View Full Version : ОМГ "Академик Кирил Попов" - Пловдив
Какви видове паралелки има за след 7 клас ?
аз сега го завърших :Д хаха след 7 клас има МАТ+ език (английски, немски, френски) ФИЗИКА+Английски , Информатика + МАТ ( те имат и 13 клас -незадължителен) и сега май разкриват някфа с комп.графика
LucasBoy
05-26-2010, 21:59
Точно! Обаче математиката не е чак толкова повече от на другите гимназии, за мен(програмистка паралелка) е 6 часа седмично. Не е толкова фрапиращо. 13 клас нямаме вече, поради тази причина се получи, че тази година едно и също нещо учихме 3 випуска, 9, 10, 11 клас един и същи модул :Х 10ти клас имаме още един език, който се учи само 10 и 11. Другите паралелки имат една година подготве и почват втория език от 9ти клас.
cybersirius
05-27-2010, 04:39
И да допълня другаря Лукас-мисля че единствената разлика в математиката, която ние учим е това, че ние учим по учебниците за профилирана подготовка. Да ти кажа не съм разглеждал учебник за непрофилирана подготовка и не мога да ти кажа какви са разликите и дали са толкова значителни(силно се съмнявам да е така).
Лукас спомена думата "модул". Да поясня-програмистите учим специални предмети свързани със специалността ни.Тези предмети им викат модули. В 9ти клас имаме 5 модула с различна продължителност. Програмиране -1ва част беше само 1вия срок, а ЗБУТ(Здравословни и Безопасни Условия на Труд(по-тъпо нещо няма :X:X:X:X)),това е въпросния модул дето сега го учат 9ти, 10ти и 11ти клас,се учи само втория срок. ОКС(Основи на Компютърни Системи), Електротехника и Градивни Елементи се учат през цялата година. Имаме най-много по 2 часа от всеки модул на седмица затова не е много натоварващо. Хубавото е, че нямаме текущи оценки-демек не може да те изпитат устно. Оценяването става само с изпити, които са на точно определени дати, които се знаят в началото на годината. Единствения проблем е, че се учи от тетрадката, а аз имам...меко казано гаден краснопис и понякога изпитвам затруднения. Предполагам, че и парарелката графичен дизайн ще имат модули.
Ако имаш въпроси, питай! :)
училището има ли сайт с повече информация за паралелките и др. подобни неща ?
krokkrok
05-27-2010, 10:08
училището има ли сайт с повече информация за паралелките и др. подобни неща ?
до колкото разбрах сега работят в/у сайта...
а общежитие към училището има ли ?
не, общежитие на МГ няма, НО наши ученици ползват тези на АЕГ , тъй че варианти има:) Относно математиката...мда, учим по профилираната подготовка, но в зависимост от това при кой учител си можеш да научиш или много или почти нищо :Д
Сайт си имахме, ама не му плащат хостинга и сега няма нищо прилично :Д Питай каквото те интересува, вземи си справочник (поне по мое време имаше за след 7 клас)
а как се кандидатства за паралелка с комп.графика с български и математика ли или и нещо друго ?
krokkrok
05-27-2010, 19:48
а как се кандидатства за паралелка с комп.графика с български и математика ли или и нещо друго ?
да,но се иска и изпит по изобразително,за който трябваше да си се записал до 20 и някой... :-o
значи късно ... ;д иначе кфо представлява пък тоя изпит по изобразително ;д
ОМГ? какво е това съкращение ОМГ? 8-)
ОМГ? какво е това съкращение ОМГ? 8-)Образцова математическа гимназия
krokkrok
05-27-2010, 19:56
фигурална композиция...за 5 часа се прави :?
фигурална композиция...за 5 часа се прави :?5 часа !?!?! какво толкова ще правят през това време
krokkrok
05-27-2010, 20:28
фигурална композиция...за 5 часа се прави :?5 часа !?!?! какво толкова ще правят през това време
еми доста неща се правят и имаш чувството,че си минават като 5 минутки :?
qg0dkata
05-28-2010, 04:31
Според мен, ако си готов би трябвало да можеш да напуснеш залата. Да кажем около 2-рия час. Знам ли..
Изпита е утре хора, да стискате палци на мен и krokkrok! :D
Как може училището ти да се казва "ОМГ".. :razz:
Скоро може да намеря и някое: "МДФК" .. :razz:
има ли все още паралелка програмист след 7 клас ?
qg0dkata
05-30-2010, 15:03
Има паралелка. :D
за нея трябват ли други изпити освен бг и мат ?
SmilezZz
05-30-2010, 15:43
Как може училището ти да се казва "ОМГ".. :razz:
Чудя се,кога ли ще сперш да се бъркаш в имената на хората..Ако не греша,пък точно ти беше избрала някакво проподнало училище на име "Индира Ганди" :?
за нея трябват ли други изпити освен бг и мат ?
SmilezZz
05-30-2010, 17:12
за нея трябват ли други изпити освен бг и мат ?Мисля,че трябваше по ИИ - но не съм сигурна
qg0dkata
06-29-2010, 12:31
за нея трябват ли други изпити освен бг и мат ?Мисля,че трябваше по ИИ - но не съм сигурна
Малко късно, ама да кажа все пак, ако някой се интересува от идващия випуск. Изпити за програмирането са само бг и мат. Изобразително има единствено, ако искаш компютърна графика. :-D
Hallo!
Да подбутна темичката,защото аз пуснах подобна и е спряна-затова предлагам да се установим в тази тема всички които са приети през тази учебна година (2010/2011) в ОМГ "Акад.К.Попов" гр.Пловдив и да обменяме инфо?!
Аз съм в паралелката по АЕ и МАТ.
Който иска да се запознаем-да пише
:oops:
krokkrok
07-10-2010, 17:23
В АЕ и МАТ познавам двама човека от миналото ми училище. :)
Иначе имам чувството,че от този форум в ОМГ-то няма никой :-# 2-3 човека...
BebYlzZz
07-11-2010, 07:15
^^^
Е, да, ама нека не забравяме че половоната момчета от старото ни даскало са в мг-то....повечето са с програмиране де ама карай....
Еееее, ето че вече сме трима!И то само за ден!
BebYlzZz,krokkrok,Също и още едно момиче-ягодка...
Четох по-стари теми и разбрах,че сте искали точно това да ви приемат и сега сигурно сте горди и щастливи ,че сте го постигнали!
Аз научих нещо важно което ме зарадва също-че ще учим английски 18-ет часа в 8 клас,което ме задоволява напълно!Това беше моето желание всъщност.
Запознах се и на място (при записването) С ОЩЕ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА И ще ги привикам и тях тук!!!
:grin:
BebYlzZz
07-11-2010, 11:16
не бе аз не съм в мг-то :D просто се познавам с krokkrok 8-)
krokkrok
08-02-2010, 17:37
Да ви питам за смените как са...че не съм наясно :)
Angelu6ka
08-02-2010, 20:15
Здравейте, бъдещи (надявам се) съученици! :)
Ще отговоря на въпроса за смените - учениците от 5. до 11. клас са една смяна, а тези от 12. клас - винаги обратната. Всеки месец смените се обръщат:
септември: първа смяна (7.30 - 13.10 часа) - от 5. до 11. кл., втора (13.30 - 19.10 часа) - 12. кл.
октомври - обратното
и така нататък...
Това е, ако имате други въпроси, пишете! :)
Sunshineeee
09-04-2010, 13:26
Айдеее да съживим малко темичката :D И аз съм приета в мг-то с МАТ и АЕ : ))
Ех....аз сега я завърших гимназията....АЕ/МАТ бях. Училището си е супер, специално моя клас имаме 100% успеваемост на 1-во желание (които са в БГ) :)
SquidooAwe
09-04-2010, 16:37
И аз съм приет в МАТ и АЕ :D :grin: :D Усилията през изминалата учебна година не бяха напразно, защото осъществих мечтата си :grin: :grin: :grin: :grin: :D 8) 8) Надявам се да срещна готини хора... :D :D 8-)
Споко, има бая готини, ама да знаеш,че и тоталните кълвачи ще намериш :-D по-скоро се моли да не ти дадат Христо Христов по БЕЛ и Гергана Петрова по АЕ (ГП-то си е страшна.....обемна кат за 3...)
ivomladenov
10-15-2010, 20:04
Здравейте, Аз съм в 7 клас в Пловдив и искам да се пробвам в МГ. Има ли паралелка само математика+английски, която първата година да е подготве по англ.? И коя година се включва втория език?
И аз съм в МГ-то тая година в паралелка математика с ае и понеже ни казаха ,че тряя до 7юли да си поръчаме униформи искам да питам носят ли се наистина постоянно или само колкото да кажеш,че имаш
Принципно се носеха само по празниците, само последната година Кирчо се върна и всеки ден с униформа... Сега чух, че се е пенсионирал, така че не вярвам да ви напъват толкова.
RageAgainstTheMachine
07-07-2011, 13:18
Въпрос на време е...
http://2.bp.blogspot.com/_uieTAO5W_lg/S8OV1DlIWsI/AAAAAAAAADg/TRlNAmyZfVc/s400/sand+clock.jpeg
...кога и тази тема ще бъде , заключена.
http://www.psdgraphics.com/wp-content/uploads/2009/05/padlock-icon.jpg
OБЩАТА ТЕМА :?
ShtrudeL
07-07-2011, 13:20
ообщата тема