View Full Version : Изпита или външното оценяване след 8 клас по англииски езин.
borimir4o
06-06-2010, 20:26
Искам да попитам какво ше представлява този изпит?
Ако някои може да ми даде примернио тестове благодаря предварително,
Ако не го вземем какво става ?
Изпита представлява съвкупност от задачи- Listening Comprehension, Reading Comprehension, Use of English/Cloze test, Writing Comprehension..
или.. ще има задача за слушане на текст и въпроси към него (може да е повече от 1 текст), написан текст, който прочиташ и отново отговаряш на въпроси, тест и текст за попълване на думи и най-накрая- писане на текст по дадена тема..
kotetokateto
06-07-2010, 11:52
И ако искарам 2ка на тоя изпит, оставам ли на поправка :?
И ако искарам 2ка на тоя изпит, оставам ли на поправка :? не. Оценката от този изпит се внася като текуща, но има ОГРОМНО значение за годишната. Примерно аз сега съм за 5, но ако изкарам 6 на изпита ще ми пише 6 за годината. Зависи от учителя де..
AcrossYourFace
06-07-2010, 12:33
Изпита не е труден. Представлява няколко компонента - слушане с разбиране, текст с въпроси към него, граматика и ще имаш да пишеш кратък текст (120-150 думи) описание или ще имаш изречение, което да продължиш в история като е хубаво да използваш по-разнообразни времена : )
Това е, не е никак сложно. А относно оценката...много зависи. Важна ти е само когато си м/у други 2 оценки иначе не ти трябва. Реално те ти казват, че покриваш ниво Intermediate с тоя изпит, което не е така :? Но няма значение де...то остава и един такъв изпит да не вземете.
elito0o0o0
06-07-2010, 12:49
Ще има ли диктовка? :-o
SmilezZz
06-07-2010, 13:28
Тъй като някой по-горе беше попитал/а - дали ако има 2ка на този изпит,ще остане ли на поправка:
- Не..Тази оценка се вписва като текуща и в НИКАКЪВ случай не влияе при пресмятането на годишния успех,ако си имал/а добри оценки цялата година
JCoutureJunkie
06-07-2010, 17:16
Ще има ли диктовка? :-o
Е,вашата даскалица не ви ли казва,какво ще има?
Иначе не,мисля,че диктовката е отпаднала като компонент преди много време.
fUcKsMiLe
06-07-2010, 18:18
Моят клас утре ще правим пробно .. :grin: дано да изкарам по добра оценка от 4 ..
Имам въпрос .. разбрах от едно място, че ако имаш по малко от 4 може да повтаряш .. вярно ли е? :-# .. че много ми е притеснено за това!
Благодаря предварително! :-)
SmilezZz
06-07-2010, 18:25
Стига с това - "Дали ще ме оставят на поправителен"..Тези оценки се пишат като текущи и не оказват кой знае какви промени,ако сте имали добри оценки..Така,че няма смисъл да се притеснявате..
- Иначе мисля,че диктовка няма да има..Доколкото съм чувала,но не съм сигурна
Преди доста ученици са излизали от езикови и математически гимназии, след този изпит.. то е срамно да имаш 22 часа английски, немски и френски и на изпита да имаш 2 или 3.. то направо си хващаш пътечката, но няма. 8-)
AcrossYourFace
06-08-2010, 15:40
Обяснете ми как ще им пишат оценката като текуща като изпитът им е на 23-ти? Няма как... :?
Обяснете ми как ще им пишат оценката като текуща като изпитът им е на 23-ти? Няма как... :? Ми лесно, учим до 30-ти юни ;)
fUcKsMiLe
06-08-2010, 16:18
Ние днес правихме пробен /за сметка на това изпуснахме 4 учебни часа по английски :( /. Беше супер лесно :D. Дано да изкарам и добра оценка. Ето го и него > http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/assessment/8kl_languages/09_english_8kl_profilirani.pdf Направете го .. ;) Хайде успех на всички 8-ми класове .. дано се справим добре ! После като получите резултатоте докладвайте 8) :lol: