View Full Version : Кога се казва "Обичам те!"?
задължително ли е след първата целувка да се изплюе веднага "Обичам те!" ?! Къде се корени проблема с "обичам те=здравей"? Защо все по-лесно става да кажем на някого "обичам те" и защо най-често не влагаме чувства в това?!
Оспамете ми темата, искам само офтопици... (току-виж направили напук и има само нормални отговори)
едит: провокативни въпроси, не ми се карайте, нарочно питам така :D
BlueFace
05-24-2010, 13:27
'Щото вече има прекалено много кухи пубери :(
zvQr_nO_s_ChAr
05-24-2010, 13:39
Според мен няма значение дали ще е след първата целувка или след години.. Когато сърцето почувства, че обича.. Защо да не го изрази.. Въпреки, че тези думи отдавна са загубили смисъла си, защото са казвани безразборно .. Все пак ... Нищо не губиш... Малко са хората, които биха казали 'Обичам те' без капчица съмнение и лъжа в това...
mArMaLaDkA
05-24-2010, 13:40
А защо пък след първата целувка да няма "Обичам те"? Може да съм обикнала човека преди години и чак сега да се е превърнало в споделено; а може пък и да не го познавам от години и пак да му го кажа, нищо нередно не виждам. Кой, както го чувства.
Примерно аз съм супер любвеобилно същество, редовно се лигавя и се умилквам на някого, на няколко близки приятелки през 5 минути сигурно им казвам, че ги обичам, отвътре ми идва. 8-)
С мъжете обаче не е така, там много трудно си признавам, че изпитвам симпатия към някого, камо ли да говорим за любов. Причини за това ми държание бол.
Наблюдавайки двойките около мен, които очевидно нямат моя проблем с признаването на чувства пред половинките, те по-скоро си казват, че се обичат след поредното натискане на някоя пейка или след сдобряване след скандал тип "защо говори с онази, ти я харесваш". Сигурно е и от възрастта, може и аз нещо да съм се чалнала, но такива връзки са ми бая недорасли и изкуствени, затова и гледам да не ги отразявам въобще. Кой, на когото иска и както иска да си изразява чувствата, щом на мен не ми е на главата - проблеми нямам. 8-)
мармаладке, не говорим за приятелската любов...
DqVoLsKoJeLaNiE
05-24-2010, 13:46
Казваш "Обичам те" на някой, когато изпитваш това. Не знам защо трябва да има точно определен момент, в който да признаеш на някой какво чувстваш(имам предвид след като имате връзка, а например не на видиш някой на улицата и до почнеш да крещиш "Обичам те" :lol: ). След първата целувка няма нищо лошо да кажеш,че обичаш половинката си, ако наистина имаш нужда да го кажеш. :)
mArMaLaDkA
05-24-2010, 13:47
хубаво де, аз съм споменала всичко в поста си, затова е такъв чаршаф. 8-)
малко офтопик :oops:
kindergarden
05-24-2010, 14:05
Казва се,когато наистина обичаш дадения човек.Как да резбереш дали го обичаш?Просто няма да изпитваш затруднения и смут да го погледнеш в очите и да му кажеш "Обичам те!".Лично на мен такова нещо не ми се е случвало.Ако често се случва ,обаче, да казваш на различни хора,че ги обичаш,значи чувствата не означават нищо за теб,което си е кофти. :)
п.п.Не става въпрос за приятелска любов :)
ivcheto0o
05-24-2010, 14:06
Казва се когато го почустваш.Друг е въпроса че вече повечето го казват на всеки....
Казва се когато го почустваш.Друг е въпроса че вече повечето го казват на всеки....
gLypChenCee
05-24-2010, 14:21
Не, не мисля, че след първата целувка трябва да има "Обичам те."
Всъщност ако се замислим, тези две думички напоследък наистина са станали нещо ежедневно, но може би само 40% разбират смисъла на думичките `Обичам те.` Любовта е нещо свято и истинско, което прави човек .. съвсем различен .. смисъл към добро : )) . Да, тъпо е на 12 години да си казват това при положение, че дори не се познават толкова... но важното е, че `ходят`. [За хляб ли ходят, за лимонада ли... е питай ги.] Аз лично съм използвала това изречение само с две от гаджетата ми. Които наистина обичах. Смисъл, дори аз не съм сигурна дали е точно обич, по скоро привързване. Хубаво ще е някой да измисли някоя така фразичка да замени с `Обичам те` и най-сетне да спре да се използва като топъл хляб .. но.. уви. :)
SmilezZz
05-24-2010, 14:32
аз няма да кажа "обичам те" докато не го изпитам истински... естествено на приятелите си мога да го кажа, защото го чувствам, но, както казах, това не е идеята на темата...
justonegirlwithonehope
05-24-2010, 14:53
"Обичам те" не се казва след първата целувка или след първа среща, според мен това не е просто дума, която изплюваш ей така . . . да, дума е - олицетворяваща най-истинското чувство на Земята.Лично аз бих казала на някого, че го обичам, когато наистина го почувствам, не бих го казала колкото да мине номера.Това не е филм, нито играем по сценарий, това е реалноста и не е нужно да казваме думи, които не чувстваме.Разбира се това е лично мое мнение, разни хора, разни идеали. :)
права си.. аз нарочно зададох въпроса толкова провокативно :) защото все по-често се срещат тия дечица, които твърдят, че обичат.. дали защото гледат филми и искат и те да обичат, не знам, но знам, че каквото и да твърдят, за да се влюбиш истински ти трябва поне малко опит в живота.. и не знам какъв подобен е натрупан на 13-14 години...
за да се влюбиЖ не ти трябва никъв опит, мойто момче
и за да обичаш не ти трябва опит, просто тия малките не осъзнават кога точно обичат и кога точно са се привързали/харесват etc някого и заблуждават човека отсреща с фалшиви чувства
имах един такъв случай и хич не е приятно
"Обичам те" може да се каже дори и преди първата целувка или среща!
Не само хората,които са заедно могат да се обичат!!!Човек може да обича и без обичта му да е споделена!!!
Друг е въпроса,че лапардаците казват "Обичам те" все едно казват "Здрасти" и не разбират значението на този израз.
А това,че за да се влюбиш ти трябва опит в живота е най-голямата простутия,която съм чувала :? Човек може да е и на 25-30 години и пак да не е натрупал никакъв житейски опит (така да се каже).Има хора на по 30 и отгоре,които продължават да разчитат на чужди хора,било то родители,приятели и прочие ... Е тези хора,какъв опит имат в живота?!Никакъв :? Нито могат да изкарват нормални пари,нито нищо,но това не им пречи да обичат,да създават семейства и т.н.
dqvolcheto9
05-24-2010, 16:16
+1000
PyCoKoCkA93
05-24-2010, 16:29
Като чета някои от коментарите чак ми става смешно :D :D :D "Логиката",която вкарвате е убийствено грешна...Как може да кажеш на някого "Обичам те" на първа среща или след първата целувка...Първо явно вие не си давате сметка какво означават тези думи...Това са думи,разкриващи най-съкровенните и най-дълбоките чувства у човека,да не говорим,че понякога думите не стигат да изразиш чувствата си...За някои може да са само 2 думи,гледани хиляди пъти по филмите,с които да си проветряват устата,но за отсрещния човек може да означават много...За да кажеш на някого това,трябва да го чувстваш наистина,да си поне малко сигурен в това...А, за да го усетиш така трябва време,трябва да опознаеш човека поне малко...Обичта е необясним феномен,който идва,когато най-малко очакваме,но от личен опит съм убедена на 100% ,че не идва на първата среща... :D :D :D
mArMaLaDkA
05-24-2010, 16:33
а ако се познавате с един човек от години, били сте близки приятели, познавате се като петте си пръста и така нататък, но чак сега са се случили нещата - тогава какво? ще чакате още година 'щото така било правилно и чак тогава ще се води истинско ли?
всичко е толкова относително.
за да се влюбиЖ не ти трябва никъв опит, мойто момче
а, добре, ше му кажа.. и ако нямаш опит ше знаеш кое е влюбване и кое е просто увлечение.. мхм, да, желязна логика.. http://img17.imageshack.us/img17/2501/ra4kovf.gif
^ Ти май не правиш разлика между думите "любов" и "живот",защото в предишното си мнение казваш,че човек трябва да има опит в ЖИВОТА,а от последния ти коментар разбирам,че говориш за опит в ЛЮБОВТА.Между двете неща разликата е огромна ;)
Казва се, когато го почувстваш, когато го искаш и когато си убеден, че след това няма да съжаляваш. Когато е истинско... с една дума.
Днес израза "Обичам те" е станал толкова комерсиален..
По-малките го използват още на първата среща. Някои го използват просто от лиготия или не знам от какво да го нарека. Мисълта ми е, че са много малко хората, които си дават сметка какво означава този израз и въобще стойността на думите. Не се различава и привързаността от любовта. Общо взето за всеки човек този израз изразява различно нещо.
Аз съм от хората, които казват "Обичам те" САМО когато го почувстват наистина и са сигурни в чувствата си. Примерно на първа, втора среща на мога да го кажа, защото ще имам чувството, че лъжа човека остреща.
А след първата целувка.. Най-много да се каже "Много те харесвам", въпреки, че много зависи и кога е била целувката и въобще историята преди нея.
anonymous708973
05-24-2010, 17:39
Аз на първата си целувка с моя казах "Адски много те харесвам ако още не си го разбрал", но "Обичам те" дойде по-късно и мислих 100 пъти преди да го кажа, за да съм сигурна, че не бъркам любовта със силна привързаност и доверие. :) Иначе на приятелки казвам често "Обичам те" :)
ReachlessGirl
05-24-2010, 17:44
това май отговаря на всичките ти въпроси .. :-o
^ Ти май не правиш разлика между думите "любов" и "живот",защото в предишното си мнение казваш,че човек трябва да има опит в ЖИВОТА,а от последния ти коментар разбирам,че говориш за опит в ЛЮБОВТА.Между двете неща разликата е огромна ;)
моя грешка, извинявам се :) и все пак ме съмнява на 13 човек да има достатъчно опит, било то в любовта или в живота... говоря за любов, не за "харесва ми"
givemereasontolive
05-24-2010, 19:23
Казваш "Обичам те" на някой, когато изпитваш това. Не знам защо трябва да има точно определен момент, в който да признаеш на някой какво чувстваш(имам предвид след като имате връзка, а например не на видиш някой на улицата и до почнеш да крещиш "Обичам те" :lol: ). След първата целувка няма нищо лошо да кажеш,че обичаш половинката си, ако наистина имаш нужда да го кажеш. :)
mArMaLaDkA
05-24-2010, 19:27
и пак е много относително, 'щото има хора и на по 40 години, които не правят разлика между любов и привличане.
казва се когато искаш да чукаш. друг смисъл няма 8-)
PyCoKoCkA93
05-24-2010, 19:34
Karamelka това,за което ти говориш е съвсем различно от това,което се има предвид...Макар,че и така да е тва не значи,че още на първата целувка трябва да си кажете обичам те,защото е прекалено прибързано и може да изплаши другия...Примерно аз съм с моя приятел вече почти 2 год и 4 месеца и му казах "Обичам те", когато наистина го почувствах,усетих,че е истинско и не е просто влюбване или моментно привличане.И това стана чак след около 2-3 седмици,но нещата при нас се развиха доста бързо,но тва е друга тема :D :D
и тва го има, куре...
DeViLMaN
05-24-2010, 21:35
и тва го има, куре...
абе днес и го казах на една, ама тя не ми каза че входа е свободен ...
:D:D::D:D:D:D винаги използвам думите когато чувствам че ще са намястото си и са подплатени с чувствата ми, към момичето ... никога не съм лъгал с използването и :? :oops:
Може би хора които казват прекалено рано обичам те са трърде доверчиви и патят после от това..моито обичам те беше на 3 тия месец от нашата връзка..таа Обичам те казвайте на човека в когото вярвате...можете да споделите всичко и когато го видите омеквате ( да не си помислите нещо друго)
tanch3t093
05-24-2010, 21:43
lubomirky
05-24-2010, 22:48
това май отговаря на всичките ти въпроси .. :-o
обадиха се изживелите 5 живота.
първия път в който видиш момичето/момчето и казваш "обичам те" 8)
Обиачам те се казва когато си почувствал чувствокоето не си чувствал до преди и непознато за теб, когато осетиш така анареченото "пепер удно чувство".Това означава че си вл юбен и преспокойно можеш да кажеш че Обичаш някого, стига да не уплашиш този с който си защото занего това може да са прекалено силни думи и да е ранзо за него да ги прознесе или чуе или дригтата вероятнос да каже че те обич а свъщност да не му пука и да си го акзва с лекота.....
Лол , че защо толкова рано . аз на моя приетел му казах Обичам те след доста време когато го почувствах . Просто го казах без да го мисля много защото знаех че е така.
Мразя хората които даже след телефонен разговор казват обичам те ....
Това са толкова съкровени думи :)
MaLkaTa_LaDy
05-25-2010, 07:14
Ами аз бих го казала, разбира се след като го почувствам, но и след като почувствам, че отсреща момчето ще ми отговори със същото искрено.
Assshley
05-25-2010, 07:24
Когато го почувстваш се казва,но едва ли може да съществува истинска любов преди да си опознал човека до себе си ..
gabsit000
05-25-2010, 07:46
еми и аз не си давам обяснение на това,но явно се чувстваме длъжни понякога просто ей така да си го кажеме...аз мисля,че ако наистина не го чувстваш,няма смисъл да казваш каквото и да е било..ти сам ще си го усетиш когато си готов ..
mockingbirddd
05-25-2010, 12:28
Хората най-често го казват защото искат да го чуят,а не бива ;D
+1
kris4ety14
05-25-2010, 22:23
Ами аз бих го казала, разбира се след като го почувствам, но и след като почувствам, че отсреща момчето ще ми отговори със същото искрено.
Плюс едно.
В най-добрия вариант - НИКОГА
тая дума е много лошо и трябва да я забранят със закон!
hahavteen
05-25-2010, 22:50
Според мен едно "Обичам те" не е по-искрено само защото е казано след еди колко си месеца връзка. Можеш да срещнеш един човек и до края на деня вече да знаеш че е специален и че го обичаш (дори и само като приятел). Не виждам къде е проблема да му го кажеш. Пък и любовта се променя. В "Обичам те." след 3 месеца връзка са вложени различни чувства отколкото в "Обичам те." казано след 3 години заедно и "Обичам те." след 30 години брак. Това не го прави по-малко или повече истинско и искрено. Любимия ми каза че ме обича още в края на първата ни среща и каза че още тогава е бил 100% сигурен че ще се ожени за мен. :-D Същото е и при пастрока ми и майка ми. Той казва че още като я е видял (преди даже да се запознаят) си е казал че това е жената за него. Аз смятам че ако го чувстваш и смяташ че човека до теб е готов да го чуе (тоест няма да се уплаши) е хубаво да се каже. Аз обичам и да казвам и да чувам тези думи и всеки път влагам чувства дори и да е по телефона.
съгласен съм :) може би наистина някои бързат да го кажат, също и го казват постоянно, защото искат да го чуват... ама и да го чуеш, то като не е искрено :-o
hahavteen
05-25-2010, 23:47
съгласен съм :) може би наистина някои бързат да го кажат, също и го казват постоянно, защото искат да го чуват... ама и да го чуеш, то като не е искрено :-o
Точно затова аз съм обяснила на любимия че няма да отговарям на всяко "обичам те" което ми казва и ще го казвам само в моменти в които НАИСТИНА го чувствам и имам нужда да го кажа, да му подаря тези думи.. Ако сме скарани, нещо ми тежи, имам други мисли в главата и той ми каже че ме обича не му отвръщам. В началото се цупеше но сега го оценява защото знае че всеки път е истинско като го кажа а не изпросено. Има дни в които ми е толкова леко и влюбено че цял ден го повтарям но има и такива в които изобщо не го казвам. Същото съм казала и на майка ми. Тя всеки път като се чуем ми казва че ме обича а аз само когато наистина го искам с цялото си съзнание. Но да се ограничаваш и да пазиш тези думи само за "специални случаи" само и само защото са толкова важни за мен е безмислено.
когато го почувстваш би трябвало. много мразя, когато изляза с някой и ми изръси 'обичам те'.. - аве я се гръмни, даже не ме познаваш! :( и прекратявам всичко.. хD
anonimchetou
05-26-2010, 05:42
Обичам те трябва да кажеш тогава когато настъпи моомента в който гледаш своята половинка и от вътре душата ти крещи Обичам те ! Тогава когато наистина искаш и трябва да го кажеш.. тгава когато го чустваш.. и го казваш без да имаш задни мисли..
Напълно съгласен с:
тая дума е много лошо и трябва да я забранят със закон!
И за вас които не сте прочели дори и първия пост
Оспамете ми темата, искам само офтопици... (току-виж направили напук и има само нормални отговори)
Priceless
05-26-2010, 06:40
^ О може ли, може ли, може ли ?! :grin:
valdesbg
05-26-2010, 06:55
Ей.. като ви пуснат малко повече почивни дни и изперквате.
Казва се ТОЧНО в момента когато го чувстваш. Щото ако изпуснеш момента изпускаш и влака. И после става филма. Какъв е проблема да обикнеш някого когото познаваш от.. 2 часа примерно?
Щото ако сте сродни души примерно 2 часа са ви повече от достатъчни за да откриете че сте като ключ и ключалка. И нещата се навързват.
Скънчицето пак ви слага в малкия си джоб, обаче никой не вниква в нейните постове. Защо бе хора? Защо ви е страх да обичате?
За да не бъдете наранени не е отговор. Защото.. може да ви блъсне кола или автобус, дори и само ако си седите на спирката и не правите нищо друго. И какво значи това - не стой на спирката защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще те блъсне кола?
Филма е в главата ви.
kremen4eto
05-26-2010, 06:59
Обичам те трябва да кажеш тогава когато настъпи моомента в който гледаш своята половинка и от вътре душата ти крещи Обичам те ! Тогава когато наистина искаш и трябва да го кажеш.. тгава когато го чустваш.. и го казваш без да имаш задни мисли..
+++
Ами ако го чувствам по този начин, но се страхувам да не го уплаша? :)
valdesbg
05-26-2010, 07:01
^кременчето - твоя случай нали го дискутирахме едно време...
Каза че ще се замислиш.. кво стана? Виждам все същия филм.
Priceless
05-26-2010, 07:08
^ ?
Да оспамя темата 8-)
kremen4eto
05-26-2010, 07:08
^ То не е задължително да е моя филм. Момичето описа нек'во състояние, което може да е и в началото на една връзка. Знаеш, че обичаш, но не познаваш човека и не знаеш как ще реагира. К'во правим тогава?
valdesbg
05-26-2010, 07:13
Кременче - пробваш.
Ако стане - супер. Ако не значи е имало причина да не стане, и след 6 месеца примерно - пак няма да стане...и да - следващия.
В подписа ми го пиша - "Просто поискай". На тепсия няма да ти се поднесе нищо, защото такива са правилата на играта наречена "реалност", нали?
kremen4eto
05-26-2010, 07:16
^ И моят ми казва, че трябва по-малко да се страхувам и повече да опитвам.
Много неща ми минават през главата за "Обичам те", но сега не ми се дискутира. Единствено знам, че трябва да си сигурен в тези думи, когато ги изричаш. :)
Валдес ,това че не казваме обичам те не значи че не обичаме. И е по-добре така отколкото като Слънчице (тя да ме прощава) да го казвам само като съм на кеф.Като си изнервена и не го кажеш значи не е "истинско" тоест не си обичаш момчето ,правилно ли съм разбрал.А любовта според мен не се променя ,или обичаш някого или не.
Иначе хубава дискусия се заформи :)
valdesbg
05-26-2010, 07:41
Абе щом обичаш някого му го по/казваш. Иначе има филмче :)
Иначе кременче - нали и аз това казвам - казваш го точно тогава когато го почувстваш :)
Може и в найй-лютата караница да му го кажеш. И пак ще е истинско. Стига да го чувстваш такова.
mir4eto93
05-26-2010, 08:22
Казваш обичам те, когато наистина го чувстваш. Усещат, че като го видиш този човек и нещо те жегва отвътре и думите обичам те ще излезнат сами от устата ти. А иначе тези дето ходят 1 ден и вече се кълнат колко се обичат са ми много смешни :(
hahavteen
05-26-2010, 08:29
BgHtH не че не го обичам. То аз винаги си го обичам даже да сме скарани. Иначе нямаше да искам да се омъжа за него нали? :D Въпроса е че за мене важно в момента в който го казвам да го чувствам съзнателно, да ме изпълва чувството и думите да напират. Не искам да е просто подхвърлено или той да си го е изпросил. Не можеш да чувстваш любов към един човек 24/7. Когато сте скарани или имаш проблеми други мисли изпълват главата ти и "Обичам те." отива на заден план. Тогава нямам нужда да го кажа защото знам че не ми напира отвътре. Ти примерно обичаш родителите си/брат си/приятелите се но не им казваш че ги обичаш всеки ден а само когато наистина ги погледнеш и чувството те изпълни нали? Това може да е по-често или по-рядко. Зависи от много неща. Същото е и в една връзка (според мен). :-o
hahavteen
05-26-2010, 08:35
Казваш обичам те, когато наистина го чувстваш. Усещат, че като го видиш този човек и нещо те жегва отвътре и думите обичам те ще излезнат сами от устата ти. А иначе тези дето ходят 1 ден и вече се кълнат колко се обичат са ми много смешни :(
Защо? Не ти ли се е случвало да се срещнеш с някой и да го заобичаш и веднага да станете приятели? Дори не говорим за гадже. Просто някой който ти е изпълнил душата от раз и веднага си разбрала че ще изиграе важна роля в живота ти. На мен ми се случи точно същото с най-добрата ми приятелка. От момента в който я видях си знаех просто че ще има нещо специално между нас. Запознахме се преди 10 години и другата година ще ми е кума :D .
mir4eto93
05-26-2010, 08:43
Защо? Не ти ли се е случвало да се срещнеш с някой и да го заобичаш и веднага да станете приятели? Дори не говорим за гадже. Просто някой който ти е изпълнил душата от раз и веднага си разбрала че ще изиграе важна роля в живота ти. На мен ми се случи точно същото с най-добрата ми приятелка. От момента в който я видях си знаех просто че ще има нещо специално между нас. Запознахме се преди 10 години и другата година ще ми е кума :D .
Честито! :) Не, не съм срещала човек, който още като го видя и да ми тряпне нещо от вътре, затова съм на това мнение. Но не може да не се съгласиш, че има много, които говорят колко се обичат, а всъщност не е точно така. И са тотално фалшиви. :(
kremen4eto
05-26-2010, 08:45
Честито! :) Не, не съм срещала човек, който още като го видя и да ми тряпне нещо от вътре, затова съм на това мнение. Но не може да не се съгласиш, че има много, които говорят колко се обичат, а всъщност не е точно така. И са тотално фалшиви. :(
Дори аз съм го правила. Казвала съм "Обичам те" без грам да го чувствам. Чувствах се длъжна след като той ми го каза след първата среща. Казвах го с надеждата да го почувствам. Загубих си времето и нараних момчето. Нищо друго не стана...
Няма смисъл когато не го чувстваш. :)
hahavteen
05-26-2010, 08:50
Е момичета наистина има хора които го казват само защото си мислят че така трябва. Ето Кременчето сама си призна. Това е грешно. Мен много пъти са ми казвали че ме обичат но ако не го чувствам не отвръщам. На годеника ми също му казах по-късно че го обичам а не на първата среща. Ако ти кажеш на някой че го обичаш без да го чувстваш как ще повярваш на следващия който ти каже че те обича? Все ще си мислиш че те лъже както ти си излъгала преди... :-o
kremen4eto
05-26-2010, 08:52
^ Аз затова в началото на сегашната ми връзка му казах да не бърза с тези думи, защото знам колко лесно могат да се изрекат, но не толкова лесно да се почувстват.
^ ?
Да оспамя темата 8-) а аз като спамех ми се караше....
slun4ice ,радвам се за теб :)
Тука стана малко като игра на думи.Да обичаш някой и да си влюбен в някой са 2 различни неща ,както ти каза "Не можеш да чувстваш любов към един човек 24/7." - права си.Обаче го обичаш 24/7,както аз обичам семейството си ,нали?Доста неща и време се искат за да може една любов да прерастне в обич.Примерно ходя с някое момиче 2 месеца,може да съм влюбен съм в нея,обаче да я обичам на този етап не мисля.Истинската обич е много по-сериозно чувство от влюбването.Това ми беше идеята.Дано да съм успял да я изразя правилно :)
krem4et0
06-02-2010, 19:26
Много интересни неща прочетох тук. Кога, по колко пъти да го кажеш, дали да го кажеш, ако ти го кажат...абе интересни мнения.
Да споделя и моето. Казах "обичам те" почти 2 години преди да чуя първото негово "обичам те". И да ви кажа в този момент не ми пукаше дали ще ми го каже, защото трябва и искам, или защото чувства това. Имах нужна да го чуя, макар че го чувствах. Той пък имал някаква си безсмислена клетва, че на никого няма да каже "обичам те"...и държа доста време фронта. Към днешна дата си го казваме все по-често и го чувствам все по-истинско, но не мога да се направя на обидена или да се сърдя, когато го чуя от него, и да го премълча. Разбира се, че го обичам 24/7, разбира се, че непрекъснато съм влюбена и обичаща, дори и да сме имали най-жестоките скандали на света. Чуя ли заветните думи, изобщо не мога да се сърдя, защото съм ги чакала 2 години и за мен са най-скъпите и най-съкровените, а и защото в 99% от случаите аз съм виновна, а това за мен значи и прошка.
Много съм внимателна обаче в употребата им, защото изключително много ценя значението им. А и не смятам, че трябва да го казвам непрекъснато, за да е сигурно, че е така. Не ме бърка да го правя непрекъснато, по телефона, по скайпа, на живо, но.......това ще засили ли любовта ни?
Не на последно място прав огромна разлика между обичам те и влюбена съм, харесваш ми, привличаш ме. Дори от позицията на времето разбирам, че когато за първи път съм му ги казала, не е било точно обич, а много силно привличане. Не мога да нарека с една и съща дума това, което съм чувствала преди 5 години да речем и това, което чувствам сега.
А иначе изобщо не го мисля, когато го казвам. Просто ми се......изплъзва. Идва си естествено и спонтанно на устата ми, когато почувствам онова боцване в сърцето и умиляване в душата.
givemereasontolive
06-02-2010, 19:32
Когато сърцето ти го крещи...
Когато усетиш,че обичаш другия до себе си,а не когато просто ти скимне ;) . В днешно време повечето са така .
rebeccaa
06-26-2010, 21:00
Да.. В днешно време "Обичам те " стана като "здравей".Когато не го чувстваш и не си сигурен не трябва да го казваш.То само си идва отвутре и започваш да го усещаш.Нали за това са ни дадени чувства.
Когато почувстваш думите,тогава е времето да ги кажеш.
Всеки може да каже "Обичам те", но не всеки го изпитва наистина ...
bobito_th
06-27-2010, 08:12
Вярно е че "обичам те" стана като "здравей". Имала съм момче, с което 2-3 дена след като тръгнахме не спря да ми повтаря, че ме обича и аз полудявах. Тези думи поне за мен са доста силни и ги казваш когато наистина ги мислиш и чувстваш.
annabelJB
06-27-2010, 09:27
Не съм изчела всичко до тук, но от прочетеното разбрах, че някои от вас мислят, че на 12-13-14 не можеш да обичаш.Нали уж детската любов е най-чиста. Не говоря за тези, които правят глупости и казват обичам те, за да приличат повече на онези двойки изглеждащи щастливи, с които се разминават ежедневно. Говоря за тези, за които да зърнат усмивката на своята любов е най голямото богатство, за тези, които смисъла на деня е момчето\момичето им, за тези, които ги боли, когато техният\та бог\богиня тъжи, за тези, които щом приближат половинката си потръпват, а когато са с нея\него сякаш са в рая, за тези, които не се нуждаят от целувка са да изрекат "Обичам те."!
didi0804
06-27-2010, 10:30
vampirregirl
06-27-2010, 11:25
Аз съм съгласна с annabelJB
:-o
DeathRogue
06-27-2010, 13:41
"Обичам те" не се казва след първата целувка или след първа среща, според мен това не е просто дума, която изплюваш ей така . . . да, дума е - олицетворяваща най-истинското чувство на Земята.Лично аз бих казала на някого, че го обичам, когато наистина го почувствам, не бих го казала колкото да мине номера.Това не е филм, нито играем по сценарий, това е реалноста и не е нужно да казваме думи, които не чувстваме.Разбира се това е лично мое мнение, разни хора, разни идеали. :)
+1 ;]
BiGBaDWolF
06-27-2010, 14:46
Казвам Обичам те само когато го мисля и знам че е така !
SweetySmallDevil
07-03-2010, 16:44
хаха и аз това се чудех ... имам чувството, че хората казват 'обичам те' по-често от колкото 'здравей, как си?' .... до такава степен 'обичам те' е станала банална реплика, че се казва почти на всеки, което е глупаво .. не мисля, че хората наистина знаят значението на този израз ... и цялата магия на тези 2 думички съвсем скоро, няма да значи нищо ... случвало ми се е, да ми го казват хора, с които никога не сме се виждали и говорили на живо .. просто са видяли снимките ми във фейса или в майспейса и са решили, че ме обичат, което е смешно .. аз лично никога не бих казала 'обичм те' ако не го чувствам ... случвало се е да ми го кажат, а аз да мълча и да се усмихвам .. и след това следва въпроса "защо не ми каза, и аз те обичам?" ... :(
Наистина ''обичам те'' стана нещо,което се казва на всеки...Просто,защото си гадже с някого и чувстваш,че е редно да му го кажеш дори и да не е така...Лично аз не съм така още преди да се събера с бившия си приятел ние си казвахме ''обичам те'',но след като се събрахме понякога просто имах нужда да му го кажа...а не е нужно да се повтаря постоянно,човекът си знае,че го обичаш няма смисъл да се повтаря по 415748 пъти и то на всеки....
cinderella_gugutka
07-20-2010, 17:28
идеалния момент да го кажеш го разбираш от самосебе си (но за целта трябва и да го чувстваш и то в големи количества) :)
ForzaFelipe
07-20-2010, 19:11
UrbanLegend
07-20-2010, 20:27
аз тези думи не ги казвам ,ако не не ги и чувствам.Няма значение колко време си с някого и какъв ти се пада той.Можеш да обичаш моного хора-лябовта ти едва ли ще се изчерпа,но ако заявиш на някого,че изпитваш нещо към него трябва обезателно да си честен
mermaid96
07-21-2010, 06:48
няма определен период в който задължително трябва да кажеш ОБИЧАМ ТЕ ... когато имаш нужда го казваш... но не трябва да забравяме че ОБИЧАМ ТЕ можеш да кажеш не само на гаджето си ... можеш също да го кажеш на най-добрия си приятел или на семейството си.. В днешно време обаче прекалено често се използва... и причината е ,че хората (в повечето случаи тийнейджърите) може би не осъзнават истинското значение на тази дума....Да обичаш означава да си свързан с някой,да знаеш че винаги ще е до теб и ще те обича. Да обичаш означава да прощаваш колкото и големи да са грешките... :)
StoooYo0
07-21-2010, 06:52
Повечето тийнове използват тази дума към определено момиче с цел тя да им се довери и да им върже.
mermaid96
07-21-2010, 07:04
Автор Съобщение
StoooYo0 Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 9:52 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Повечето тийнове използват тази дума към определено момиче с цел тя да им се довери и да им върже.
защо смяташ че само момчето може да казва тези думи ? :P