Влез

View Full Version : Въпроси за диета и още..

qoper
05-30-2010, 12:10
Така как да започна... На 18 години съм (момче) висок съм 180см и тежа 102 килограма... Имам натрупване главно във корема и задника. Доколкото съм забелязал досега, нямам никакви отклонения в метаболизма (нито слабея бързо, нито качвам бързо, просто съм дебел откакто се помня :( ). Така въпроса ми е - мога ли да отслабна достатъчно през лятната ваканция, просто през учебното време нямам никаква възможност да тренирам усилено. Другия въпрос е - каква диета да спазвам? Бяха ми препоръчали Bad Cat, която се спазва 3 месеца, ако някой я е пробвал, ефективна ли е? Също така - има ли смисъл за тези 3 месеца да пия L-Carnitine и/или аминокиселини (също препоръчани)? Има ли смисъл да ходя на фитнес, още докато не съм отслабнал, понеже са ми казвали че ще натрупам мускулна маса под мазнините и ще стане много гадно? Имам велоаргометър вкъщи.. кое е по добре, да го карам (и по колко време на ден) или просто да ходя да бягам на стадиона (пояснение - изключително неиздръжлив съм, пуша, не ми стига въздуха, едвам избягвам 800 метра)? Може би няма да са много хората, които ще могат отговорят компетентно, но аз да опитам все пак :) . Ако има нужда, ще постна снимка.

DqVoLsKoJeLaNiE
05-30-2010, 12:40
Най-важното, което трябва да имаш е силна воля. После започни с:
-диета-има една, която мога да ти препоръчам, опитвала съм я и е наистина добра
-90 дневната диета-ако имаш нерви и воля да я спазваш, можеш да опиташ, аз лично я издържах и съм доста доволна, просто след нея е много важно да продължаваш да се храниш по-умерено и здравословно. http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D0%B8% D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%BA% D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D 1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% B5 (тук най-подробно е описана)
Упражнения из нета-колкото искаш. Търси такива за БАВНО и не на последно място ЗДРАВОСЛОВНО отслабване. Не искаш да отслабнеш бързо и после да качиш обратно килограмите, нали?
Няколко съветчета, които могат да ти помогнат:
:idea: Пий повече течности, преди да ядеш, изпий една чаша хладка вода, ще се задоволиш с по-малко храна, защото водата ще запълни част от стомаха ти и ще имаш чувство за ситост.
:idea: Яж по 1-2 люти чушки, когато си мнооого гладен преди някое основно хранене. Паренето и самия вкус на люто от части ще намалят апетита ти.
:idea: Наскоро из списанията четох, че можеш да залъжеш глада си за сладолед със замразени парченца банан, ако много ти се дояде-опитай...И когато ти се яде нещо сладко, изпий чаща хладка вода и изяж една ябълка, примерно.
:idea: Пробвай да ядеш с хора, които не ядат по много, така и ти ще убиеш част от апетита си.

Това е от мен, надявам се да съм помогнала.

qoper
05-30-2010, 12:49
Благодаря ти за отговора, това е точно диетата Bad Cat, която бях споменал горе, много хора са ми казвали че има ефект. Упражнения съм търсил из нета без успех. Благодаря ти за съветите също така.

yakuza_
05-30-2010, 13:11
При бягането се гори и мускулна маса освен мазнини, така, че аз бих предпочел карането на колело.

qoper
06-06-2010, 20:01
А задника как най лесно да го сваля?

Luscious_Heart
06-06-2010, 20:20
При бягането се гори и мускулна маса освен мазнини, така, че аз бих предпочел карането на колело.
Ама той.. за каква мускулна маса може да говорим.. Всмисъл, нали не е тренирал досега? Нека да стопи излишното, а своевременно по някое време ще почне и работа върху сила с тежести и т.н. :)
Иначе вярно е това за бягането. Преди въртях велоергометър по 40 минути права и краката ми бяха като на спринтьор станали, честно. 8-) Кви мускулести бедра имах тогаваааа.. А откакто бягам, мускулите са се стопили доста. :lol: Но краката са още по-бързи де.
Но с колело задник трудно се топи, дори и да кара велоергометъра прав, защото това все пак е по-статично от бягането и се правят мускули. Нека скача на въже, да върви много бързо, да бяга. Така ще топи дупе.

qoper
06-06-2010, 20:37
Благодаря отново. За мускулна маса.. и дума не може да става :D
Относно велоаргометъра знам че за мускули на краката се използва висока степен, а за отслабване - по ниска степен, но с много повече РПМ. Просто искам да си махна корема и задника - за това доколкото разбрах до момента - тичане с диета. А за Л-Карнитина и аминокиселините някой компетентен?

VinDiesel
06-06-2010, 20:48
Вие па ще излезнете големи специалисти :D :D :D :D :D :D :D :D :D :-D :-D :-D :-D :-D
Футболистите всичките са със слаби крака а :D :D :D
При бягане не се топи мускулна маса ,а се оформя и се топи само мазнината.

Аз не бих ти препоръчал да спазваш диета или ,да пиеш хапчета за чистене .Аз диети не съм спазвал никога ,нито на фитнес съм ходил.Спортувам Футбол Волейбол и понякога ,и баскет.
Моя съвет е, да се събираш с хора и ,да спортуваш.
Обмяната на веществата в организма ти, няма да се промени ,каквато и диета да спазваш.Защо трябва да гладуваш,като може да спортуваш и ,да си ядеш.Не е казано задължително ,да играеш горе споменатите спортове.

Luscious_Heart
06-07-2010, 16:26
обмяната спорта има значение.. :) е ся ако гена ти е шибан оправия няма ама.. :D

zlatnata_ribkaaa
06-07-2010, 18:57
Премини на 90 дневната диета наистина ще даде резултат и няма да са напразни 3те месеца , по форумите четох че хора горе долу с твоите килограми и височини са свалили по 10-15 кг не е тежка диета с гладуване и тн, дните минават страшно бързо на мен утре ще ми стане 2ра четворка а все едно съм я почнала вчера . Започни да тичаш по половин - един час сутрин ( не е казано без спиране , от цигарите много ще се задъхваш ама по натам сигурно ще ти става по-лесно) , ако искаш ходи на фитнес , прави коремни преси ,лицеви опори и други упражнения вкъщи , 30-40 мин. на велоергометъра също не са за пропускане . Ефект ще има само постоянство и воля се иска .