View Full Version : календар
Princessani
05-30-2010, 20:16
http://www.detski-sviat.com/index.php/content/view/82/105/
Изпробван е вече не от мен естествено ,да си изчислите кой ден ви се пада овулацията,за да имате бебе и съответно да знаете ,кога е най-опасно ,ако не сте готови.И да няма повече теми бременна ли съм.
на мен ми се пада утре и ще съм под карантина :lol: :lol: :lol: :lol:
Ти нали искаше бебе?! 8-)
А иначе всеки може да си изчисли овулацията и без календар ... или поне всяко отговорно момиче,водещо полов живот.
Princessani
05-30-2010, 20:30
Ти нали искаше бебе?! 8-)
А иначе всеки може да си изчисли овулацията и без календар ... или поне всяко отговорно момиче,водещо полов живот. да исках ,ама явно не е тоя път и мисля повече експерименти да не си правя поне за сега ... реално погледнато много е рано..
ef4etyYy
05-30-2010, 20:56
а какво правят момичетата, на които цикълът им не идва на точна дата и е с различна продължителност? :-o
ами ако не ти е редовен цикълът няма да можеш да определиш кога ти е точно овулацията..........
Princessani
05-30-2010, 21:12
а какво правят момичетата, на които цикълът им не идва на точна дата и е с различна продължителност? :-o ми ще можеш приблизително да знаеш кога ти е овулацията ,слагаш го на 28 дни -най-честия случай и ще знаеш приблизително .
ef4etyYy
05-30-2010, 21:13
^ то при мен никога не е 28 дена, всъщност никога не е еднакъв брой дни :booooomb: както и да е, мерси :]
kalpazanka
05-31-2010, 06:01
а какво правят момичетата, на които цикълът им не идва на точна дата и е с различна продължителност? :-o ми ще можеш приблизително да знаеш кога ти е овулацията ,слагаш го на 28 дни -най-честия случай и ще знаеш приблизително .
Ха-ха-ха!
Противозачатъчни методи и средства
Възможно е противозачатъчните хапчета да не са подходящи за Вас, но по-вероятно е точно обратното. От модерните противозачатъчни хапчета не се пълнее и окосмяването не се повишава. Напротив – окосмяването на нежелателни места може да изчезне. В днешно време противозачатъчните хапчета не са сравними с конфекция (взимаш това, което е на щанда). Предписването им е като ушиване на дреха по поръчка – получаваш хапчето, което е най-подходящо лично за теб. Ако сте млада и здрава, за избора на подходящо хапче можете да се доверите на общопрактикуващия лекар. Ако имате здравословни проблеми, трябва да потърсите съвет от гинеколог.
Когато хапчетата се понасят добре, няма причина за прекъсване на приемането им. Тримесечните „почивки”, препоръчвани в миналото, днес не са актуални.
Чрез удължаване на периода, през който приемате хапчета ежедневно, можете да отложите настъпването на месечно кървене. Това понякога се налага по повод спортни прояви, пътувания и др.под.
В аптеките се намират пластири, които съдържат активните вещества на противозачатъчни хапчета. Те се лепят на кожата веднъж седмично, за три последователни седмици. Строго е забранено лепенето на противозачатъчни пластири по гърдите и в близост до тях! Преди да купите първата опаковка, посъветвайте се с гинеколог.
Възможно е презервативът да намалява удоволствието на мъжа, но със сигурност удължава ерекцията му. Другата сигурна полза от презерватива е предпазването от инфекции и при двата пола. Няма друго противозачатъчно средство, което да съчетава висока сигурност при предпазване от бременност с висока сигурност при предпазване от инфекции, включително СПИН.
Внимание: презервативите се късат! Това става толкова по-често, колкото по-бурен или нестандартен е сексът. Особено пагубен за презервативите е аналният секс. Купувайте само качествени презервативи, следете за срока им на годност и понякога ги дублирайте!
Възможно е съседката или най-добрата Ви приятелка да не понася добре вътрематочната спирала, но също така е възможно това да се дължи на неумело поставяне или неспазване на правилата при поставяне на спирали. За разлика от хапчето и презерватива, противозачатъчната спирала не ангажира съзнанието с мисълта, че нещо трябва да се свърши навреме (прием на хапче, разопаковане на презерватив). Веднъж поставена, тя не изисква никакви физически или умствени дейности чак докато дойде време да бъде свалена – след 3 или 5 години, според указанията на производителя.
Противозачатъчната спирала ни най-малко не предпазва от инфекции. Това я прави особено подходяща за верни съпруги (партньорки) на моногамни съпрузи (партньори).
Възможно е в миналото да сте забременяла точно в „безопасния” си период. Все пак, ако сте фанатичка на природосъобразния начин на живот, може би държите ползваният от Вас противозачатъчен метод също да бъде природосъобразен.
Сигурността на т.нар. „календарен” метод се повишава не когато правим секс през „безопасните дни”, а когато се въздържаме от секс през „опасните дни”. Всяка жена може да определи кои са нейните „опасни дни” с доста висока точност, но за целта е необходимо търпение и прилежност в продължение на 6 месеца. Правим следното:
* Отбелязваме продължителността в дни на 6 последователни менструални цикъла. Ден първи е денят на поява на менструация. Ден последен е денят, предшестващ появата на следваща менструация.
* От броя на дните в най-краткия цикъл вадим 18. Получаваме първия „опасен” ден.
* От броя на дните в най-дългия цикъл вадим 11. Получаваме последния „опасен” ден.
* Независимо от продължителността на следващите цикли, в периода между първия и последния „опасен” ден не правим този вид секс, от който се забременява.
източник http://koog-vma.com/statii-10.htm
fanincety
06-01-2010, 21:08
а какво правят момичетата, на които цикълът им не идва на точна дата и е с различна продължителност? :-o
+1 пхаха..