Влез

View Full Version : Матура по английски

betyrk
05-15-2010, 07:48
Здравейте.Писах матура по английски език,защото след месец заминавам за САЩ и реших,че ще ми е от полза..обаче има един проблем.На тестовете,които си правя в къщи винаги правя по адски много грешки...какво ли не уча и пак...Самите въпроси ми изглеждат супер объркани..Някой знае ли върху какви теми горе долу да се подготвям?Върху какво да наблегна основно..

mlakniwe
05-15-2010, 08:19
Мисля, че имаше някав текст за слушане и после въпроси свързани с текста и текст за четене и пак въпроси към него,граматика и писане на текст
PART ONE: LISTENING COMPREHENSION
PART TWO: READING COMPREHENSION
PART THREE: USE OF ENGLISH
PART FOUR: WRITING

ето ти от миналата година матурата
http://www.alfa.bg/?id=217

Torettoz
05-15-2010, 08:29
Ма,чакай...как така не знаеш върху какво да се готвиш.Учителите трябваше да ти кажат къде ти са пропоските и какво да отренирваш.Даже трябваше на частни да ходиш при някой учител,така най-добре ще се подготвиш.Сама,малко е трудно.
И аз писах матура по английски,въпреки,че не ми е много силен предмет,но съм се готвил....и все пак не съм сигурен,какво ще направя.
На матурата ще има точно това:
PART ONE: LISTENING COMPREHENSION
PART TWO: READING COMPREHENSION
PART THREE: USE OF ENGLISH
PART FOUR: WRITING
За темите специално,няма кой точно да ти каже какво да тренираш,може всякакви шантави теми да се паднат.Вземаш на PONS и на Матура за отличен на Colibri има също хубави теми за писане,но ще трябва да има,кой да ти ги провери,и за ученето на граматиката от Мърфито или най-добре е Габероф.Не знам какво ти е нивото,но вече няма време,преговор правиш и Успех!
....,а и трансформациите са хипер важни!!!!