View Full Version : Да говорим на Български
Трябваше да е може би "Ако имате затруднения по български, пишете тук!" :D
Трябваше да е може би "Ако имате затруднения по български, пишете тук!" :D
Това беше подло :oops:
theImmoral
06-04-2010, 08:42
What should be said under such a topic?
I am confused.
Абе защо ви е по-интересно да говорите на чужди езици?(като например английски...)
SheIsAggressive
06-04-2010, 09:48
Ами че аз на какъв говоря бе..? :shock: Аз българския не знам ти искаш на друг език да говоря..! :lol:
Всички в този форум пишат на български, но защо в отделна тема?
someonerandom
06-04-2010, 10:34
mrtn,погледни http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7412710#7412710 и ще разбереш 8-)
Само да прочета http://prikachi.com/files/1633208c.jpg и почвам да пиша яко в темата.
SmilezZz
06-04-2010, 13:54
Авторе ти беше прав..Тази тема може и да не достигне 2 страници..Нормално е..Сега е модерно да се говори чужд език..Не казвам,че е лошо,но пък да го употребявате навсякъде е тъпо :lol:
lubomirky
06-04-2010, 13:56
Само да прочета http://prikachi.com/files/1633208c.jpg и почвам да пиша яко в темата.
много полезно четиво :>
kris4ety14
06-04-2010, 14:02
много полезно четиво :>
Като я прегледах едно междучасие, открих че знам почти всички думи вътре :D .
Princessani
06-04-2010, 14:20
Къде пак пише ,че е задължително да се говори български? Аз учих немски и имах по високи оценки от бел :lol: това ,че по някви причина си роден тук не те задължава да говиш и пишеш на български :lol:
remix1912
06-04-2010, 14:50
Къде пак пише ,че е задължително да се говори български? Аз учих немски и имах по високи оценки от бел :lol: това ,че по някви причина си роден тук не те задължава да говиш и пишеш на български :lol:
Това,че знаеш гадния немски език по-добре от родната си реч не ти прави чест,даже обратното.При мен по англииски и български са равни оценките.
Ем и аз съм супер по Английски (оценките по А.Е. и БЕЛ са ми едни и същи..), но това не значи, че подкрепям да говорим само на английски.. глупаво е..
пък и ако си тоолкова добра по немски, заминавай в Германия..
:-o
elito0o0o0
06-04-2010, 15:05
Ем и аз съм супер по Английски (оценките по А.Е. и БЕЛ са ми едни и същи..), но това не значи, че подкрепям да говорим само на английски.. глупаво е..
пък и ако си тоолкова добра по немски, заминавай в Германия..
:-oЗа това момиче България е просто едно кошче за боклук според мен. :)
someonerandom
06-04-2010, 15:15
За теб е ясно,че не е задължитетелно,и без това не се справяш особено добре.
remix1912 Какъв ти е проблемът с немския?
Nakadah и SmilezZz при условие,че в целия форум с изключение на две-три специални теми,се говори на български,какво за Бога очаквате да се каже тук?Било по-интересно да се говори на чужд език...ако беше така,по цял ден по улиците,в училище,на работа хората нямаше да си говорят на български,нали?
А за различните оценки по БЕЛ и чужд език...замислте се какво ниво на владеене на езика ви искат по БЕЛ и какво по английски(примерно)
Paramour
06-04-2010, 20:55
За теб е ясно,че не е задължитетелно,и без това не се справяш особено добре.
remix1912 Какъв ти е проблемът с немския?
Nakadah и SmilezZz при условие,че в целия форум с изключение на две-три специални теми,се говори на български,какво за Бога очаквате да се каже тук?Било по-интересно да се говори на чужд език...ако беше така,по цял ден по улиците,в училище,на работа хората нямаше да си говорят на български,нали?
А за различните оценки по БЕЛ и чужд език...замислте се какво ниво на владеене на езика ви искат по БЕЛ и какво по английски(примерно)
+1! Щях да кажа същото!!
вие ползвате чуждици като "thank you" "talk" "walk" "next" "fail" и тн... Явно не си говорите собствения език и дори нямате желание...
ПС: Тази тема не беше за спам :?
theImmoral
06-04-2010, 23:53
Повечето не е спам - побира се в рамките на заглавието.
Now this here is spam.
Масово се ползват bye, sorry, fuck, shit в ежедневната реч и то често от хора, които знаят на английски само тези 4 думи.
защо избягвате тази тема? :-o
SheIsAggressive
06-05-2010, 09:09
Щот не знам английски .. :lol:
Щот не знам английски .. :lol: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
someonerandom
06-05-2010, 09:14
вие ползвате чуждици като "thank you" "talk" "walk" "next" "fail" и тн... Явно не си говорите собствения език и дори нямате желание...
ПС: Тази тема не беше за спам :?
Всъщност такива хора ме дразнят.Ще ви кажа моите впечатления-човек,който е уверен в английския си,няма да тръгне да дрънка на него наляво и надясно.И тук Chacho удари в десетката-точно хора,които не знаят езика,вмъкват думи от него в ежедневието,за да се изкарат големите англичани.
Nakadah-я ни припомни точно зададената посока на темата,че да се ориентираме кое е спам и кое не :D
Колкото до избягването на темата-погледни горното ми мнение.
someonerandom
06-05-2010, 09:15
Ти пък влезе в Гинес за най-нелогичен отговор :D
Нивото, което се изисква по БЕЛ е абсолютно нормално и абсолютно задължително за един българин.
Проблемът ви е, че българският език е 300 пъти по-сложен от елементарния английски и объркания немски. Но нямате никакви оправдания да не владеете родния си език.
Да, говорите го, но е срамота да не умеете да го пишете. Никой не ви кара да помните всички граматически правила в българския, но е грозно да не знаете къде да сложите запетайките.
SheIsAggressive
06-05-2010, 09:16
Ти пък влезе в Гинес за най-нелогичен отговор :D
То и това се дължи на факта че не знам английски.. :lol:
Ивито, не случайно ти заключиха стария ник... За какво си повтаряш грешките?
someonerandom
06-05-2010, 09:22
Нивото, което се изисква по БЕЛ е абсолютно нормално и абсолютно задължително за един българин.
Проблемът ви е, че българският език е 300 пъти по-сложен от елементарния английски и объркания немски. Но нямате никакви оправдания да не владеете родния си език.
Да, говорите го, но е срамота да не умеете да го пишете. Никой не ви кара да помните всички граматически правила в българския, но е грозно да не знаете къде да сложите запетайките.
Да,нивото по БЕЛ е напълно нормално.Само дето повечето хора тук,които така доволно се хвалят с 6ици по английски,са някъде около Elementary :D .
Че българският е по-сложен от англйския,който наистина си е лесен,и от немския,който не е чак толкова лесен 8-) -така е.Само дето не би трябвало да има място за сравнение между владеенето на език,който говорим и на който ни говорят от 10+ години всеки ден, и на език,който учим в училище 3-4 дни в седмицата(и в случая с английския-който от време на време използваме в Интернет или в някоя игра).
SheIsAggressive
06-05-2010, 09:22
Абе те стария ник не са ми го заключили.. аз сама си го бъгнах.. :lol:
SheIsAggressive
06-05-2010, 09:23
Абе те стария ник не са ми го баннали аз сама го бъгнах.. :lol:
December
06-05-2010, 10:13
Ами какво да кажа :-D
Кои книжки сте си избрали да четете през лятото(Освен тези които са ви дали от училище)?Аз много обичам да чета,особенно класика от 19 век и такива по-детски успокояващи книжлета.Ще (пре)прочета поредицата на Луиза Мей Олкът и също така книжки от Франсис Бърнет.Тайната градина много ми хареса.Чудесен роман!
Каня се да прочета и Тютюн и Ад на Данте Алигиери.
Препоръчайте ми някоя българска книга която ви е харесала :)
А не разбирам,защо тука само се карате(както винаги).Мислех, че темата ще е за общи приказки.
П.П.Съжелявам,ако ви дразнят умалителните,които използвам :-D Просто аз съм си веселичка :-D
П.П. към П.П. 8-) В Ел четох за библиотерапия.Бойко Ламбовски казва в тази статия,как детските книжки действат успокояващо и ни карат да се смеем.Сигурно затова аз съм си весела :-D Пробвайте и вие да четета такива книжлета.Много е приятно!
someonerandom
06-05-2010, 10:24
Кои книжки сте си избрали да четете през лятото(Освен тези които са ви дали от училище)?Аз много обичам да чета,особенно класика от 19 век и такива по-детски успокояващи книжлета.Ще (пре)прочета поредицата на Луиза Мей Олкът и също така книжки от Франсис Бърнет.Тайната градина много ми хареса.Чудесен роман!
А не разбирам,защо тука само се карате(както винаги).Мислех, че темата ще е за общи приказки.
П.П.Съжелявам,ако ви дразнят умалителните,които използвам :-D Просто аз съм си веселичка :-D
П.П. В Ел четох за библиотерапия.Бойко Ламбовски казва в тази статия,как детските книжки действат успокояващо и ни карат да се смеем.Сигурно затова аз съм си весела :-D Пробвайте и вие да четета такива книжлета.Много е приятно!
Ами веднъж правихме тест по психология за видовете характери и моят резултат беше,че обичам да се съревновавам и да споря :D (не помня как точно се наричаше)
Pwnmaster
06-05-2010, 10:33
Език прекрасен, кой те не руга...
П.П. към П.П. 8-) В Ел четох за библиотерапия.Бойко Ламбовски казва в тази статия,как детските книжки действат успокояващо и ни карат да се смеем.Сигурно затова аз съм си весела :-D Пробвайте и вие да четета такива книжлета.Много е приятно!
Ян Бибиян примерно.
December
06-05-2010, 11:18
Чела съм ги и двете книги за Ян Бибиян.Много са забавни и интересни.И Елин Пелин ми е един от любимите български автори.Много ми харесват неговите къси разкази.
Сигурно и тази си чела, пък и не е на български автор, но ми е любима детска: Астрид Линдгрен - Братята с лъвски сърца.
angel4eto100
06-05-2010, 11:28
Сигурно и тази си чела, пък и не е на български автор, но ми е любима детска: Астрид Линдгрен - Братята с лъвски сърца.
Чела съм я страхотна е по темата не мисля че има нещо лошо да учиш чужд език с това показваш колко искаш да вървиш напред и не мисл че вие не сте използвали поне веднъж думи като ок и бай :-o
December
06-05-2010, 11:38
Сигурно и тази си чела, пък и не е на български автор, но ми е любима детска: Астрид Линдгрен - Братята с лъвски сърца.Ами всъщност не съм я чела.Ще я видя.
Абе тези които са от София,виждат ли из Борисовата градина хора последователи на Буккросингът?Четох, че от 24 май се раздавали книги за да се разпространи това движение и унас.
someonerandom
06-05-2010, 11:48
Чела съм я страхотна е по темата не мисля че има нещо лошо да учиш чужд език с това показваш колко искаш да вървиш напред и не мисл че вие не сте използвали поне веднъж думи като ок и бай :-o
Използвам ги само в skype,на живо си ползвам само български думи(понякога по навик вмъквам някоя англисйка псувня,обаче се случва много рядко,вреден навик от времето,когато играех WoW :D
А книгата наистина е страхотна.Друга моя любима книжка,пак от Астрид Линдгрен беше Емил от Льонеберя.Преди известно време,останал без нищо за четене,се опитах да се върна към тези книжки,обаче открих,че вече изобщо не са ми интересни и не мога да се насиля да прочета и една страница,затова ги оставих,за да си запазя поне малко доброто впечатление.
Sisito941
06-05-2010, 12:45
December,относно книгите,ами ако не ни дадат някоя книга,която трябва да прочета за другата учебна година,което е малко вероятно,мисля да продължа с тези както съм ги подкарала сега.Някакви американски романи,сега в момента съм на "Кошмарни връзки" на Джесика Адамс.. :) Страхотна книга! :-) :)
Ей, чак на втора страничка ми отиде темата :?
Моля прочетете тази статия:
http://news.automedia.bg/read/9770.html
И ми кажете дали това е нормално? Няма да казвам че журналист не трябва да си казва мнението в статията, нито ще казвам че журналистите не трябва да слагат усмивки в статиите си... Ще ви насоча към съществото на тази тема!
Звучи повече от добре, нали? Sorry, всичко е продадено :)
Така, така, нека ни се смеят франкофоните. Като стана дума за журналисти, макар че ми е трудно да ги нарека така, тия от сигнално жълто вече са истинската пумия. Ако издаваха вестник, щеше да е същият като шльокавицата във форума.
kris4ety14
06-06-2010, 15:53
Братята с лъвски сърца е много приятна книжка. Дадоха ми я в период, когато тази утеха, че след смъртта има някъде там прекрасна страна Нангияла с разкошната си Черешова долина, беше наистина от нужда.
Роня, дъщерята на разбойника от Астрид Линдгрен и Вълшебникът от Оз на Лиман Франк Баум не са за изпускане 8).
По темата:
Звучи повече от добре, нали? Sorry, всичко е продадено :)
Sorry е глупавичък начин да се изрази форма на съжаление, съчувствие. Простосмъртните хора със сигурност не таят надежди за подобно возило. Какво по-хубаво от един велосипед и ето в главата се включва старата песничка: "пляс-пляс педалите, водно колело..." .
Доскоро си правех тънки сметки за една покупка, но здравият разум каза тежката си дума и ще инвестирам в по-хубави неща.
December, непременно прочети Осъдени души.
Прочети и тетралогията на Талев - Железният светилник; Преспанските камбани; Илинден и Гласовете ви чувам.
Но започни с Осъдени души. Писана е от Д. Димов.
LoupGarrou
06-06-2010, 17:23
Като прочетох първите няколко поста си помислих, че от темата нищо няма да излезе, но с последните постове си промених мнението ; ) !
Someonerandom, какъв тест сте правили по психология (интересувам се). Нещо за видовете темперамент да не е било, може би си "холерик" или става въпрос за нещо друго ?!
the_best_f
06-06-2010, 21:14
Да, и на мен ми стана интересно за теста.
В България официален език е българският. Трябва да се пише и говори на него. И аз понякога използвам английски думички, не знам защо. Не е за да се правя на интересна, определено не е и защото знам само 2-3. Може би Скайп е виновен - там всяка втора дума е "ok", "omg", "wow" и подобни. Не говоря само за себе си, а като цяло. Между другото, мразя пунктуационни и правописни грешки и често поправям приятелите си, когато ги допуснат, но не мога да го правя постоянно, на моменти ставам банална. Забелязвам как не е на мода да познаваш родния си език, ако мога да се изразя така. Има хора, които дори името си не могат да напишат правилно, да не говорим за думи от рода на "абсурд". Жалко е. Прескачам от тема в тема, но е ясно какво ми е мнението.
П.П. Чела съм "Братята с лъвски сърца", помня, че ми хареса страшно много, но това беше толкова отдавна, че имам само откъслечни спомени от книгата. И да, много обичам детски книжки и не толкова детски като "Малкият принц". Бях малка, когато я четох, и... Сещате се колко съм я разбрала. Обичам и стихотворенията на Ботев, а "Под игото" и "Немили-недраги" са романи, които всеки българин трябва да прочете.
:---) :---) :---)
December
06-10-2010, 18:32
Уф,защо не пишете в темата...
"Под игото" и "Немили-недраги" са романи, които всеки българин трябва да прочете. Леле колко се изцепи,а никой не те поправи :shock: Та къде е Немили-недраги роман бе :shock: Повест е,леле....Ние го учехме тази година.
Вчера ни дадоха списъка с книгите.Задължително ще прочета Крадецът на праскови!И всички други са почти само стихотворения....