View Full Version : Училища в Пловдив
Daveyjones
05-26-2010, 10:50
Добър ден на всички първо .. на 14 години съм в момента и утре ми е изпита по български в понеделник по математика,не се притеснявам много и мисля ,че ще искарам добра оценка , но все още мисля каде да отида да уча,искам в Плодвид,но математиката не ми върви изобщо :shock: ,смятам да запиша Английската гимназия и още нещо , може ли да ми препоръчате добри училища в плодвид ,ако имате някакви вапроси питаите .. аиде мерси предварително от мен дано да ми помогнете :smt059 .. Също искам да допълня ,че ми се ще да ми препоръчате малко по елитни училища , т.е не някое "пропаднало" така да го кажем..
remix1912
05-26-2010, 10:54
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ
Иконома
По-добро в Пловдив трудно ще намериш
Аз съм в Руската с испански.Принципно ако искаш английски/немски,Руската е по-добре от АГ,защото освен тези езици учиш и още един(два 9 и 10 клас) . Зависи къде искаш да се развиваш по-нататтък.Аз гласувам за Руската
LucasBoy
05-26-2010, 13:22
Аз съм в ОМГ ( :-D нали) Това ще рече Образцова Математическа Гимназия, въпреки, че не знам доколко е образцова напоследък. Зависи какво ще запишеш, може да учиш математика колкото всеки друг във всяка друга гимназия, освен това много зависи от учителя. Моята паралелка се води "професия програмист", така че учим нормално математика, 6 часа на седмица в 9ти клас, в 8ми беше 5 часа, догодина май пак са 6. По учебниците за обща подготовка. Учителите обясняват мн добре, така че ще разбираш всичко. Имаш ли някакви насоки какво искаш да учиш, понеже не е само до училището? Имаме и паралелка "графичен дизайн", френски, английски, немски и програмистка. Ако искаш да учиш език - езикова, ако искаш някоя търговска или мениджърска специалност - търговската или някое СОУ(Симеон Велики, например). От теб си зависи, ние можем да те насочим спрямо това какво искаш да учиш ;)
Daveyjones
05-26-2010, 13:30
може би ще уча след 12 в техническия университет или нещо друго после з апрограмист и такива неща , но математиката наистина ми е зле и търся училище друго , да каже Езикова , в това ОМГ ми звучи ,че се учи засилено математика т.н нз .. :Д
в МГ-то съм чувала че изобщо не се учи :D познавам много хора и всички са супер айляци
LucasBoy
05-26-2010, 13:38
И на мен така ми звучеше, ама няма страшно :) За тази година не знам, но когато аз кандидатствах имаше подобна на мойта специалност в механотехникума. Иначе при нас се влизаше с бал към 34, но пак казвам беше преди 2 години. Ако ще учиш програмиране при нас е мястото, понеже имаме 7-8 комп. зали, всичките с добри компютри, няма нищо старо. Работи се на виста даже :P . Записването още ли е след като минат изпитите? След като минат виж какви са ти оценките и ще прецениш за къде да се пробваш. И само да ти кажа - при нас има униформи(не може да не си чул/а). В момента разработваме новия сайт, като стане готов ще ти постна снимчици и такива неща за да се ориентираш....
Айде че стана като реклама все едно агитирам за влизане...
8-)
SemperFidelis
05-26-2010, 13:48
Иконома
По-доброто е нагоре по "Гладстон" над Иконома :) .
LucasBoy
05-26-2010, 13:55
в МГ-то съм чувала че изобщо не се учи :D познавам много хора и всички са супер айляци
Днес карахме 2 часа айляк на компютрите(нетче цял час) след това при класната(аз четох книжка, другите играха карти) след това свободен, ФВС и пак свободен...
Скъсахме се като за първи ден от седмицата... 8-) 8-)
SmilezZz
05-26-2010, 13:55
Тъкмо щях да ти предложа ОМГ ( Образцова Математическа Гимназия )..Чуват се много хубави мнения за нея..А и без това не ми се вярва,да ви "мъчат" с математиката..Колкото и елитно да се води едно у-ще....чесно да ти кажа - вече всички "елитни" училища пропаднаха..Иначе не знам какви паралелки има в ОМГ - но може да си избереш някоя,в която математиката не се учи усилено..
Или пък както ти предложиха по-горе - ИКОНОМА...
Daveyjones
05-26-2010, 13:59
Вие маи не разбрахте от каде идва моя проблем :)..тази година (7 клас) съм малко зле по математика , и не знам какво ще искарам на изпита.. т.е едва ли ще вляза ,ако успея да вляза ако трябва ще се размажа от учене за да си оправя всичко по математика проблема ми идва от там ,че се самнявам да ме приемат , та вапроса ми е според вас дали много трудно ще е приемането ? по български предполагам на изпита ще имам висока оценка ..
SmilezZz
05-26-2010, 14:16
^ Разбирам те напълно..Аз също искам да канидадтствам в МГ и аз се съмнявам,дали ще ме приемат..Чувствам се адски непдготвена и притеснена - но спокойно..
Както казва класната ми - "50% знания,50% спокойствие и всичко ще си е по вода.."
Бъди спокоен..АЗ поне ще се опитам да го направя..Може и да си припомниш някои неща по БЕЛ,да решиш някой тест за последен път и да си спокоен,което е най-важното..
Успех на мен и на всички седмокласници !!!!! Дано ни приемат още от първо класиране
cybersirius
05-26-2010, 14:27
Другаря Лукас ми е в класа. Да ти кажа ако запишеш ОМГ няма да сгрешиш. Преди 2 години нашата парарелка (професия "програмист") искаше най-висок бал в Пловдив за момче (защото бала за момче и момиче е различен, като тогава тези за момче бяха осезаемо по-ниски, като не смятам, че това се е променило). Искаха 31 и кусур като бала се смяташе като се взима 3 пъти оценката по математика от изпита, веднъж българския и 2 пъти се взима оценката по математика от дипломата(това е за нашата парарелка-какво се взима от дипломата зависи много от специалността, която си избрал). Това означава, че искараш ли 2 петици на изпитите си влизаш почти сигурно където си искаш.
Както и да е, та по темата. Преди доста се спамеше как в МГ-то се зубрило много и така нататък- еми както по-горните коментирали казаха това не е така. Гадните даскали са рядкост в математическата. В момента директора е...абе не е най-доброто нещо, което се е случвало на гимназията(миналия директор беше супер точен-много се изкефих след като намали часовете с 10 минути, защото има рожден ден :D :D :D ). Той е главният виновник за затегнатия режим и униформите. Но нито едно от тези неща не пречи на гимназията да си е пълен айляк.
Колкото до парарелките - 3 парарелки математика с английски, парарелка с немски, със френски, със физика, програмист и от тази година и компютърен дизайн. Длъжен съм да те предупредя, че програмистите и може би графиците нямаме подготве тоест си учим всички предмети още от 8ми клас. За сметка на това програмистите няма да караме музика и изобразително изкуство до края на гимназия(винаги съм ги смятал да досадни предмети) и освен това ще свършим разказвателните предмети 10ти клас демек от 11ти нагоре учим само основните предмети, специалните предмети и естесвено ФВС 8).
Ако имаш въпроси за МГ-то питай, но ако ще се опитваш за програмист в ТУ то нашата парарелка е една страхотна база!
remix1912
05-26-2010, 15:06
Иконома
Да аз исках да ме приемат там със специялност дялкане на столове,ама много висок бал искат
SemperFidelis
05-26-2010, 15:12
Иконома
Да аз исках да ме приемат там със специялност дялкане на столове,ама много висок бал искат
Пише се специАлност...
Ти понятие си нямаш какво се учи в ПГВАД, друго на ръка е, че тази учебна година имаше най-много паралелки със зайци от което и да е друго училище в Пловдив.
Не знам кое друго "западнало" училище печели европейски проекти, с които купуват машини за стотици хиляди левове, с които се обучават ученици.
qg0dkata
05-26-2010, 15:51
Сестра ми учи в математическата и аз също тази година мисля да кандидатствам там. Наистина МГ-то е страхотно училище. Имам доста познати от там, които могат да го потвърдят. Аз също съм притеснена доста по математика за изпита, но се надявам да компенсирам с българския и изобразителното, тъй като ще кандидатсвам като първо желание с математика и компютърен дизайн ..
:-D
cveteto96
05-26-2010, 16:12
SemperFidelis
Не си мисли,че само въпросната гимназия печели проекти..
Ще ти дам пример с нашето МГ:
- Многократно МГ спечели награди от олимпиади,състезание и .т.н.по който и предмет да е (математика,информатика,ан лийски..Също така ще спомена и за международната олимпиада по астрономия - в който едно момче,спечели три години подред златен медал..)
- И естествено можеш да се досетиш,че тези пари отиват за по-доброто образование на учениците на гимназията..
- Това,че се печелят не знам си колко проекта и че средствата от тях отиват за машини - не означава,че една гимназия е елитна..Смисъл - може тази гимназия да е с най-доброто преподаване..Но вече всички,абсолютно всички училища пропаднаха..
Ааа, и аз се надявам да влезна в ЕГ "Пловдив" , но дано утре да направя теста. :Д :smt117
krokkrok
05-26-2010, 17:38
Аз съм в ОМГ ( :-D нали) Това ще рече Образцова Математическа Гимназия, въпреки, че не знам доколко е образцова напоследък. Зависи какво ще запишеш, може да учиш математика колкото всеки друг във всяка друга гимназия, освен това много зависи от учителя. Моята паралелка се води "професия програмист", така че учим нормално математика, 6 часа на седмица в 9ти клас, в 8ми беше 5 часа, догодина май пак са 6. По учебниците за обща подготовка. Учителите обясняват мн добре, така че ще разбираш всичко. Имаш ли някакви насоки какво искаш да учиш, понеже не е само до училището? Имаме и паралелка "графичен дизайн", френски, английски, немски и програмистка. Ако искаш да учиш език - езикова, ако искаш някоя търговска или мениджърска специалност - търговската или някое СОУ(Симеон Велики, например). От теб си зависи, ние можем да те насочим спрямо това какво искаш да учиш ;)
чух,че там се влиза по-лесно от програмирането (което и не го искам)...така ли е ? много желаещи ли има? к'во знаете? :D
ягодо късмет утре и понеделник...пък в събота ше се видим :)
Yobs1912
05-26-2010, 17:54
Иконома
^
qg0dkata
05-26-2010, 19:08
krokcho и на теб късмет, а за събота - дай Боже! :-)
Късметтттттттт хораа.. не останаа, сега трябва да лягаме по-скоро .. :?
cybersirius
05-26-2010, 19:23
Всякакви ягоди и крокита са добре дошли ;) .
За бала на дизайнерите-парарелката е нова и за съжаление не знам толкова много за нея. Почти съм сигурен че бала е по-нисък от програмистите и съм доста сигурем че за оценки от дипломата ще се вземат математика и рисуване, но това са само догадки. Ако имате сериозни намерения за там ще поразпитам малко.
Ягода-сестра ти и познатите са напълно прави - по-арно даскало от наш'то нема намериш!
krokkrok-не знам какво е положението с броя на желаещите, но мисля че това е уникална парарелка в Пловдив, тъй че едва ли ще е малък.
Айде успех утре, не се парирайте, направете си всичко и ви чакаме догодина с моркови и зелки(шегувам се :) )!!!
krokkrok
05-26-2010, 19:27
Ами то всъщност ние си знаем какво се взима от дипломата...и ся к'во ме панираш на бавен огън..."уникална паралелка...там бля-бля" и после даже зеле ня'а ме черпиш...е не...не :x
qg0dkata
05-26-2010, 20:03
Хахаха, е щом сме поканени вече - край.. там ще бъде :D
Иначе за изпита да, математика, рисуване и български :booooomb:
gofeto917
05-26-2010, 21:16
Тази тема, чак ме накара да се регна тука :Д. Значи ясно се казва, че е зле с математика вие всички МГ - то препоръчвате :Д, ей това не ми е ясно защо го правите, при положение, че в МГ едно от малкото неща, на които се държи е имено математиката. Аз завърших тази година руската и мога да кажа, че там по всичко друго юркат освен по математика ( след 10 клас имате по 2 часа на седмица, заради руския, Английската имат по 5 :) – Но да те предупредя, в руската ще видиш много зор, особено първата година с езика ии друго, даскалите в руската са побъркани, страдат от болеста на великите, и от там идва схващането,че се учи много, то не е така, те просто са побъркани и малумни (60%) някъде, ако искаш малко език да знаеш, и да не те притеснява толкова математиката влизай в руската и без това от тази година отвориха още една паралелка с италиански, при добро желание от твоя страна и що годе добър даскал, на края ще знаеш, ако не друго, то 2 езика (минимум).
Абе, много ОМГ-ейци имало тук ;д Само не разбирам що лъжете хората? Училището хич не е толкова прекрасно, особено тази година. ^^ А авторката щом не се справя с математиката, по-добре да се насочи към Английската или Руската. (;
LucasBoy
05-26-2010, 21:48
Ей ама сме се събрали... една удърна група, може да вземем форума на абордаж :smt068
Иначе, мани ти тази година, тя мина. Кирчо Атанасов се пенсионира догодина. Относно графичния дизайн - няма друга такава в Пловдив, само наща е. Друго което искам да отбележа - не знам кой какво печели, ама ние имаме кабинет по РОБОТИКА, където баш са си се разработвали роботи(жалко, че сега не работи, понеже няма такава паралелка). Освен това ако погледнете стената на славата, ОМГ има толкова медали, че да си излеем нови входни врати :D
GreenMimss
05-26-2010, 21:57
В момента играете на ''Кой ще хвали училището си повече. ''
LucasBoy
05-26-2010, 22:00
Е има нещо такова,обаче нали знаеш - моето гардже е най-хубаво. Не че сме искали, всъщност имаме и много лоши неща да кажем за училищата си, ама така се получава просто...
GreenMimss
05-26-2010, 22:12
Е, това е нормално, просто искам да кажа, че никой не може да даде безпристрастна оценка, защото никой не е учил във всички училища.
Примерно аз уча във ФЕГ Пловдив и мога да кажа, че ни скъсват от учене там :? това прави ли го по - елитно или не ? Всеки с критериите си. Некой иска айляк, друг - не ;Д
LucasBoy
05-26-2010, 22:18
O, братовчед ми учи там, сега го слушам постоянно учи, че имали класни и контолни тая седмица за два дена по 2 на ден... Ами всъщност сега се замислям, че не знам по какво точно се класифицира елита на гимназиите. Трябва да се поровим по този въпрос.
krokkrok
05-27-2010, 03:42
Е, това е нормално, просто искам да кажа, че никой не може да даде безпристрастна оценка, защото никой не е учил във всички училища.
Примерно аз уча във ФЕГ Пловдив и мога да кажа, че ни скъсват от учене там :? това прави ли го по - елитно или не ? Всеки с критериите си. Некой иска айляк, друг - не ;Д
Мм..брат ми беше във ФЕГ,но изобщо не учеше и пак изкарваше няк'ви невъзможни оценки... :x
cybersirius
05-27-2010, 04:59
Да ти кажа много приятели постъпиха във ФЕГ с идеята, че там е супер айляк и т.н. но изглежда това просто не е така. Всички се оплакват как се учило супер много точно както Greenmimss каза. Колкото до брат ти-има хора, които без изобщо да учат изкарват невероятни оценки независимо от училището. Колкото и нескромно да звучи бих казал, че и аз съм така-не си давам много зор и все пак успеха ми е над 5 и 50.
offtopic-Абе Лукас, верно ли е сигурно, че Кирчо се пенсионира догодина!!! Златнате ера на МГ-то ДОЙДЕ!!! :grin: :grin: :grin:
ontopic-Айде успех днеска и ще разказвате :)
И неката Силата бъде с вас!!!! :-D :-D :-D
LucasBoy
05-27-2010, 06:37
Абе, тва да не е чат тука!!!! :-x
Айде кажете нещо за другите училища, стига с тва ОМГ...
Ей ама сме се събрали... една удърна група, може да вземем форума на абордаж :smt068
Иначе, мани ти тази година, тя мина. Кирчо Атанасов се пенсионира догодина. Относно графичния дизайн - няма друга такава в Пловдив, само наща е. Друго което искам да отбележа - не знам кой какво печели, ама ние имаме кабинет по РОБОТИКА, където баш са си се разработвали роботи(жалко, че сега не работи, понеже няма такава паралелка). Освен това ако погледнете стената на славата, ОМГ има толкова медали, че да си излеем нови входни врати :D
СЕРИОЗНО?! СИГУРЕН ЛИ СИ?
remix1912
05-27-2010, 14:55
Иконома
Пише се специАлност...
Ти понятие си нямаш какво се учи в ПГВАД, друго на ръка е, че тази учебна година имаше най-много паралелки със зайци от което и да е друго училище в Пловдив.
Не знам кое друго "западнало" училище печели европейски проекти, с които купуват машини за стотици хиляди левове, с които се обучават ученици.
8-) Оле човек,ти сериозно ли си говорил,аз си мислех че е с ироничен намек.Мале човек,къде сръвняваш иконома с дървото? :lol: :lol: :lol: :lol:
Егати индивида
тваа е така :grin: иначе най добрите варианти са ЕГ-то Руската МГ-то и Търговската според мен аа ся колко ти се учи тва си е твой проблем :P 8-)
Simincetyyy
05-28-2010, 11:10
Хора,тази година и аз ще кандидатсвам.На 31 ми е изпита по математика и ме е страх супер много.За сега искам да вляза в Търговската гимназия,но реших да ви попитам с какъв бал се влиза и с какви оценки от дипломата.Ако може и друга информация няма да откажа. :-) :-) :-)
krokkrok
05-28-2010, 17:24
Хора,тази година и аз ще кандидатсвам.На 31 ми е изпита по математика и ме е страх супер много.За сега искам да вляза в Търговската гимназия,но реших да ви попитам с какъв бал се влиза и с какви оценки от дипломата.Ако може и друга информация няма да откажа. :-) :-) :-)
за бала може да се каже само от миналата година така че за него не знам...а иначе в него влизат оценката по география/история,математика и български
трите най в Плд: ОМГ, АЕ, Иконом
след тях: Руска, Френска
оттам вече нз... техникумите Строителния...
krokkrok
05-28-2010, 17:54
Руската вече повече държи от Английската,а от това което си чул/а не бих казала,че е вярно.Тези училища са най-известни и точно заради това всички искат там.Което води до много идиоти в училищата и вече не са толкова елитни колкото бяха,когато всъщност набираха тази слава.Училища като Лиляна Димитрова са доста по-добри ако ти се учи,но пък може да нямат паралелките,които желаят повечето...както е при мен,но пък вече ми писна от учене като робот в сегашното ми даскало. :-o Какво да се прави...
Руската вече повече държи от Английската,а от това което си чул/а не бих казала,че е вярно.Тези училища са най-известни и точно заради това всички искат там.Което води до много идиоти в училищата и вече не са толкова елитни колкото бяха,когато всъщност набираха тази слава.Училища като Лиляна Димитрова са доста по-добри ако ти се учи,но пък може да нямат паралелките,които желаят повечето...както е при мен,но пък вече ми писна от учене като робот в сегашното ми даскало. :-o Какво да се прави...
не съм съгласна с теб. Тази година изкласих ОМГ, бях част от най-силния клас на виспуска и мога да ти кажа,че нямахме нито един зубър. Целеустремени, що годе интелигентни деца, които знаят как да постигнат мечтите си. Един от нас няма, който да е пропаднал.... Иди ми говори ,че се осланяме само на името на училището си, НЕ Е ТАКА. Нали виждам какво се случва с хора от други училища? Средата при нас е по-стегната, условията не позволяват да се отклониш от поетия път, но същевременно това не пречи на развитието ни, напротив. И спортисти си имаме и какви ли не.... Поне МГ е така, но според думи на мои приятели в АЕГ и иконома е същото.
Simincetyyy
05-28-2010, 19:10
за бала може да се каже само от миналата година така че за него не знам...а иначе в него влизат оценката по география/история,математика и български
Ок мерси ! Ама по математика и по български горе долу колко трябва да ми е оценката от изпита?И според вас хубаво ли е в Иконома ? :-o
ElectricFuneral
05-28-2010, 20:01
Езиковите,иконома,математи ческата.
ElectricFuneral
05-28-2010, 20:03
(Симеон Велики, например).
Не отивай там.Повярвай ми.
SummerDream
05-30-2010, 22:54
Тъй както гледам, в тая тема, наистина всеки гледа да си похвали училището ;д Мога да кажа на създателката на темата, че е най-добре да си избере гимназия, в която наистина има желание да учи, а не да се влияе по някакъв начин от мнението на другите, от това, че уж едната гимназия е "по-елитна" от другата, и т.н. Щом не ти се отдава математиката, няма смисъл да ходиш в математическата..Честно казано, никога не съм я харесвала тая гимназия, не знам защо, може би `щото не харесвам и математиката ;д Както и да е, аз лично бих ти препоръчала, ако си се насочила към езиците да избереш Руската или Френската..Имам страшно много приятели от АЕГ, които се оплакват, че гимназията не е това, което е била преди..Аз уча във Френската в паралелка с английски език..В началото като научих къде съм приета, бях леко..хм, може би разочарована, защото исках в Руската, но с времето разбрах, че не съм сгрешила с влизането си в училището, което уча в момента..Вярно, на моменти ни тормозят супер много, има много взискателни учители, но в крайна сметка, щом си влязал в такава гимназия, трябва да учиш ;д
LuxurySk0B
05-31-2010, 08:41
Иконома
Пише се специАлност...
Не знам кое друго "западнало" училище печели европейски проекти, с които купуват машини за стотици хиляди левове, с които се обучават ученици. абеее дървото е най-смотаното училище в Пловдив ест ,че влизат мн като са малоумници
Френската има ли общежитие ?
...Аз завърших тази година руската и мога да кажа, че там по всичко друго юркат освен по математика ( след 10 клас имате по 2 часа на седмица, заради руския, Английската имат по 5 ...
Не знам кой ти го е казал това, но не е вярно. От 8 до 10 клас включително се карат по 3 часа седмично, в 11 клас са по 4 а в 12 - по 2. ;)
А за това, че Английската била по-зле от Руската, ще оставя резултатите от миналогодишните матури да говорят вместо мен:
БЕЛ - ЕГ Пловдив: 5.69 | ЕГ Ив.Вазов: 5.57
Математика - ЕГ Пловдив: 5.19 | ЕГ Ив.Вазов: 4.34
НЕ - ЕГ Пловдив: 5.53 | ЕГ Ив.Вазов: 5.35
АЕ - ЕГ Пловдив: 5.73 | ЕГ Ив.Вазов: 5.49
География - ЕГ Пловдив: 5.36 | ЕГ Ив.Вазов: 5.33
Химия - ЕГ Пловдив: 5.41 | ЕГ Ив.Вазов: 5.33
SummerDream
05-31-2010, 17:14
Не, Френската няма собствени общежития..Общежития имат Руската и Английската и в тях могат да постъпят ученици и от другите гимназии..
Не, Френската няма собствени общежития..Общежития имат Руската и Английската и в тях могат да постъпят ученици и от другите гимназии..тоест ако съм от ФЕГ мога да ползвам на английската общежитието ?
SummerDream
05-31-2010, 17:37
Дам..
Няма значение че общежитията за до анлийската, всички училища ги ползват, аз уча в ФЕГ и поне 5-6 човека от класа ми са на общежитие. :)
И нека и аз си похваля училището.
ФЕГ, бях много разстроена когато влязох там, но сега осъзнах, че това е най-хубавото нещо което ми се е случвало. Учителите са компетенти и преподават много добре, разбираемо и достъпно. Ако учиш няма да имаш никакви проблеми. Противно на общото мнение занималнята НЕ е задължителна (и трябва да кажа, че е почти безсмислена освен в началото когато се упражнява произношението). Мен много ме притесняваше и плуването, но 1) много е лесно да се освободиш. 2) плуването е много приятно, водата е чиста и топла супер е.
:-)
SummerDream
05-31-2010, 18:14
Мога да поспоря малкоо за плуването и че водата не винаги е чак толковаа топла :Д но пък, да, ФЕГ е едно от малкото училища, в което наистина добре се развива и спорта в Плд..
sm_95, коя паралелка си, може да сме се виждали (:
Е добре де, да за водата има изключения, но все пак е приятно.
8в съм. Ти? Ако искаш пиши на личен да не спамим темата :D
SheIsAggressive
06-01-2010, 07:48
Е сега кажете ми как може да си кръстиш училището ОМГ :shock: :lol:
Ами че аз скоро може да намеря и някое дето да се казва МДФК, ГЕИЧЕ или ДТИБ.. :lol:
Ужас..! :D
Ами че аз скоро може да намеря и някое дето да се казва МДФК, ГЕИЧЕ или ДТИБ.. :lol:
Ужас..! :D тва вече си го казвала
SheIsAggressive
06-01-2010, 09:12
Ужас..! :D тва вече си го казвала
Не бе не съм.. :lol:
littlebaby
06-03-2010, 11:01
С две ръце съм за НТГ ( ех, как ще ми липсва ;( )
А в МГ-то и с 3 ще те приемат :D
mrfahrenheit
06-03-2010, 22:02
Вярно е ,че не съм безпристрастен ,но лично аз смятам ,че ЕГ"Пловдив" е най-добрият избор.Приемният бал ,както и резултатите от матурите ,които BDM вече предостави, са достатъчно показни за нивото на гимназията.
Руската също е на добро ниво , но ако искаш да учиш немски или английски ,смятам ,че по-добрият избор е ЕГ-то.
Съответно ,ако ти допада френския ,можеш да избереш Екзюпери-то.
ОМГ няма да го коментирам ,след като нямаш желание да се занимаваш с математика.
Националната търговска гимназия е училището ,което категорично НЕ бих ти препоръчал ,защото сериозността на учебния процес изобщо не отговаря на критериите ,зададени за една реномирана гимназия.
Решението трябва сам да си го вземеш ,но първо трябва да си наясно с интересите си.Всеки ще защитава усилено своята гимназия ,ала истината е ,че всичко зависи най-вече от теб.Определи желанията си и направи избора си.ПГСАГ (Стройтелният) също е квалифицирано учебно заведение и ти предоставя привилегии за кандидатстване в най-добрите ВУЗ-ове ,свързани със специалностите от гимназията (във ВИАС например ти се увеличава оценката).
Успех!
С две ръце съм за НТГ ( ех, как ще ми липсва ;( )
А в МГ-то и с 3 ще те приемат Very Happy
Това не е съвсем вярно,ако бъдем точни!
Балът не е падал толкова и хора с 35 бал влезли там са мнозинство.
По повод това какво ще избереш да учиш наистина е индивидуално решение и всеки трябва сам да прецени и да реши,за да си понесе отговорност за решението...
SummerDream
07-11-2010, 11:25
^ напротив, съвсем вярно си е..и тва, че има хора, които влизат с висок бал си е отделен въпрос..