View Full Version : Здравейте на всички!
Geniicheto
05-08-2010, 18:15
В понеделник на 10 май учителят ми по БЕЛ ни каза, че ще пишем есе на тема "Въпроси и отговори за пътуване във времето". Моля ви да ми помогнете да намерите нещо по тази тема да имам представа какво да пиша. Ще съм ви много благодарна.
anonymous546178
05-08-2010, 19:44
Eх как ме сърби езика да кажа нещо грубо, но си нова тъй че:
1. Следващия път сложи описателно заглавие на темата от типа Есе на тема Пътуване във времето
2. Изказвай се по ясно
3. Например интервю със пътуващия във времето, ще излезе хубаво. Ще бъде написано всъщност само от един човек, но имаш възможността да покаже твои гледни точки по темата от два различни ъгъла.
Или
Какво би направила ако можеше да пътуваш във времето... какво би променила, разтягай малко локуми и така
CryToDie
05-09-2010, 10:49
Кой клас си???
Нали си гений, измисли нещо.. :lol:
Geniicheto
05-09-2010, 18:16
1. Следващия път сложи описателно заглавие на темата от типа Есе на тема Пътуване във времето
2. Изказвай се по ясно
3. Например интервю със пътуващия във времето, ще излезе хубаво. Ще бъде написано всъщност само от един човек, но имаш възможността да покаже твои гледни точки по темата от два различни ъгъла.
Или
Какво би направила ако можеше да пътуваш във времето... какво би променила, разтягай малко локуми и така
Това е темата какво по-описателно заглавие да сложа, но благодаря все пак. Мисля, че добре ще се получи :)
someonerandom
05-09-2010, 18:21
2. Изказвай се по ясно
Или
Това е темата какво по-описателно заглавие да сложа, но благодаря все пак. Мисля, че добре ще се получи :)
За заглавието той имаше предвид това "Здравейте на всички",което е заглавие на темата :)
LoupGarrou
05-09-2010, 18:44
Човек, ти къде учиш, кой клас ?! На нас, ако ни дадат такова нещо по БЕЛ или разказ на фентъзи тема ще се изкефя на макс, та може ли да някаква задача да бъде по-приятна ? Есетата са толкова приятна материя за писане ; ) !
Впрегни го този гениален мозък в работа, все ще измислиш нещо и една идея ще повлече след себе си друга, че накрая цяла лавина ще стане и няма да можеш да насмогнеш да излееш мислите върху хартията : ) !
Я кажи на колко си, апък после може да дам и идеи ...
Geniicheto
05-10-2010, 14:00
Днес писахме есето. Добре, че точно тогава ми дойде музата :) доста добре мисля, че се получи. Малко дълго, но пък интересно :) . Аз по принцип не обичам българският език и литературата. Те не са в моята област. Много добре се разбирам с точните науки особено с математиката. Българският никога не ми е вървял. Аз съм сега в 9 клас, а в предишното ми училище не сме писали нито едно есе и сега в новото училище ми се видя малко опънато с тия есета и съчинения, но най-важното е да ти дойде музата в този момент. Иначе уча в гр.Гоце Делчев.
LoupGarrou
05-10-2010, 18:46
...
Браво, радвам се за теб : ) ! После да се похвалиш за шестицата : P ! Иначе и аз бях в същата ситуация, защото казваха 'те на вас есетата няма да ви трябват, вие ще кандидатствате в тестовете' и после в новото даскало направо ни хвърлиха в джаза, ама те нещата си станаха от самосебе си без да следвам някакви определени правила.
Geniicheto
05-11-2010, 14:35
Ами то есето си става от само себе си стига да ти дойди музата. Почваш да излагаш там мнения по въпроса и всичко се нарежда. Аз иначе съм в математически профил и си мислех, че българския няма да ми трябва обаче сега в новото училище ни показаха от къде изгрява слънцето, ако може така да се изразя :). Лека полека се свиква, а тази седмица в четвъртък ще ни е класното дано да се справя, защото само българският ми е проблем :) Ти иначе в от къде си и в кой клас си?