View Full Version : Преместване
Възможно ли е да се преместя от едно училище в друго,тоест според ситуацията от техникум в гимназия и как по точно става целият процес.Какви документи са нужни,какви приравнителни изпити и т.н.И друга подробност възможно ли е без родителите ми,тъй като те не живеят в България.А дали има друга възможна опция от техникума в моя град да се преместя в същият техникум в друг град и какви са особеностите при преместването.Някой премествал ли се е по същия начин,някой знае ли нещо по въпроса? :?
SmilezZz
05-26-2010, 14:53
Предполагам,че ще можеш,но не съм сигурна..Най-добре е да попиташ директора на гимназията,в която искаш да се преместиш..Той ще ти каже най-правилно..
Иначе също така предполагам,че ще държиш и изпит по чужд език..
Daveyjones
05-26-2010, 14:57
Значи ако съм честен нещо не схванах какво искаш да кажеш ама може да е от мен , да съм тъп :Д , така имам вапрос ти ме подсети тъкмо за него ... мога ли ако (пример) сега ме приемат в математическа гимназия , а след 8ми клас пък реша да кандидатствам за механо техникума , това може ли да стане по съвсем нормален начин с изпити и т.н ( това е просто пример )
SmilezZz
05-26-2010, 15:06
Daveyjones
Както казах и в предишния си пост - ще можете или поне така предполагам..Но все пак попитайте някой директор,учител и прочие..
Стига да има свободно място (ако ще кандидатствате след 8 клас) и предполагам,че ще се явите на изпит по чужд език..
Доколкото аз знам е така,нека по-компетентен да каже
Daveyjones
Както казах и в предишния си пост - ще можете или поне така предполагам..Но все пак попитайте някой директор,учител и прочие..
Стига да има свободно място (ако ще кандидатствате след 8 клас) и предполагам,че ще се явите на изпит по чужд език..
ам аз няма да кандидатствам след 8-ми а след 9-ти ...
zvQr_nO_s_ChAr
05-26-2010, 16:53
Daveyjones
ам аз няма да кандидатствам след 8-ми а след 9-ти ...
Задължително ще държиш изпити... Където и да отидеш.. Сложно е, когато вече веднъж си започнал в някоя гимназия, избрал си си професия.. Ще бъде сложно .. И относно за родители, ще ти бъде нужен настойник..независимо на колко години си, по - лесно ще е ако имаш поне навършени 16... Но ако си решил да се местиш.. Се приготви за дълги преговори ^^
а кога е най-подходящото време да отида в училището и да говоря с директора (с него ли трябва?),сега юни месец от кога до кога или може септември?
SmilezZz
05-26-2010, 17:19
^Според мен отиди още юни месец - поне ще знаеш какво да правиш..
ох ами аз нямам настойник сама съм си :? пък и имам навършени 16 защо да не стане,няма друг начин :?