View Full Version : Ваксина и полов живот
akrobatkata
05-03-2010, 18:59
Ето и моята история .... Аз сум момиче на 14 години ина скоро водих разговор на тема цигари .....алкохол и т.н. с майка ми.... за моя жалост се стигна и до разговор за секса.. и тогава тя ме попита: Детствена ли си?
Аз отговорих:Да естествено! (което си е вярно)
И тогава тя ми каза, че с тати мислели да ми правят имунизация против спин на маточната шийка..,но за тази цел трябва да не съм имала полов контакт..До тук добре, но аз ходя с приятеля си от почти година и мисля че съм готова да спя с него..Разказах му за случката и той каза че е готов да ме чака колкото е нужно (не е ли очероватлно!).
Но когато го казах на други приятели, повечето реагираха така: "Че те може да са решили да ти направят имунизацията и на 20 год. само, за да те държат детствена!"
Вие какво мислите?!?!
ПС: Мерси предварително за отделеното внимание!
т.7
krem4et0
akrobatkata
05-03-2010, 19:00
Само да поясня след 1 месец ставам на 15 год.
Спин на маточната шийка??? :-o
Рак на маточната шийка?
Ами по темата не знам дали тярбва да си девствена, за да ти направят имунизацията, не съм запознат провери янкъде в интернет.
Иначе, аз смятам че си малка за секс. Но ти се решаваш, и се надявам да вземеш правилното решение. :)
Не ТРЯБВА да си детствена за да може да ти бъде направена ваксината, но работи по добре. Или поне на мен това ми бяха казали като ми ми правиха моята. (Аз след седмица някъде трябва да си получа и последната инжекция.)
MochaOnMyLips
05-03-2010, 21:05
Първо, инжекцията (току що разбрах за нея) е за HPV. HPV е различно от HIV, а HIV е различно от СПИН. СПИН е Синдром на придобита имунна недостатъчност и засяга цялото тяло, не само части от него (като напр. маточната шийка). Ще те ваксинират в рамките на 6 месеца.
На твое място бих говорила с майка си и бих й казала, че смятам да водя полов живот с това конкретно момче. Моята ме мотаеше, докато ме заведе на лекар за противозачатъчни, но най-накрая склони.
SpOrTs_GiRl
05-03-2010, 21:16
Научи се да пишеш и после мисли за секса и "спина на амточната шийка" .. Тааа деТствена си казваш, а? ;) .. Е, не е ли очЕрователно!
Първо, инжекцията (току що разбрах за нея) е за HPV. HPV е различно от HIV, а HIV е различно от СПИН. СПИН е Синдром на придобита имунна недостатъчност и засяга цялото тяло, не само части от него (като напр. маточната шийка). Ще те ваксинират в рамките на 6 месеца.
На твое място бих говорила с майка си и бих й казала, че смятам да водя полов живот с това конкретно момче. Моята ме мотаеше, докато ме заведе на лекар за противозачатъчни, но най-накрая склони.
"HIV" и "СПИН" са абсолютно едно и също нещо. Ако сравниш "куче" и "dog" ще получиш същата прилика... Има едни термини като "лингвистика" и "чуждоезиково обучение".
BIN, HIV е вирусът, а СПИН - болестта. Връзката "куче-dog" можеш да я търсиш в "СПИН-AIDS". СПИН-HIV е по-скоро като "грип-грипен вирус". И браво, че знаеш сложни думи като "лингвистика", понякога помагат да изглеждаш по-умен (в случая, за жалост, не помогнаха).
akrobatkata, майка ти иска да те имунизира срещу рак на маточната шийка. Някой те посъветва да каже на майка си, че смяташ да спи с приятеля си, но аз не смятам, че е добра идея, все пак 15 години не са никак много и майка ти няма да е очарована (очерована, ако така повече ти харесва :D ). Най-добре кажи на майка си сега да ти направи имунизацията и така после ще можеш спокойно да си правиш секс ;)
Не му ли се викаше човешки папилома вируси? и да има имунизация/ваксина за него нее задължително да се прави когато си девствена.
спин на маточната шийка... Боже мой
Леле :D СПИН на амточната шийка... очерователно
Няям думи за тебе... а къв е проблема да ти направят имунизацията сега?
Няма как да те държат до 20... както и да е до 16 мах.
Не им казвай че скоро ще го правиш ами им кажи скоро да я направите... тъй по-добре...
:smt011
спин на маточната шийка... Боже мой
++++
тъпотията ходи по хората,а авторката е от най-тъпите :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
krem4et0
05-04-2010, 11:44
"HIV" и "СПИН" са абсолютно едно и също нещо. Ако сравниш "куче" и "dog" ще получиш същата прилика... Има едни термини като "лингвистика" и "чуждоезиково обучение".
HIV е вирус, който може да предизвика СПИН, но може да не го предизвика. Не е нито превод на СПИН (AIDS е английската абревиатура). СПИН е следствие от HIV, но не е HIV. Връзката е причинно-следствена...
Както и да е. В случая става дума за рак на маточната шийка.
Авторката да се насочи към темата http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=143124 и да я прочете. В резюме мога да кажа, че е желателно да се постави подобна ваксина преди старта на половия живот, но тя не предпазва от всички вируси, причиняващи този рак. В темата е обяснено всичко много добре.
Ако нямаш такава ваксина, всеки партньор през живота ти добавя определен процент риск да придобиеш този вирус.
Аз лично смятам,че грижата за здравето трябва да е на първо място. Половият живот може да почака.
Antixrist
05-04-2010, 11:45
Спин на маточната шийка няма,той засяга цялото тяло о означава отслабване на имунната система...сигурно си имала предвид рак на маточната шийка(не знах че има ваксина против спин и рак).Ако наистина майка ти ти е казала за спина на маточната шийка,значи това от къде идва тъпотата ти,не е загадка....очерователно!