View Full Version : Как можем да си помогнем?
MaLkaTa_LaDy
05-29-2010, 11:29
Надявам се, тази тема да не бъде възприета, като поредната поучителна тема, в която се повтарят едни и същи неща. Та очевидно е, че сме недоволни от известви части от обществото. Оплакваме се тук и къде ли не, разбрахме, че няма резултат, само влошаваме нещата. Наистина вярвам, че ние - младото поколение, сме способни да променим нас самите. Аз лично обаче не знам как и като цяло какво може да даде резултат. Ще ви помоля да не критикувате обществото в тази тема. Нека с добър тон всеки каже какво трябва да се промени и как може да се промени. :]
DeViLMaN
05-29-2010, 11:39
1 може да вземате образуванието за нещо сериозно !
2 Вярвайте в доброто у хората !
3 Слушайте думите на родителите си (сега осъзнавам че когато не съм ги послучал съм сгрешил, може да не го разбирате когато ви го кажат, но не ви пречи да опитате да бъдете добри деца )
4 Четете разнообразна литература (лично не го правя, но попрочитам весници и разна фантастика тук таме, добивам доста обща култура и дави кажа има полза )
5 Бъдете главно себе си. Няма никава файда да се правите на тузари при положение че не сте станали дори на половина хора .
6 Помагайте на приятелите си безвъзмездно, не чакайте да ви върнат услугите ...
7 Не ценете парите като най-важното нещо, и тяхното време ще мине а вие ще си останете заблудени ...
8 Не злоупотребявайте с добрините на другите .
Всичко може да се промени с желание ви вяра в успеха ... Стига наистина да го искате . Няма да стане за ден-два, но не се предавайте!
:)
MaLkaTa_LaDy
05-29-2010, 11:48
Добре, това май са основните проблеми. А какви са тяхните решения? Как един човек, който възприема образованието на сериозно, може да подтикне друг човек към същото? Съответно и за останалите 7 проблема...
1 може да вземате образуванието за нещо сериозно !
2 Вярвайте в доброто у хората !
3 Слушайте думите на родителите си (сега осъзнавам че когато не съм ги послучал съм сгрешил, може да не го разбирате когато ви го кажат, но не ви пречи да опитате да бъдете добри деца )
4 Четете разнообразна литература (лично не го правя, но попрочитам весници и разна фантастика тук таме, добивам доста обща култура и дави кажа има полза )
5 Бъдете главно себе си. Няма никава файда да се правите на тузари при положение че не сте станали дори на половина хора .
6 Помагайте на приятелите си безвъзмездно, не чакайте да ви върнат услугите ...
7 Не ценете парите като най-важното нещо, и тяхното време ще мине а вие ще си останете заблудени ...
8 Не злоупотребявайте с добрините на другите .
Всичко може да се промени с желание ви вяра в успеха ... Стига наистина да го искате . Няма да стане за ден-два, но не се предавайте!
:)
9. научете се да пишете, за да не изглеждате като DeViLMaN
FreakBitch
05-29-2010, 11:51
Ауе пич, ти този, който си пред мен. Как те не беше срам да сложиш образованието на първо място! Погледни си правописа.. тц тц тц, образованието било важно.. Доказваш го ! :lol:
пс: опс, някой се изказа преди мен.. и все пак DeViLMaN - за теб се отнася!
DeViLMaN
05-29-2010, 12:02
Добре, това май са основните проблеми. А какви са тяхните решения? Как един човек, който възприема образованието на сериозно, може да подтикне друг човек към същото? Съответно и за останалите 7 проблема...
Не ми обръщаите на правописа изобщо не съм на ти с БГ лексиката.(Просто от всички предмети в училище този не ми влизаше в главата )
ПТ:Това е много индивидуално ... някой хора се подават на конфронтации други не . От както същствувам променям хората около мен ... винаги съм го можел и никога не съм го правил нарочно ... от скоро знам че е така защото ми го казаха няколко човека ...
Номера е да ги повярват че това е правилната стъпка ... (примерно с класа ми, не сме от най- интилигентния клас, на никой не му се следваше ... а сега повече от половината мислят да пишат на 2-3 места, поне да пробват. Казах им истината че ако не се потрудят за бъдещето си то няма да е никак розово ...
за 2-рото - Позитивен човек съм ... и от книгите които съм чел и живота ми до сега си направих извода че с добра дума се постига всичко ..
3- по-горе обясних, ако не ми вярвате поне опитайте 2 дена да изпълнявате съветите им, ще има ефект(добър) върху самите вас !
4-Има много информация която рано или късно ще ви свърши работа ...
5-това няма как да го обясня на човек който вече е затънал в собствените си лъжи и се мисли за нешоповече от колкото е в същност ...
6- това ще последва ако сте по позитивно настроени ...
7- това не мога да ви го обясня, не знам и как, но знам че нищо хубаво не чака човек който мисли че с парите ще си направи хубав живота ...
8-това също ще дойде ако станете добри ... когато видите че с вашите добрини злоупотребяват не преставайте да ги правите просто ще знаете че не е хубаво и Вие да не злоупотребявате с чуждите ...
Постигате едно равновесие с околните, което ви акра да се чувствате напълно свободни да изживеете живота си пълноценно :)
ivcheto0o
05-29-2010, 12:06
Може би трябва да гледаме повече своя живот,а не чуждия и да престанем да говорим зад гърба.
DeViLMaN
05-29-2010, 12:10
Може би трябва да гледаме повече своя живот,а не чуждия и да престанем да говорим зад гърба.
и това ...
Бай дъ уей, това го правим най-вече ние в БГ. Завиждаме, говорим зад чужди гърбове, и лицемерничим и само за нас важи приказката "На мен да ми е зле ама на Вуте да му е по-зле" ...
и това ...
Бай дъ уей, това го правим най-вече ние в БГ. Завиждаме, говорим зад чужди гърбове, и лицемерничим и само за нас важи приказката "На мен да ми е зле ама на Вуте да му е по-зле" ...
приказката е "не е важно на мен да ми е добре, важно е на другия да му е зле"
и не си мисли, че тва е само в България.
НАВСЯКЪДЕ го има
anonimchetou
05-29-2010, 12:20
Всеки ден все повече и повече се отчайвам от днешното поколение (макар че и аз съм от него ). Навсякъде виждам буквално деца с цигара в уста,които даже незнаят как да пушат. Момичета на по 12-13 години, които вече искат да правят секс за да са "вървежни". Пълно е с богаташчета, които се чудят как да похарчат парите на техните без дори да знаят какво е да работиш и да изкарваш свои пари. Голяма част от населението има селски манталитет. Само като чуеш как си говорят 5-токласниците и като си представиш ,че те са до една степен бъдещето ни.. Никой вече не се инетересува от Образование .. За жалост поколението е слабо.. неграмотно.. глупаво.. и почти без морални ценности. И ест винаги си има изключения.. не говоря за всички..
lubomirky
05-29-2010, 12:54
не говорете за цигарите, 'щото авторката ще вземе да се засегне ;>