View Full Version : За изгорените калории
BlackkStar
06-06-2010, 18:09
Въпросът ми е колко калории е добре да се изразходват на ден от някакъв уред с цел изгаряне на мазнини, и по-точно за корема?
Карам велоергометър най-вече, за това колко калории е добре?
А за скачането на въже?
Ако има нужда да казвам за тегло и височина съм добре, даже навсякъде ми изписва, че съм с поднормено тегло, но имам нужда от сваляне на малко мазнини от корема.
И не ми пишете, че чак сега съм се сетила да правя това-правя го от страшно много време и ефект виждам, просто сега се сетих да питам за това.
:)
dreamy65
06-06-2010, 18:12
За калориите няма формула.Докато можеш :)
А скачането на въже според мен е по-удачно(много даже).Аз лично го пражя като кардио от 3 месеца :) При него гориш повече калории за определено време отколкото велоелгометъра.А и при скачането коремът се друса и това помага при свалянето му.А и не ти трябва нито фитнес,нито доста пари за уреда(предмета) :)
LifeFitness0
06-06-2010, 18:16
За калориите няма формула.Докато можеш :)
А скачането на въже според мен е по-удачно(много даже).Аз лично го пражя като кардио от 3 месеца :) При него гориш повече калории за определено време отколкото велоелгометъра.А и при скачането коремът се друса и това помага при свалянето му.А и не ти трябва нито фитнес,нито доста пари за уреда(предмета) :)Всичко това е много вярно :)
А и скачането подобрява кординацията и експлозивността. :grin:
BlackkStar
06-06-2010, 18:42
Мерси, но все пак някакви приблицителон цифри...
А по колко време е добре да скачам, като се има превид, че скачам сравнителон бързо и за малко време правя доста скокове?
YakUZa777
06-06-2010, 18:56
Ползвай втория закон на Нютон, ако не се бъркам: F=m.a
LifeFitness0
06-06-2010, 19:26
А по колко време е добре да скачам, като се има превид, че скачам сравнителон бързо и за малко време правя доста скокове?Пробвай ХИИТ тренировки-5мин леко скачане за загрявка после 30 сек възм най-бързо,после 30сек бавно.Така 9-10пъти :D Горе долу 15-20мин.За колелото 25-30мин
BlackkStar
06-06-2010, 19:35
А по колко време е добре да скачам, като се има превид, че скачам сравнителон бързо и за малко време правя доста скокове?Пробвай ХИИТ тренировки-5мин леко скачане за загрявка после 30 сек възм най-бързо,после 30сек бавно.Така 9-10пъти :D Горе долу 15-20мин.За колелото 25-30мин
Може ли да има почивка по някое време при скачането на въже?
А толкова минути достатъчни ли са за скачане на въже?
За велоергометъра аз по толкова правя-30 минути. И горя около 300 кал, но карам на най-ниската степен. Смятам да почвам вече на някоя по-висока.
Между другото, наред с кардио тренировките правя и упражнения за стягане, те преди или след тренировка е по-добре да се правят?
Luscious_Heart
06-06-2010, 20:23
^ ъ? :shock: Как тъй.. на мен ми зачита велоергометъра 240 калории за 40 минути, и то при натовареност с тежест, щото аз никога не го карам на ниските степени. :) И като добавим, че го карам ПРАВА, калориите скачат още поечее. Просто колелцето няма как да знае къде ми е задникът - във въдуха или на седлото.
BlackkStar
06-06-2010, 20:32
^ ъ? :shock: Как тъй.. на мен ми зачита велоергометъра 240 калории за 40 минути, и то при натовареност с тежест, щото аз никога не го карам на ниските степени. :) И като добавим, че го карам ПРАВА, калориите скачат още поечее. Просто колелцето няма как да знае къде ми е задникът - във въдуха или на седлото.
Ами с колко километра караш? Аз карам на 0 скорост :D , и гледам винаги да карам с над 35 км/час и тогава ми дава около 280 някъде зависи. А като карам с повече и до 300 стигам.
Но все пак толково калории достатъчни ли са?
А нали при по-голяма степен повече се горят?
LifeFitness0
06-07-2010, 05:35
Може ли да има почивка по някое време при скачането на въже?-Може,но без да спираш напълно-съвсем леко скачаш,колкото да се движиш,докато отпочинеш.
А толкова минути достатъчни ли са за скачане на въже?-Ако наистина го правиш на тези интервали,и ако е всеки ден-да
За велоергометъра аз по толкова правя-30 минути. И горя около 300 кал, но карам на най-ниската степен. Смятам да почвам вече на някоя по-висока.
Между другото, наред с кардио тренировките правя и упражнения за стягане, те преди или след тренировка е по-добре да се правят? :) По-приницп преди кардио,защото след кардио нямаш сила за пълноценна тренировка.
FlowerPower
06-07-2010, 07:23
:) По-приницп преди кардио,защото след кардио нямаш сила за пълноценна тренировка.
Не е точно така, ако кардиото е 20 мин, то напротив- ще ти дойде енергия за ост. част.
само аз ли мисля че кардиото е най-пълноценно рано сутрин преди закуска
а времето за стягане следобяда
BlackkStar
06-07-2010, 16:19
Може ли да има почивка по някое време при скачането на въже?-Може,но без да спираш напълно-съвсем леко скачаш,колкото да се движиш,докато отпочинеш.
А толкова минути достатъчни ли са за скачане на въже?-Ако наистина го правиш на тези интервали,и ако е всеки ден-да
Между другото, наред с кардио тренировките правя и упражнения за стягане, те преди или след тренировка е по-добре да се правят? :) По-приницп преди кардио,защото след кардио нямаш сила за пълноценна тренировка.
Е да, но аз издържам като пред това правя кардио. Коремните преси нямат ли ефект, ако са след него?
само аз ли мисля че кардиото е най-пълноценно рано сутрин преди закуска
а времето за стягане следобяда
И аз съм чела, че сутрин на гладно е най-добре, но първо, че единственото м исводобно време е следобяд, а и сутрин съм гладна, няма да издържа толкова дълго.
човек и аз съм така сутрин съм гладна и хапвам доста
затова прави следното аз така свикнах и ми е много яко
ставаш рано сутринта , пиеш едно кафенце и отиваш да тичаш . Може и квартала си да обикаляш няма значение , тичаш бавничко 20-30 минутки.
Прибираш се един душ , оправяш се и сядаш да хапнеш . После даскало маскало и тн.
За мен е лесно защото ставам мноооооооого рано ама и за теб ще е просто трябва малко воля . Първите няколко пъти е гадно после е яко .
Има и втори вариянт който практикувах зимата.
Ставаш от сън , пиеш кафе . И после 20 минути йога :) можеш от замунда да си свалиш има доста добри програми за начинаещи :)
после душче и хапване
Ако искаш да отслабнеш, велоелгометъра трябва да се кара на по-ниските степени. Когато ходех на фитнес ме пускаха на 2-3, а бях за стягане, не за отслабване.
Google:
За отслабване темпото трябва дае следното;
Пусла трябва да ти е 220 - годините ти Х 65-75%
Получава се примерно 130 удара в минута
Значи трябва да търсиш такова темпо в което пулсът да ти е околко този които се получава при теб по тази формула
YakUZa777
06-07-2010, 17:31
Аз не карам много, но ако карам, карам на 6-7, като гледам да карам с над 30, средно около 35км/ч. И от време на време карам по - бързо като искам да видя колко ще вдигна :D
zlatnata_ribkaaa
06-07-2010, 17:55
аз честно казано не вярвам много на това което изписва на дисплея относно калориите може би бъркам не знам важно е натоварването да е голямо , направи си го на по -висока степен, натоварването да е високо и скоростта колкото може по-дълго я поддържай висока , а за въжето аз скачах по 10 мин. и успявах да направя 10 серии по 50 скока , с времето си ги увеличавах на 15 после 20 и така помага :) скачах 5 пъти седмично но сега не ми остава време заради тае бото и скачам само 2 пъти седмично :) но ти ако имаш време скачай всеки ден но бавно увеличавай времето :)
LifeFitness0
06-07-2010, 19:04
Не е точно така, ако кардиото е 20 мин, то напротив- ще ти дойде енергия за ост. част.Има разлика между загрявка и кардио(след пълноценно кардио не трябва да имаш сила за нищо друго)
Luscious_Heart
06-08-2010, 08:22
човек и аз съм така сутрин съм гладна и хапвам доста
затова прави следното аз така свикнах и ми е много яко
ставаш рано сутринта , пиеш едно кафенце и отиваш да тичаш . Може и квартала си да обикаляш няма значение , тичаш бавничко 20-30 минутки.
Прибираш се един душ , оправяш се и сядаш да хапнеш . После даскало маскало и тн.
За мен е лесно защото ставам мноооооооого рано ама и за теб ще е просто трябва малко воля . Първите няколко пъти е гадно после е яко .
Има и втори вариянт който практикувах зимата.
Ставаш от сън , пиеш кафе . И после 20 минути йога :) можеш от замунда да си свалиш има доста добри програми за начинаещи :)
после душче и хапване
Мноу големи акъли даваш с тва кафе нещо0... ;) докторе, първо, по-добре да стане в 7 и една ябълка/др плод, след това да бяга в 9 часа... кво си мислите, бе хора? :rofl: ахахахха от кафе на гладно сабалян 2 приятелки си докараха гастрит вече именно в тийн годините си! и не ме баламосвайте че цял свят пие кафе на гладно сутринта... ама квот си искате правете де, секи с разбиранията си :P :P :D :D
Да съм казала непременно следвай инструкциите ми ?
Казах мойте два режима какви са :)
Като не е кафе нека е чай , но кардио на гладно е по добре от кардио в 9 след ядене ако идеята е сваляне на кила . Гори се повече .
То може и в 12 на обяд да тича ама аз казвам кога е най-ефективно .
На никого не натрапвам режима си , консултирала съм се с активни спортисти и са ми казвали , че е добър режим .
Като не сте съгласни давайте по добри :)
Пък момичето ще си решава сама за себе си нали
BlackkStar
06-08-2010, 14:34
Мерси на всички, но почти никой не отговори точно на въпросите ми. Така че, ако се намери още някой ще съм му много благодарна.
И пак питам точно:
1. Колко калории е добре да се изгарят?
2. Колко време скачане на въже?
3. Има ли ефект от упражненията за сваляне, ако са след кардио?
А HexGirl, аз кафе не пия. Знам, че преди и след тренировка определено време не трябва да се яде, а аз просто ще умра от глад, ако толкова време не ям. А сутрин просто никакъв шанс няма да стаан толкова рано- на училище ходя, почти никога не си доспивам като хората. Та нямам толкова време и воля за толкова ранна тренировка. Мен си ми е добре следобяд да я правя. :)
Luscious_Heart
06-08-2010, 17:11
Да съм казала непременно следвай инструкциите ми ?
Казах мойте два режима какви са :)
Като не е кафе нека е чай , но кардио на гладно е по добре от кардио в 9 след ядене ако идеята е сваляне на кила . Гори се повече .
То може и в 12 на обяд да тича ама аз казвам кога е най-ефективно .
На никого не натрапвам режима си , консултирала съм се с активни спортисти и са ми казвали , че е добър режим .
Като не сте съгласни давайте по добри :)
Пък момичето ще си решава сама за себе си нали
Благодаря, че ми отговори адекватно. Сори, че така избухнах, извинявай. Просто е груба грешка това с кафето, особено при предразположени към стом. проблеми хора. В 12 на обяд ако сега се тича, е брутално горещо, факт. И разбирам мисълта ти за ранния час - тогава е за предпочитане, понеже мастните резерви се изгарят. Но това за храната... просто... тая ябълка има-няма 40-50 ккал, тя се разгражда мегааа бързо, за 20 минути ще постои в стомаха и край. А 50-те калории ще отидат за първите няколко минути от тренировката. Но си права за онова, че кардиото трябва да трае поне 30 минути. Чела съм, че тогава (на 30-40-тата минута) почва фактическото изгаряне на мазнина, след като организмът е източил всички въглехидрати от погълнатата храна. 8-) Но беше казала, че ВСЯКА тренировка трябва да е поне 30-40 минути. Важи за кардиото. Ако 15 минути вдигаш гири всеки ден, няма ли да направиш силни ръце пак? :)
Лятото, сега вече не, не можех да бягам дори на една чаша вода в корема, толкова ми тежеше. Сега и някое плодченце пак е решение, хихи.
LifeFitness0
06-08-2010, 18:57
Кофеинтът спомага за горенто на мазнини.Може да погледнеш всеки медикамент за по-ефективно отслабване при тренировки-съдържат кофеин.Затова ако не пиеш такива работи пии кафе. :wink:
Stan4o123
06-09-2010, 11:06
еми 280 калории...тва е прекалено много,според мен...Ако сметнеш,по колко калории приемаш на ден и после тия 280 ги извадиш...ти все1 няколко дни не ядеш нищо...може да е въпрос на структура,а не на липса на спорт...и аз въртя боклука,прая коремни и нз си още какво,но мазнините и кожата си стоят...(преди бях с 30 кила отгоре,100,сега съм 70).
По-добре го оставяйте и почвайте да бягате.
BlackkStar
06-09-2010, 17:04
^Аз лятото почвам И да бягам, но сега ми идва далечко там, където мисля, краят на годината е и имам да уча малко повечко, а до скоро за мен беше твърде студено. Абе стига съм се оправдавала, почвам да тичам ведната като свърша училише! :)
еми 280 калории...тва е прекалено много,според мен...Ако сметнеш,по колко калории приемаш на ден и после тия 280 ги извадиш...ти все1 няколко дни не ядеш нищо...може да е въпрос на структура,а не на липса на спорт...и аз въртя боклука,прая коремни и нз си още какво,но мазнините и кожата си стоят...(преди бях с 30 кила отгоре,100,сега съм 70).
Не те разбрах много. Искаш да кавеш, че 280-300 калории са прекалено много за изразходване при тренировка? Хм, аз по-скоро си мислих, че може да са твърде малко. :o
LifeFitness0
06-09-2010, 18:00
Как точно ги определяте тези калории не знам.Уреда на който правите кардио показва ебаси измислените числа.Той не знае колко килгрма сте,дали сте с наднормено тегло,дали сте спортисти,дали теглото ви е от мускули или сланинка... :?
Просто правете кардио!Действа!
NoOneElse
06-09-2010, 18:15
Въпросът ми е колко калории е добре да се изразходват на ден от някакъв уред с цел изгаряне на мазнини, и по-точно за корема?
Трудно е да се каже, зависи колко калории си приела чрез храненията. За това си изготви първо диета.
Luscious_Heart
06-11-2010, 16:09
Как точно ги определяте тези калории не знам.Уреда на който правите кардио показва ебаси измислените числа.Той не знае колко килгрма сте,дали сте с наднормено тегло,дали сте спортисти,дали теглото ви е от мускули или сланинка... :?
Просто правете кардио!Действа!
ЕВАЛА! Най-точният отговор!!!
Тва сапросто шибани цифри.
Карам велоергометър най-вече, за това колко калории е добре?
А за скачането на въже?
Ако има нужда да казвам за тегло и височина съм добре, даже навсякъде ми изписва, че съм с поднормено тегло, но имам нужда от сваляне на малко мазнини от корема.
И не ми пишете, че чак сега съм се сетила да правя това-правя го от страшно много време и ефект виждам, просто сега се сетих да питам за това.
във розали.ком в дясно можеш да намериш таблица за дневната нужда от калориите