PDA

View Full Version : Баща ми

bobito_th
06-05-2010, 10:19
Напоследък с баща ми не се разбираме. Често е извън града и когато се върне обстановката у нас коренно се променя. Все ще се развика на някой или ще ми забрани нещо. Преди няколко месеца се бяхме скарали и тои ми забрани алкохола. Окей, аз пия само за компания и нямам проблем. Преди 2 седмици се скараха с майка и тъй като имам лоши спомени от кавгите им, им извиках да спрат. Татко почна да вика на мен. Естествено почна със забраните-никакви цигари повече, никакво излизане, никакъв алкохол. След няколко дена поговорих с майка ми. Казах и, че не мога да живея с този човек, че ми е писнало от скандали и какво ли още не. Тя си помисли, че искам всичко това само защото ми е забранил цигарите, но не е така. Казах й, че искам да се разведат, защото и на нея не й е приятно с него, а тя каза, че ще помисли. Вярно, че не съм много добре в училище, старая се колкото мога и от там идват всичките викове по мен но не мога така. Искам някак си да оправя обстановката у нас. Бтв на 15 съм. :)

WaterLilly
06-05-2010, 11:46
Не мислиш ли, че има причина да ти вика? Пиеш, пушиш, не си много добре в училище.
Но освен да си мълчиш без да предизвикваш баща ти и да чакаш майка ти да реши дали ще се разведат, не виждам какво можеш да направиш.

bobito_th
06-05-2010, 12:17
Не мислиш ли, че има причина да ти вика? Пиеш, пушиш, не си много добре в училище.
Но освен да си мълчиш без да предизвикваш баща ти и да чакаш майка ти да реши дали ще се разведат, не виждам какво можеш да направиш.

Казах, че пия само за компания. 1-2 в месеца по една бира. За пушенето той като разбра не ми каза нищо..даже 5 минути след разговора ми каза "айде да изпушим по една". Знам, че ми вика за оценките и както казах правя каквото мога. Мълчах достатъчно. Писна ми от заплахи и забрани. Искам да променя нещата, но ме е страх да говоря с него, защото не знам какво може да се получи ;хх