Влез

View Full Version : Избелващ крем

gia_sena_mono
06-09-2010, 20:36
Миналата година (през пролетта) паднах и си ожулих колената. Ожуленото мина, но ми останаха тъмни петна (не бих ги нарекла белези, но сигурно са такива). Не са изпъкнали или вдлъбнати - наравно с кожата са си. Странното е, че само се ожулих повърхностно (не са били някакви дълбоки рани), а чак белези ми остнаха.
Та се чудех дали този крем би ми помогнал и би светлил тези петна.
http://beautycosmetic.biz/alenmak-achromin-izbelvasht-krem-p-1831.html

LipSy
06-09-2010, 21:09
И аз съм имала такива белези и по-някой път отново ми се появават от различни неща. Препоръчвам ти да изчакаш. Те сами ще си минат. Ако ти се налага много пробвай този крем, ама аз до сега не съм чувала някой крем да избелва кожата... :(

gia_sena_mono
06-09-2010, 21:19
Имам ги от една година и все още не са се махнали. Не ми е належащо, но ми изглежда грозно като обуя нещо късо и се виждат. Кожата ми е бяла и петната няма как да не се забележат.

Kmet4e
06-09-2010, 22:39
Аз имам едни такива бели петна от стари рани и сега не си личът, но когато тена си казва думата ми е малко гадно. Добре че са малки и не се забелязват от самолет :D

gia_sena_mono
06-09-2010, 22:41
Какви диви овце! :lol:
Моите петна са червеникави, не са бели. Пробвала съм да ги прикрия с фон дьо тен, но те стават синкаво-лилави. :shock:

YouAteMyHeart
06-10-2010, 06:49
Избелващите кремове се ползват през зимата и есента! :)

mynichka
06-10-2010, 07:17
и аз имам на двете колена, в началото преди дооооста години бяха доста големи..но с времето намаляват :) Едва ли ще изчезнат напълно, но поне няма да се виждат толкова.. а защо да не пробваш с крема- ако не ти помогне, поне няма да ти навреди...

gia_sena_mono
06-10-2010, 11:24
Избелващите кремове се ползват през зимата и есента! :)
акъв е проблема сега през лятото? Докато го ползвам ще ходя с дълги панталони.

Kmet4e
06-10-2010, 11:30
Какви диви овце! :lol:
Моите петна са червеникави, не са бели. Пробвала съм да ги прикрия с фон дьо тен, но те стават синкаво-лилави. :shock: Много са весели нали ? Хаахаха.. :D

Sigrina
06-10-2010, 16:12
Не съм го използвала и не мога да ти кажа, но за избелване можеш да пробваш масажче с лимон. Срязваш 1 лимон на 2, топваш го в кафява захар и втриваш там, където искаш кожата да изсветлее. Ако не друго, поне ще ексфоалираш, освежиш и почистиш кожата.

Coke
06-10-2010, 16:22
Избелващият крем едва ли е подходящ.Спомням си преди време рекламираха някакъв крем за малки белези от наранявания и т.н. Рекламата мисля,че беше с някакъв плаж,може да попиташ в аптеките. А за такива домашни глупости за избелване от личен опит те съветвам да не пробваш. 8-)

kalpazanka
06-10-2010, 16:23
Рекламата с плажа е за Контрактубекс- лечение на белези. Може да не помогне при пигментация.

Coke
06-10-2010, 16:29
Рекламата с плажа е за Контрактубекс- лечение на белези. Може да не помогне при пигментация.
Не,не е. А и тъмните петна,които остават след нараняване са един вид белези,а не пигментация,въпреки че приличат. ;)

kalpazanka
06-10-2010, 16:31
За какво се използва Контрактубекс и как действа?

Контрактубекс се използва за лечение на груби, свръхразрастнали, зачервени, подути, ограничаващи движението и козметични белези след операции, ампутации, изгаряния и наранявания.Контрактубекс притежава омекотяващ и изглаждащ ефект върху втвърдена, свръхразрастнала, болезнена и козметично увредена кожна тъкан. Хепарин улеснява хидрирането (водносвързващия капацитет) на втвърдената тъкан, като по този начин предизвиква набъбване и отпускане на белезите. Екстрактум цепе и алантоин усилват този омекотяващ ефект. Водноразтворимата гелова основа подпомага дълбокото проникване на активните съставки в кожата и така осигурява едно ефективно локално лечение.

Авторке, преди години, когато се борех с акне, дерматоложката ми беше изписала Мелабел.
http://www.bgdrogeria.com/images/1701_3400/2442.jpg
Виж препоръките на производителя:
Мелабел крем

MELABEL е избелващ крем, който бързо отстранява тъмни петна по кожата на лицето и тялото като лунички, старчески петна, петна след бременност и др. Оптималният ефект се постига чрез двете активни съставки: Коджиковата киселина блокира свръхпроизводството на пигмента меланин и спомага за равномерното му разпределяне по повърхността на кожата, а Гликоловата киселина нежно излющва вече съществуващите тъмни петна. Задължителна е употребата на фотозащитен крем с фактор не по-малко от SPF 30, за да се предпазите от повторна пигментация и от усложнения.

СЪВЕТ: МЕЛАБЕЛ се използва като обикновен крем, но на чисто и измито с вода лице. Това изискване е задължително тъй като всички гелове за измиване и тонизиращи лосиони имат различно РН, което може да засили или намали действието на Коджиковата киселина. Също така е добре между нанасянето на различни козметични продукти да има интервал от поне 20 мин., за да избегнете неприятно взаимодействие между активните им съставки!

ВАЖНО е да знаете, че по време на употребата на избелващи продукти не трябва да използвате кремове, съдържащи Ретин А / както и всякакви продукти съдържащи производни на витамин А/. Също така, избелващите средства правят кожата фоточувствителна, което засилва възможността от повторна хиперпигментация. Затова е задължителна употребата на слънцезащитен крем с висок фактор!

30 ml