View Full Version : Учиш 1 година а вземаш 2 класа
mysticinside
05-22-2010, 17:04
Здравейте.Моля да не бъда нападана,защото има такава тема от 2004 година,а в интернет не намерих нищо конкретно и реших да пиша тук.В момента съм ученичка в 9-ти клас ще завърша 9-ти.Имам навършени 16 години,но както доста често се случва имам проблеми с класа.Не се допитвам до Вас за да ми кажете да им направя забележка.Просто нестава от години се боря с това.Така и дойде моето решение, което обмислям от доста време насам.Знам че има програма с която да премина в така наречената СФО - свободна форма на обучение.Имам съгласието на родителите ми.Разговаряла съм с няколко учители,които ме увериха,че няма нищо страшно и че ще мога да взема изпитите.Има ли някои,които да се подготвя така самостоятелно и бихте ли ми разяснили :)
SmilezZz
05-22-2010, 17:13
Много е трудна тази форма на обучение..Трябва да се подготвиш доста усилено,защото няма някакъв учител,който да ти обяснява уроците..Не знам..
Някой по-компетентен да ти отговори..
Иначе успех от сега :-D
Strawberryy
05-22-2010, 19:26
Ами не съм много запозната,, ама и аз мисля,, че ще ти е много трудно,, защото както казаха няма кой да ти обеснява. Дано да се справиш желая ти успех. :)
anonymous546178
05-22-2010, 19:54
Истината е не, че ти трябват учители за да схванеш материала, а че контролните и изпитванията в училище са в пъти по-лесни от изпита на края на годината... разваляш си дипломата.
Решението на проблема ти е: да не ти пука, учиш си у вас в училище те изпитват изкарваш 6 и продължаваш да си учиш у вас.. кво толкова имат да ти пречат другите, ако нищо не искаш да научиш в училище няма кой да ти попречи :D
FamauseBaby
05-23-2010, 07:31
еха учиш една г0дина вземаш 2 класа.. тва е мн як0 по-бързо ще завърша.. и ще съ м свободна .. ама не :? мн е трудно няма к0й да обеснява нш няма :(
mysticinside
05-23-2010, 12:28
Относно частни уроци,няма да имам проблеми с това и с наваксването на материала просто исках да ми бъде разяснено :)
Ако имаш пари за частни уроци - перфектно. Тази форма на учене е хубава, ако си организиран човек.
WaterLilly
05-23-2010, 18:19
Уоу, не знаех, че това е позволено в България.
На мен ми се струва, че ти искаш да спреш да ходиш на училище само заради класа ти. Според мен за това има много други решения, като да се преместиш в друго училище/клас. Не мисля, че е основателна причина, а ще ти е много, много по-трудно сама (а и предполагам, че изпитите са много по-трудни от изпитвания и контролни в клас и ще си развалиш дипломата). Все пак ако си го решила, успех.
whitediamond
05-24-2010, 17:22
Уоу, не знаех, че това е позволено в България.
На мен ми се струва, че ти искаш да спреш да ходиш на училище само заради класа ти. Според мен за това има много други решения, като да се преместиш в друго училище/клас. Не мисля, че е основателна причина, а ще ти е много, много по-трудно сама (а и предполагам, че изпитите са много по-трудни от изпитвания и контролни в клас и ще си развалиш дипломата). Все пак ако си го решила, успех. И аз съм на мнение,че искаш по-скоро да избягаш от класа ти. Ама като бягаш/не ходиш на училище проблемите ти няма да изчезнат,напротив ще стане още по-зле. Мога да ти го кажа от собствен опит.Щом класа ти не ти харесва няма ли да е по-добре да се преместиш в друга паралелка или направо в друго училище. Нз къде живеееш,но си има доста училища=имаш голям избор,все ще си намериш свястно даскало. :D