвам, не визирам в момента точно теб). Ако пък някой си сульо очаква, че ще го нося на гърба си и аз ще гледам семейство... при все по- горе изброено май нямам нужда от услугите му. Не съм казала, че нищо няма да побарвам и ще чакам на мъжО, ама той трябва да е основната ми опора, дори и от материална гледна точка. Отново ти обръщам внимание, че говоря за трайните отношения (брак или съжителство на семейни начала). В настоящият момент не си търся чичко паричко, нито чакам на някой да ме издържа. И да, ще си работя цял живот, като всеки нормален обикновен човечец.
Alex4o0o
04-24-2010, 17:24
мм сега съм на 15...ма то беше на 14 де
sh3_1s_7h3_0n3
04-24-2010, 19:34
От цялата тема разбрах само, че 99,7% от вас живеят в някакъв илюзорен свят, в който меркантилността на 'златотърсачките' си е обидно престъпна, прави ги долни, скочубри, проститутки и какви ли още не други описателни думи.
Но иначе вие сте 100% моралисти, ако 'кривнете' от измислените си принципи, "няма да можете да спите" и куп други глупости. Удивлявам се на факта колко прозирно може да бъде лицемерието понякога. За вас парите нямат значение и са нещо почти (?!) излишно. Много интересно какво бихте правили, ако разполагахте с 35 стотинки за седмицата примерно?
Напълно подкрепям LadyDi и всичките й мнения в темата.
Не знам останалите кой ви е излъгал, че се живее само с любов, че се издържа семейство, гледат се деца, плащат се сметки и т.н.
Започнете да гледате малко по-реалистично на света, че после ще паднете от високо.
important
04-24-2010, 19:40
да има много такива момичета и това е много жалко :( къде отидоха чувствата!? :?
Защо никой не отчита факта, че мъж с добри доходи много често означава мъж с кариера, интилигентен и амбициозен? С такъв мъж е интересно да говориш, приятна компания е, а това, че може да те заведе в прилично заведение и да те почерпи едно питие е допълнителен бонус. А дори и в момента да е без работа или с не много добра, е само въпрос на време да си намери, защото кадърните хора рано или късно се устройват. Не понасям хората без амбиции, които могат цял ден да си стоят вкъщи и да не правят нищо, дразнят ме както момчетата, така и момичетата на моите години (~20), които цяло лято дори не се опитват да си намерят работа, а само висят по кафетата и харчат парите на техните, защото още учели.
100% съм убедена, че всяка нормална жена, която върви и плюе т. нар. "материалистки", ще изхвърли от къщата си който и да е мъж, ако той чака тя да го храни и изобщо не си дава зор да си намери добра работа.
important
04-24-2010, 20:13
Защо никой не отчита факта, че мъж с добри доходи много често означава мъж с кариера, интилигентен и амбициозен? С такъв мъж е интересно да говориш, приятна компания е, а това, че може да те заведе в прилично заведение и да те почерпи едно питие е допълнителен бонус. А дори и в момента да е без работа или с не много добра, е само въпрос на време да си намери, защото кадърните хора рано или късно се устройват. Не понасям хората без амбиции, които могат цял ден да си стоят вкъщи и да не правят нищо, дразнят ме както момчетата, така и момичетата на моите години (~20), които цяло лято дори не се опитват да си намерят работа, а само висят по кафетата и харчат парите на техните, защото още учели.
100% съм убедена, че всяка нормална жена, която върви и плюе т. нар. "материалистки", ще изхвърли от къщата си който и да е мъж, ако той чака тя да го храни и изобщо не си дава зор да си намери добра работа. права си :-) аз също съм на мнение,че човек без цел не е човек! :-o
GregoryHouse
04-25-2010, 01:05
аз незнам кои нормален мъж ще си земе такова вкъщи :? :shock:
Знам кой няма - който не разбере, че е такова...а нали се сещаш, че на тези момичета това не им е първата реплика...и не са най-самотни по мой скромни наблюдения...прави си изводите.
cherinka
04-25-2010, 01:41
Да ти имам претенциите, тогава.
Не знам дали темата е за тук или за "Пълнолетник", но ми много интересно мнението ви по този въпрос.
Какво мислите за момичетата, които виждат в мъжа до тях само касичка и колкото му е по-дълбок джоба толкова по-привлекателен е той?
за пръв път влизам в темата, но ще ти отговора на въпроса!
Всяка ЖЕНА е такава!!!
Др е въпроса дали мъжа ще се подаде или не! 8)
за пръв път влизам в темата, но ще ти отговора на въпроса!
Всяка ЖЕНА е такава!!!
Др е въпроса дали мъжа ще се подаде или не! 8)
Ами умрете си сами тогава, щом сте такива женомразци. Вие искате жената до вас да изглежда добре и да се поддържа (не, не ми казвай, че не е така, защото тогава вече ще се смея с глас), а пък после защо ние сме имали еди-какви-си изисквания към мъжете.
От мненията в тази тема си правя извода, че всеки успял мъж с положение трябва да е сам, защото всяка жена до него би търсила само парите му. А в същото време всеки търтей, който "работи над себе си", трябва да е заобиколен от мацки, защото нали не трябва да сме материалистки.
dimitar_ak
04-25-2010, 07:33
Много сте в грешка момичета. Успелия мъж не е сам. Той просто знае, че жените в него виждат само портфейла му и не си дава много зор. Използва ги като колата и GSM-a си. Порадва им се година-две и бие дуспата за да ги смени с по-нов модел. Ако това нещо ви харесва значи всичко е наред.
Niakoitam
04-25-2010, 07:45
Да ти имам претенциите, тогава.
А аз пък да ти имам и метафорите. :D
Метафора най-често означава нещо казано не в пряк, а в преносен смисъл, което трябва един вид да се разтълкува за да стане в пряк смисъл. Къде видя в твоето изказване такъв преносен смисъл. А иронията е казваш нещо все едно го мислиш, но всъщност мислиш точно обратното и усмиваш това, което си казала. Ето на това ми прилича твоето изказване. Не на метафора, а на чиста ирония.
sh3_1s_7h3_0n3 не смесвай нещата. Парите в днешно време са просто една необходимост без която за съжаление е трудно да се живее. Това не означава че трябва да се стремим към тях без значение от средствата и начинът по който ще ги имаме, да ламтим за тях и да са ни самоцел и единствената цел в живота ни. Да парите са доста необходими в някои моменти от живота ни, но това не значи непременно че трябва да се превръщаме в техни робове. Пари се изкарват не само от "златотърсачки". Пари се изкарват и от убийци, крадци, продавачи на дрога, мъчители на животни, детска порнография и т.н.
И ти сега какво искаш да ми кажеш. В името на парите и за да не ме изкараш голям моралист да си седя тихичко в ъгъла и да им се радвам колко са печени, защото това е тяхното разбиране за нещата и те така си изкарвали парите, които били крайно необходими пък любовта и отношенията между хората били на второ място и зависели именно от парите. Ааааа не, благодаря много. Много съм толерантен, но това някакси ми идва в повече. :)
Niakoitam
04-25-2010, 07:48
Много сте в грешка момичета. Успелия мъж не е сам. Той просто знае, че жените в него виждат само портфейла му и не си дава много зор. Използва ги като колата и GSM-a си. Порадва им се година-две и бие дуспата за да ги смени с по-нов модел. Ако това нещо ви харесва значи всичко е наред.
+1
Мисля че е време някои момичета и жени да си поотворят малко очите и да свалят розовите очилца. :-D
Мисля че е време някои момичета и жени да си поотворят малко очите и да свалят розовите очилца. :-D
И да разберат, че щом един мъж е успял в работата си и изкарва добри пари чрез нея, значи не може да обича и само си търси нещо за на*баване. Благодаря за вниманието :lol:
Niakoitam
04-25-2010, 08:17
И да разберат, че щом един мъж е успял в работата си и изкарва добри пари чрез нея, значи не може да обича и само си търси нещо за на*баване. Благодаря за вниманието :lol:
Той може и да може да обича обаче не иска да го прави, защото знае че повечето жени, които се въртят около него го смятат за подвижен портфеийл пък и да ги сменя често е по престижно пък и си ги сменя за разнообразие от време на време. Да има повече тръпка разбираш ли.
Тук говоря за доста успели мъже. Погледни само в България хора като Митьо Пайнера, Трайчо Манекена, Коко Динев, Слави Трифонов, футболисти, звезди и т.н. какво правят. Често и от страна на по-богатите жени положението е доста подобно. Погледни сега и в света как стоят нещата. Колко кратки връзки има, по колко разводи имат дадени хора и по-колко самотни майки има сред успелите личности. Колко скъпоплатени проститутки има сред известните манекенки, певици и т.н. Може да говоря и още за нашето и световното общество, в което властват парите, но няма смисъл. Благодаря за вниманието и от мен. :-D
Някои от вас говорят за успелите мъже, други говорят за днешните тийнейджъри, които взимат парички от мама и тати и се мислят вече за кой знае какво.
Аз между тези две неща виждам голяма разлика.
От чувствата до материалното има прекалено голяма разлика. Всяко едно е важно, само за себе си. Няма никакво взаимодействие между тях и за мен определено едното не определя другото по какъвто и да било начин.
Ние, простосмъртните, не можем да сме сигурни какво точно се върти в главата на така наречените "златотърсачки". Повечето мнения в темата ми се сториха като самозащита и плюене на общо приетото.
"Златотърсачката" може да се е влюбила в този човек. Може и той да настоява да я черпи, да я глези и т.н. Може и тя само да го използва. Не трябва да се плюят всички, които виждаме с богати половинки до тях. Ако не си добре запознат с взаимоотношенията между двамата, няма смисъл да си хабиш думите.
Все пак, ако говорим за момичетата, които наистина са с човек, само заради парите му.. добре.
Днешните тийнейджърки гледат повърхностно на тези неща. Тяхната цел може би е само да изпъкнат сред дружките си, с нови ботушки, с нова блузка, пръстен, гривна и т.н. и т.н.
Зрелите жени вече виждат тази работа с парите от много по-различна гледна точка. За тях това означава стабилност (на първо място).
Не мога да дам точно мнение и отговор по въпроса. Пак казвам.. Ако не сме достатъчно запознати с нещо, не трябва да говорим за него.
Познавам семейства, които имат пари. Много пари. А жената никога през живота си не е работила. И най-странното, което е, че виждам в тези семейства много, много любов.
Далеч от мисълта съм, че тази любов е изградена на материалното. Казвам го, защото точно едно от тези семейства са ни страшно добри приятели и нашите ги познават от както са били на моята възраст.
sh3_1s_7h3_0n3
04-25-2010, 08:44
sh3_1s_7h3_0n3 не смесвай нещата. Парите в днешно време са просто една необходимост без която за съжаление е трудно да се живее. Това не означава че трябва да се стремим към тях без значение от средствата и начинът по който ще ги имаме, да ламтим за тях и да са ни самоцел и единствената цел в живота ни. Да парите са доста необходими в някои моменти от живота ни, но това не значи непременно че трябва да се превръщаме в техни робове. Пари се изкарват не само от "златотърсачки". Пари се изкарват и от убийци, крадци, продавачи на дрога, мъчители на животни, детска порнография и т.н.
И ти сега какво искаш да ми кажеш. В името на парите и за да не ме изкараш голям моралист да си седя тихичко в ъгъла и да им се радвам колко са печени, защото това е тяхното разбиране за нещата и те така си изкарвали парите, които били крайно необходими пък любовта и отношенията между хората били на второ място и зависели именно от парите. Ааааа не, благодаря много. Много съм толерантен, но това някакси ми идва в повече. :)
Като цяло излезе от контекста на темата. Говорим за 'златотърсачки', а не за убийци.
И да,
пък любовта и отношенията между хората били на второ място и зависели именно от парите. в дългосрочен план така се получават нещата. Любовта е необходимо да я има за сплотеност, разбирателство и уважение... но не е най-важното, за едно здраво семейство. Съжалявам, че живеем в материалистичен свят, в който парите са ни необходими, за да оцелеем, но е факт и трябва да го приемете. Защото в много семейства има проблеми, скандали и т.н именно заради липсата на пари. А любовта с времето се превръща в обич и уважение, признателност, т.е. тя така или иначе ще се трансформира в друг вид чувство, но ако нямаш зад гърба си 'спокойствието' на парите - мал шанс. Тъжно, но факт.
И ако не ви е станало ясно, аз нямам предвид онези кифли, които търсят парите изцяло от егоистична гледна точка и само за себе си, а именно онези, които търсят да си осигурят спокоен живот за тях и децата си.
SkylineDrift
04-25-2010, 09:02
Има и такива жени,момичета и едвали ще спре да ги има.
sladur4etyYy
04-25-2010, 09:07
гонят си интересите. и определено такива момичета не са глупави, както ги определяте, защото покрай богатите мъже винаги се въртят много момичета и щом тези, въпросните, често успяват да задържат такъв мъж до себе си, явно знаят как.
bilqnavod
04-25-2010, 09:13
Мисля че лъже!!!! 100 на 100 съжалява. Та тя е още дете .... направо не повярвах като го прочетох.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
cherinka
04-25-2010, 10:46
Ще ви видя като станете на 40 години и сте се скапали от бръчки и щуротии и мъжа до вас взема средна работна заплата и имате 2 деца, които с доста зор успявате да изхраните, но ВАЖНОТО Е ДА ИЗПИТВАТЕ СИЛНА ЛЮБОВ КЪМ ПОЛОВИНКАТА СИ, с която да успявате също така да фотосинтезирате и да отглеждате с нея децата си.
:-o
GregoryHouse
04-26-2010, 07:07
Ще ви видя като станете на 40 години и сте се скапали от бръчки и щуротии и мъжа до вас взема средна работна заплата и имате 2 деца, които с доста зор успявате да изхраните, но ВАЖНОТО Е ДА ИЗПИТВАТЕ СИЛНА ЛЮБОВ КЪМ ПОЛОВИНКАТА СИ, с която да успявате също така да фотосинтезирате и да отглеждате с нея децата си.
Kaза ли им го а :) Грубо и неприятно, но абсолютна истина :)
Kaза ли им го а :) Грубо и неприятно, но абсолютна истина :)
Че аз от кога го повтарям, ама не. Златотърсачки сме.
GregoryHouse
04-26-2010, 07:39
Е все пак според мен ако искаш да си максимално близко до истинското щастие и спокойствие е да се балансират и комбинират 2те неща. Крайностите никога не са на добре. Само с любов или само със пари не се живее добре.
Никой не казва, че трябва да е "или-или". Но и финансово нестабилният мъж никога не е достатъчно привлекателен за дълготрайна връзка, дори сексът да е върховен.
Да, според мен жената също трябва да работи и също трябва да допринася в семейния бюджет, както беше казал Димитър. Но не може тя да издържа мъжа до себе си, само за да не бъде приета за златотърсачка.
Затова и материално и финансово стабилните мъже са по-"вървежни".
dimitar_ak
04-26-2010, 07:55
Красотата е нещо, което се изхабява много, много бързо и не си струва дългосрочна инвестиция. Това хората с пари са го разбрали отдавна.
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо. Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш. Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата
ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена. Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
DaemonBoy
04-26-2010, 08:05
На духинг по добре :lol: Както и да е, човека си е прав както и да го погледнеш.
y0urhottie
04-26-2010, 15:28
пички,знаят какво искат от живота :D
justonegirlwithonehope
04-26-2010, 16:37
Мисля, че са интересчийки без собствена и ясна цел в живота, без устрем напред. :)
myNameIsImmortal
04-26-2010, 17:08
дааа, ама можеш да ги накараш да извършат и най-извратената ти фантазия :lol: :lol:
Niakoitam
04-27-2010, 07:22
Жените трябва да използват всичко, което им дава Майката Природа, преди да им го отнеме Бащата Време.Но дори и Бащата Време е безсилен да отнеме някои неща. Има и такива жени, които са доста по застрашени от него, защото по рождение си нямат тези неща, които той НЕ може да отнеме.
:-D
П.П. Ето това вече драга ми cherinka, спокойно можеш да наречеш метафора. :)
bratignat
04-27-2010, 13:06
Хората, които се изказаха до тук, ме остават с впечатлението, че съществуват единствено два вида класи - богати и всички останали мърльовци. Факта, че хората от средната класа, които могат да си позволят да създадат и отгледат семейство, да си позволят дори 1-2 годишно някой друк лукс е доста красноречив. Той просто унищожи всички тези, че жените търсят, източникът на богатството - интелекта, умът и чарът на мъжът.
Хората, които се изказаха до тук, ме остават с впечатлението, че съществуват единствено два вида класи - богати и всички останали мърльовци. Факта, че хората от средната класа, които могат да си позволят да създадат и отгледат семейство, да си позволят дори 1-2 годишно някой друк лукс е доста красноречив. Той просто унищожи всички тези, че жените търсят, източникът на богатството - интелекта, умът и чарът на мъжът.
С грешно впечатление си останал. Финансово стабилен не означава задължително богат. Жалко щом разсъждаваш така.
bratignat
04-27-2010, 13:47
Както писах, тази тема ме остава с такова впечатление. Мисля има разлика между това твърдение и твърдението, че за мен всеки, който не е богат е мухльо. Жалко ако се съставят повърхностни впечатления относно позициите ми, но е нещо срещано. Don't judge a book by its covers.
Мисля си обаче, че повечето хора се смятат за богоизбрани, Мнoго смятат, че щом са интелигентни, умни или успешни в образованието си задължително трябва да получат най-доброто работно място и заплащане. Че трябва да имат най-добрата и желана полвинка. Има ограничен брой престижни позиции и доста повече наброй професионалисти. Това е факт към днешна дата. След тези факти, какъв е шансът всяка жена да бъде с този ограничен брой мъже? Единственият начин е да се редуват. Но тези успели мъже, обикновенно търсят компанията на успели жени. Също така, е хубаво да включим златотърсачи, като общо понятие. Напоследък има и мъже в този бранш.
Отново Don't judge a book by its covers.
moon_flower
04-27-2010, 13:47
Ми аз вече започвам да ги разбирам..
Защо? Живееш тежък животи и безпаричието те е настигнало?
bratignat, може и да си прав, не знам. Аз говоря от собствената си гледна точка. Не мисля, че всяка жена, която търси стабилен мъж е златотърсачка. Както и не мисля, че стабилен мъж означава богаташ. Наистина не е изключено и в двата случая, но не е и задължително необходимо условие.
moon_flower
04-27-2010, 13:57
Защо? Живееш тежък животи и безпаричието те е настигнало?
bratignat, може и да си прав, не знам. Аз говоря от собствената си гледна точка. Не мисля, че всяка жена, която търси стабилен мъж е златотърсачка. Както и не мисля, че стабилен мъж означава богаташ. Наистина не е изключено и в двата случая, но не е и задължително необходимо условие.
Мне,не е това.От живота си не мога да се оплача.Просто познавам едно-две такива момичета и моята теория за въпросното им поведение е,че веднъж като тръгнат с богат мъж и после свикват с парите и лукса,който им предоставят.Става като начин на живот.След това предпочитат да намерят отново такъв човек.Поне аз така си мисля.Отделно има и много момичета,които са си бедни,но пък хубави и използват точно красотата си,за да си набавят пари.Не е хубаво,но е факт.
А междудругото,аз май няма как да съм "златотърсачка" като се има предвид,че всичките ми гаджета са били под 18.. :D
dimitar_ak
04-27-2010, 13:57
LadyDi, трябва да дадем определение за стабилен, защото един мъж с постоянно течащи 400-500лв. от наем примерно е със сигурен, стабилен и дългогодишен доход, но това е крайно недостатъчно за каквото и да било нали?
Palpatin
04-27-2010, 14:26
И те са като всички останали момичета. Може би са само малко по-амбициозни.
LadyDi, трябва да дадем определение за стабилен, защото един мъж с постоянно течащи 400-500лв. от наем примерно е със сигурен, стабилен и дългогодишен доход, но това е крайно недостатъчно за каквото и да било нали?
А какво трябва да е достатъчно според теб? Да може сам да си посреща личните разходи и да оставя по нещичко зад гърба си, ако щеш колкото да може да си позволи няколко пъти месечно да направи комплимент на приятелката си, или да и помогне когато е в затруднение (изключително и само за сериозно обвързване говоря!), а защо не и на себе си да купи нещо полезно. Не забравяйте все пак, че гъз (да ме прощавате) знае и две и двеста. Мой съученик от семейство средна класа ходи със заможно момиче, но все пак тя продължава да изисква от него да и купува дрешки и гримчета, 'щото той така си я е научил. Както си я свикнете мадамата, така ще се отнася с вас. Не може аз да получавам подаръци постоянно, да минат 5 - 6 месеца, в които той изнемогва, но аз не знам за това, и после аз изведнъж да спра да очаквам подаръци. Ако в една връзка няма табута и всичко се каже в началото няма да има такива недоразумения. Както той ще се съобразява с моите възможности, така и аз с неговите.
DqVoLsKoJeLaNiE
04-27-2010, 19:03
Любов по време на криза?-няма такова явление.. 8-)
И наистина, тези момичета си търсят интересите, за тях парите са приоритет в живота и когато имаш от тях, всичко е 6...Аз лично съм против това една жена да обича портфейла на гаджето си, а не самия него.
NeonBlack
04-28-2010, 11:35
Мисля си обаче, че повечето хора се смятат за богоизбрани, Мнoго смятат, че щом са интелигентни, умни или успешни в образованието си задължително трябва да получат най-доброто работно място и заплащане. Че трябва да имат най-добрата и желана полвинка. Има ограничен брой престижни позиции и доста повече наброй професионалисти.
Чакай сега, шефче.. Значи някой е умен, интелигентен и успешен, а не трябва да искам най-доброто, така ли? Какво, да не би образованите, работливи и нахъсани хора трябва да се задоволяват с панелка и някоя пъпчасала мърла, която да гледа децата през пръсти и да прави салата всяка вечер? Позволи ми да не се съглася - да, когато си МОЖЕЩ, трябва да искаш най-доброто. На всяка цена. Ти ако искаш цял живот си живей в компромис.
Второто, което искам да ти споделя, е погрешното ти схващане на думата "професионалист". Много хора си я поставят тази титла, без въобще да разбират какво се крие зад нея. Професионалист, Игнате, никога няма да остане без работа (или поне не за дълго) и при изключително крайно развитие на нещата и/или лош късмет ще има затруднение с парите. За съжаление, в България огромното множество си въобразява, че може нещо, изкарва 4 години в пиянски запои и преследване на пички, а след това крещи "имам висше образование и съм професионалист, пък не ме вземат на работа". Давам пример с младите, защото това е тийн сайт, но при по-възрастните самозаблудата е не по-малка, пълно е със закостенели хора, престанали да учат, но с претенции и самочувствие до небето.
Професионалистът знае, може, непрекъснато се развива и тренира уменията си, контактен е и знае как да се държи с хората. Такива хора търсят НАВСЯКЪДЕ и ако умееш всичко това, никога няма да имаш проблеми, независимо дали си адвокат, търговец, лекар, строителен инженер, компютърен специалист, биолог, химик, преводач, историк и т.н. и т.н. Аз ако ти кажа, че в така наречената "криза" 6 месеца!!! търсихме подходящ програмист и едва намерихме човек? Навсякъде хлапетии с претенции и без един ред кадърно написан код или чичковци, които последно са чели модерна IT литература през `85г. А като условия и заплата нещата бяха прекрасни, вярвай.
И бтв, в темата никой не говори половинката ти да се въргаля в пари. Достатъчно е да бъде експерт в своята област и да пази тази позиция, това в България си е висока средна класа. Живот без да се притесняваш от такси и сметки, като можеш да си позволиш хубава почивка, среден клас автомобил и добро образование за децата си. Нищо повече. За София това значи доход (4-членно семейство) между 3 и 4 бона, каквито доста хора си получават и хич не е недостижим.
знам че темата е стара, но .. само на какво попаднах, мисля че е доста подходящо
http://data.whicdn.com/images/24619540/429536_204126039688787_122793657822026_289981_9632 02220_n_large.jpg
за тея жени само съм чувала, а така и не съм виждала с очите си.
явно е въпрос в каква среда човек се движи ;)
SisiStrange
03-11-2012, 11:59
Аз искам и имам до себе си човек с амбиции и ум. Това е жив човек. Има желание да се развива, има си цел в живота, приятно е да се говори с него. Такъв човек ще успее. Честно казано, стига да съм спокойна, че децата ми са нахранени, облечени и на топло + че до себе си имам мъж с главно М, който е постигнал нещо с труд, хич не ми пука кой как ще ме нарече. В тези теми винаги мъжът с някаква финансова сигурност се изкарва безчувствена гад, а мързелът без пари и работа - онеправдан и неразбран романтик, търсещ любов от "меркантилните женски". Винаги има средно положение.
ПП. Разбира се, че и жената трябва да работи, но основният доход в повечето семейства идва от мъжа. На жената се пада да чисти, готви, пере, простира, да ходи на работа и да намира време да се поразкраси, че да си привлича мъжа. Тогава ми се види съвсем честно той също да ходи на работа и да изкарва прехраната. Един човек с желание за развитие ще намери начин.
ПП2. Кифли на по 14-15, който правят секс в замяна на дрешки и гривнички, са нещо съвсем друго.
Ако има такива, да ми пишат - пари имам яко и ще измислим некоя далавера как да сме си полезни хаха :D
явно е въпрос в каква среда човек се движи ;) всъщност и аз съм така
Angeleyes
03-14-2012, 17:47
За тези жени/момичета мога да кажа само, че нищо не става от тях.Така, че по-добре да не си богат, но да имаш реално обичаща те приятелка от колкото да си богат, но да си с момиче което не те цени какъв човек си.... :)
Lilly777
03-15-2012, 08:19
явно е въпрос в каква среда човек се движи ;)
+1 И аз така :)