View Full Version : Кои козметични продукти не се тестват върху животни?
YouMakeMeSmile
04-30-2010, 13:06
Знам, че тея на Ейвън не се тестват върху животни, а за някви други марки можете ли да ми кажете, но ми трябва сигурна информация.
Мерси предварително.
KumchoValcho
04-30-2010, 13:09
Как така?
В смисъл да не би да слагат фон дьо тен на маймуни, примерно? 8-)
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=301562.msg7710490
Ето тук има и 2 списъка(тестващи и нетестващи).Иначе,ако не се тестват в/у животни на опаковката си има специален знак. ;)
alex4et0y
04-30-2010, 13:41
Какво представлява знака в/у опаковката ? :)
Еми различни са,лапички,ала-бала.. :D
koshtramba
04-30-2010, 17:38
Тези, които не се тестват върху животни явно се тестват върху хора. :D Аз поне друго обяснение нямам върху какво може да ги тестват.
nadetyYy
04-30-2010, 17:47
Еми различни са,лапички,ала-бала.. :D
ами аз имам една спирала и на нея има едно зайче и пише:this product is not dermatologically tested on animals :)
Unika7che
04-30-2010, 21:19
Тези, които не се тестват върху животни явно се тестват върху хора. :D Аз поне друго обяснение нямам върху какво може да ги тестват.
Според мен също... В смисъл, не мисля, че има такъв продукт който изобщо да не е тестван върху животни. Дори и да не е крайната му форма, поне повечето от съставките му. Няма такъв продукт, който да не е изпробван "на нещо" и да е пуснат на пазара, по простата причиа, че може да причини достатъчно нежелани ефекти и тогава логично се стига до съд (което според мен е Нежелано от никой) !!!
ЕЕе все пак незнам, но това си е моето лично мнение.
Как така?
В смисъл да не би да слагат фон дьо тен на маймуни, примерно? 8-)
всъщност тестването върху животните им причинява жестоки болки и понякога ги докарва д о бавна и болезнена смърт.чела съмм че примелно някои продукти се инжектират в очите на зайците и те направо изгорят....
gia_sena_mono
04-30-2010, 22:05
Дори и Garnier. Доволна съм от тази марка, но това което прочетох не ми допадна особено.
KoRnFlAkE
04-30-2010, 22:12
така е, тестват ги върху доброволци, на които им плащат.
Дори и Garnier. Доволна съм от тази марка, но това което прочетох не ми допадна особено.
и аз така.Четох също,че Мейбълин също тествали върху животни :(
Shadowsogirl
05-01-2010, 15:19
Да ви кажа, ако тръгна да защитавам природата, изхвърляйки целия рафт козметика, понеже имам неща, които явно се тестват върху животни ще остана без козметика.
Освен това мисълта, че някой човек се е гърчел от болка в очите, за да не го боли животно не ми харесва. Защото сумата, която се заплаща на доброволците не е чак толкова огромна. Обичам животните, опитите върху тях са нещо отвратително, но опитите върху хора за мен са още по-отблъскаващи.
Сега няма да се обидя, ако ми кажете, че съм безсърдечна.
KoRnFlAkE
05-01-2010, 15:45
Да ви кажа, ако тръгна да защитавам природата, изхвърляйки целия рафт козметика, понеже имам неща, които явно се тестват върху животни ще остана без козметика.
Освен това мисълта, че някой човек се е гърчел от болка в очите, за да не го боли животно не ми харесва. Защото сумата, която се заплаща на доброволците не е чак толкова огромна. Обичам животните, опитите върху тях са нещо отвратително, но опитите върху хора за мен са още по-отблъскаващи.
Сега няма да се обидя, ако ми кажете, че съм безсърдечна.
да, ама хората си отиват там и искат тея неща да се пробват върху тях, а животните нямат избор. ;)
Shadowsogirl
05-01-2010, 17:19
И на мен ми е жал за животинките само че едва ли някой човек отива да му инжектират гадости в очите и кожата от адския кеф и желание. В повечето случаи това са хора, на които им трябват пари. От друга страна животни не се използват само за опити с козметика, върху много животни са тествани лекарства. И ако лекарство тествано върху хиляда заека може да спаси хиляда малки деца не мисля, че въобще ще коментирам чии живот бих спасила.
KoRnFlAkE
05-02-2010, 15:25
И на мен ми е жал за животинките само че едва ли някой човек отива да му инжектират гадости в очите и кожата от адския кеф и желание. В повечето случаи това са хора, на които им трябват пари. От друга страна животни не се използват само за опити с козметика, върху много животни са тествани лекарства. И ако лекарство тествано върху хиляда заека може да спаси хиляда малки деца не мисля, че въобще ще коментирам чии живот бих спасила.
ти добре ли си, говорим за тестване на козметични продукти. ти някога ИНЖЕКТИРАЛА ли си си козметични продукти в лицето или очите? :lol:
тея доброволци имат още много начини да си добият пари, но са избрали да ходят да тестват продукти.
леле..
bilqnavod
05-03-2010, 09:53
Незнам... Но съм чувала, че ползват морски свинчета...направо ми идва да ги напсувам...ама само ще кажа че ако някой само си помисли за моето свинче ще го убия на място няма да се замисля :@ :-x
Shadowsogirl
05-03-2010, 12:44
ти добре ли си, говорим за тестване на козметични продукти. ти някога ИНЖЕКТИРАЛА ли си си козметични продукти в лицето или очите? :lol:
тея доброволци имат още много начини да си добият пари, но са избрали да ходят да тестват продукти.
леле..
О, да, добре съм. И не съм очаквала и друга реакция на коментарите ми, винаги съм била на това мнение и в повечето случаи на другите и било противоположно. Хората също са жертви на експерименти са апарутари и химия дето в повечето случаи вреди! И инжектира ли са ми боклуци в мене, понеже някой идиоти не си разбираха от работата. Само че върху човек ли трябва да се пробва нещо? Айде сега, ако се намежш с фон дьо тен и ти стане нещо на лицето има да викаш и да се ядосваш, не е ли така? В крайна сметка нали все върху нещо ще се тества... Не съм за мъченията на животните, но между експеримент с животни или хора просто за мен не е нормално да се избере човека. В крайна сметка това е веригата - по-хитрия надделява над другия.