View Full Version : Въпроси за диета и още..
Така как да започна... На 18 години съм (момче) висок съм 180см и тежа 102 килограма... Имам натрупване главно във корема и задника. Доколкото съм забелязал досега, нямам никакви отклонения в метаболизма (нито слабея бързо, нито качвам бързо, просто съм дебел откакто се помня :( ). Така въпроса ми е - мога ли да отслабна достатъчно през лятната ваканция, просто през учебното време нямам никаква възможност да тренирам усилено. Другия въпрос е - каква диета да спазвам? Бяха ми препоръчали Bad Cat, която се спазва 3 месеца, ако някой я е пробвал, ефективна ли е? Също така - има ли смисъл за тези 3 месеца да пия L-Carnitine и/или аминокиселини (също препоръчани)? Има ли смисъл да ходя на фитнес, още докато не съм отслабнал, понеже са ми казвали че ще натрупам мускулна маса под мазнините и ще стане много гадно? Имам велоаргометър вкъщи.. кое е по добре, да го карам (и по колко време на ден) или просто да ходя да бягам на стадиона (пояснение - изключително неиздръжлив съм, пуша, не ми стига въздуха, едвам избягвам 800 метра)? Може би няма да са много хората, които ще могат отговорят компетентно, но аз да опитам все пак :) . Ако има нужда, ще постна снимка.
DqVoLsKoJeLaNiE
05-30-2010, 12:40
Най-важното, което трябва да имаш е силна воля. После започни с:
-диета-има една, която мога да ти препоръчам, опитвала съм я и е наистина добра
-90 дневната диета-ако имаш нерви и воля да я спазваш, можеш да опиташ, аз лично я издържах и съм доста доволна, просто след нея е много важно да продължаваш да се храниш по-умерено и здравословно. http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D0%B8% D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%BA% D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D 1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% B5 (тук най-подробно е описана)
Упражнения из нета-колкото искаш. Търси такива за БАВНО и не на последно място ЗДРАВОСЛОВНО отслабване. Не искаш да отслабнеш бързо и после да качиш обратно килограмите, нали?
Няколко съветчета, които могат да ти помогнат:
:idea: Пий повече течности, преди да ядеш, изпий една чаша хладка вода, ще се задоволиш с по-малко храна, защото водата ще запълни част от стомаха ти и ще имаш чувство за ситост.
:idea: Яж по 1-2 люти чушки, когато си мнооого гладен преди някое основно хранене. Паренето и самия вкус на люто от части ще намалят апетита ти.
:idea: Наскоро из списанията четох, че можеш да залъжеш глада си за сладолед със замразени парченца банан, ако много ти се дояде-опитай...И когато ти се яде нещо сладко, изпий чаща хладка вода и изяж една ябълка, примерно.
:idea: Пробвай да ядеш с хора, които не ядат по много, така и ти ще убиеш част от апетита си.
Това е от мен, надявам се да съм помогнала.
Благодаря ти за отговора, това е точно диетата Bad Cat, която бях споменал горе, много хора са ми казвали че има ефект. Упражнения съм търсил из нета без успех. Благодаря ти за съветите също така.
При бягането се гори и мускулна маса освен мазнини, така, че аз бих предпочел карането на колело.
А задника как най лесно да го сваля?
Luscious_Heart
06-06-2010, 20:20
При бягането се гори и мускулна маса освен мазнини, така, че аз бих предпочел карането на колело.
Ама той.. за каква мускулна маса може да говорим.. Всмисъл, нали не е тренирал досега? Нека да стопи излишното, а своевременно по някое време ще почне и работа върху сила с тежести и т.н. :)
Иначе вярно е това за бягането. Преди въртях велоергометър по 40 минути права и краката ми бяха като на спринтьор станали, честно. 8-) Кви мускулести бедра имах тогаваааа.. А откакто бягам, мускулите са се стопили доста. :lol: Но краката са още по-бързи де.
Но с колело задник трудно се топи, дори и да кара велоергометъра прав, защото това все пак е по-статично от бягането и се правят мускули. Нека скача на въже, да върви много бързо, да бяга. Така ще топи дупе.
Благодаря отново. За мускулна маса.. и дума не може да става :D
Относно велоаргометъра знам че за мускули на краката се използва висока степен, а за отслабване - по ниска степен, но с много повече РПМ. Просто искам да си махна корема и задника - за това доколкото разбрах до момента - тичане с диета. А за Л-Карнитина и аминокиселините някой компетентен?
VinDiesel
06-06-2010, 20:48
Вие па ще излезнете големи специалисти :D :D :D :D :D :D :D :D :D :-D :-D :-D :-D :-D
Футболистите всичките са със слаби крака а :D :D :D
При бягане не се топи мускулна маса ,а се оформя и се топи само мазнината.
Аз не бих ти препоръчал да спазваш диета или ,да пиеш хапчета за чистене .Аз диети не съм спазвал никога ,нито на фитнес съм ходил.Спортувам Футбол Волейбол и понякога ,и баскет.
Моя съвет е, да се събираш с хора и ,да спортуваш.
Обмяната на веществата в организма ти, няма да се промени ,каквато и диета да спазваш.Защо трябва да гладуваш,като може да спортуваш и ,да си ядеш.Не е казано задължително ,да играеш горе споменатите спортове.
Luscious_Heart
06-07-2010, 16:26
обмяната спорта има значение.. :) е ся ако гена ти е шибан оправия няма ама.. :D
zlatnata_ribkaaa
06-07-2010, 18:57
Премини на 90 дневната диета наистина ще даде резултат и няма да са напразни 3те месеца , по форумите четох че хора горе долу с твоите килограми и височини са свалили по 10-15 кг не е тежка диета с гладуване и тн, дните минават страшно бързо на мен утре ще ми стане 2ра четворка а все едно съм я почнала вчера . Започни да тичаш по половин - един час сутрин ( не е казано без спиране , от цигарите много ще се задъхваш ама по натам сигурно ще ти става по-лесно) , ако искаш ходи на фитнес , прави коремни преси ,лицеви опори и други упражнения вкъщи , 30-40 мин. на велоергометъра също не са за пропускане . Ефект ще има само постоянство и воля се иска .