Влез

View Full Version : СПИРАЛА

liglichka911
05-19-2010, 07:58
здравейте на всички искам да ви попитам аз не съм раждала жена но чух че може да си сложа спирала против забременяване да ли ще има някакви усложнения не мисля чеще ми навреди имам познати няколко който имат и не са раждали какво мислите вие???

dimitar_ak
05-19-2010, 08:07
Говори с лекар, но доколкото знам това е за раждали жени

3oPuTy
05-19-2010, 08:23
А защо просто не започнеш да приемаш противозачатъчни?!

Спиралата може да е доста опасно нещо :? Моя съседка така си изпати,защото след няколко месеца организма й започна да не я приема ... Стигна се до операция и й извадиха половината вътрешности (матка,яйчници) :?

Майка ми работи в РЗОК и каза,че доста често попада на подобни случаи :?

А и,ако не се лъжа,трябва да си раждала за да ти се постави.

dimitar_ak
05-19-2010, 08:37
Бих поставил въпроса по друг начин. Сигурна ли си, че би рискувала бъдещото си майчинство заради единия кеф?

fear4o
05-19-2010, 09:18
Ехх никой не ползва презервативи в днещно време... Друго си беше по-времето на социализма както казват бабите и дядовците ни... :D :D :D

hahavteen
05-19-2010, 09:38
Зори противозачатъчните не са по-малко опасни така че не ги препоръчвай лекомислено. Извънматочна бременност, рак на гърдата, тромб, емболия как ти звучат? Има дори смъртни случаи.

Има само една спирала (доколкото съм запозната е само една) която става за млади, нераждали жени. Казва се Gynefix, могат да я поставят само специализирани гинеколози и струва около 200 евро. В България нямам идея дали я има и дали има лекари които знаят как се слага. Ето снимка http://picnica.ciao.com/de/35785958.jpg . От това което съм чела жените са доволни. Никой съвестен гинеколог който си разбира от работата няма да тръгне да слага нормална спирала. :? Ето снимки на спирали http://martinwinckler.com/IMG/jpg/diu_001.jpg .

krokkrok
05-19-2010, 09:51
Зори противозачатъчните не са по-малко опасни така че не ги препоръчвай лекомислено. Извънматочна бременност, рак на гърдата, тромб, емболия как ти звучат? Има дори смъртни случаи.

Има само една спирала (доколкото съм запозната е само една) която става за млади, нераждали жени. Казва се Gynefix, могат да я поставят само специализирани гинеколози и струва около 200 евро. В България нямам идея дали я има и дали има лекари които знаят как се слага. Ето снимка http://picnica.ciao.com/de/35785958.jpg . От това което съм чела жените са доволни. Никой съвестен гинеколог който си разбира от работата няма да тръгне да слага нормална спирала. :? Ето снимки на спирали http://martinwinckler.com/IMG/jpg/diu_001.jpg .

Тия като инструменти за изтезаване бе...аз съм за fear4o и неговите презервативи :D

Reaper93
05-19-2010, 09:57

Тия като инструменти за изтезаване бе...аз съм за fear4o и неговите презервативи :D

+3 :D

3oPuTy
05-19-2010, 10:10
Слънчице,съгласна съм,че и противозачатъчните не са за предпочитане,но са за предпочитане пред спиралата.
Между другото със спиралата пак може да се забременее извънматочно,но вероятността е малка.Рака на маточната шийка също не е изключен (ако организма й не приеме добре спиралата,ако закъснее с ден за премахването ...).
В крайна сметка си е най-добре да се пазят с презервативи,но авторката явно си мисли,че с една спирала ще й е по-лесно без да осъзнава рисковете :?

hahavteen
05-19-2010, 10:26
Е то всичко крие риск така че е добре човек да е информиран и да е наясно с евентуалните последствия. Малко гинеколози ще ти кажат колко са опасни противозачатъчните или спиралата просто защото те с това си изкарват парите. :)

П.С.: Аз пия хапчета но не бих ги препоръчала точно защото повечето момичета не се информират и често игнорират страничните ефекти.

dimitar_ak
05-19-2010, 13:49
С тези противозачатъчни като почнете да ги пропръчвате все едно сте лекарки или пък имате толкоз опит с тях,че ги пиете от 10 години.Стига бе хора,още от пуберта на хапчета.Кво им има на презервативите не мога да разбера или давай на хапчета,защото е модерно и големите какчики ги пият трябва и ние.

Не са им удобни, стягат им, усещат ги, несигурни били... Абе кога почнахте да правите секс, кога станахте наясно с усещанията си за да усещате чак разлика със или без? Ако пък се късат е само защото не ги развивате правилно и ги прищипвате.

3oPuTy
05-19-2010, 13:58
С тези противозачатъчни като почнете да ги пропръчвате все едно сте лекарки или пък имате толкоз опит с тях,че ги пиете от 10 години.Стига бе хора,още от пуберта на хапчета.Кво им има на презервативите не мога да разбера или давай на хапчета,защото е модерно и големите какчики ги пият трябва и ние.
Кога пък съм казала,че няма презервативи и за това да пие хапчета?!
Казах,че като толкова не иска да го прави с гума и иска някаква по-сигурна контрацептация да предпочете хапчетата пред спиралата!!!
Никъде не съм казала,че е най-добре да се трови с хапове,нали?! :x

Митко,за 5 години съм правила секс с презерватив 2 или 3 пъти и ти гарантирам,че разликата е ОГРОМНА!!!А и секс с гума правих първите ми 2 или 3 пъти,така че това,от колко време някой прави секс не е от значение ... :?

gia_sena_mono
05-19-2010, 21:15
Веднъж да дадеш едно мнение, което не е перверзно! :smt041 \:D/
Наистина е така. Още са в пубертета, хормоните им бушуват, ама дай противозачатъчни, та противозачатъчни. Да се наблъскат ненужно с още хормони, все едно видиш ли пият хапчета и са "големите жени". Хапчетата не предпазват от ППБ.
Защо ненужно си усложнявате живота с противозачатъчни или спирали?И ми е много смешно, когато прочета "Ама аз не мога с презерватив. Пречи ми, обива ми. Все едно да ближеш захар през стъкло." Бла-бла!!! Глупаво е. Това са някакви заучени фрази, с които се оправдате.
Лично аз на този етап съм против такива средства. Презервативи, може и вагинални глобули/песари за двойно предпазване и толкова.

producenta
05-19-2010, 22:48

Според теб тя малка ли е?Като и гледам ника вече е пълнолетна и е зрял човек.

пп
точно това казано от теб е мега виц познай защо

gia_sena_mono
05-20-2010, 10:48
Само не и тази до болка изтъркана тема "Тя е пълнолетна, следователно е зряла, мъдра и опитна." ](*,)

producenta
05-20-2010, 17:30
Само не и тази до болка изтъркана тема "Тя е пълнолетна, следователно е зряла, мъдра и опитна." ](*,)

друго исках да кажа ама нас метълите кой ни разбира да не говорим по въпроса.ок?

Zahari1996
05-20-2010, 17:43
Не толерирам обиди! Или ще се държиш прилично, или изхвърчаш от форума!
kalpazanka

krokkrok
05-20-2010, 17:46

друго исках да кажа ама нас метълите кой ни разбира да не говорим по въпроса.ок?

Ух,как го обичкам този общ знаменател! Пък и не прозвуча много "метълско" ако позволите да му сложа стереотипа...
И това,което каза gia_sena_mono е правилно...Но тя май не схвана,че е сарказъм...което силно се надявам да е... :D
И едно грубичко,но адекватно мнение от Захари :D

producenta
05-20-2010, 20:09
няма да пиеш чай с кралицата скоро

Всъщност можем да го уредим.
kalpazanka

kalpazanka
05-21-2010, 15:41
Е то всичко крие риск така че е добре човек да е информиран и да е наясно с евентуалните последствия. Малко гинеколози ще ти кажат колко са опасни противозачатъчните или спиралата просто защото те с това си изкарват парите. :)

След като доживях да прочета това от slun4ice, мога довечера да се напия от кеф!

Относно РМШ след като има кожен контакт, рискът от заразяване с HPV не е за подценяване и нито спирали, нито кондоми ви спасяват.