View Full Version : Успокойте съвестта ми!
ScarletBite
05-03-2010, 18:47
На 15 съм.Само на 15, по дяволите!!
Би трябвало да бъда наивна, влюбчива... но не съм.Чувствителна натура съм, признавам, но на едно по-дълбоко ниво.
Разбирам хората.Влизам им под кожите.Мога да им се покажа в каквато си светлина искам, за да ги впечатля - постоянна форма просто нямам.
Проницателна съм.И тук се корени проблемът ми!
Виждам мъжете - уж силен пол, уж по-големи от мен на години, физически като гардероби, а всъщност толкова лесноманипулативни, податливи, гледащи с блеснал поглед и една и съща надежда да видят одобрение, възхищение, желание в моя... Правещи се на супермени и мачовци, щом са до мен (или която и да е жена, не претендирам да съм нещо особено) - на рицари и закрилници, по-умни и силни, самоуверени и нахални... а отвътре, под черупката - мека глина, която мога да моделирам както си искам.
Това не е плод на някакъв огроооомен опит - винаги е било така, още с първия.И все е еднакво.
Предполагам, че след време тези вродени психоаналитични качества ще ми влязат в полза.В момента обаче се чувствам като парцал.15-годишен парцал.Мъжкото внимание, откакто бях на... хахаха, 12 (винаги съм изглеждала по-голяма), далеч по-различно от това към приятелките и съученичките ми, ме отрови.
Нали знаете култа към поп-фолка?И как всяка втора се прави на мъжемелачка и кучка?Страня от всичко това, отвращава ме.Обаче имам чувството, че съдбата нарочно ме замеси в такова тесто, за да се пошегува с мен.Любовни многоъгълници ли не бяха, ухажори с боксьорски стаж (баш чалга) ли не бяха, предложения от чичковци (баш-баш-баш чалга) ли не бяха... Както и да е, тези ги отбягвам.
И ето, че сега това момче се влюби в мен.Мисля, че съм му първото влюбване.Излъчването му... притеснението му... толкова е сладко!Предизвиква умиление.Как да му кажа "Искам да сме само приятели?" и да разбия сърцето му?
А ми предстои да го направя.И това само, защото, ако повечето мъже са лъвове, а мнозинството средностатически жени - газели, аз съм лъвица!
Ха, с момчето ще се оправя.Ще му е гадно няколко дни, после ще ме презре и ще продължи напред, а аз ще попадна на поредния балък.
Но се опасявам, че цял живот ще е така, докато един ден не си намеря майстора... а това също ме плаши.
Имаш време да си преобърнеш 3-4 пъти житейската философия.
Човек трябва винаги да изибира най-доброто за себе си. Съвестта може да се намесва само до едно време.
Grassh0pper
05-03-2010, 19:05
Би трябвало да бъда наивна, влюбчива... но не съм.Чувствителна натура съм, признавам, но на едно по-дълбоко ниво.
Разбирам хората.Влизам им под кожите.Мога да им се покажа в каквато си светлина искам, за да ги впечатля - постоянна форма просто нямам.
Виждам мъжете - уж силен пол, уж по-големи от мен на години, физически като гардероби, а всъщност толкова лесноманипулативни, податливи, гледащи с блеснал поглед и една и съща надежда да видят одобрение, възхищение, желание в моя... Правещи се на супермени и мачовци, щом са до мен (или която и да е жена, не претендирам да съм нещо особено) - на рицари и закрилници, по-умни и силни, самоуверени и нахални... а отвътре, под черупката - мека глина, която мога да моделирам както си искам.
Това не е плод на някакъв огроооомен опит - винаги е било така, още с първия.И все е еднакво.
Предполагам, че след време тези вродени психоаналитични качества ще ми влязат в полза.В момента обаче се чувствам като парцал.15-годишен парцал.Мъжкото внимание, откакто бях на... хахаха, 12 (винаги съм изглеждала по-голяма), далеч по-различно от това към приятелките и съученичките ми, ме отрови.
Нали знаете култа към поп-фолка?И как всяка втора се прави на мъжемелачка и кучка?Страня от всичко това, отвращава ме.Обаче имам чувството, че съдбата нарочно ме замеси в такова тесто, за да се пошегува с мен.Любовни многоъгълници ли не бяха, ухажори с боксьорски стаж (баш чалга) ли не бяха, предложения от чичковци (баш-баш-баш чалга) ли не бяха... Както и да е, тези ги отбягвам.
И ето, че сега това момче се влюби в мен.Мисля, че съм му първото влюбване.Излъчването му... притеснението му... толкова е сладко!Предизвиква умиление.Как да му кажа "Искам да сме само приятели?" и да разбия сърцето му?
А ми предстои да го направя.И това само, защото, ако повечето мъже са лъвове, а мнозинството средностатически жени - газели, аз съм лъвица!
Ха, с момчето ще се оправя.Ще му е гадно няколко дни, после ще ме презре и ще продължи напред, а аз ще попадна на поредния балък.
Но се опасявам, че цял живот ще е така, докато един ден не си намеря майстора... а това също ме плаши.
Хмм... Опасна работа си а ? Да ти кажа , за маниполирането и "преобразяването" в някаква личност го мога и аз , но с времето разбрах , че когато си СЕБЕ СИ и НИКОЙ ДРУГ , печелиш много повече и не е нужно да се преструваш ! Ако е до това , да си намериш майстора.. Просто ти е скучно и си играеш с живота на другите (до колкото разбирам поне аз.)
Съвет от мен : почни да пишеш някаква книга където си описваш някакви случки или нещо такова , защото умееш да пишеш доста добре.
asp1r1n94
05-03-2010, 19:09
Като за 15 годишна пишеш грамотно и с много мисъл в думите си!
По написаното изглеждаш някакси по-различна от останалите момичета,говоря за начина ти на мислене.Не знам какво точно искаш да напишеш и как точно да упрекнеш момчето като индивид,но по думите ти разбирам ,че не си попаднала на точния!
Просто още не си намерила подходящия.
да си играеш с хората е зло:Д
//аз намирам маса хора за прозрачни и елементарни, без да се имам за нещо особено, но съм избрала да огранича контактите си с този вид, не да си играйкаме, нали така. можеш да променяш само себе си и собствените си нагласи;
ScarletBite
05-03-2010, 19:13
Grassh0pper, правя го подсъзнателно!
asp1r1n94, не упреквам момчето, а себе си.Различна съм, да, но това не е онзи вид "хубаво различие", който ни залива от всевъзможни лозунги и призиви.
ScarletBite
05-03-2010, 19:15
да си играеш с хората е зло:Д
//аз намирам маса хора за прозрачни и елементарни, без да се имам за нещо особено, но съм избрала да огранича контактите си с този вид, не да си играйкаме, нали така. можеш да променяш само себе си и собствените си нагласи;
Още един парадокс в главата ми - "социална пеперуда" съм, не искам да ограничавам контактите си с когото и да било.
ScarletBite
05-03-2010, 19:18
Близнаци! 8-)
vagarious
05-03-2010, 19:25
Не вярвам да си само на 15.Супер смислено ми звучиш, което е много добре де. :-o :) Друго мнение нямам. 8-)
ScarletBite
05-03-2010, 19:27
Не вярвам да си само на 15.Супер смислено ми звучиш, което е много добре де. :-o :) Друго мнение нямам. 8-)
Всъщност ги навършвам след месец.
skateprinces19
05-03-2010, 20:22
Ами какво да ти кажа - и аз съм в абсолютно същото положение, и винаги е било така .. И аз съм Близнаци и си мисля, че може би е някакъв парадокс на зодията 8-) както и да е, ако имаш нужда от помощ - пиши ми, незнам дали със сигурност ще успея да ти помогна, но поне мога да опитам :)
Пф...и аз съм на 15. И познавам две женски точно като теб (същата възраст). Едната се eба с половината квартал (гадже под 18 години не е имала), а другата тръгна с наркоман. И двете се мислят за върха на сладоледа, за яко отракани и изобщо контролират момчетата едва ли не.
Радвай се на тази илюзия, докато съществува. Защото като отрежеш това момче, ще му стане кофти, както на мен ми е ставало кофти. Но то няма да се върне. Ще порастне. Ще стане мъж. Някой ден сигурно ще го видиш - успял, а ти ще си същата с безпочвеното си самочувствие.
Grassh0pper
05-03-2010, 21:05
Пф...и аз съм на 15. И познавам две женски точно като теб (същата възраст). Едната се eба с половината квартал (гадже под 18 години не е имала), а другата тръгна с наркоман. И двете се мислят за върха на сладоледа, за яко отракани и изобщо контролират момчетата едва ли не.
Радвай се на тази илюзия, докато съществува. Защото като отрежеш това момче, ще му стане кофти, както на мен ми е ставало кофти. Но то няма да се върне. Ще порастне. Ще стане мъж. Някой ден сигурно ще го видиш - успял, а ти ще си същата с безпочвеното си самочувствие.
В момента не се споменава самочувствие в темата. Става въпрос за нейните виждания.. нормални или не - това вече всеки го гледа по различен начин.
ScarletBite
05-04-2010, 04:19
Моля те, не лепвай сянката на момичето (тата), което те е отразяло, върху моя милост и не си избивай комплексчето, нападайки ме. :)
Ако беше прочел и разбрал какво съм написала, изобщо нямаше да ме обвиняваш в прекалено самочувствие или надутост.
RussianStandard
05-04-2010, 07:03
Като за 15 годишна пишеш грамотно и с много мисъл в думите си!
По написаното изглеждаш някакси по-различна от останалите момичета,говоря за начина ти на мислене.Не знам какво точно искаш да напишеш и как точно да упрекнеш момчето като индивид,но по думите ти разбирам ,че не си попаднала на точния! :smt023
justwondering
05-04-2010, 07:06
За момчето нищо не можеш да направиш- ти не го харесваш, можеш само да му кажеш истината възможно най-меко. Но би могло да сте приятели, ако и двамата сте съгласни.
Трябва да се приемеш такава, каквато си и да не се опитваш да си друга. Няма смисъл. Бъди себе си и не мисли, че си нещо лошо, защото да си проницателен поне според мен е едно много хубаво качество. :) В никакъв случай не си "парцал".
Някой ден ще срещнеш момчето за теб. Може да не е това, но и за тебе има. За всекиго има. :)
RussianStandard
05-04-2010, 07:08
За момчето нищо не можеш да направиш- ти не го харесваш, можеш само да му кажеш истината възможно най-меко. Но би могло да сте приятели, ако и двамата сте съгласни.
Трябва да се приемеш такава, каквато си и да не се опитваш да си друга. Няма смисъл. Бъди себе си и не мисли, че си нещо лошо, защото да си проницателен поне според мен е едно много хубаво качество. :) В никакъв случай не си "парцал".
Някой ден ще срещнеш момчето за теб. Може да не е това, но и за тебе има. За всекиго има. :)за всеки влак си има пътник
за всеки пътник си има влак :smt023
bratignat
05-04-2010, 07:16
Мъжете сме колоси. Всъщност сме полубогове. Но тази Ахилесова пета........И все пак когато те уцелят там, с времето започваш да развиваш имунитет....е ако имаш нещо в главата. И понеже си личи, че си се замисляла на тази тема - опитай да го играеш добро момиче. Рано или късно идва майсторът на всеки. Обикновенно, когато най-малко очакваш. Ще срещаш и мъже, които се правят на наивни, а всъщност са ловци, като теб. Да си ловец не е лошо, кофти е когато оставиш жертвата ей така. Когато ловуваш не от глад, а за трофеи.
Моля те, не лепвай сянката на момичето (тата), което те е отразяло, върху моя милост и не си избивай комплексчето, нападайки ме. :)
Ако беше прочел и разбрал какво съм написала, изобщо нямаше да ме обвиняваш в прекалено самочувствие или надутост.
Всъщност го прочетох. Ти сама си решила проблема. Като пораснеш, момчетата ще са различни и всичко ще си е на мястото. За да ти е спокойна съвестта сега, престани да се занимаваш с тях, намери си хоби и не им давай излишни надежди.
Внимание ли ти липсва какво?
ScarletBite
05-04-2010, 12:58
Внимание ли ти липсва какво?
Какво, наистина?
vesito13
05-04-2010, 14:09
И какъв точно е проблема, че не мога да се сетя? И мъжете са хора и е нормално да са слаби, да се влюбват и т.н. Ти до сега не си се влюбвала, отрязвала си тоя и оня, много момчета/мъже са те харесвали. В момента се е появил поредния, ти ще отрежеш и него. Е не виждам какво можем да направим или кажем ние.
Всъщност с каква цел написа тази тема? :-o
ScarletBite
05-04-2010, 14:22
Всъщност с каква цел написа тази тема? :-o
Абе то и аз много не знам.Най-вече това, което е заглавието.
Иска ми се да се включат и други момичета, които са на моя хал, и да ме уверят, че не е чак толкова... грешно.Иска ми се да видя и мнения на момчета, успели да завъртят главата на типаж като мен.Иска ми се да прочета вашите разсъждения по проблема ми и да получа някакъв съвет.
До този момент обаче, прочетох някакви клишета за влакове и пътници, питаха ме за зодията ми, обвиниха ме в прекалено самочувствие без покритие и ми направиха 2-3 комплимента за зрелостта... :?
ScarletBite
05-04-2010, 14:23
Ти до сега не си се влюбвала
Това никъде не съм твърдяла.
JackSparrow
05-04-2010, 14:34
Доста добре те разбирам.. Аз също съм адски чувствителен, в тази светлина, душевната. Не го изразявам външно, но вътре в мен има дълбоко скрити радост, тъга, любов, умиление, омраза.. Много рядко го показвам, но когато ми кипне, да не сте до мен..
За мен повечето ми познати са прозрачни. В тази връзка ги разбирам винаги, винаги гледам да са добре и за което и да ме помолят, винаги им угаждам. Досега не съм имал сериозна връзка, но смятам, че на 14 не ми е времето за това - искам да вляза в ДСД група (немски език) и да изкарам немска езикова диплома. Не съм някой зубрач, но не ходя и по дискотеките и кафетата, явно затова не ме харесват момичетата в този забутан град, защото има 2 типа момичета - срамежливи и безсрамни. Тук-таме има някое момиче от средния вид, и тя ще се окаже някоя лигла..
Когато се замислиш над поведението на хората, когато се почудиш "абе тоя с какъв акъл го прави това" , ако намериш отговорите на тези въпроси, ще им проникнеш и в най-съкровените тайни..
vesito13
05-04-2010, 14:36
^ Моя грашка тогава. Така ми се е сторило.
Сега схванах и за какво точно трябва да пиша. :-D
Ами как да кажа и при мен го имаше нещо подобно. Нормално е. Не виждам причина да седна и да рева за някой мъж. Особено, когато нямам нищо към него. Разликата може би е, че не съм била с много мъже, при повечето съм прекратявала всякакви взаимоотношения преди да стане нещо. Напълно разбираемо е да зарежеш някое момче, когато осъзнаваш, че то не е за теб. Какво да стоиш с него, въпреки че за теб би било неприятно, няма смисъл. Една връзка се гради от двама. Не си заслужава да жертваш себе си и живота си за да не нараниш някой друг. А и от тук, това, което правиш не е толкова грешно. Пък и погледни от добрата му страна с теб този мъж няма да получи нищо истинско, връзката ви ще бъде един вид измама. А когато и двамата сте свободни можете да търсите щастието си с други хора.
А да, опитът, който натрупваш, те учи да виждаш и характера на хората (в случая - мъжете). Как да кажа, може да разбереш какъв всъщност е човек, а това нещо ще ти е от голяма полза. ;)
П.П. На моменти е малко объркано, но се надявам да схванеш какво имам предвид. :)
DarkWitch
05-04-2010, 15:09
Мисля,че не си попаднала в правилната среда на хора,затова са ти толкова прозрачни.Сама за себе си мога да кажа,че когато видя даден човек веднага мога да преценя дали си струва или не,някакси усещам хората,с които да се сприятеля и от кои да се пазя.Може наистина да е от зодията до някаква степен,макар и да не вярвам много на такива неща.На твоите години и аз така определях всички момчета,но с времето нещата се променят или по-скоро промених средата си,хората,които ме заобикаляха.Сега се събирам с хора с близко до моето виждане за света и се чувствам добре.Надявам се и ти след време да откриеш момчето,пък и хората,с които да ти е забавно и приятно.Успех! :)
djipsito
05-04-2010, 15:13
Не знам за какви майстори говорите, човек който е точен с околните, няма как да си намери майстора. Това за мен е глупост. Към авторката оставам с много добри впечатления, не смятам че се държи като типичната кучка, и когато намери точния за нея човек, това няма да е нейния майстор, а човека успял да УКРОТИ, а не ЗАЛИЧИ лъвицата в нея..
Не смятам, че това което мислиш за грешно е такова, изглежда че не се поддаваш на всеки който те хареса, това че ги допускаш донякъде по-близо до теб за да разбереш примерно що за хора са, не мисля че те прави парцал..
Мисля че е добре да разговаряш с различни типажи, за да разбереш какво наистина ти харесва и с какъв човек би била след време-някой с който ще си паснете наистина добре, ще имате семейство и т.н.. Имаш много време до тогава да разбереш кой е ТОЙ.
хората правят нещата толкова прости а?...
(визирам коментарите досега...)
мисля че няма нищо лошо в това което представляваш ти...
няма нищо лошо в добрите аналитични и профайлърски възможности...отделно това да умееш да манипулираш особено мъжете(водени за 'силен пол'...) е много полезно...според мен...
мисля че притеснението ти идва от това че се чувстваш...безчувствена...с други думи едва ли не излизаш кучка която не признава чуждите чувства...
за която мъжете са просто поредица от слаби психически същества с лесна за манипулиране психика...
и все пак може и да не съм те разбрал...
но самия факт че се замисляш върху това те прави...не-такава...
за мен ти си страшно интригуваща личност(съдейки само от това което прочетох...) именно заради нещата които си написала в темата си...
DqVoLsKoJeLaNiE
05-04-2010, 16:47
Наистина си права, че повечето момчета/мъже се правят на мачовци и на безчувствени, но под повърхността се крие тяхната същност. Те също са раними и имат чувства, но не ги показват, за част от тях е добре да са недосегаемите и хладни индивиди, които идват, сравняват те със земята и си отиват.
Това, че умеем да ги манипулираме няма нищо лошо, но все пак не трябва да го показваме. Ти каза, че са като мека глина, моделирай я нежно, без да нараниш човека, това е начина, ако мъж иска да се преструва на недосегаем, с ледено сърце, върни го в реалността и му покажи, че са "силен пол"...но само физически. Относно момчето: кажи му, че няма малко любов,понякога директността е най-добра. Кажи му го твърдо, за да не си помисли, че има шансове и да се рани още повече...Като пиша това, се сещам, че част от момчетата като че ли нямат чувство за самосъхранение...виждат, че някое момиче не им обръща внимание,"отрязва" ги няколко пъти и те продължават да настояват, раняват се още повече..използвам темата, за да попитам дали и това е нормално.. :)
antifashionshit
05-04-2010, 17:15
@scarletbite
радваш 8-)
може би се чувстваш не намясто или нещо такова, защото просто доста се различаваш от обкръжението си... по разбирания, цели, начин на мислене... или поне повечето хора в тази възраст, които аз познавам, никога не са се замисляли за нещо от този сорт.
а за момчето - както каза някой по-горе, казваш му истината, което само по себе си значи достатъчно. поне аз така смятам.
TheRestorer
05-04-2010, 17:18
Ти си Тони Монтана. "The world is yours". Ще пораснеш още 1-2 години и точно тебе ще те въртят, така че "лъвицата" поуспокой се малко с тия дълбоки разсъждения и си живей живота - като станеш на 70 тогава ги разправяй тия.
SemperFidelis
05-04-2010, 17:32
Ти си Тони Монтана. "The world is yours". Ще пораснеш още 1-2 години и точно тебе ще те въртят, така че "лъвицата" поуспокой се малко с тия дълбоки разсъждения и си живей живота - като станеш на 70 тогава ги разправяй тия.
:smt023
Jumbie483
05-04-2010, 17:53
поуспокой се малко с тия дълбоки разсъждения и си живей живота
Най-добрият съвет от цялата тема!!
От личен опит, казвам, че да се задълбочаваш в такива размишления не ти помага с абсолютно нищо. Трябва просто да се пуснеш по течението, пък то нека те отведе където поиска..
Всичките тези анализи на мъжете и на хората, като цяло са напълно излишни. Не се затормозявай с тези неща, особено на тези години.
С времето всичко си се нарежда и човек променя гледната си точка по много ''проблеми''.
Не се занимавай сега с неща, които след години ще са ти ясни ;)
valdesbg
05-04-2010, 18:03
Диденце, душичке спомни си какво писах за орела в темата на уошия.
Бих ти копнал същото и тук. Явно има някакви остатъци от врабчова психика в теб все още и затова си се филмирала така яко.
Като можеш да манипулираш - действай бе. Кво толкова ти пука - дали са си дупето господинчовците - що да не се възползваш? Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.
Филма е излишен в случая. Намери някой да ти шибне един шамар за да излезеш от филмчето :) Щото имаш всички данни на орел. Само нагласата да си оправиш и всичко ще ти е на 6.
А относно оня момък - в една раздяла вионаги някой е наранен. И това си е лично негова грижа. Не твоя. Всеки си гони интересите в тоя случай все пак.
ScarletBite
05-04-2010, 18:06
Като можеш да манипулираш - действай бе. Кво толкова ти пука - дали са си дупето господинчовците - що да не се възползваш? Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.
А правилно ли е?
alex4et0y
05-04-2010, 18:10
Сама твъриш, че си различна, но въпреки това търсиш някой, като теб. Противоречиш си в някои моменти. Извинявам се, ако греша.
:)
valdesbg
05-04-2010, 18:10
Ако можеш - да.
Ако ще ти помогне по някакъв начин да постигнеш целите и желанията си - да.
Човешкото общуване е основано на манипулацията. Мислех че това ти е известно.
В случая фактора искаш ли.. не е в сила. Защото щом можеш и ще ти донесе полза, без да навреди кой знае колко на другите(обикновено дори не забелязват че са манипулирани, което е още по хубаво) - значи е правилно. И би било глупаво ако не използваш заложбите ти.
SuperBadSuperFresh
05-04-2010, 18:58
Много сърца ще има да разбиваш... 8-)
vilityyy96
05-04-2010, 19:11
Близнаци! 8-) Това е най - отвратителната, гадна и подтискаща зодия на света. Освен със другите се боря и със себе си! Ужасно еее!! :o Сега по темата: наистина си надрасла възрастта си и четеш доста книги (тоест умееш да се изразяваш и да формулираш смислени и пълни изречения, което рядкост в днешно време. Поздравявам те!) :) Не се притеснявай ще намериш подходящия човек и тогава двамата ще можете да разисквате как се е зародил света и т.н.
Come down, girl! :-)
SemperFidelis
05-04-2010, 19:26
(тоест умееш да се изразяваш и да формулираш смислени и пълни изречения, което рядкост в днешно време.
Това го разбра от дългогодишния си житейски опит и от времето прекарано в края и след социализма... или написа набързо нещо, което си чула/видяла/прочела някъде.
sladur4etyYy
05-04-2010, 19:47
няма защо да се чувстваш ''като парцал''. нищо нередно не си направила. щом си хубаво момиче, няма как да избегнеш да налиташ на какви ли не индивиди, кой от кой по- лоши, така че трябва да ги режеш. не си виновна, че някой е нехранимайко. да си търси някоя на неговото ниво. аз лично не съм имала проблеми да резна някого, когато виждам, че не си заслужава, а и това се случва доста често. не претендирам, че притежавам някакви кой знае какви умения да ''разобличавам'' истинската същност на мъжете о/о себе си, но е факт, че рядко греша в преценките си. възползвай се от това си умение.
за момчето, което си описала в темата, какво да ти кажа.. виждала съм доста такива. мда, сладки са. но дотам. неориентирани са, твърде лесно е да ги водиш за носа, а не мисля, че един такъв би те направил щастлива. не трябва да ти е жал за него. той трябва да премине през такива отхвърляния, за да се научи как да бъде мъж и съответно да може да предложи подобреното си Аз на някое момиче след време. ако пък не се научи, е, ами... жалко за него.
в един период съм се чувствала по подобен на твоя начин, сега вече гледам по- различно на нещата.
YoUcANNOtiMaGiNe
05-04-2010, 20:28
Абе нз дали те успокоява , но нямаш никакви психоаналитични нагласи . Няма как да имаш такива за малкото ти житейски опит . Не си открила топлата вода с написването на някакви пресукани и клиширани изречения , типично на извадка от есе . Не си изключение от останалите , защото не ти , а всеки човек е различен . Когато можеш да си отговориш и си го направила още с написването на първия пост , не разбирам защо трябва да питаш . Един пич малко по - горе много ясно ти каза и тва е - TheRestorer . Разбрах написаното и в тва няма нищо сложно , че да не можеш да го опишеш с едно изречение . Не пиша това с критична нагласа , а защото е така . И за да не ти кажа да излезеш от филма , ще ти кажа да престанеш да драматизираш очевидното и да погледнеш от друга страна на собствените си разсъждения . Ако ме разбираш добре какво искам да ти кажа ^
ScarletBite,
Като начало, искам да подчертая, че като посочваш възрастта си не ми помагаш да оценя по-правдиво думите ти и да ти дам съвет - възрастта е клише, а в случая ти сякаш се опитваш да парадираш с нея (дори в BOLD), изтъквайки чрез стила и умението си да се изразяваш, в известна степен неочаквано точните (но все пак - банални) „за възрастта си“ оценки и представата, която рисуваш за себе си - на привлекателна и харесвана, почти отегчена, умна млада жена, колко си над нивото на своите връстници и дори в частност - този форум, който почти се е превърнал в нарицателно за ограниченост, неграмотност и дегенеративно мислене - ти търсиш признание за своята изключителност. Можеш да ми се разсърдиш за това, което ще прочетеш, но проницателността не е неприсъщо и на мен качество - а в случая и недотам необходимо, защото „те чета“. Тази тема е плод на нуждата ти да получиш признание, защото ти си неуверена. Криеш го, оглеждайки се в очите на околните. Но... хм, как се оглеждаш в тях, след като там не би могла да видиш себе си - та ти ги манипулираш (и се възхищаваш от тази си способност), те имат идеализирана представа за теб, те виждат това, което ти би искала да видят... Но защо е така - би искала да впечатлиш човека срещу теб, ти се храниш с неговите одобрение и симпатия. Ако ги няма - самочувствието ти не би имало грам покритие, независимо колко си изключителна. „Не претендираш да си нищо особено“? - sorry baby, в момента, в който пишеш това, ти го правиш защото се имаш за „нещо особено“ и това е поредната манипулация (а да се имаш за различна и дори да се харесваш не е никакъв грях, в края на краищата). Търсиш „помощ“ тук, а всъщност ти е необходима поредната доза внимание (която получаваш). Знаеш ли в какво се корени, според мен, причината да се имаш за безчувствена и съзнавайки, че „дълбоко в себе си“ не си фаталната жена, която си свикнала да виждаш в чуждите очи, а си чувствителна и ранима? Това, че ти се страхуваш да не да се яви на бял кон, заслепена от блесналото в косите му слънце и топящата ледници усмивка, а когато се поддадеш на неустоимия му чар - да започне да моделира и мачка теб така, както ти го правиш сега с други... Дистанцията, която поставяш, неразкривайки душата си, е твоят щит, позволяващ ти да „напипаш“ чуждите слаби места и да ги използваш, преди да са се „докопали“ до теб. Ти се страхуваш от света, от хората в него и от това, което те биха могли да ти сторят, в страха си действаш инстинктивно - нападаш първа. Превърнала си се в хищник, в желанието си да не пострадаш - а хищниците не са способни да съчувстват на плячката си, всяко колебание може да доведе до потенциален риск за тях самите, особено когато противниците са големи и силни („като гардероби“); доловиш ли заплаха - стрелкаш се на момента и хапеш мигновено, но отровно - като змия. Няма как да не чувстваш вина в себе си заради това, че си играеш с другите. Успокояваш тази вина с одобрението на околните, с усещането, че си харесвана... досещаш ли се, че кръгът така се затваря?!
Ти си в капан. Да, навярно наистина имаш нужда от помощ... но можеш да си помогнеш само ти, като започнеш да допускаш хората по-близо до себе си; до истинската теб, не до онази от представите, които рисуваш. Съчувстваш на нещастното момче, имало неблагоразумието да си падне по теб, защото припознаваш себе си в него... ти си била наранена преди време, още през „наивния“ си период, минало е, ала не искаш да ти напомнят за това, не искаш и да мислиш за себе си като за човека, която е на мястото на онзи, наранил те... Проблемът не е, че ще разочароваш един объркан младеж, който дори не е наясно все още къде се преливат границите между увлечение, влюбване, любов и обсесия за него - проблемът е, че аналогията с миналото е неизбежна и сега ти ще си „лошата“.
Спри да играеш - или поне намали количеството на грима и преструвките, влез в собствената си роля и я изиграй така, както я чувстваш, а не както сценарият диктува - сценарият на твоя живот още не е написан, правиш го ти, всеки ден. Не се страхувай панически от болката - всички я изпитваме, някои по-силно. Спомни си думите на Ботев: „силно да любят и мразят“ - без силни чувства, животът ни минава пред нас, а ние го гледаме отблизо и продължаваме да сме роби. Don't be afraid - be free, girl! Dare to live your life!
P.S: Не те съдя и последното, което бих искал е да приемаш тона ми като наставнически. Не считам думите си за безалтернативна истина - не те познавам, може да греша в догадките си за много от нещата, които съм споменал. Написах това, което почувствах - но чувствата са подвеждали и мен; и аз имах своя период, когато предпочитах да нямам чувства - което очаквано след това ме хвърли в обратната крайност и почти се удавих в тях, едва оцелях... Ти си умна, можеш да се справиш по-добре от мен :)
P.P.S: Върна ме назад във времето неволно... по този повод, а и заради направилата ми много добро впечатление твоя езикова и реторична култура, ще се поразровя и „в твоя чест“ ще поизтупам едно от старите си стихотворения от прахта (може да бъде прочетено тук (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=335143&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=) ). 8)
Elenichkaa
05-05-2010, 03:49
само от заглавието ми става ясно.....
Всъщност ги навършвам след месец.
Въй... :-o Чак наистина не е за вярване, но е похвално, че има такива като теб. Макар и малцинство. :)
ScarletBite
05-05-2010, 10:35
ScarletBite,
Като начало, искам да подчертая, че като посочваш възрастта си не ми помагаш да оценя по-правдиво думите ти и да ти дам съвет - възрастта е клише, а в случая ти сякаш се опитваш да парадираш с нея (дори в BOLD), изтъквайки чрез стила и умението си да се изразяваш, в известна степен неочаквано точните (но все пак - банални) „за възрастта си“ оценки и представата, която рисуваш за себе си - на привлекателна и харесвана, почти отегчена, умна млада жена, колко си над нивото на своите връстници и дори в частност - този форум, който почти се е превърнал в нарицателно за ограниченост, неграмотност и дегенеративно мислене - ти търсиш признание за своята изключителност. Можеш да ми се разсърдиш за това, което ще прочетеш, но проницателността не е неприсъщо и на мен качество - а в случая и недотам необходимо, защото „те чета“. Тази тема е плод на нуждата ти да получиш признание, защото ти си неуверена. Криеш го, оглеждайки се в очите на околните. Но... хм, как се оглеждаш в тях, след като там не би могла да видиш себе си - та ти ги манипулираш (и се възхищаваш от тази си способност), те имат идеализирана представа за теб, те виждат това, което ти би искала да видят... Но защо е така - би искала да впечатлиш човека срещу теб, ти се храниш с неговите одобрение и симпатия. Ако ги няма - самочувствието ти не би имало грам покритие, независимо колко си изключителна. „Не претендираш да си нищо особено“? - sorry baby, в момента, в който пишеш това, ти го правиш защото се имаш за „нещо особено“ и това е поредната манипулация (а да се имаш за различна и дори да се харесваш не е никакъв грях, в края на краищата). Търсиш „помощ“ тук, а всъщност ти е необходима поредната доза внимание (която получаваш). Знаеш ли в какво се корени, според мен, причината да се имаш за безчувствена и съзнавайки, че „дълбоко в себе си“ не си фаталната жена, която си свикнала да виждаш в чуждите очи, а си чувствителна и ранима? Това, че ти се страхуваш да не да се яви на бял кон, заслепена от блесналото в косите му слънце и топящата ледници усмивка, а когато се поддадеш на неустоимия му чар - да започне да моделира и мачка теб така, както ти го правиш сега с други... Дистанцията, която поставяш, неразкривайки душата си, е твоят щит, позволяващ ти да „напипаш“ чуждите слаби места и да ги използваш, преди да са се „докопали“ до теб. Ти се страхуваш от света, от хората в него и от това, което те биха могли да ти сторят, в страха си действаш инстинктивно - нападаш първа. Превърнала си се в хищник, в желанието си да не пострадаш - а хищниците не са способни да съчувстват на плячката си, всяко колебание може да доведе до потенциален риск за тях самите, особено когато противниците са големи и силни („като гардероби“); доловиш ли заплаха - стрелкаш се на момента и хапеш мигновено, но отровно - като змия. Няма как да не чувстваш вина в себе си заради това, че си играеш с другите. Успокояваш тази вина с одобрението на околните, с усещането, че си харесвана... досещаш ли се, че кръгът така се затваря?!
Ти си в капан. Да, навярно наистина имаш нужда от помощ... но можеш да си помогнеш само ти, като започнеш да допускаш хората по-близо до себе си; до истинската теб, не до онази от представите, които рисуваш. Съчувстваш на нещастното момче, имало неблагоразумието да си падне по теб, защото припознаваш себе си в него... ти си била наранена преди време, още през „наивния“ си период, минало е, ала не искаш да ти напомнят за това, не искаш и да мислиш за себе си като за човека, която е на мястото на онзи, наранил те... Проблемът не е, че ще разочароваш един объркан младеж, който дори не е наясно все още къде се преливат границите между увлечение, влюбване, любов и обсесия за него - проблемът е, че аналогията с миналото е неизбежна и сега ти ще си „лошата“.
Спри да играеш - или поне намали количеството на грима и преструвките, влез в собствената си роля и я изиграй така, както я чувстваш, а не както сценарият диктува - сценарият на твоя живот още не е написан, правиш го ти, всеки ден. Не се страхувай панически от болката - всички я изпитваме, някои по-силно. Спомни си думите на Ботев: „силно да любят и мразят“ - без силни чувства, животът ни минава пред нас, а ние го гледаме отблизо и продължаваме да сме роби. Don't be afraid - be free, girl! Dare to live your life!
P.S: Не те съдя и последното, което бих искал е да приемаш тона ми като наставнически. Не считам думите си за безалтернативна истина - не те познавам, може да греша в догадките си за много от нещата, които съм споменал. Написах това, което почувствах - но чувствата са подвеждали и мен; и аз имах своя период, когато предпочитах да нямам чувства - което очаквано след това ме хвърли в обратната крайност и почти се удавих в тях, едва оцелях... Ти си умна, можеш да се справиш по-добре от мен :)
P.P.S: Върна ме назад във времето неволно... по този повод, а и заради направилата ми много добро впечатление твоя езикова и реторична култура, ще се поразровя и „в твоя чест“ ще поизтупам едно от старите си стихотворения от прахта (може да бъде прочетено тук (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=335143&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=) ). 8)
Стигна по-дълбоко от всички други, макар че за някои неща не си прав :) Благодаря!
Ако бях прав за всичко - щях да съм твърде самодоволен и самодостатъчен, включително и за да пиша по форуми. Но не е баш така - слаб човек съм и ме гложди любопитство за кое съм сбъркал в анализа си - навярно за това, че имаш нужда от внимание и чуждо признание, и ги преследваш самоцелно понякога, включително посредством темата си, или че се страхуваш да не бъдеш наранена, може би че си играеш с хората?... Би било много забавно, ако е някое от тези :D Не държа да ми отговаряш публично, ако считаш че it's getting too personal, а и не мога да изисквам да отговаряш въобще - дори не бих се радвал да задоволиш любопитството ми, ако ще е с цената на собствения ти комфорт.
Във всеки случай - не се тормози прекомерно и взимай с пълни шепи от живота това, което ти се предлага, но ако не би искала да имаш терзания или да се опасяваш, че „ще ти се върне“ - просто не ограбвай другите (;
Явно наистина си попадала на балъци, както се изрази, защото не всички биха се вързали на 15-годишна и преструвките й, а да не говорим и да ги въртиш на малкия си пръст.Има хора, които имат мозък в главата си.Явно просто искат секс от теб и нямат търпение да го получат.Явно това е слабостта им.Пък и като са балъци, защо се занимаваш с тях, защо си правиш труда да си играеш с тях?Това ми е интересното.От какъв зор го правиш?А, че един ден ще си намериш майстора, както другите казаха - това е ясно.И както казаха преди мен - живей си живота и много не ги мисли тези работи.Тъпо е на твоята възраст да ги мислиш, с нищо няма да си помогнеш.
Относно момчето - ми, като нямаш нищо към него, просто не го мъчи и заблуждавай повече, че нещо може да стане.Колкото повече го отлагаш, толкова по-трудно ще му стане.
ScarletBite
05-05-2010, 14:00
Ако бях прав за всичко - щях да съм твърде самодоволен и самодостатъчен, включително и за да пиша по форуми. Но не е баш така - слаб човек съм и ме гложди любопитство за кое съм сбъркал в анализа си - навярно за това, че имаш нужда от внимание и чуждо признание, и ги преследваш самоцелно понякога, включително посредством темата си, или че се страхуваш да не бъдеш наранена, може би че си играеш с хората?... Би било много забавно, ако е някое от тези :D Не държа да ми отговаряш публично, ако считаш че it's getting too personal, а и не мога да изисквам да отговаряш въобще - дори не бих се радвал да задоволиш любопитството ми, ако ще е с цената на собствения ти комфорт.
Във всеки случай - не се тормози прекомерно и взимай с пълни шепи от живота това, което ти се предлага, но ако не би искала да имаш терзания или да се опасяваш, че „ще ти се върне“ - просто не ограбвай другите (;
Всъщност това бяха най-силните точки на анализа ти :)
Сбърка с частта с изтъкването на възрастта.Опитвах да драматизирам, не да изпъкна със зрелост или нещо подобно.
Elenichkaa
05-05-2010, 14:11
[b].Успокойте съвестта ми!
е успяха ли?хах
Violenza
05-05-2010, 14:15
Да, те мъжете точно 15 годишни пикли успяват да ги въртят на пръста си. :lol:
Добре, похвалиха те, сега спокойна ли си?
не си нищо особено, споко !! ..
Сигурно ще свършиш рейпната от некъв див твой stalker, когото си отрязала :)
:razz:
ScarletBite
05-05-2010, 21:24
Сигурно ще свършиш рейпната от некъв див твой stalker, когото си отрязала :)
:razz:
Да ви имам шегите. :)
-----
Модове, темата е за ключ.
Хах как стилно ги отряза :D
kalpazanka
05-06-2010, 05:29
Ключ.