PDA

View Full Version : Багаж за морето

crazybebe
05-25-2010, 19:26
Хора , моля ви напишете някакъв списък за морето какъв багаж да нося ... никакви идеи не ми хрумват а има много неща които мога да взема .. Благодаря предварително !

kypo
05-25-2010, 19:27
гащи и тва е

djuwkata
05-25-2010, 19:42
гащи и тва е

:lol:

mArMaLaDkA
05-25-2010, 19:44
бе зависи колко дни ще стоиш, къде ще ходиш(заради климата) и т.н. Общо-взето летните дрехи са като носни кърпички и дори и да си помъкнеш целия гардероб, нЕма да е фатално.

tonie__
05-25-2010, 19:46
аз си имам един тефтер,в който всяка година пиша,защото забравям :D

-бански
-очила
-джапанки,кърпа и всякакви други неща за плаж
-дрехи няма да изброявам,аз лично взимам всичко :-D
-зарядни за телефон,айпод
-телефон,айпод 8-) тва ако не си го запиша 1000% ще го забравя :-D
-някаква връхна дреха,която е доста важна,вечер става много хладно
-гримове(всичко взимам)
-сешоар,преса,маша,друга преса
-тоалетните принадлежности
-аксесоари(обици,гердани,гр� �вни) + ластичета и фибички
-някоя хубава книга за плажа

и да ти кажа това е най-важното,поне аз това взимам.аз съм на принципа каквото ползвам най-често вкъщи-това взимам.НО зависи къде отиваш,за колко време.Аз примерно като ходя на вилата по 3 седмици затова взимам толкова неща.

teenems
05-25-2010, 19:46
ухаа не е ли малко рано

in4et0yy
05-25-2010, 19:47
Ами ако е за един ден взимаш слънчеви очила, голяма хавлия, още една хавлия може, но по-малка за косата, бански :-D , разни слънцезащитни кремове и тва е и отделно си взимаш пари да си купиш вода и храна примерно... А ако е за няколко дни си взимаш с тея неща и дрехи и паста за зъби, бельо, четка за коса, шампоан... Ми незнам...неща, които ще ти трябват ;дд... Да не си забравиш зарядното на телефона!! Случвало ми се е, питай ме после цел месец без телефон какво правих. :D :D

tonie__
05-25-2010, 19:51
вдъхнови ме да си направя списъка :grin:

yakuza_
05-25-2010, 20:05
Само ще кажа, че ако стойш до късно на самото море, ще ти трябва стабилно дрех, че става яко студ. 8-)

kypo
05-25-2010, 20:25
не знам кво носите на море, ама аз като ходя си взимам само джапанки, бански, няколко чифта гащи, 2 чифта чорапи, 2 фанелки, едни дънки и май е тва. с маратонки за шофиране.
и най-важно възглавница, имам си моя си. не мога да спя на чужда! кво ще мъкнете като 90% от времето сте голи?

пътувам дет се вика без багаж, даже в чужбина бях цял месец с горе долу тва плюс едно яке и костюм 8-)

Rounder
05-25-2010, 20:29
аз взимам:
телефони,кредитни карти,бански,2 чифта дънки,чорапи няколко чифта,тениски към 5-6,долни гащи 10 чифта.....цайси..и още няколко дреболии :D

gia_sena_mono
05-25-2010, 20:48
Да ти имат проблема, тези които не могат да си позволят море.

Rounder
05-25-2010, 20:53
дай,снимка,и може и да отидеш :-D

Kallyn4eto
05-25-2010, 20:53
списъка на tonie_ :grin:
и аз тъй си правя, само дето половината неща не ги обличам :D
и не нося преси и т.н. щото като си намокря косата и никъв смисъл..
+ фотоапарат ^^

tonie__
05-25-2010, 22:47
списъка на tonie_ :grin:
и аз тъй си правя, само дето половината неща не ги обличам :D
и не нося преси и т.н. щото като си намокря косата и никъв смисъл..
+ фотоапарат ^^

о аз обличам всичко :D след плажа като се разкарвам из комплекса,следобяд ако ще ходим на разходка,вечер ако ще е диско..абе оползотворявам всичко :D а за пресата,ти не седиш 24 часа във водата..? :-D

bathory
05-25-2010, 23:47
мм бански
джапанки
няколко тениски
дънки
кецове
бельо
козметика
сешоар и преса
фотоапарат 8-)

crazybebe
05-26-2010, 08:48
понеже има няколко хора които питаха за колко дни ще бъда .. . ами отивам за 12 дни ... благодаря на всички ви за списъците :)

crazybebe
05-26-2010, 08:51
ето един които си направих:
1.Бански
2.Джапанки
3.Сл.очила
4.Шапка
5.Кърпи за плаж и баня
6.Плажна чанта
7.Тоал.мляко за изгаряне
8.Олио за почерняване
9.Чадър
10.Шампоан,балсам
11.Сапун и сапунерка
12.Плажни неща
13.Четка и паста за зъби
14.Тоал.мляко за след баня
15.Крем за лице,тоал.мляко за лице,тампончета за почистване
16.Простор,щипки
17.Прах за пране
18.(1)Топче тоал.хартия
19.Цигари
20.GSM и зарядни
21.Пари и картата за морето
22.Парфюми,четка за коса
23.Фотоапарат и лента
24.Лекарства и термометър
25.Нокторезачка и ножица
26.Фенерче
27.Федербал,въже за скачане,топка,листове и химикалка
28.Пластмасови чашки и купа за салата
29.Вилица,лъжица,нож,солница
30.Гъбичка за бърсане на масата
31.Гъбичка за миене на чиниите
32.Дрехи
33.Обувки,сандали
34.Дънкови якета
35.Касетофон и дискове
36.Нощници и тениски за плажа
37.Книга-Мони
38.Гащи,чорапи
39.Вентилатор
40.Ластици и фиби за коса

ако има нещо което съм пропуснала пишете ;)

StreetFame
05-26-2010, 09:03
^ ти нормална ли си??? :shock: :shock:

Sigrina
05-26-2010, 10:04
- бански поне 2 чифта
- слънчеви очила
- шапка/и
- плажна чанта
- джапанки
- кърпа за плаж
- кърпа за къпане
- слънцезащитно мляко с по-висок фактор за първите 3 дни, а след това с по-нисък фактор или олио за тен
- мляко за тяло за след излагане на слънце
- душ гел, шампоан, гъба, гримове, четка и паста за зъби, парфюми, дезозоранти...
- дрешки и бельо - летни (съветвам те да си определиш какво ще обличаш всеки ден и да си вземеш с един чифт повече), едни по-плътни дрешки, ако захладнее, тънко якенце или шлиферче за вечерите
- обувки/сандали
- бижута (избрани според дрехите), аксесоари за коса
- телефони, плеъри, лаптоп, зарядни, фотоапарат
- аз винаги си взимам няколко лекарства за всеки случай - Фервекс, течен аналгин, лепенки

по желание:
- надуваема топка за волейбол във водата
- книжка за четене на плажа

Моят списък май е това :) Приятно изкарване и дано съм ти била от полза

tuzaro
05-26-2010, 10:07
къси гащи, джапанки и пари, то кво друго ти трябва. Иначе тея дето ходят по цял ден по дискотеки през ноща кво правят???

HexGirl
05-26-2010, 10:11
абе хора аз прекарвам цялото лято на морето и толко неща колкото вас не взимам 8-)
дрехи , бански , 1-2 връхни ,козметика , преса за коса и това е
каквото ми потрябва там има магазини мога да си купя но не мисля че има още неща 8-) но при мен е малко по различно защото аз ходя на бачкане

Molzinka
05-26-2010, 10:24
По цял ден плувам в морето или басейна, за предпочитане в басейна. А нещата си ги приготвям в последния момент и никога не си правя списък. 8-)

BadBadGirl
05-26-2010, 12:03
И аз винаги си правя списък :-D Най-често:
-Дрехи (в които влиза и бельото)
-Аксесоари
-Лекарства
и за други неща,но някак си не се сещам в момента :lol:

Kmet4e
05-26-2010, 22:55
1.Бански
2.Джапанки
3.Сл.очила
4.Шапка
5.Кърпи за плаж и баня
6.Плажна чанта
7.Тоал.мляко за изгаряне
8.Олио за почерняване
9.Чадър
10.Шампоан,балсам
11.Сапун и сапунерка
12.Плажни неща
13.Четка и паста за зъби
16.Простор,щипки
17.Прах за пране
18.(1)Топче тоал.хартия > според зависи
19.Нещо за пиене ..
20.GSM и зарядни > usb евентуално
21.Пари и картата за морето (първото е най-важно ) :D
22.Парфюми,рол-онове(нещо против изпотяване)
23.Фотоапарат или смимащ телефон
25.Нокторезачка и ножица
26.Фенерче
32.Дрехи
33.Маратонки,кецове,чехли
34. якета - ако случайно застудее
35.Касетофон и дискове или няква mp3-kа
36. Тениски за плажа и за спане
37.Книга-Снисание,Весник
38.Гащи,чорапи
39.Вентилатор
40.Неща за коса (гел,преса,гребен)
41.Плажна топка,сърф или фризби
42.стъклени чаши защото не мога да пия от пластмасови
43.Най-важните лекарства за всеки случай > + лепинки за рани
44.Някъв крем против охлузвания и малки наранявания
45.Слушалки за телефоните или mp3-ката
46.Пияна за бръснене и Самобръсначка
47.Пиличка и коплект за нокти кожички и Т.Н
48.Пинсета
49.аксесоари за тяло > гривни и тн ..
50.Въдица за да мога да уползотворявам ако случайно има дъждовни дни ! ТОВА БЕШЕ МОЯ СПИСЪК > Това стна нещо като моя топ-50 за пътувания :D 8)

POLLINA
05-27-2010, 10:17
тъй като всяка година се изселвам да живея на морето взимам абослютно всичко , за което се сетя. ако нещо забравя, купувам от там 8-)

fUcKsMiLe
05-27-2010, 12:08
Леле .. аз през живота си не съм взимала толкова много неща на море.. :shock:
Аз си вземам:
* Телефон, зарядно < Макар че винаги стоят във мен , си ги пиша в списъка :-D
* Дрехи - 5-6 потника, 2-3 тениски /1-та за спане/, гащи :-D зависи колко ще стоя, къси гащи (2-3) , 1 рокля /за вечерно къпане :-D /, чехли, кецове /не знам за кфо ги вземам ама все пак/, сандали и обувки с ток, бански (2-3 :D ).. и толкоз
* Аксесоари - според дрехите :)
* Гримове
* За плажа - всичко (чанта, кремове etc.)

И май това е .. :lol: Аз като гледам писалите преди мене .. цялата покъщнина носят :lol: ! Е въпрос на вкус, гледна точка .. etc. :) Успех с правенето на списъка!

shupishup
05-27-2010, 13:02
Боже, какъв тежък товар носиш.. как спиш въобще? да ти имам проблема :-D

iiordanova
05-27-2010, 13:37
тъй като всяка година се изселвам да живея на морето взимам абослютно всичко , за което се сетя. ако нещо забравя, купувам от там 8-)

И аз съм така..
8-)

divided
05-27-2010, 15:16
да не забравите превръзки/тампони

че може да стане нещо неочаквано 8-)

Little96
06-08-2010, 21:46
на 4 август тръгвам и аз на моренце ;D та ето и моя списък:
10 тениски/потници за в хотела, плажа и т.н. , 10тениски/потници за излизане из града, джунждурийки(обеци, часовници, гривни, очила и т.н.), 6/7 чифта долни гащички(ще се перее ;D).. още бельо;D : ) , 3/4 чифта къси чорапки, 15/20 къси гащи за излизане, плаж и из хотела, 2 чифта бански, 2 връхни дрехи, 2 чифта дълги дънки, сандали, чехли и маратонки съответно за излизане, плаж и из хотела, 2 хавлии(за плаж и баня), тоалетни принадлежности и както някой спомена- превръзки, че нищо не се знае;D 8-) , плажни масла и кремове за след слънце, волейболна топка, надуваема калъфка за басейна, фризби, телефони, зарядни, пари, апарат и зарядно за апарата(USB и CD да свалям снимките ако са много), храна за из път, шах и табла(2in1;D) , някое и друго списанийце, MP4 за повечко музика, епилатор, парацетамол и другите ми хапчета, сешоар ии мисля, че приключих ;D .. дрехите са доста, защото ще стоя мн. време на морето :grin:

аа! забравих и калъфката(аама не възглавница ами чершавчето за калъвка).. не мога на чуждо, искам си моето ;D :D : ))

angel4eto100
06-09-2010, 11:59
10 тениски/потници за в хотела, плажа и т.н. , 10тениски/потници за излизане из града, джунждурийки(обеци, часовници, гривни, очила и т.н.), 6/7 чифта долни гащички(ще се перее ;D).. още бельо;D : ) , 3/4 чифта къси чорапки, 15/20 къси гащи за излизане, плаж и из хотела, 2 чифта бански, 2 връхни дрехи, 2 чифта дълги дънки, сандали, чехли и маратонки съответно за излизане, плаж и из хотела, 2 хавлии(за плаж и баня), тоалетни принадлежности и както някой спомена- превръзки, че нищо не се знае;D 8-) , плажни масла и кремове за след слънце, волейболна топка, надуваема калъфка за басейна, фризби, телефони, зарядни, пари, апарат и зарядно за апарата(USB и CD да свалям снимките ако са много), храна за из път, шах и табла(2in1;D) , някое и друго списанийце, MP4 за повечко музика, епилатор, парацетамол и другите ми хапчета, сешоар ии мисля, че приключих ;D .. дрехите са доста, защото ще стоя мн. време на морето :grin:

аа! забравих и калъфката(аама не възглавница ами чершавчето за калъвка).. не мога на чуждо, искам си моето ;D :D : ))

Ти пък още от сега си се приготвила аз правя списък в последната една седмица :D

Molzinka
06-09-2010, 12:04
Аз пък не правя списък а тръгвам точно след един месец 8-)

sophy
06-09-2010, 12:24
ето един които си направих:
1.Бански
2.Джапанки
3.Сл.очила
4.Шапка
5.Кърпи за плаж и баня
6.Плажна чанта
7.Тоал.мляко за изгаряне
8.Олио за почерняване
9.Чадър
10.Шампоан,балсам
11.Сапун и сапунерка
12.Плажни неща
13.Четка и паста за зъби
16.Простор,щипки
17.Прах за пране
18.(1)Топче тоал.хартия
19.Цигари
20.GSM и зарядни
21.Пари и картата за морето
22.Парфюми,четка за коса
23.Фотоапарат и лента
25.Нокторезачка и ножица
26.Фенерче
32.Дрехи
33.Обувки,сандали
34.Дънкови якета
35.Касетофон и дискове
36.Нощници и тениски за плажа
37.Книга-Мони
38.Гащи,чорапи
39.Вентилатор
40.Ластици и фиби за коса

ако има нещо което съм пропуснала пишете ;) мххх ти малък списък си направила

bub18
06-09-2010, 12:38
С една фр ще ходим на село и сме си направили списък от повече от 100 неща 8-)

Little96
06-09-2010, 20:45

Ти пък още от сега си се приготвила аз правя списък в последната една седмица :D

вълнувам се, че ще ми е за последно и се разделям с класа.. ;[[ ще се разбием яко тая година ; D :) .. ии за това по от рано го правя.. да съм сигурна че няма да забравя нищо ;D

Kmet4e
06-09-2010, 22:26

вълнувам се, че ще ми е за последно и се разделям с класа.. ;[[ ще се разбием яко тая година ; D :) .. ии за това по от рано го правя.. да съм сигурна че няма да забравя нищо ;D Ебаси гадно ми стана като прочетох за класа... Моя клас не беше супер як но беше супер организиран и веселяшки с много простотии и Т.Н

Zvezdy14
06-26-2012, 15:58
Аз тази година ще ходя на море (07.07–16.07) с новия клас и доста се вълнувам от рано. Сега си правя списъка да не забравя нещо. А crazybebe ти и вентилатор ли мъкнеш?!?! :D

bloodyF
06-26-2012, 19:17
2 чифта бански
слънчеви очила
поне 1 плажна кърпа+кърпа за бърсане след плаж (за кърпи в хотела-би трябвало да има)
лосион за плаж против слънце, лосион за след плаж
дрехи-тениски, потници, рокли , къси гащи, 1-2 чифта дълги панталони, 2 чифта сандали, чифт здрави джапанки , чифт маратонки
лекарства-парацетамол, нещо за гърло, спазмалгон , аспирин, аналгин, лепенки, термометър
нокторезачка, ножичка, пиличка-или направо комплект за нокти
бижута разни
гъба за баня, шампоан, душ-гел, самобръсначка
фотоапарат, зарядно за батерии и батерии
телефон и зарядно за него
четка и паста за зъби
слушалки
плажна топка
плажна шапка
евентуално чадър
щипки и сапун за пране
няколко чифта бельо + 3-4 сутиена