View Full Version : Препоръка за книга по английски..
Shadowsogirl
05-13-2010, 14:12
Тръснаха ми новината, че трябва да си избера книга на английски, която да е 150 страници и трябва да е ниво intermediate. Нямам идея каква да е тая книга, за какво да става дума, пък до края на май трябва да кажа коя да е. Моля ви се дайте някой съвет каква да е тая книга.
SyMboLofJoY
05-13-2010, 15:15
Отиваш в книжарница Хеликон и търсиш книжки на английски. Има всякакви подходящи за целта ти - предполагам искат от вас след време да направите резюме на прочетената книга. Аз си спомням като бях в 8 клас г-жата ни беше дала едно каталогче от което всеки си избра една книжка. Относно нивото мисля че имаше на всяка книжка отзад за какво ниво е. Но пак ти казвам разгледаи хубаво в Хеликона и ще си намериш подходящия за теб жанр. ;)
LoupGarrou
05-13-2010, 15:20
Отиваш в "Oxford center" и там продават такива книжки. На книжката си пише колко думи е, за какво ниво е и тн. Малки са, изключително тънки са, като литературни творби не стават, защото не останало нищо от тях, ама ... Та отиди там и си избери книжка : ) !
ПП. Oбаче, ако си от малък град едва ли ще намериш ...
reload1222
05-13-2010, 15:42
това ниво немога да разбера за кой клас се отнася 6-7 ?
LoupGarrou
05-13-2010, 16:18
това ниво немога да разбера за кой клас се отнася 6-7 ?
Не се отнася за клас ! Зависи по каква система се учи, къде се учи,от кога учиш, от учителя, с какви темпове и тн ...
elito0o0o0
05-14-2010, 09:48
Убийте ме бе!
Отиваш в книжарницата,казваш й на оная - Извинете,трябва ми книга на Английски на ниво Intermediatе. Тя ти показва къде са,ти си избираш и ХОП готово! Омг.. :?
someonerandom
05-14-2010, 10:42
Убийте ме бе!
Отиваш в книжарницата,казваш й на оная - Извинете,трябва ми книга на Английски на ниво Intermediatе. Тя ти показва къде са,ти си избираш и ХОП готово! Омг.. :?
Ако отидеш в коя да е книжарница,90% ще попитат "Какво е Intermediate?".Според мен ще е най-добре в Оксфорд Център,защото там книжките са си с обозначено ниво.В книжарниците са прочетни книги,наистина доста интересни,обаче може да уцелиш както Elementary или Pre-Intermediate,така и Advanced/Upper Intermediate ...
kris4ety14
05-14-2010, 11:08
За ниво Intermediate са подходящи книги от съвременната литература 20-21 век.
По принцип по-леки за четене били разказите.
На мен ми препоръчаха Уилям Съмърсет Моъм (дано така се пише името).
Shadowsogirl
05-16-2010, 10:30
Мерси на всички. Да ида да питам, то хубаво, ама като попитам и пак ми предложат едни книжки по четирисет страници.. Точно в Хеликон и Пингвините се случи това.
Ще ида до Оксфорд центъра там да проверя.
LoupGarrou
05-16-2010, 11:04
Мерси на всички. Да ида да питам, то хубаво, ама като попитам и пак ми предложат едни книжки по четирисет страници.. Точно в Хеликон и Пингвините се случи това.
Ами, то точно за тези книжки става въпрос : ) ! Ти сигурно искаш истинска книга с по 300-1000+ страници, ама ...
Може да си вземеш Великият Гетсби. (The Great Gatsby)
Shadowsogirl
05-16-2010, 13:13
Ами, то точно за тези книжки става въпрос : ) ! Ти сигурно искаш истинска книга с по 300-1000+ страници, ама ...
То не е впъроса какво искам аз в случая. Тя каза да е 150, пък няма как да ида с книга петдесе, там е проблемът. Иначе аз съм чела от книжки дето по нива, не са лоши, стават да се упражвявам, ама тя иска да е по-голяма като обем.
elito0o0o0
05-16-2010, 14:37
Убийте ме бе!
Ако отидеш в коя да е книжарница,90% ще попитат "Какво е Intermediate?".Според мен ще е най-добре в Оксфорд Център,защото там книжките са си с обозначено ниво.В книжарниците са прочетни книги,наистина доста интересни,обаче може да уцелиш както Elementary или Pre-Intermediate,така и Advanced/Upper Intermediate ... :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:
Ох.. убивате ме! За да го кажа,значи съм сигурна!!!! Ходила съм в поне 5 книжарници,за да си търся такава книга и всички продавачки знаеха за какво става реч,така че... като не знаете си мълчете моля! ;);)
elito0o0o0
05-16-2010, 14:42
Shadowsogirl Да ти дам моята със 173 страници - Advanced :lol: ?
Или ако искаш тази със 208-те или тази с 720-те?! :lol: :lol:
Още ли не си си размърдала онова отзад четирибуквеното и не си проверила в книжарниците? Тя книгата няма крака да дойде сама при теб. ;)
someonerandom
05-16-2010, 17:48
Убийте ме бе!
Ако отидеш в коя да е книжарница,90% ще попитат "Какво е Intermediate?".Според мен ще е най-добре в Оксфорд Център,защото там книжките са си с обозначено ниво.В книжарниците са прочетни книги,наистина доста интересни,обаче може да уцелиш както Elementary или Pre-Intermediate,така и Advanced/Upper Intermediate ... :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:
Ох.. убивате ме! За да го кажа,значи съм сигурна!!!! Ходила съм в поне 5 книжарници,за да си търся такава книга и всички продавачки знаеха за какво става реч,така че... като не знаете си мълчете моля! ;);)
Реагираш прекалено остро и дразнещо на постовете,поне според мен.Можеше просто да кажеш, че си ходила в 5 книжарници и не знам какво си,без всичките хилещи се емотиконки и заповедта да си мълча накрая.Може и да греша-не е задължително да съм прав.Аз като бях попитал в една книжарница за Upper Intermediate(май,вече не помня нивото),не знаеха за какво става въпрос.
П.С:Изразът е "иде реч" или "става дума"
VampireGirl666
05-16-2010, 20:19
Alice in wonderland.