View Full Version : Изгаряне
Има ли нещо с което да се намажеш, след като си изгорял на слънце, за да не се обелиш ?
mynichka
05-28-2010, 15:58
аз като изгоря много се мажа с кисело мляко и ми е по- добре кожата след това и не се бели :)
anonimchetou
05-28-2010, 16:15
кисело мляко както казаха по горе
Пантенол,за по-сигурно,ако си изгорял/а повечеко.Иначе може и охлаждащ спрей.
изгоряЛ, това с млякото не се ли прави, за да не те боли ? Не бих се мацал, само за да не ме боли, просто искам да не се беля, че ще се обеля чак до китките -.-
mArMaLaDkA
05-28-2010, 16:55
Зависи. Смисъл, ако си с доста бяла кожа и си изгорял за първи път(че и за втори) - обезателно се белиш. Ако преди тва си поддържал нЕкъв тен, червеното ще се превърне в тен след ден-два. Пантенолът не предпазва от белене, а отнема топлината от изгорялото и съответно намалява болката, за да можеш да спиш на легло, а не на закачалка и да си правиш таратор с питие върху собственото тяло. 8-)
Дреме ми, че ще ме боли, бял съм, ама ако се облея и пак изгоря, пак ще се обеля -.- Белим съм се по 3 пъти в годината. 8-)
mArMaLaDkA
05-28-2010, 17:14
Баща ми е супер бял, и супер лесно прихваща тен, и въпреки че често, когато отиваме на море той е доста черен, пак изгаря. 8-) И пак се бели, ама му остава тенът, докато при мен не е така. Редовно си се беля, ама като си гледам тея дни коремчето забелязвам, че имам лек тен от миналата година. 8-)
Бтв миналата година за първи път станах на мехури. :shock:
На мен пък точно Пантенола ми помага.За болката-да,но и за да не се беля,особено след 1 плаж като стана на рак. 8-)
mArMaLaDkA
05-28-2010, 17:53
Мда де, ама аз с Пантенол се мажа чак на третия ден, когато вече е дошъл моментът с таратора и водката. 8-)
бтв има разни глупости за задържане на тена, те помагат. Има и разни охлаждащи спрейове/гелове за след слънце(егати сложното съставно), които помагат да се предотврати беленето на кожата/горещината на кожата. 8-)