View Full Version : Винаги ли трябва да е трудно ...
sweetpunk
04-30-2010, 20:59
Здравейте, мисля че нямам нужда от съвети, а и може би никой не може да ми помогне. Та въпроса ми: Винаги ли трябва да е трудно, за да е хубаво?
Ще разкажа на кратко. С моето момче сме заедно от около 4 месеца, през който 4 месеца не сме се карали изобщо (адски добре се познаваме, доверието си го имаме и много си приличаме като характер). Проблема е следния, че винаги когато сме близо до това да сме "щастливи заедно" като в приказките нещо се прецаква и пак започваме от начало. Първо зора беше докато се вземем. От близо 2 години аз съм свободна той зает или обратно и все не става, най - накрая стана. После стана проблем компанията, той с едни аз с други и накрая ние по средата. Сега проблема е че иска да става къдровак и иска аз да взема решение какво да прави. От 2 седмици постоянно се караме и спорим и неможе да разбере, че това решение си е лично негово и аз е участвам в плана. Обичам го, а той иска да съм щастлива и да го подкрепям с ясната мисъл, че след 1 - 2 год може да отиде на война. :(
P.S.: Пускам темата за всички изморени да гонят щастието. Да споделят своята любовна дилема и проблеми :oops:
P.S.2: Не съм на 12 :D
OK 8)
Кой е казал, че изобщо има такъв момент, в който спира да е трудно? Та то дори в собственият ни живот винаги нещо се обърква, та какво остава в съвместния ни с някого. Такъв е живота... и радост, и тъга.
Добре, че обясни, че може да отиде на война, че да се сетя какво е "кЪдровак" :)
А иначе, нормално, ако те обича да ти иска мнението. Защо не седнете да си поговорите открито, щом се разбирате толкова. Кажи му от какво те е страх, но му обясни и че не искаш да му пречиш да постига целите си. Нека той сам реши какво иска, а ти просто го подкрепи. Ако иска да е кадровак, нека бъде.
sweetpunk
04-30-2010, 21:28
чудих се дали е с Ъ или А :oops: както и да е .. Говорихме много пъти много добре знае, че не искам да го губя иска хем да съм честна, хем да се радвам за него, а двете понятия :? ... Той много добре знае позицията ми по въпроса, проблема е че той самият не знае какво иска, дали да следва целите си, или да ме задържи, защото и на двама ни е пределно ясно, че няма да стоя и да чакам като идиот от умрял телеграма дето се вика ... Колкото и гадно да звучи просто искам човек до себе си на който мога да разчитам, който да е до мен и т.н. И същевременно толкова яко съм хлътнала, че ако замине не ми се мисли как ще ставам всяка сутрин с мисълта, че няма да го видя ;(
Толкова ли е закъсал с парите,че на война ще ходи?Досега не бях чувал на някой мечтата да му е такава. :?
Amateurrr
05-01-2010, 08:25
Толкова ли е закъсал с парите,че на война ще ходи?Досега не бях чувал на някой мечтата да му е такава. :?
А за престиж или нещо такова чувал ли си? Едва ли в случая е това и може би си прав за парите, но аз лично също исках да ходя, докато все още изпращаха наши контингенти в Ирак. Пропуснах за малко(1 година), а и още не се бях разделил с приятелката си. Иначе сега на есен постъпвам и където ме пратят.
По темата: Казваш, че това е негов избор. Не е така. Вие сте двама. Вие сте като едно цяло. Ти трябва да мислиш за неговото, но и за твоето добро. Ако се притесняваш за живота/здравето му, посъветвай го да си намери друг тип работа.
sweetpunk
05-01-2010, 20:38
Харесва ми как звучи това, че сме едно цяло, но все пак аз не мога да реша вместо него. Нито ще му нася пушката или там к'вото е, нито нищо. А неговият проблем е че очаква от мен да му кажа какво да прави. Подледния път като се скарахме думите му бяха точно: "Ако ми кажеш да остана ще остана, ако искаш ще остана", само прехвърля топката в моето поле :)
SemperFidelis
05-01-2010, 20:45
Подледния път като се скарахме думите му бяха точно: "Ако ми кажеш да остана ще остана, ако искаш ще остана", само прехвърля топката в моето поле :)
Не ти харесва, че иска твоето мнение, но ако тръгне и не ти каже нито дума пак ще недоволстваш и ще кажеш какъв идиот е, че решил да те остави сама за да иде на война, че те е излъгал че се интересува от теб и така нататък...
Т'ва е на жените не може да им се угоди.
alex4et0y
05-01-2010, 21:15
Обясни му как се чувстваш, а той да си прецени как да постъпи. Друг варянт няма. :)
KpucmuHa
05-01-2010, 21:54
бъди егоист - не го пускай
OK 8)
Не на 12, а на ?
filmimilmi
05-02-2010, 01:55
А за престиж или нещо такова чувал ли си? Едва ли в случая е това и може би си прав за парите, но аз лично също исках да ходя, докато все още изпращаха наши контингенти в Ирак. Пропуснах за малко(1 година), а и още не се бях разделил с приятелката си. Иначе сега на есен постъпвам и където ме пратят.
По темата: Казваш, че това е негов избор. Не е така. Вие сте двама. Вие сте като едно цяло. Ти трябва да мислиш за неговото, но и за твоето добро. Ако се притесняваш за живота/здравето му, посъветвай го да си намери друг тип работа.
Престиж?! Намираш за престижно това да убиваш невинни хора? :shock:
GregoryHouse
05-02-2010, 04:46
Престиж?! Намираш за престижно това да убиваш невинни хора? :shock:
Остави ги, те си мислят, че това е CS брат...
И всички отиват за парите, който не отива за парите, значи е достатъчно луд и иска да се самоубие някак и така му се е сторило най-весело.
sweetpunk
05-02-2010, 12:38
OK 8)
Не на 12, а на ?
след няколко месеца 17 :)
ScionOfStorm
05-02-2010, 18:30
винаги е трудно и има болка.. :)
дори и да не е, хората си го правят трудно. като те пита и се осланя на теб човека, бъди му малко опора, в труден период е явно с тази дилема.
justonegirlwithonehope
05-02-2010, 18:48
Обясни му как се чувстваш, а той да си прецени как да постъпи. Друг варянт няма. :)
Напълно съгласна. :)