PDA

View Full Version : Защо момчетата се отдръпват...

chocolador
04-29-2010, 08:21
Вече незнам какво да правя...аз иззобщо не съм от срамежливите. Когато харесвам някое момче, винаги разговарям с него и се опитвам да го опозная по-добре, но след това, като реша да му кажа, че го харесвам, сякаш започва да се отдръпва :( ...винаги си признавам-до сега 2-3 пъти, но в момента е различно. Момчето, което харесвам е с една година по-голямо от мене. Познаваме се от много малки, даже живеехме в един блок, разговаряме на всякакви теми, всичко си споделяме, играем баскетбол заедно, той идва с мен на тренировка по лека атлетика, забавен е, държи се много добре...не е някакъв невъзпитан или от онези, които не си мерят думите. По принцип мен момчетата, сякаш не ме взимат на сериозно, защото аз се разбирам много по-добре с момчетата, от колкото с момичетата. Просто не мога да си намеря добри приятелки...и имам само една вярна и истинска и тя ми стига, но ако споделя с нея, тя ще започне да ми обяснява за нея (защото тя е много напреде с материала :D ) ...и тези, с които също споделям са момчетата...а проблемът ми е, че момчето, което харесвам също ме харесва, но не си признава нито пък аз. Това е единтсвеното момче, на което не мога да кажа, че го харесвам :? !!! ...но сякаш и ми е по-добре, че не му казва и ми е по-зле, че още не съм му казала...и все още на никого не съм казала какво изпитвам към него :) =]

...и вече и аз незнам какво да правя... 8) :) :)

fc
04-29-2010, 11:21
Натискай му се, защо трябва да му казваш, че го харесваш. Покажи му го.

marichela
04-29-2010, 11:41

Според мен, така 100% ще се отдръпне.

L1n4e7o
04-29-2010, 11:48
имах същия проблем...ноо то при нас всичко стана от самосебе си...опитай някой път...като те изпраща например...да го целунеш по бузата...(ако попринцип го правиш целуни го леко по устните) той ще разбере намека ти...и ще видиш каква ще е реакцията му...ако се отдръпне..просто му се извини и кажи че чувствата ти няма да попречат на приятелството ви :)

Valento
04-29-2010, 11:51

Според мен, така 100% ще се отдръпне.

+1
П.П : изчакай го още няколко дни ако не се усмели да ти признае че те хатесва (ако е така) направи ти първата крачка....не чакайте винаги на нас момчетата по някой път и ние сме по-срамежливи а и другото което е,момчето сигурно държи много на теб и не иска да те стъписва и да те поставя в някви неловки ситуации ако приемрнути го харесваш само като приятел това е ... просто атакувай ти :D

filmimilmi
04-29-2010, 13:14
Явно всичко ти е наред с изключение на това, че може би си малко грозничка. Съжалявам, не се опитвам да издребнявам ни най-малко. Просто спекулирам в случая. НО ако съм прав, то те съветвам да не чакаш повече защото ще си останеш само с чакането... Почни да контактуваш и с малко "по-НЕготини" момчета и ще си намериш подходящ.
Просто споделям 1 мнение, не се захващайте да ме оборвате как любовта няма граници, как жабите могат да се окажат принцове и принцеси и прочее дивотии...
Пък АКО си красива, то вероятно го раздаваш твърде недостъпна и онзи си прави сметките по следния начин: "Прекалено хубава е, за да се класирам в нейната категория...". В този случай това, което ти остава да направиш е да му подскажеш с нещо очеизвадно, че го харесваш и може да се чувства свободен да действа, за да действа. Едно кратко филмче би помогнало: "Снощи сънувах, че бяхме заедно еди къде си и правихме еди кво си... Беше направо СТРАХОТНО... " Нататък "Представи си го следното сега..."... И в този момент почваш да го съблазняваш с все по-явни намеци докато той се почувства достатъчно уверен, че не се шегуваш и посяга към теб... И после целувка, която може да е продължителна. От там насетне всичко ще се изясни...
Просто бъди по-освободена от комплекси и овладей ситуацията, така че да е под твой контрол и все пак да не излезе като, че му се натискаш. Пробвай, ще видиш, че ще подейства. Дори бих заложил...
Хайде, усепех!

moon_flower
04-29-2010, 13:31
Не е нужно да му казваш,че го харесваш.Щом си толкова сигурна,че и той има чувства просто отидете на една среща(на кафе,кино или там каквото си измислите) и ако ти дава знаци и тн. просто накрая го целуни..

Sladurcho
04-29-2010, 14:37
ами след като се познавате толкова добре не виждам проблем да му споделиш а и след като смяташ че и той те харесва... излизайте само двамата , прекарвайте повече време заедно... както казаха не е нужно да му го кажеш а да му го покажеш :)

justonegirlwithonehope
04-29-2010, 16:41
Загатни му за чувствата си, но не го казвай или още по-малко показвай директно на този етап :)

tisho21
04-29-2010, 16:45
Имам въпрос към всички пишещи в темата: защо сте такива фенове на това нещата да се правят по заобиколния начин, да се усложняват максимално и да се овъртат, вместо хората директно да си кажат фейс2фейс нещата и да се разберат. Не че нещо, но тази човешка черта винаги ме е дразнела и ми е била странна и след като вие разсъждавате така ще ми е интересно да чуя причините за това, като се надявам по този начин да си обясня това неразбираемо за мен поведение...

justonegirlwithonehope
04-29-2010, 16:48
Имам въпрос към всички пишещи в темата: защо сте такива фенове на това нещата да се правят по заобиколния начин, да се усложняват максимално и да се овъртат, вместо хората директно да си кажат фейс2фейс нещата и да се разберат. Не че нещо, но тази човешка черта винаги ме е дразнела и ми е била странна и след като вие разсъждавате така ще ми е интересно да чуя причините за това, като се надявам по този начин да си обясня това неразбираемо за мен поведение...

Защото повечето хора, било то момчета или момичета на по 15-16 годинки (примерно го казвам) като им се говори в прав текст без да им се загатне нещо се плашат и побягват като дявол от тамян.Предимно момчетата се плашат от връзки, но все пак пола не е от голямо значение.Не знам дали го обясних както трябва, но просто не знаех как по-точно.Надявам се да си ме разбрал, а и моето мнение е, че е много по-добре първоначално всичко да започне с лек флирт и прочие, а не с обяснение в любов.Все пак това е мое мнение, не казвам, че съм права, не се опитвам и да го натрапвам. :)

djipsito
04-29-2010, 23:26

Защото повечето хора, било то момчета или момичета на по 15-16 годинки (примерно го казвам) като им се говори в прав текст без да им се загатне нещо се плашат и побягват като дявол от тамян.Предимно момчетата се плашат от връзки, но все пак пола не е от голямо значение.Не знам дали го обясних както трябва, но просто не знаех как по-точно.Надявам се да си ме разбрал, а и моето мнение е, че е много по-добре първоначално всичко да започне с лек флирт и прочие, а не с обяснение в любов.Все пак това е мое мнение, не казвам, че съм права, не се опитвам и да го натрапвам. :)

Не знам, ама и аз се питам защо все трябва да е по заобиколния начин.. така де, от една страна мисля, че е за да е по-интересно, а от друга страна не разбирам защо трябва да се правим на итнересни..Като се запознах с момчето, което харесвам, усетих че той е човека за мен..След доста време прекарано заедно, опознавахме се и т.н, още повече го харесах. Не съм му казвала в прав текст, че ми харесва и т.н, не съм му се натискала или нещо от сорта, ама ми личеше.. той ме усети и ми каза, че не искал връзка и нз си кво.. 'да си останем приятели (ама секс не отказвам)' хаха.. Не става дума за 15-16 годишни, а 18-22... И често съм мислила, трябва ли винаги да се правим на интересни, за да се получат нещата...

valdesbg
04-30-2010, 05:43
До тишо и другите, дето му се вързаха на закачката.

Щото ако кажем директно и двете страни казват да сме си само приятели. Щото нали се сещаш че риба без въдица - няма да хванеш. Още повече ако почнеш да хвърляш камъни в язовира.

Да кажеш директно нещо... е добре само след повечко игра, когато нещата са ясни. Макар че тогава пък няма смисъл, защото е много по лесно да се награбите и без много думи да се разберете. както и се случва в повечето случаи.

По темата - флиртуваш ли бе девойке? Щото ако не - нормално да се отдръпват.

PainMonopoly
04-30-2010, 06:22
Имам въпрос към всички пишещи в темата: защо сте такива фенове на това нещата да се правят по заобиколния начин, да се усложняват максимално и да се овъртат, вместо хората директно да си кажат фейс2фейс нещата и да се разберат. Не че нещо, но тази човешка черта винаги ме е дразнела и ми е била странна и след като вие разсъждавате така ще ми е интересно да чуя причините за това, като се надявам по този начин да си обясня това неразбираемо за мен поведение...Не можеш да идеш да кажеш на някого "харесвам си те, искам да станем гадженца, ти харесФаш ли си ме" и той да ти каже "чакай да помисля... да, харесфам си те". Излиза, че сключват някаква сделка и както са били отдръпнати досега, изведнъж започват да се цункат и гушкат и обичкат, защото ТАКА СА СЕ РАЗБРАЛИ.

Първо трябва да се инициира привличане. Физическо привличане. Чрез сигнали, които не се казват с думи. И това не е усложнен или заобиколен начин, това е естественият начин.

Какво трябва да направиш: скъси физическата дистанция. Прави се на радостна и весела и го гушкай, цункай го за чао, стой непосредствено до него като си говорите, облягай се на рамото му. Оттам нататък инициативата трябва да я поеме той. Ако не я поеме има два варианта:
1. Не те харесва
2. Спекан е
Най добрия начин да установиш коя точно е, е да го целунеш. Ако е спекан, ще отвърне, ако не те харесва ще се дръпне. Ако отвърне, ще станете гадженца (честито), ако не - преминаваш към следващия мъж, такива има над 3 милиарда.

Nadelina
04-30-2010, 09:50
Във връзките си абсолютно винаги съм била директна, било то със много явен знак като целувка или съм споделяла за чувствата си. Много рядко обаче ми се е случвало някой да се отдръпне по много краен начин. И това е, защото преди да направя крачката съм опознавала хората срещу мен, а не след една среща да съм сервирала Огромната новина. Не е възможно някой, който те познава и му харесва да е с теб и да говори с теб, като му кажеш, че имаш чувства, да те игнорира. Аз мисля, че винаги съм печелела с тази моя черта - независимо от това, че не винаги съм получавала исканото, поне съм разбирала и човека срещу мен какво мисли.

tisho21
04-30-2010, 10:43
Според мен ви е сбъркано мисленето, сори :) Естествено че е тъпо да отидеш при някое момиче/момче, което виждаш за първи път и да и/му кажеш "харесвам те, айде да станем гаджета". Но в конкретния случай те излизат двамата, явно има привличане и т.н. Според мен с тези овъртания и сценарии се губи комуникацията между двамата човека и стават гафове. Защото примерно момичето си казва, че ще е малко по-дръпната в началото (за да има игра, или пък заради тъпия предразсъдък да не я помислят за лесна)...обаче в същото време момчето няма как да знае какво е в главата на момичето и тълкува поведението й като отбягване и като липса на интерес. Съответно той се обърква, става неуверен, отдръпва се и той инстинктивно. Мацката пък се обърква на свой ред и си казва "бах маа му кво му стана на тоя, беше толкова мил и всичко вървеше, а сега какво му стана..." и идва и пуска тема във форума "Защо момчетата не искат сближаване?" или нещо от сорта... Ето ви една примерна ситуация. Затова лично аз в моите отношения с жените предпоитам винаги ясно да показвам чувствата си и да казвам желанията си, за да се знае всичко и да няма обърквания.

П.П. и още нещо - пробвайте да обърнете ситуацията и да я проиграете в ума си. Идва момичето/момчето, моето харесвате и ви казва "Харесвам те, отдавна искам да се запознаем, искаш ли да излезеш с мен и т.н." И какво, вие ще се отдръпнете ли или ще си ударите гъза в тавана от кеф? :D

Nadelina - поздравления ;)

cherinka
04-30-2010, 14:38

Не знам, ама и аз се питам защо все трябва да е по заобиколния начин.. така де, от една страна мисля, че е за да е по-интересно, а от друга страна не разбирам защо трябва да се правим на итнересни..Като се запознах с момчето, което харесвам, усетих че той е човека за мен..След доста време прекарано заедно, опознавахме се и т.н, още повече го харесах. Не съм му казвала в прав текст, че ми харесва и т.н, не съм му се натискала или нещо от сорта, ама ми личеше.. той ме усети и ми каза, че не искал връзка и нз си кво.. 'да си останем приятели (ама секс не отказвам)' хаха.. Не става дума за 15-16 годишни, а 18-22... И често съм мислила, трябва ли винаги да се правим на интересни, за да се получат нещата...
При директността се губят онези малки моменти и мигове, в които си искал да впечатлиш половинката си, примерно.
Една закачлива усмивка, някакъв жест с тялото, светещите очички.... мисля, че са много повече от едно директно "Харесвам те, искам те за мен". Абе, честно не знам от коя планета идваш.....

tisho21
04-30-2010, 16:49
Първо не е зле да разбереш ти от коя си :D