Влез

View Full Version : Пиянството

Transform
05-16-2010, 07:49
1-во темата не е за тук,но тук пишатт най-много хора !
Такаа значи напих се много страшно на 15 съм,вече пов**ащ но искам да ви питам какво трябва да пия че да ми мине пиянството,защото ми е некво гадно на организма? :(

rakiQ
05-16-2010, 07:50
:D нека ти е за урок......

Loshotia
05-16-2010, 07:53
1-во темата не е за тук,но тук пишатт най-много хора !
Такаа значи напих се много страшно на 15 съм,вече пов**ащ но искам да ви питам какво трябва да пия че да ми мине пиянството,защото ми е некво гадно на организма? :(

Повечко течности, нещо за глава, кисело мляко, супи...

и не, не е готино да си на 15 и да препиваш

Zarity
05-16-2010, 09:00
Само без вода [-X От нея са напиваш пак :D
Кисело мляко яж.

titinkaa
05-16-2010, 09:02
Кисело мляко или шкембе чорба.

slynchoo
05-16-2010, 09:04
Кисело мляко или шкембе чорба.

мхм.

tonie__
05-16-2010, 09:12
от водата доколкото знам ти става по-зле ,защото ти се "размърдва" така да се каже алкохола в организма и едва ли не пак се напиваш.при мен лично така става 8-)

MaLty
05-16-2010, 09:18
Вода не пий само,особено ако си пил водка ..
Кисело мляко или некфа супа ;)

ana19
05-16-2010, 09:19
Пини един разстворим Аспирин

ParisSlava
05-16-2010, 09:22
Друг път не го прави.Иначе в банята за да се свдестиш малко студена вода се измий.Може да повръщаш ама после ще видиш че ще си по-добре.Иначе си направи булион. :razz:

Goddess
05-16-2010, 09:37
Черно кафе без захар, кисело мляко..

earthquaker
05-16-2010, 10:09
Старо и добро средство против повръщане.Няма силата на Деган /Реглан,Церукал/ но е достъпно и човек много лесно може да си го направи.Почти във всяка кухня ги има съставките от които да си направите Натриев цитрат.
Как се прави?
В чаша с около 150 мл. вода на стайна температура,разтваряте 1 кафяна препълнена лъжичка Лимонтозу - това е ациди цитрици или лимонена киселина. След като лимонтозуто напълно се разтвори - слагате в разтвора 1 чаена лъжичка сода -това е натриев бикарбонат.В чашата веднага започва кипене и се пие още докато "кипи".Не бойте се - има много приятен вкус. Действа почти мигновенно.След като го изпиете , най-добре на екс , в следващите няколко минути ще се пооригнете и ще ви олекне.
Какво всъщност става?
Обикновенна реакция основа и киселина , смесени във вода.Получава се Въглероден диоксид и солта Натриев цитрат.
Натриевият цитрат има 2 основни ефекта. - 1. Тъй като е сол със своиства на основа , той алкализира съдържанието на стомаха и отваря изхода му - пилорната част.Там в областа на пилора когато Ph"то стане алкално пилорния свивач /сфинктер/ се отваря и се възстановява нормалната посока на движение на стомаха - т.е т към дванадесетопръстника , а не през хранопровода и през устата на стомашното съдържимо.
2. ефект на Натриевия цитрат е централан успокояващ. Действа върху центъра на дишането , кашлицата и повръщането.Подтиска свръх активноста им и нормализира функцията им.
Натриев цитрат в момента се продава в аптеките като ампули / уффф - имат ужасен вкус/ и сироп натриев цитрат с лимонче нарисувано на етикета и с доста приятен вкус.2 -3 чаени лъжички за възрастен и една за деца.След 4 - 5 часа можете да повторите.
Натриевият цитрат има добър ефект при повръщане след диетични грешки и преяждане.Добър е и против "дране на котки"след препиване.Все пак не надценявайте ефекта му.Не стане ли - телефона на Д-ра и си уговаряте преглед.

винаги тва правя и помага много