View Full Version : Проблем с родител
NqkfaNikakva21
05-31-2010, 18:16
Хъм много се колебаех да направя тема относно проблема си, може би защото повечко хора ме знаят, но ето че и това стана .
Проблема ми е с едини от родителите ми - баща ми. Алкохолик е. Пие много и можете да се досетите какво става - скандали и какво ли още не. Издребняване за всяко нещо, все не му е наред нещо и не му е угодено. Мисля се досещате върху кога пада винаги критиката и недоволството, е ако не се сещате - върху мен. Аз съм била разглезената, аз съм била тази която нищо не върши вкъщи, аз не правя нищо по цял ден, аз все. Почти винаги си мълча, просто защото ще го отнеса още повече, но това не е в мой стил, казвам винаги каквото ми е на сърце и паля от раз. Опълчих се няколко пъти няма значение какво стана .
Има ли какво да направя или просто да се примиря, което не мога ?
е майка ти не му ли казва нещо? :o
поговори с нея,кажи и какво ти е ,как се чувстваш и т.н.
NqkfaNikakva21
06-01-2010, 06:58
Майка не може да направи нищо .
SmilezZz
06-01-2010, 12:35
Много гадно.. :( Дано всичко се оправи..
Иначе - Мисля,че няма какво да правиш..Просто си трай или пък отново се опитай да поговориш с него,когато НЕ е пийнал..
Ако НЕ - отиди да живееш временно при баба/дядо,приятелка (тъпо е,но не знам какво друго да те посъветвам) или пък да се "смилиш" и да чакаш да навършиш 18 години
iiordanova
06-01-2010, 13:45
Или отиди при баба си (някой роднина) , или си трай. Аз никога няма да изтрая такова нещо ... собствения ми баща да ме унижава. И говори с него , попитай го дали знае какви ги плямпа, когато е пиян.
Успех и дано всичко да се оправи бързо. :smt023
NqkfaNikakva21
06-01-2010, 19:27
Да говоря с него не мога .
Да отида при роднини не мога, няма как просто .
И да май ми остава просто да чакам .
Благодаря ви .
radeberger
06-01-2010, 20:44
Поговорете с него за да изясните причината , заради която пие . Обикновенно е заради някакъв проблем - липса на пари , работа и т.н.
TheBeliever
06-01-2010, 21:08
Защо не можеш да говориш с него? И аз имах такъв проблем, или поне подобен. Баща ми също прекаляваше редовно с алкохола и вършеше глупости, обиждаше ни, даже е посягал на майка ми. След всичкото търпене и стискане на зъби, когато не можех да търпя повече, му казах всичко в очите. Как ме кара да се чувствам като е пиян, колко много ме наранява и как това му държание ме кара да го мразя от дъното на душата си. Даже да не го показа тогава думите ми го нараниха достатъчно, за да положи усилие и да се промени. Сега няколко години по-късно положението е хиляди пъти по-добре. Даже когато се случи да прекали с алкохола си ляга кротко без да създава проблеми.
Това, което се опитвам да кажа е, че единственото, което можеш да направиш в случая е да поговориш искрено с него, за всичко което ви причинява, когато е пиян. Ако има резултат - добре. Ако не поне ще знаеш, че си опитала.
Съгласна съм с горното мнение....ако искаш нещо да се промени, то няма как да стане като седиш и стискаш зъби...след поредното му прекаляване с алкохола, след поредния скандал и дъндания, която се заформи се опълчи...ако си позволи да направи нещо... легни си и на сутринта му кажи всичко, когато е трезвен... Или просто говори с него, когато е трезвен..както каза съфорумника пред мен... обясни му как се чувстваш, когато е пиян, как те наранява.. и би трябвало да се замисли... Но в никакъв случей недей да търпиш.Успех!
iiordanova
06-03-2010, 12:47
Като имаш нерви .. си трай! Гледай да не се засичаш с него и така .. като навършиш 18 се изнасяй.
А защо не се изнесете с майка ти .. двете и да започнете живота си без него ?