PDA

View Full Version : Фитнес

dtembp
05-22-2010, 18:47
Видях, че има мн теми за фитнес, но все пак искам да попитам как мога да кача най-бързо маса. Първия месец качих 2 см на рака , но после спрях да качвам на каквото и да е. Или ако качвам то е мн бавно. А пия добавки, ако можете да ми кажете какъв е проблема ще съм благодарен :)

yakuza_
05-22-2010, 18:53
Неправилно изпълнение на упражненията/хранене ?

Какви добавки пиеш ?

Още ли не сте разбрали, че тяло не се прави за месец/година, тяло се прави цял живот.

dtembp
05-22-2010, 19:36
Амиии добавки пия гейнер , протейн и креатин. Упражненията си ги правя както трябва нз къв може да е проблема просто питам защо спрях да качвам, а качвам тоолкова бавно като когато качих най-много пиех само гейнер и креатин

yakuza_
05-22-2010, 19:48
Ами не очаквай всеки месец по 2 см на ръката. -.- Хората тренират с години. И защо почвате веднага с добавки, а не потренирате известно време без помощни в-ва.

redbul2
05-22-2010, 20:26
Няма никаква съществена информация по темата чрез която да ти дадат добър съвет.Няма възраст,ръст,тегло,обиколк� � на ръката,подробно описание на програмата по която тренираш и т.н.

dtembp
05-22-2010, 21:17
На 15 години съм, 175 см 60 кила. Програма: 3 пъти в седмицата ходя на фитнес. Пон. -гърди , бицепс и корем. Сряда -гръб, трицепс и трапец. Петък -рамо, крака и корем. Ходя почти 4 месеца вече.

yakuza_
05-22-2010, 21:23
Лично аз бих предпочел бицепс и гръб, а гърдите с трицепс. А ако можеш да ходиш 4 дни (2дена фитнес 1 ден почивка) ще е по - добре.

dtembp
05-22-2010, 21:34
И ако ходя 4 дена можеш ли да ми направиш програма. И да ми обясниш защо 4 дни и защо гърди и трицепс гръб и бицепс ?

yakuza_
05-22-2010, 21:43
Ден 1 - Гръб с трапец, корем
Ден 2 - Гърди, корем
почивка
Ден 3 - ръце (бицепс, трицепс), корем
Ден 4 Рамо и крака
почивка

Като рамото може да е с гърдите, но имам малко проблеми с рамото и така ми идва по - леко.

Ами при гърди се натоварва и част от трицепсите, естествено зависи и от захвата ти. Така, че аз бих си го избрал така, но фитнеса е много индивидуален спорт.

Chacho
05-22-2010, 21:54
Аз по-скоро бих сложил трапеца при рамото, за да се допълват. Популярни упражнения, при които се натоварва едновременно рамо и трицепс са : раменна преса, странично повдигане на дъмбели за рамо, повдигане на щанга за рамо.

На yakuza_ програмата ми харесва много :)

ПС: Отначалото се наблюдава най-бързият прогрес, нормално е след това да почнеш с по-бавни темпове да получаваш резултати. Не се демотивирай от това. Частично решение на проблема е да разнообразяваш програмата си, за да не се адаптират лесно мускулите към стреса.

Myrth
05-23-2010, 06:19
Всъщност програмата е почти без значение (разпределението по дни, не самите упражнения). Не ми е ясно защо има толкова суетене около нея...

redbul2
05-23-2010, 08:14
Според мен при сегашните физически данни:ръст и тегло, тая 3-дневна програма е най-добрият вариант за теб.И още повече за стаж от 4 месеца.Искаш бърза промяна,но както са писали по-горе във фитнеса всичко става бавно,постепенно.С месеци и години.Трябва търпение, упоритост и пазене от травми.
Можеш да подобриш храненето и оптимизираш тренировката.Пиши какви упражнения,серии и повторения правиш,ако не те домързи :)

dtembp
05-23-2010, 11:59
Амии за упражненията ще напиша моля да ме извините, но не им знам на някой имената. За гърди правя лежанка, горна и долна, с дъмбели дигане с въртене от 60 градуса някаде, и 1 упражнение с дъмбел за разширяване на грудния кош. За бицепс с лоста, на скота, с дъмбели праж и седнал под наклон. За предмишник с лоста и с лоста от скота. За гръб скрипец отзад и отпред, лодка и мечка мисля, че се казва. За трицепс на лежанката, с гира отзад, от скрипеца упражнението нз как се казва, крив лост. За рамо с лост отпред и отзад, прав с гира, наклонен с гира за странично, хеликоптер, и 2 за задно рамо.

Chacho
05-23-2010, 12:12
Човекът от аватара на yakuza_ е сравнително якичък според мен. Той тренира в двудневни сплитове - горна част, долна част. Заедно с това е гъвкав, бърз, силен и каквито още атрибути са характерни за атлетите. Той е пример за това, че ако човек тренира, няма голямо значение точно как ще го прави.

redbul2
05-23-2010, 19:34
Добра е тренировката.Използваш най-популярните упражнения.Трябват от 6 до 12 месеца за видим резултат,когато е добър и хранителният режим.По принцип зимата е сезон за маса,а лятото е повече за чистене и релеф.