View Full Version : Календара на маите, предсказанията и ИСТИНАТА ! :)
Всичките тези заблудени хорица, твърдящи, че календара на маите показва края на света, много се лъжат !!! Знаете ли въобще кои са маите и какво всъщност представлява календара им ? Малцина от вас са запознати. Календарът не сочи край, а ново начало. Предсказанията на Ванга, Нострадамус, маите и още много древни цивилизации са много трудни за тълкуване и почти неразгадаеми за посредствения човек. Колкото до 2012 година .. ясно е, че ще се случи Нещо, но какво точно ще е то - не е ясно за никой човек. За край на света не може да се говори, особено ако се съди по календара на маите. Всъщност тази ценна информация, криеща този мистериозен предмет, е съвсем бледо позната на хората ! Неотдавна започнах да чета "Мистерията 2012". Очаквала съм от тази книга да ми каже неща, които и другите твърдят - край на света, разрушителни бедствия и т.н, но очакванията ми останаха неопровергани. Беше пълно със съвсем различна от очакваната информация. Тук става въпрос за нещо много по- задълбочено, велико и мистично от плоските твърдения, че през 2012 ще дойде края на света. 2012 година се намира точно в началото на календара: http://mechka.com/wp-content/uploads/2009/06/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B5-2.jpg
Забележете - Големият край съвпада с Голямото начало !! (Погледнете го като часовник. Началото и краят се намират на едно и също място - дванадесетия час . )
Маите не предричат край на света, а пробуждане. Докато четох книгата забелязах многото илюстрации, изобразяващи най- различни същества и предмети. Доколкото аз разбрах става въпрос за смъртта на нещо зло за нас. За краят ... на нещо лошо и за началото на нещо ново, по- добро. Раждането на духовността, смъртта на алчността. И всъщност в основата на всичко не става въпрос за материялния свят и апокалиптичен край , а за промените, които ще настъпят с човешкия разум. :)
А колкото до тези жълти статии за пророчествата на Ванга и Нострадамус, НЕ ВЯРВАЙТЕ !! Пак казвам, тези предсказания не могат да бъдат разбрани от всеки, те не трябва да се приемат буквално. Ще направя кратка аналогия за пример: Когато сънувате нещо, съновникът не предсказва "да се случи всичко, което си сънувал дословно", а говори за вътрешни емоционални състояния изразени чрез най - аналогичния за подсъзнанието предмет. Ако сънувате, че летите, например, това не значи, че ще ви поникнат крила, а може би, че сте се освободили от нещо, което ви е подтискало дълго време и сега се чувствате свободен "като птица". Вземете предсказанието за един по- развит и усъвършенстван вид сън, не трябва да го приемате буквално. И всъщност едно предсказание може да бъде най- добре разбрано от човека чак след като то се случи. :)
Повечето от нас сигурно се плашат повече от природните бедствия, опасните катаклизми, които учените прогнозират. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ! След Потопа (Библия) Господ е обещал, че повече няма да има такива разрушителни бедствия и в знак на обещанието Си, Той направил дъгата. Краят на земния свят ще е Второто Христово Пришествие , а кога ще е то знае само Отца и никой друг ! А не мисля, че ако се стараем да бъдем праведни и вярваме трябва да се плашим от идването на нашия Господ. :) А това може да е утре, може да е днес , а пък може да е и след 1000 години. Никой освен Той не знае.
Надявам се, че ненапразно отделих от времето си и успях да успокоя хората, които се страхуват от идната 2012 година. :)
filmimilmi
05-22-2010, 16:25
Твърде често мъдруваме за Края, а пропускаме да живеем за момента. Не използвайте планетата единствено като чакалня преди да ви се отворят перлените порти на Рая. Ако се случи някакъв глобален катаклизъм, то той ще е неизбежен за всички. Нека просто бъдем свидетели на спектакълът, който ни очаква, но без да се затормозяваме в това да го чакаме. И дори 2012 да е Края, новото начало или както щете го наречете, до тогава има достатъчно време, за да реализираме поне една от мечтите, които имаме. :) Напрежението и черногледството са само за онези, които смятат, че си пропиляват живота и представата, че скоро идва Края и ще загинат без да са реализирали мечтите си ги подтиска. Обикновено се обръща внимание единствено на подтискащите предсказания. Ако пък се обещаваше, че през 2012 човечеството го очаква нещо хубаво, то никой нямаше да обърне внимание на подобно пророчество. Същото е и в Библията. Тя нямаше да има същата си тежест ако в последната си глава нямаше такива заплашителни черни предсказания, които могат да бъдат актуални във всяка една епоха на човечеството и винаги да са предупреждение, че Краят може да настъпи във всеки един момент и да е късно да се спасиш ако не повярваш. Почти не се досещам за религия, която да печели последователите си без елемента на заплаха.
Будизмът и Бахайската вярва са интересни в това, че не говорят за края на света, за Ад или Рай... Както и да е, малко се поотклонявам от темата. Във всеки случай ще видим сами какво ще се случи 2012, а до тогава всеки да се обърне към собствените си вярвания и да ги постави под уместни въпроси. Не е необоходимо да живееш с някакъв постоянен страх от наказание или ден, в който ще настъпи страшен съд за цялото човечество без изключение за когото и да било... :)
gandalfepi4
05-22-2010, 16:36
^ съгласен. само с една малка бележка-предсказанията на библията са в по-голямата си част провалени :D
^ съгласен. само с една малка бележка-предсказанията на библията са в по-голямата си част провалени :D+1 8-)
Аз също съм съгласна с filmimilmi от гледна точка на това, че хората пропиляват ценно време да разсъждават върху края, когато за мнозина от тях животът тепърва започва .. ако ме разбирате .. затова и написах тази тема, за да "помогна" на дори и една малка част от тези неспокойни души ( :D ) да се отпуснат и да гледат напред. :)
DevilWish
05-22-2010, 21:29
Само Господ ще сложи край, на който и да е от нас ;) Не 2 и 12та ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz:
Какво смешно има ?
Всичко ми хареса до момента, в който спомена Господ.
DevilWish
05-24-2010, 18:51
Какво смешно има ?
Човек, без знания се смее като прочете такова нещо ;)
ДимовБ - Кой мислиш, че ти определя съдбата?
На съдния ден ,не знам дали ще има толкова смеещи се ;)
gandalfepi4
05-24-2010, 19:06
виж, такива си ги надробила че дали се смее някой трябва да ти е последната грижа. нали си работила в събота(яхве), нали си пила вино(аллах)? откъдето и да го гледаш всички са тотално преебани и ще горим завинаги/бъдем хапани от 90 змии с по 9 глави и един скорпион заради който и да е милостив и любящ бог, който иска жените да си покриват главите щото са (цитирам) недостойни... поне има консенсус между религиите нали :)
Какво смешно има ?
Определя... :razz: аве момиче...я се стегни малко...определ съдбата,глупости...
като ти получих инфаркт или рак или каквото и да било (дано на никой не се случва) пак господ ли го определя...
DevilWish
05-24-2010, 19:51
Определя... :razz: аве момиче...я се стегни малко...определ съдбата,глупости...
като ти получих инфаркт или рак или каквото и да било (дано на никой не се случва) пак господ ли го определя...
Всичко е огледало на делата ни.Как получаваш рак?Примерно от пушене и тн /примерно/ демек?Сам си си го направил.
gandalfepi4 - Не съм казала, че аз съм перфектна и няма да горя в ада или нещо от сорта.
gandalfepi4
05-24-2010, 20:30
^ пушене а? познати на приятелката ми си родиха бебе с рак. нямаше виновни, просто така стана, майката не е консумирала или правила нещо опасно. започна да го боли малко след като се научи да се смее и най-вероятно вече е мъртво. те са добри хора, а твоят господ (който и да е) не е нищо повече от една отвратителна свиня
DevilWish
05-25-2010, 20:35
^ пушене а? познати на приятелката ми си родиха бебе с рак. нямаше виновни, просто така стана, майката не е консумирала или правила нещо опасно. започна да го боли малко след като се научи да се смее и най-вероятно вече е мъртво. те са добри хора, а твоят господ (който и да е) не е нищо повече от една отвратителна свиня
Дадох пример.Не казвам, че само пушачите имат рак.Просто беше пример.Но както и да е.
Относно другото няма да коментирам, защото ми е под нивото.
gandalfepi4
05-25-2010, 20:50
^ много добра постъпка. иска ми се да имаше повече хора които да са способни да пренебрегват другите и да не им падат на нивото :)
със здраве и не забравяй да не се потиш за нас
(Don't bother to warn the disbelievers. Allah has blinded them. Theirs will be an awful doom. 2:6 )
и аз не бих си губил времето да споря със заслепените директно от бога ти който е решил да ги обрече безвъзвратно да горят вечно по някаква божествена и милостива причина :)
Защо всичко обръщате на спор ?! Защо всичко трябва да завърши със спам ?! Толкова ли сте освирепели всички ?! Нямам думи !
^ съгласен. само с една малка бележка-предсказанията на библията са в по-голямата си част провалени :D
Може ли да ми дадеш пример ? :)
Какво смешно има ?
Драга, няма смисъл въобще да се опитваш да спориш .. както те не могат да ни убедят в НЕсъществуванието на Отца, така и ние не можем да убедим тях в обратното. До консенсос няма да се стигне .. пределно ясно е, но поне можем да се опитаме да се уважаваме взаимно в този форум. А това ще стане само ако двата полюса приемат факта, че всеки един от тях има различна теза, различни доказателства и т.н. и просто няма АБСОЛЮТНО никакъв смисъл да се спори и да се спами. За жалост явно никой тук не разсъждава като мен. Много е хубаво, че голяма част от съфорумниците ни не са безгласни букви и изразяват своето мнение. Но се замислете .. има ли някакъв смисъл от тези непрестанни спорове? Няма ли да е по- добре за всички да се уважаваме взаимно ?
gandalfepi4
06-24-2010, 17:48
миииииииииии например има еди пич наречен иииисууус...
който предрича че ще се случат някакви определени знамения последвани от края на света, който ще се случи преди поколението на което говори да е свършило(еврейската дума за поколение е 40 години), докат някои от хората на които говори не са умрели
ето малко:
Матей
27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му.
28 Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия син идещ в царството Си.
тук има всичките пасажи свързани с горното нещо(да не решиш че съм го интерпретирал грешно или че лъжа като един гаден атеист) + някои други-
http://www.religioustolerance.org/end_wrl2.htm
поколението е свършило (ако въпреки всичко ще спориш че под "поколение" се е имало предвид "човешкият род" питай иисус защо не използва тази дума както на другите места в библията където употребява точно нея), хората на които е казано това нещо са прах, знаменията които трябва да се случат в този период от време са неизпълнени и (по мое мнение) армагедон не е станал в рамките на предсказания период.
ако ти се спори пиши на лични че разговорът е воден вече и няма смисъл да се флуудва излишно.
миииииииииии например има еди пич наречен иииисууус...
който предрича че ще се случат някакви определени знамения последвани от края на света, който ще се случи преди поколението на което говори да е свършило(еврейската дума за поколение е 40 години), докат някои от хората на които говори не са умрели
Матей
27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му.
28 Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия син идещ в царството Си.
тук има всичките пасажи свързани с горното нещо + някои други-
http://www.religioustolerance.org/end_wrl2.htm
Тогава Божият народ е бил еврейският народ, а сега Божият народ са всички вярващи. Има разлика, нали ?
gandalfepi4
06-24-2010, 17:56
редактирах горното съобщение с идеята да минем на "лични" ако ти се спори.
за да отговоря на въпроса ти-
къде по дяволите се говори за божий народ а? говори се за шибаният край на света-огън, ангели, мъртвите излизат от земята и тн.
а хората на които е говорил са умрели. съжелявам но това прави спора излишен
Явно не разбра какво имах предвид. :)
Но това няма значение, не желая да спорим. :) :)
gandalfepi4
06-24-2010, 18:02
ъммм, сори но единствените ми аргументи са многото пасажи от матей които дълго и широко говорят за това глобално и донякъде окончателно събитие, което трябва според исус да се случи в период от максимум 100-ина години... преди 2 000 години.
и все пак права си. мир да има
http://benaxelrad.files.wordpress.com/2009/07/921-i_love_you_teddy_bear.jpg
кво се занимавате с глупави спорове? :D яжте,пийте,живейте,това ще остане!А пък кога ще дойде края на света-когато дойде! Някои така разсаждават 4ерногледо и са готови да умрат всеки момент щото края на света идвал! :-D
MissKriss
08-05-2010, 20:48
аз су6то сам съгласна не6то 6те се слу4и но никои не знае какво