View Full Version : Любов или привързаност? Нормално ли е да изневериш :p
vdzvezdata
05-17-2010, 18:21
Здравейте искам да вмъкна една темичка ..
Мислите ли че може да има любов между двама души или всичко е просто привързаност ? И какво е за вас изневярата дали е просто бягство от еднообразието .. нещо нормално .. поредната грешка от страна на единия .. все пак всеки греши .. възможно ли да имате връзка и никога да не поискате да избягате от еднакфото/еднообразното .. просто за развлечение ? .. ! :-)
YouMakeMeSmile
05-17-2010, 18:22
оф, колко сте заблУдени..
DarknessAngel
05-17-2010, 18:26
Аз съм на мнение "Прави каквото щеш аз да не разбирам."
Много ясно, че може да има любов между двама души.
Колкото за изневярата... за мен не е нормално.
Ако ти е омръзнало от еднообразието - промени го. Винаги се намират неща, които да разообразят една връзка... въпрос на желание.
BlueFace
05-17-2010, 20:45
Ако ти е омръзнало от еднообразието - промени го. Винаги се намират неща, които да разообразят една връзка... въпрос на желание.
Подкрепям ... Изневярата е равна на предателство ;)
Подкрепям ... Изневярата е равна на предателство ;)
Подкрепям с две ръце :)
Много добре казано !
Любов има. Любов. Не просто привързаност.
И никакво еднообразие не би променило фактът, че имаш нужда само и единствено от този, когото обичаш, за да живееш.
theImmoral
05-17-2010, 22:18
Що за глупост е тая тема?
Любовта Е привързаност. Тя е по - високо ниво симпатия. Любовта е навсякъде. Това е едно плътно доказателство, че тя съществува.
Изневярата Е грешка, както и да го погледнеш (може би не и за нашето поколение, ама кво да се прави...). Щом можеш да изневериш, значи не обичаш истински. Аз обичам и не мога дори да си помисля за нещо повече от приятелство с друга. То инак що за обич е?
Щом бягаш от еднаквото, значи ти е омръзнало, а щом ти е омръзнало - не обичаш. Наистина се надявам някой ден да разбереш. Малко са тези, които са дарени със истинска обич...
Баси тъпото поколение, дето се извъдихме...
Kukumqvka
05-18-2010, 07:09
Има любов,винаги ще я има .. А да изневериш значи ,да не си искрен дори пред себе си.
Jumbie483
05-18-2010, 08:39
Любов между двама души ИМА, но ако само мисълта или желанието за изневяра ти минат през ума, значи въобще не обичаш половинката си. В споделената любов, няма място за еднообразие и скучаене. Ако обичаш човека до себе си, винаги ще ти е интересно с него и няма дори да си помисляш за друг. Просто мисълта ще е отвратителна :-o
BonbonaBaby
05-18-2010, 08:54
Много сериали гледате. :)
bossychick
05-18-2010, 13:55
Аз не съм съгласна с мненията дотук,но това си е лично мое мнение. Любов естествено,че има иначе сме за никъде всичките. Факт. За изневярата,може да обичаш супер много човека до себе си и да ти се случи,предателство да съгласна съм,но не съм съгласна с мнението,че ако го направиш значи не обичаш човека до себе си,или пък че ако си помислиш за секс с друг човек мисълта трябва да ти е отвратителна.Има малка разлика между секс просто секс и любов,така че не винаги нещата са по този начин. Общо взето зависи :)
silversteinn
05-18-2010, 14:01
Естествено, че има любов.
И не мисля, че изневярата е "нещо нормално". Щом е изневерил/а значи не е обичал/а, или поне не достатъчно.
Човек, който обичаш не виждам как може да ти омръзне. Аз лично изневяра не бих простила. Просто не виждам смисъл да бъда с човек, на който съм му "омръзнала". :?
vdzvezdata
05-18-2010, 18:29
Аз не съм съгласна с мненията дотук,но това си е лично мое мнение. Любов естествено,че има иначе сме за никъде всичките. Факт. За изневярата,може да обичаш супер много човека до себе си и да ти се случи,предателство да съгласна съм,но не съм съгласна с мнението,че ако го направиш значи не обичаш човека до себе си,или пък че ако си помислиш за секс с друг човек мисълта трябва да ти е отвратителна.Има малка разлика между секс просто секс и любов,така че не винаги нещата са по този начин. Общо взето зависи :)
Да и аз съм съгласна с теб .. подкрепям те в това отношение :)
theImmoral
05-18-2010, 18:35
Да и аз съм съгласна с теб .. подкрепям те в това отношение :)
Това е заради сгрешената ви морална система, а и може би е и проява на слаба воля също, мацки.
TheBeliever
05-18-2010, 18:47
Според мен ако наистина обичаш един човек ти няма да си позволиш да му изневериш, да го нараниш и обидиш по този начин. И аз преди време бях на мнение, че изневярата, когато е само секс без чувства, не би била голям проблем за мен. Сега обаче, само мисълта за любимия в ръцете на друга ми причинява неописуема болка.
Разбирайте го както искате, но за мен изневярата е не просто предателство, тя е незачитане чувствата на човека до теб. Аз поне не бих могла да бъда с човек, който съзнателно ме наранява заради единия секс.
bossychick
05-19-2010, 11:33
TheImmoral Ми незнам кое точно ми е сгрешено в моралната система,а за слабата воля няма да коментирам ти знаеш по-добре от мен явно,ама си пази тъпите коментарчета сещаш ли се? Много слабо ме вълнува кво ще кажеш,камоли да даваш оценка за системата ми волята ми или квото и да било,казвам си мнението и разделям нещата,може би е време и ти да се научиш ;)
valdesbg
05-19-2010, 15:00
Е като ти е еднообразно - кво правиш с тоя човек.
Иначе естествено че е възможно да не искаш да кривнеш от правия път. Казва му се отговорност и зрялост.
Ама на заблудени хора какво да обясняваш.
Mariela1995
05-19-2010, 15:16
Разбира се , е има любов ! И вярвам, че и другите мислят така....
Изневярата... само слабохарактерните и неморални хора го правят... хора без чувството за отговорност... Несъзнателно (под влиянието на алкохол например или нещо друго) пак не мога да разбера изневярата аз никога няма да го простя... ако някои го направи с мен... :( :(
theImmoral
05-19-2010, 16:09
TheImmoral Ми незнам кое точно ми е сгрешено в моралната система,а за слабата воля няма да коментирам ти знаеш по-добре от мен явно,ама си пази тъпите коментарчета сещаш ли се? Много слабо ме вълнува кво ще кажеш,камоли да даваш оценка за системата ми волята ми или квото и да било,казвам си мнението и разделям нещата,може би е време и ти да се научиш ;)
Като не ти пука за мнението ми, що точно ми обърна внимание?
Аз ще си давам оценка, колкото искам - Демокрация сме уж.
Слабата воля е прекалено дълго и сложно, за да го обясня какво точно имах впредвид, а моралната система е сгрешена, щом можеш да изневериш, да причиниш нещо такова на някой, който уж обичаш. То щом можеш, едва ли го обичаш, но това е друг въпрос.
valdesbg
05-19-2010, 16:13
Имортале - не се впрягай толкова. Индивиди като bossychick с лопата да ги ринеш.
Нали знаеш баснята за Цар Пуяк и славейчето (: Същото е и тук положението.
theImmoral
05-19-2010, 16:30
Защо си мислиш, че съм се впрегнал?
valdesbg
05-19-2010, 16:38
Защото ми отговаряш на въпроса с контра въпрос (:
При все че можеше да ми отговориш по 10 различни начини, предвид поста ми, ти избра точно тоя..
Отбелязвам просто :)
theImmoral
05-19-2010, 17:33
Не е контра въпрос, а си е съвсем легитимен въпрос. Аз не се впрягам за такива неща, просто ми стана смешно.
Не знам баснята и това, че такива индивиди има бол нямам какво да му кажа - така си е.
valdesbg
05-19-2010, 17:41
Веднъж пуякът станал цар.
Разположи се той в своя дворец, яде, пие радва се на честта си и на царската си челяд Всичко си имаше той – министри, придворни слуги, слугини. Само едно му липсваше нямаше си придворен певец, който да го весели и да му пее в честити царски дни и на големи празници.
Тогава пуякът издаде заповед да се съберат в двореца му всички хвъркати певци, та да бере измежду тях придворен певец.
Чули – нечули царската воля, ето че заприиждаха в двореца от всички страни прочути неизвестни певци, малки и големи. Жълтунката, чучулигата, пъстрата кадънка, гълъбът гургулицата, кукувицата, сойката, свраката гарванът, петелът, гъската, врабчето, скромното славейче и безброй още певци и певици изпълниха царския дворец.
Разположи се негово величество пуякът на своя трон, а до него богопомазаната му царица, пуйката, и певците един по един почнаха да показват своето изкуство.
Най-напред запя врабчето, по него се заредиха всички и най-после славейчето. Пуякът ги изслуша с дълбоко царско внимание, но нищо не разбра. Неговият вкус беше си останал просташки, какъвто си бе, и царското достойнство не бе притурило нищо на ума му.
Като ги изслуша всичките, пуякът се замисли и каза важно:
– Виждам, че всички сте добри певци и големи майстори, но от вашите песни малко разбрах. Само петелът, когото познавам от малък, моето ухо добре схвана, разбра и хареса – него избирам за придворен певец.
Птичките се разотидоха – всяка там, откъдето бе дошла.
А петелът остана да пее на пуяка в неговите царски тържествени дни.
theImmoral
05-19-2010, 19:06
Хехе... Струва ми се малко по - модернистична, ама е яка басня, ще я запомня. Благодаря.
Разбира се, че има любов ! Що за въпрос е това ?! Привързаността е една съвсем малка част от това понятие. А колкото до изневярата, това е грях! Трябва да си извадиш сама изводите дали е нормално. Еднообразие има, когато двама души нямат общи теми и най- вече, когато я няма искрата между тях. А да не говоря, че тези, които имат съвестта да изневерят на половинката си просто не знаят какво значи любов !
Истинска любов може да има ... не се случва много често ... по - често е привързаността ... а колкото до изневярата не я оправдавам в никакви случаи ... ако поискаш някой друг значи не обичаш истински половинката си .
bossychick
05-20-2010, 10:44
То живота учи,всичко се случва за това няма да си дам много зор да обяснявам какво съм имала предвид,има време ще видите,че има всякви ситуации,но докато не изпаднеш не ги разбираш. И не говорех за себе си,а за по принцип в поста ми но но проблемо :)
+1
petersl55
05-20-2010, 12:30
Изневярата НЕ Е бягство от еднообразието :!: